Contentproblemen of schendingen melden

Stel ons team op de hoogte als je een app vindt die volgens jou in strijd is met het Programmabeleid voor ontwikkelaars van Google Play.

Als je ongepaste content, reacties of reviews tegenkomt in Google Play, kun je ons dat als volgt laten weten. We nemen deze meldingen zeer serieus.

Apps, games of muziek als ongepast markeren

We beoordelen content die door gebruikers is gemarkeerd als seksuele content, haatdragende content, nabootsing van identiteit en andere schendingen van onze distributieovereenkomst voor ontwikkelaars (u kunt ook ons beleidscentrum voor ontwikkelaars bezoeken).

Apps en games

Laat het ons weten als u een app of game tegenkomt die niet voldoet aan het programmabeleid voor ontwikkelaars van Google Play.

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Ga naar de detailpagina van een app of game.
  3. Tik op Meer Meer en dan Markeren als ongepast.
  4. Kies een reden.
  5. Tik op Verzenden.

Een openbare review achterlaten

Als je andere gebruikers feedback over de app wilt geven, kun je ook een openbare review achterlaten in de Google Play Store. Bekijk hoe je een review achterlaat.

Muziek

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Ga naar de detailpagina van een album of nummer.
  3. Tik op Meer Meer en dan Markeren als ongepast.
  4. Kies een reden.
  5. Tik op Verzenden.

Een openbare review achterlaten

Je kunt ook een openbare review achterlaten in de Google Play Store om de ontwikkelaar feedback te geven en andere gebruikers te informeren. Bekijk hoe je een review achterlaat.

Problemen met gezinsvriendelijke content melden

We doen ons best om ervoor te zorgen dat alle content met een gezinsster extra nauwkeurig wordt beoordeeld en geschikt is voor elke leeftijd.

Laat het ons weten als je ongepaste content vindt.

Reacties en reviews melden

Laat het ons weten als je een reactie of review tegenkomt die niet voldoet aan het beleid voor het plaatsen van reacties.

Reacties van ontwikkelaars van Android-apps

Ontwikkelaars kunnen openbaar reageren op reacties of reviews. Laat het ons weten als je een reactie van een ontwikkelaar hebt ontvangen die niet voldoet aan het plaatsingsbeleid voor ontwikkelaarsreacties.

1. Klik op Ontwikkelaarsreactie melden in de e-mail met de ontwikkelaarsreactie die je hebt ontvangen.
  2. Vul het formulier voor het melden van ongepaste ontwikkelaarsreacties in. Voeg een rechtstreekse link naar de ongepaste ontwikkelaarsreactie, de naam van de ontwikkelaar en een korte samenvatting toe.

Ongepaste reacties en reviews melden

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Zoek de reactie of review die u wilt melden.
  3. Tik op Meer Meer en dan Ongepast.