Åtgärda problem med Google Play Böcker

Använd den här sidan för att felsöka om
  • det inte går att hitta en e-bok eller ljudbok i biblioteket
  • du får problem med att läsa eller lyssna på en e-bok eller ljudbok
  • du får problem med att läsa på den gula skärmen.
Om det inte går att läsa in eller öppna boken testar du felsökningsstegen i Åtgärda problem med att läsa in en bok.

Åtgärda problem med läroböcker

Gör så här om en lärobok som du har hyrt inte visas i biblioteket:

1. Kontrollera att du är inloggad på det Google-konto du använde när du hyrde boken.
  2. Kontrollera att du har uppdaterat appen Google Play Böcker till den senaste versionen.

Om ingen av dessa lösningar åtgärdar problemet testar du dessa felsökningssteg.

Hitta en bok i biblioteket

Gör så här om en e-bok eller ljudbok som du har köpt inte finns i biblioteket:

Steg 1: Kontrollera att du är inloggad på rätt konto
  1. Öppna appen Google Play Böcker Play Böcker på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på profilbilden uppe till höger.
  3. Tryck på nedåtpilen Nedåtpil.
  4. Välj det konto som du använde när du köpte e-boken eller ljudboken. Om du inte hittar kontot gör du såhär:
    1. Tryck på nedåtpilen Nedåtpil följt av Hantera konton på den här enheten.
    2. Tryck på kontot följt av Ta bort konto.
    3. Så här lägger du till kontot igen:
      1. Tryck på Lägg till konto.
      2. Ange i din e-postadress och tryck på Nästa.
      3. Ange lösenordet och tryck på Nästa.
Steg 2: Kontrollera att du har köpt boken
  1. Öppna appen Google Play Böcker Play Böcker.
  2. Tryck på Bibliotek längst ned.
  3. Välj Köp. Om du har köpt e-boken eller ljudboken visas den i listan.

Åtgärda problemet Enhetsgränsen har nåtts

De flesta av våra böcker får bara finnas nedladdade på ett visst antal enheter samtidigt. Du kan ta bort boken från en av enheterna utan att radera den i biblioteket.

1. Öppna appen Google Play Böcker Play Böcker på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Bibliotek längst ned.
  3. Hitta e-boken eller ljudboken du vill ta bort.
  4. Klicka på Ta bort nedladdning Ta bort under omslaget följt av Ta bort följt av Ta bort från biblioteket följt av Radera.
Om du vill att e-boken eller ljudboken ska tas bort permanent från biblioteket på alla enheter trycker du på Ta bort från biblioteket Radera .

Åtgärda problem med uppspelningen av ljudböcker

Steg 1: Kontrollera ljudet på enheten
  1. Öppna Inställningar på iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Ljud.
  3. Kontrollera att ljudet på enheten inte är avstängt.
Steg 2: Kontrollera enhetens lagringsutrymme
Om uppspelningen av ljudboken plötsligt avbryts kanske det inte finns tillräckligt med lagringsutrymme på enheten. Frigör utrymme på enheten och ladda ned boken på nytt.
Steg 3: Koppla från en Bluetooth- eller Cast-enhet
Om din iPhone eller iPad har parkopplats med en Bluetooth- eller Cast-enhet kopplar du från enheten och spelar upp ljudboken igen.