Løs problemer med bruk av Google Play Bøker

Du kan bruke denne siden til å feilsøke hvis du
  • ikke finner bestemte e-bøker eller lydbøker i biblioteket ditt
  • har problemer med å lese eller lytte til e-bøker eller lydbøker
  • har problemer med å lese på en gul skjerm
Hvis boken din ikke lastes inn eller åpnes, kan du prøve feilsøkingstrinnene i Løs problemer med innlasting av bøker.
Viktig: Hvis du bruker en Google-konto som er tilknyttet en institusjon, for eksempel jobb eller skole, kan det hende at enkelte funksjoner ikke fungerer. Kontakt organisasjonens tekniske stab for mer informasjon. Finn ut hvordan du slår på Google-tjenester.

Finn en bok i biblioteket ditt

Hvis du ikke finner e-bøker eller lydbøker du har kjøpt, i biblioteket ditt, følger du disse trinnene:

Trinn 1: Sjekk at du er logget på riktig konto

1. Åpne Google Play Bøker-appen Play Bøker på Android-enheten din.
  2. For å finne kontoen du bruker, gå til bunnen og så trykk på Startside Profil.
  3. Velg kontoen du brukte til å kjøpe e-boken eller lydboken. Hvis du ikke ser kontoen din, må du legge den til på enheten.

Trinn 2: Sjekk om du har kjøpt boken

1. Gå til Play-butikken på Android-enheten din.
  2. Søk etter e-boken eller lydboken.
  3. Trykk på omslaget.
  4. Finn den blå knappen.
    • Hvis det står «Les», eier du boken allerede.
    • Hvis det står «Kjøp», må du kjøpe e-boken eller lydboken for å lese eller lytte til den.

Løs problemer med leie av lærebøker

Hvis læreboken du har leid, ikke vises i biblioteket, gjør du følgende:

1. Sørg for at du er logget på Google-kontoen du brukte for å leie boken.
  2. Sørg for at du har oppdatert Google Play Bøker-appen til den nyeste versjonen.

Hvis ingen av disse forslagene løser problemet, kan du prøve disse feilsøkingstrinnene.

Løs problemer med at «enhetsgrensen er nådd»

De fleste bøker har en grense for hvor mange enheter du kan ha dem på samtidig. Fjern e-boken eller lydboken fra én av enhetene dine og last den ned på en annen, eller slå av boksynkroniseringen på enheter du ikke bruker ofte.

Fjern nedlastede bøker

1. Åpne Google Play Bøker-appen Play Bøker på Android-enheten din.
  2. Finn e-boken eller lydboken du vil fjerne.
  3. Trykk på Uten nett Uten nettetterfulgt av Fjern.

Slå av synkroniseringen av Bøker på Android

1. Åpne Innstillinger-appen på Android-enheten.
  2. Trykk på Kontoer etterfulgt av Google.
  3. Slå av «Google Play Bøker».

Løs problemer med å spille av lydbøker

Trinn 1: Sjekk lydinnstillingene på enheten din

1. Åpne Innstillinger-appen på Android-enheten.
  2. Trykk på Lyder.
  3. Sørg for at medielyden ikke er kuttet.

Trinn 2: Sjekk lagringsplassen på enheten

Hvis avspillingen av lydboken brått avsluttes, kan det hende at du ikke har nok plass på enheten.

1. Åpne Innstillinger-appen på Android-enheten.
  2. Trykk på Lagring og så Frigjør plass.
  3. Last ned lydboken på nytt.

Trinn 3:  Koble fra en Bluetooth- eller Chromecast-enhet

1. Åpne Innstillinger-appen på Android-enheten.
  2. Trykk på Tilkoblede enheter, og velg et alternativ:
    • For å koble fra en Bluetooth-enhet, trykk på Bluetooth. Deretter kobler du fra den tilkoblede enheten.
    • For å koble fra en Chromecast-enhet, trykk på Cast. Deretter kobler du fra den tilkoblede enheten.

Løs problemer med manglende eller feil sidetall

De fleste e-bøkene på Google Play Bøker justeres for å tilpasses til skjermen når du endrer sideegenskaper som skriftstørrelse eller linjeavstand. Dette betyr følgende:

• det samme sidetallet kan vises på mer enn én side
  • antallet sider du ser, kan være et annet tall enn det du så på bokens detaljside

Løs problemer med manglende sider

1. Det kan hende at e-boken ikke er lastet ned riktig på riktig måte. Du kan fjerne og laste ned e-boken på nytt.
  2. Åpne Google Play Bøker-appen Play Bøker på Android-enheten din.
  3. På omslaget til e-boken som ikke fungerer, trykker du på MoreAnd thenFjern nedlastingen And then OK.
  4. Sørg for at du er koblet til Wi-Fi eller et mobilnettverk.
  5. Trykk på omslaget til e-boken for å laste den ned på nytt.

Løs problemer med gul skjerm

Slå av Play Bøker-lesenattlyset:

1. Åpne Google Play Bøker-appen Play Bøker på Android-enheten din.
  2. Åpne en bok.
  3. Trykk øverst på skjermen And then Skjermalternativer Visningsalternativer And then Belysning.
  4. Slå av Lesenattlys.

Hvis Nattlys eller Mørkt tema er på på Android-enheten kan du prøve å slå det av:

1. Åpne Innstillinger-appen på Android-enheten.
  2. Trykk på Skjerm.
  3. Slå av Nattlys eller Mørkt tema.

Hvis du har en Samsung-enhet, kan det hende Play Bøker ser ut til å ha en gul skjerm. Slik sjekker du om Nattlys er slått på:

1. Åpne Hurtiginnstillinger-panelet.
  2. Sveip ned med to fingre fra toppen av skjermen.
  3. Trykk på ikonet for Mørk modus eller Nattmodus.
    • Når modusen er på, lyser ikonet.
  4. Trykk på ikonet for å slå av modusen.

Hvis det ikke fungerer, må du finne blålysfilter, tilpasset skjerm eller lesemodus og sjekke om det er slått på i systeminnstillingene til Samsung-enheten.

1. Åpne Innstillinger-appen på Samsung-enheten.
  2. Trykk på Skjerm.
  • For blålysfilter: Slå av med bryteren.
    Tips: Hvis du vil at blålysfilteret skal være på, kan du endre opasiteten.
  • For lesemodus: Under «Skjerm» fjerner du «Play Bøker» som app.
  • For tilpasset skjerm: Endre skjerminnstillingene fra «sterk» til «naturlig».