Som en försiktighetsåtgärd mot covid-19 arbetar vi just nu med ett begränsat supportteam. Se dina alternativ för att kontakta en supportspecialist eller besök hjälpcentret

Lägga till, ta bort eller redigera betalningsmetod

Så här lägger du till, redigerar eller tar bort de betalningsmetoder du använder när du handlar på Google Play.

I artikeln om godkända betalningsmetoder finns mer information om tillgängliga betalningsmetoder (till exempel kreditkort, direktdebitering via operatören, PayPal eller saldo i Google Play). Läs mer om att lösa betalningsproblem i kontot om du stöter på problem.

Lägga till en betalningsmetod

1. Öppna Google Play-appen Google Play.
  2. Tryck på profilikonen uppe till höger.
  3. Tryck på Betalningar och prenumerationer följt av Betalningsmetoder följt av Lägg till betalningsmetod.
  4. Välj den betalningsmetod du vill lägga till.
  5. Följ anvisningarna på skärmen.

Obs! Om du använder Google Pay som betalningsmetod i Indien måste du uppdatera ditt UPI-id.

Lägga till en extra betalningsmetod för en prenumeration

Du kan undvika avbrott i en prenumeration genom att lägga till en extra betalningsmetod för den prenumerationen i Google Play-kontot. Om den primära betalningsmetoden slutar fungera debiteras den extra betalningsmetoden. Du kan ta bort en extra betalningsmetod när du vill.

1. Öppna Google Play-appen Google Play.
  2. Tryck på profilikonen uppe till höger.
  3. Tryck på Betalningar och prenumerationer följt av Prenumerationer.
  4. Välj prenumerationen det gäller.
  5. Tryck på Extra betalningsmetod följt av Konfigurera.
  6. Följ anvisningarna på skärmen.

Ta bort en betalningsmetod

1. Öppna Google Play-appen Google Play.
  2. Tryck på profilikonen uppe till höger.
  3. Tryck på Betalningar och prenumerationer följt av Betalningsmetoder följt av Mer Mer följt av Betalningsinställningar.
  4. Logga in på Google Pay om du uppmanas till det.
  5. Tryck på Ta bort under betalningsmetoden du vill ta bort följt av Ta bort.

Redigera en betalningsmetod

1. Öppna Google Play-appen Google Play.
  2. Tryck på profilikonen uppe till höger.
  3. Tryck på Betalningar och prenumerationer följt av Betalningsmetoder följt av Mer Mer följt av Betalningsinställningar.
  4. Logga in på Google Pay om du uppmanas till det.
  5. Tryck på Redigera under betalningsmetoden som ska tas bort.
  6. Gör ändringarna.
  7. Tryck på Uppdatera.

Ändra betalningsmetod när du handlar

1. Öppna Google Play Butik-appen Google Play på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Öppna informationssidan för ett objekt som kostar pengar.
  3. Tryck på priset och granska appens behörigheter.
  4. Tryck på nedåtpilen Nedåtpil under appnamnet följt av Betalningsmetoder.
  5. Välj en av betalningsmetoderna eller lägg till en ny.
  6. Slutför köpet.

Obs! Betalningsmetoder som du lägger till i samband med att du köper något sparas i kontot.

Ändra betalningsmetod på Android TV
  1. Öppna Google Play Butik-appen Google Play på Android TV-enheten.
  2. Öppna informationssidan för ett objekt som kostar pengar.
  3. Välj varans pris följt av Betalningsmetoder.
  4. Välj en av betalningsmetoderna.
  5. Slutför köpet.

Obs! Betalningsmetoder som du lägger till i samband med att du köper något sparas i kontot.