Problemen met het gebruik van Google Play Boeken oplossen

Gebruik deze pagina om de volgende problemen op te lossen:
  • Je kunt een e-boek of audioboek niet vinden in je bibliotheek
  • Het lukt niet om een e-boek te lezen of een audioboek te beluisteren
  • Je kunt niet fijn lezen op een geel scherm
Als je boek niet wordt geladen of geopend, probeer je de stappen voor probleemoplossing in Problemen met het laden van een boek oplossen.

Problemen met lesboekenverhuur oplossen

Als het gehuurde leerboek niet in uw bibliotheek wordt weergegeven:

1. Zorg ervoor dat u bent ingelogd op het Google-account waarmee u het boek heeft gehuurd.
  2. Zorg ervoor dat u de Google Play Boeken-app naar de nieuwste versie heeft geüpdatet.

Als deze oplossingen het probleem niet oplossen, probeert u deze stappen voor probleemoplossing.

Een boek vinden in uw bibliotheek

Als u een e-boek of audioboek dat u heeft gekocht niet in uw bibliotheek kunt vinden, volgt u deze stappen.

Stap 1: Zorg ervoor dat u op het juiste account bent ingelogd
  1. Open de Google Play Boeken-app Play Boeken op je iPhone of iPad.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto.
  3. Tik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  4. Selecteer het account dat je hebt gebruikt om het e-boek of audioboek te kopen. Als je je account niet kunt vinden:
    1. Tik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en dan Accounts op dit apparaat beheren.
    2. Tik op het account en dan Account verwijderen.
    3. Zo voeg je je account weer toe:
      1. Tik op Account toevoegen.
      2. Geef je e-mailadres op en tik op Volgende.
      3. Geef je wachtwoord op en tik op Volgende.
Stap 2: Controleer of u het boek heeft gekocht
  1. Open de Google Play Boeken-app Play Boeken.
  2. Tik onderaan op Bibliotheek.
  3. Selecteer Aankopen. Als u het e-boek of audioboek heeft gekocht, wordt het weergegeven in de lijst.

Het probleem 'Apparaatlimiet bereikt' oplossen

Voor de meeste boeken geldt een limiet voor het aantal apparaten waarop u ze tegelijkertijd kunt downloaden. U kunt het boek van een van uw apparaten verwijderen zonder het te verwijderen uit uw bibliotheek.

1. Open de Google Play Boeken-app Play Boeken op uw iPhone of iPad.
  2. Tik onderaan op Bibliotheek.
  3. Zoek het e-boek of audioboek dat u wilt verwijderen.
  4. Tik onder de omslag op Download verwijderen Verwijderenen dan Verwijderenen dan Verwijderen uit bibliotheek en dan Verwijderen.
Als u het e-boek of audioboek op alle apparaten definitief uit uw bibliotheek wilt verwijderen, tikt u op Verwijderen uit bibliotheek Verwijderen .

Problemen met het afspelen van audioboeken oplossen

Stap 1: Controleer de geluidsinstellingen op uw apparaat
  1. Open Instellingen op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op Geluiden.
  3. Zorg ervoor dat het apparaatvolume niet is gedempt.
Stap 2: Controleer uw apparaatopslag
Als uw audioboek plotseling stopt met afspelen, heeft u mogelijk onvoldoende vrije ruimte op uw apparaat. Wis ruimte op uw apparaat en download het boek vervolgens opnieuw.
Stap 3: Verbreek de verbinding met een bluetooth- of cast-apparaat
Als uw iPhone of iPad met een bluetooth- of cast-apparaat is gekoppeld, verbreekt u de verbinding en speelt u het audioboek opnieuw af.