Problemen met het gebruik van Google Play Boeken oplossen

Gebruik deze pagina om de volgende problemen op te lossen:
  • Je kunt een e-boek of audioboek niet vinden in je bibliotheek
  • Het lukt niet om een e-boek te lezen of een audioboek te beluisteren
  • Je kunt niet fijn lezen op een geel scherm
Als je boek niet wordt geladen of geopend, probeer je de stappen voor probleemoplossing in Problemen met het laden van een boek oplossen.
Belangrijk: Als je een Google-account gebruikt dat is gekoppeld aan een organisatie zoals je werk of school, werken bepaalde functies mogelijk niet. Neem contact op met de technische medewerkers van je organisatie voor meer informatie. Meer informatie over hoe je Google-services aanzet

Een boek vinden in uw bibliotheek

Als u een e-boek of audioboek dat u heeft gekocht niet in uw bibliotheek kunt vinden, volgt u deze stappen.

Stap 1: Zorg ervoor dat u op het juiste account bent ingelogd

1. Open de Google Play Boeken-app Play Boeken op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op en dan Homepage Profiel om het gebruikte account te vinden.
  3. Selecteer het account dat u heeft gebruikt om het e-boek of audioboek te kopen. Als uw account niet wordt weergegeven, moet u het toevoegen aan uw apparaat.

Stap 2: Controleer of u het boek heeft gekocht

1. Ga op uw Android-telefoon of -tablet naar de Play Store.
  2. Zoek naar het e-boek of audioboek.
  3. Tik op de omslag.
  4. Ga naar de blauwe knop.
    • Als er Lezen staat, heeft u het e-boek of audioboek al gekocht.
    • Als er Kopen staat, moet u het -e-boek of audioboek kopen voordat u het kunt lezen of ernaar kunt luisteren.

Problemen met lesboekenverhuur oplossen

Als het gehuurde leerboek niet in uw bibliotheek wordt weergegeven:

1. Zorg ervoor dat u bent ingelogd op het Google-account waarmee u het boek heeft gehuurd.
  2. Zorg ervoor dat u de Google Play Boeken-app naar de nieuwste versie heeft geüpdatet.

Als deze oplossingen het probleem niet oplossen, probeert u deze stappen voor probleemoplossing.

Het probleem 'Apparaatlimiet bereikt' oplossen

Voor de meeste boeken geldt een limiet voor het aantal apparaten waarop u ze tegelijkertijd kunt downloaden. Verwijder het e-boek of audioboek van een van uw apparaten en download het op een ander apparaat, of schakel synchronisatie voor Boeken uit op apparaten die u niet vaak gebruikt.

Een gedownload boek verwijderen

1. Open de Google Play Boeken-app Play Boeken op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Zoek het e-boek of audioboek dat u wilt verwijderen.
  3. Tik op Offline Offlineen dan Verwijderen.

Synchronisatie voor Boeken uitschakelen op Android

1. Open de app Instellingen op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Accounts en dan Google.
  3. Schakel Google Play Boeken uit.

Problemen met het afspelen van audioboeken oplossen

Stap 1: Controleer de geluidsinstellingen op uw apparaat

1. Open de app Instellingen op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Geluiden.
  3. Zorg ervoor dat het mediavolume niet is gedempt.

Stap 2: Controleer uw apparaatopslag

Als uw audioboek plotseling stopt met afspelen, heeft u mogelijk onvoldoende vrije ruimte op uw apparaat.

1. Open de app Instellingen op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Opslagruimte en dan Ruimte vrijmaken.
  3. Download het audioboek opnieuw.

Stap 3: Verbreek de verbinding met een bluetooth- of Chromecast-apparaat

1. Open de app Instellingen op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Verbonden apparaten en kies een optie:
    • Als u de verbinding met een bluetooth-apparaat wilt verbreken, tikt u op Bluetooth en verbreekt u de verbinding met het gekoppelde apparaat.
    • Als u de verbinding met een Chromecast-apparaat wilt verbreken, tikt u op Casten en verbreekt u de verbinding met het gekoppelde apparaat.

Ontbrekende of verkeerde paginanummers herstellen

Bij de meeste e-boeken op Google Play Boeken wordt de tekst aangepast aan uw scherm als u paginafuncties zoals lettergrootte of regelafstand wijzigt. Dit betekent het volgende:

• Hetzelfde paginanummer kan worden weergegeven op meerdere pagina's.
  • Het aantal pagina's dat wordt vermeld, kan verschillen van het aantal pagina's dat wordt vermeld op de detailpagina van het boek.

Problemen met ontbrekende pagina's oplossen

1. Het e-boek is mogelijk niet correct gedownload. U kunt het e-boek verwijderen en vervolgens opnieuw downloaden.
  2. Open de Google Play Boeken-app Play Boeken op uw Android-telefoon of -tablet.
  3. Tik op de omslag van het e-boek dat niet werkt MoreAnd thenDownload verwijderen And then OK.
  4. Zorg ervoor dat u bent verbonden met een wifi- of mobiel netwerk.
  5. Tik op de omslag van het e-boek dat u opnieuw wilt downloaden.

Problemen met een geel scherm oplossen

Nachtverlichting voor Play Boeken uitzetten:

1. Open de Google Play Boeken-app Play Boeken op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Open een boek.
  3. Tik bovenaan het scherm And then Weergaveopties Weergaveopties And then Verlichting.
  4. Zet Nachtverlichting voor lezen uit.

Als je Android-telefoon of -tablet Nachtverlichting of Donker thema heeft aanstaan, zet je deze functie uit:

1. Open de app Instellingen op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Display.
  3. Zet Nachtverlichting of Donker thema uit.

Als je een Samsung-apparaat hebt, lijkt Play Boeken misschien een geel scherm te hebben. Checken of Nachtverlichting aanstaat:

1. Open het deelvenster Snelle instellingen.
  2. Swipe met 2 vingers omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.
  3. Tik op het icoon Donkere modus of Nachtstand.
    • Als de stand aanstaat, licht het icoon op.
  4. Tik nogmaals op het icoon om de stand uit te zetten.

Als dat niet werkt, zoek je Blauw lichtfilter, Adaptief scherm of Leesmodus en kijk je of deze functie aanstaat in de systeeminstellingen van je Samsung-apparaat.

1. Open de app Instellingen op je telefoon of tablet.
  2. Tik op Display.
  • Voor het blauwe lichtfilter: zet de schakelaar op Uit om de functie uit te zetten.
    Tip: Wijzig de ondoorzichtigheid als je deze instelling wilt laten aanstaan.
  • Voor de leesmodus: Verwijder onder Display de optie Play Boeken als app.
  • Voor adaptief scherm: wijzig de display-instellingen van Levendig in Natuurlijk.