Rapportera problem med innehåll eller överträdelser

Kontakta oss om du har hittat en app som du tror strider mot Google Plays programpolicy för utvecklare.

Här beskriver vi hur du går till väga för att meddela oss när du stöter på olämpligt innehåll eller olämpliga kommentarer och recensioner på Google Play. Vi tar rapporterna på största allvar.

Flagga appar, spel eller musik som olämpliga

Vi granskar innehåll som användare har rapporterat för sexuellt innehåll, hatiskt innehåll, identitetsstöld och andra överträdelser av distributionsavtalet för utvecklare (besök även vårt policycenter för utvecklare).

Appar och spel

Kontakta oss om du ser en app eller ett spel som inte följer Google Plays programpolicy för utvecklare

1. Öppna appen Google Play Butik Google Play.
  2. Öppna informationssidan för en app eller ett spel.
  3. Tryck på Mer Merföljt av Anmäl som olämpligt.
  4. Ange orsak.
  5. Tryck på Skicka.

Skriva en offentlig recension

Om du vill ge feedback om appen som andra användare kan läsa kan du skriva en offentlig recension på Google Play Butik. Så här skriver du en recension

Musik

Kontakta oss om du hittar musik som inte följer Google Musiks policy för användarinnehåll och beteende.

1. Öppna appen Google Play Butik Google Play.
  2. Öppna informationssidan för ett album eller en låt.
  3. Tryck på Mer Merföljt av Anmäl som olämpligt.
  4. Ange orsak.
  5. Tryck på Skicka.

Skriva en offentlig recension

Du kan också ge utvecklaren synpunkter och informera andra användare genom att skriva en offentlig recension i Google Play Butik. Så här skriver du en recension

Rapportera problem med familjeinnehåll

Vi gör vårt bästa för att kontrollera att innehåll med en familjestjärna granskas noggrannare och är lämpligt för barn.

Meddela oss om du hittar olämpligt innehåll.

Rapportera kommentarer och recensioner

Kontakta oss om du hittar en kommentar eller recension som inte följer policyn för kommentarpublicering.

Svar från utvecklare av Android-appar

Utvecklare kan svara på kommentarer eller recensioner. Kontakta oss om du har fått ett svar från en utvecklare som inte följer policyn för utvecklares kommentarpublicering.

1. Klicka på Rapportera svar från utvecklare.
  2. Fyll i formuläret för att rapportera olämpliga svar från utvecklare. Bifoga en direktlänk till den stötande kommentaren från utvecklaren, utvecklarens namn och en kortfattad beskrivning.

Rapportera olämpliga recensioner och kommentarer

1. Öppna appen Google Play Butik Google Play.
  2. Leta upp den kommentar eller recension du vill rapportera.
  3. Tryck på Mer Mer följt av Olämplig.