Als voorzorgsmaatregel in het kader van COVID-19 werken we met een beperkt team van supportspecialisten. Bekijk de opties om contact op te nemen met een supportspecialist of raadpleeg het Helpcentrum

Je Google Play-saldo aanvullen en checken

Je kunt je Google Play-saldo gebruiken om apps, games en digitale content te kopen op Google Play. Je kunt op de volgende manieren geld toevoegen om je saldo op te waarderen:

Het is niet mogelijk om content te delen met of over te zetten naar andere accounts op Google Play, zelfs niet als je de eigenaar bent van beide accounts. Als je meerdere accounts op je apparaat hebt, moet je inloggen op het account dat je wilt gebruiken voordat je je aankoop voltooit.

Heb je een app gekocht met een verkeerd account, neem dan contact op met de app-ontwikkelaar. De ontwikkelaar kan wellicht een terugbetaling uitvoeren, zodat je je aankoop opnieuw kunt doen met het account dat je wilde gebruiken.

Opmerking: Je kunt apps en digitale content met je gezin delen via de Google Play-gezinsbibliotheek

Bekijken wat je kunt kopen op Google Play

Je Google Play-saldo aanvullen

Een cadeaukaart inwisselen

Als je een cadeaukaart inwisselt, wordt het bedrag van de cadeaukaart toegevoegd aan je Google Play-saldo.

Contant geld toevoegen via een supermarkt

Je kunt naar een supermarkt gaan en contant geld toevoegen aan je Google Play-saldo. Ga na of dit beschikbaar is in jouw land

Opmerking: De supermarkt kan extra kosten in rekening brengen om contant geld aan je Google Play-saldo toe te voegen.

Je Google Play-saldo checken

1. Open de Google Play-app Google Play.
  2. Tik rechtsboven op het profielicoon.
  3. Tik op Betalingen en abonnementen en dan Betaalmethoden en dan Google Play-saldo.

Bekijken wat je kunt kopen

Gerelateerd artikel

Meer informatie over hoe je je betaalmethode wijzigt.