Åtgärda problem med Google Play Böcker

Använd den här sidan för att felsöka om
  • det inte går att hitta en e-bok eller ljudbok i biblioteket
  • du får problem med att läsa eller lyssna på en e-bok eller ljudbok
  • du får problem med att läsa på den gula skärmen.
Om det inte går att läsa in eller öppna boken testar du felsökningsstegen i Åtgärda problem med att läsa in en bok.
Viktigt! Vissa funktioner kanske inte fungerar om du använder ett Google-konto som är kopplat till en organisation, t.ex din arbetsplats eller skola. Kontakta organisationens teknikansvariga om du behöver mer information. Läs mer om hur du aktiverar Googles tjänster.

Åtgärda problem med hyrda böcker

Gör så här om en lärobok som du har hyrt inte visas i biblioteket:

1. Kontrollera att du är inloggad på det Google-konto du använde när du hyrde boken.
  2. Kontrollera att du har uppdaterat appen Google Play Böcker till den senaste versionen. Om ingen av dessa lösningar åtgärdar problemet testar du dessa felsökningssteg.

Leta reda på en bok som saknas i biblioteket

Gör så här om en e-bok eller ljudbok som du har köpt inte finns i biblioteket:

Steg 1: Kontrollera att du är inloggad på rätt konto
  1. Öppna biblioteket på Google Play på datorn.
  2. Klicka på profilbilden uppe till höger.
  3. Klicka på det konto du vill logga in på. Om det önskade kontot inte visas klickar du på Lägg till konto och följer anvisningarna.
Steg 2: Kontrollera att du har köpt boken
  1. Öppna Play Butik.
  2. Sök efter bokens titel.
  3. Klicka på boken.
  4. Hitta den blå knappen.
    • Om det står Läs har du redan köpt boken.
    • Om det står Köp måste du köpa e-boken eller ljudboken om du vill läsa eller lyssna på den.
Steg 3: Kontrollera om boken är dold
  1. Öppna beställningshistoriken för Google Play på datorn.
  2. Titta efter den önskade boken under Beställningshistorik.
  3. Klicka på Visa i eller dölj från biblioteket till höger om titeln.
Steg 4: Kontrollera om det finns andra anledningar till att boken inte visas i biblioteket
  • Om du köpte e-boken eller ljudboken nyligen och den inte visas testar du att rensa webbinformationen.
  • Om du har valt att ta bort en e-bok eller ljudbok permanent visas den inte längre i biblioteket. Du måste köpa den på nytt.
  • I sällsynta fall kan en e-bok eller ljudbok tas bort om innehållet strider mot Googles policy. Om du inte kan hitta en titel i biblioteket och den inte längre finns tillgänglig i Play Butik kontaktar du supporten för Google Play.

Åtgärda problem med uppspelningen av ljudböcker

Kontrollera ljud- eller volyminställningarna på datorn. Om du använder Bluetooth-högtalare kopplar du från dem.

Åtgärda problem med sidnummer som är felaktiga eller saknas

I de flesta e-böcker på Google Play Böcker anpassas sidan till skärmen när du till exempel ändrar teckenstorlek eller radavstånd. Det betyder att

• samma sidnummer kan visas på flera sidor
  • antalet sidor i boken kanske inte stämmer med det som står på e-bokens informationssida.

Tillåta cookies för Google Play Böcker i webbläsaren

Om cookies från Google Play Böcker blockeras i datorns webbläsare lägger du till ett undantag i Google Chrome.

1. Öppna webbläsaren Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger följt av Inställningar.
  3. Klicka på Avancerat längst ned på sidan.
  4. Klicka på Innehållsinställningar under Sekretess och säkerhet följt av Cookies.
  5. Klicka på Lägg till bredvid Tillåt.
  6. Skriv books.googleusercontent.com
  7. Klicka på Klar.

Läs mer om hur du hanterar cookies och webbplatsdata när du använder Chrome.

Om du använder en annan webbläsare, t.ex. Safari eller Firefox, hittar du mer information i webbläsarens hjälpresurser.

Ta bort en bok från biblioteket

Om du tar bort en e-bok eller ljudbok från datorn raderas den från biblioteket på alla enheter.

1. ​Öppna biblioteket i Play Böcker på datorn.
  2. Hitta e-boken eller ljudboken du vill ta bort.
  3. Klicka på Mer Mer vid boken följt av Ta bort från biblioteket följt av OK.