Problemen met het gebruik van Google Play Boeken oplossen

Gebruik deze pagina om de volgende problemen op te lossen:
  • Je kunt een e-boek of audioboek niet vinden in je bibliotheek
  • Het lukt niet om een e-boek te lezen of een audioboek te beluisteren
  • Je kunt niet fijn lezen op een geel scherm
Als je boek niet wordt geladen of geopend, probeer je de stappen voor probleemoplossing in Problemen met het laden van een boek oplossen.
Belangrijk: Als je een Google-account gebruikt dat is gekoppeld aan een organisatie zoals je werk of school, werken bepaalde functies mogelijk niet. Neem contact op met de technische medewerkers van je organisatie voor meer informatie. Meer informatie over hoe je Google-services aanzet

Problemen met huurboeken oplossen

Als het gehuurde leerboek niet in uw bibliotheek wordt weergegeven:

1. Zorg ervoor dat u bent ingelogd op het Google-account waarmee u het boek heeft gehuurd.
  2. Zorg ervoor dat u de Google Play Boeken-app naar de nieuwste versie heeft geüpdatet. Als deze oplossingen het probleem niet oplossen, probeert u deze stappen voor probleemoplossing.

Een ontbrekend boek vinden in uw bibliotheek

Als u een e-boek of audioboek dat u heeft gekocht niet in uw bibliotheek kunt vinden, volgt u deze stappen.

Stap 1: Zorg ervoor dat u op het juiste account bent ingelogd
  1. Open uw Google Play-bibliotheek op uw computer.
  2. Klik rechtsboven op uw profielfoto.
  3. Klik op het account waarop u wilt inloggen. Als het juiste account niet wordt weergegeven, klikt u op Account toevoegen en volgt u de instructies.
Stap 2: Controleer of u het boek heeft gekocht
  1. Ga naar de Play Store.
  2. Zoek naar de titel van het boek.
  3. Klik op het boek.
  4. Ga naar de blauwe knop.
    • Als er Lezen staat, heeft u het boek al gekocht.
    • Als er Kopen staat, moet u het -e-boek of audioboek kopen voordat u het kunt lezen of ernaar kunt luisteren.
Stap 3: Controleer of het boek is verborgen
  1. Ga op je computer naar je Google Play-bestelgeschiedenis.
  2. Zoek het gewenste boek onder Bestelgeschiedenis.
  3. Klik rechts van de titel op Tonen of verbergen in mijn bibliotheek.
Stap 4: Controleer of er andere redenen zijn waarom het boek niet in uw bibliotheek wordt weergegeven
  • Als u het e-boek of audioboek onlangs heeft gekocht maar niet wordt weergegeven, wist u uw browsergegevens.
  • Als u 'Definitief verwijderen' heeft geselecteerd voor een e-boek of audioboek, wordt het niet meer weergegeven in uw bibliotheek. U moet het opnieuw kopen.
  • In zeldzame gevallen van contentschendingen kunnen e-boeken of audioboeken worden verwijderd. Als u een titel niet in uw bibliotheek kunt vinden en deze niet meer wordt weergegeven in de Play Store, neemt u contact op met de ondersteuning van Google Play.

Problemen met het afspelen van audioboeken oplossen

Controleer de geluids- of volume-instellingen op uw computer. Als u bluetooth-speakers gebruikt, koppelt u deze los.

Ontbrekende of verkeerde paginanummers herstellen

Bij de meeste e-boeken op Google Play Boeken wordt de tekst aangepast aan uw scherm als u paginafuncties zoals lettergrootte of regelafstand wijzigt. Dit betekent het volgende:

• Hetzelfde paginanummer kan op meerdere pagina's worden weergegeven
  • Het aantal pagina's dat wordt vermeld, kan afwijken van het aantal pagina's dat wordt vermeld op de detailpagina van het e-boek.

Browsercookies toestaan voor Google Play Boeken

Als de webbrowser op uw computer cookies van Google Play Boeken blokkeert, voegt u een uitzondering toe aan Google Chrome.

1. Open een Chrome-browser op uw computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meeren dan Instellingen.
  3. Klik onderaan de pagina op Geavanceerd.
  4. Klik bij 'Privacy en beveiliging' op Instellingen voor contenten dan Cookies.
  5. Klik naast Toestaan op Toevoegen.
  6. Geef books.googleusercontent.com op.
  7. Klik op Gereed.

Meer informatie over het beheren van cookies en sitegegevens met Chrome.

Bekijk de betreffende hulpbronnen voor andere browsers, zoals Safari of Firefox.

Een boek verwijderen uit uw bibliotheek

Als je een e-boek of audioboek van je computer verwijdert, wordt het op alle apparaten uit je bibliotheek verwijderd.

1. Ga op je computer naar je Play Boeken-bibliotheek.
  2. Zoek het e-boek of audioboek dat je wilt verwijderen.
  3. Klik in het boek op Meer Meer en dan Verwijderen uit mijn bibliotheeken dan OK.