Een app in de Google Play Store melden

Als je een app tegenkomt die volgens jou in strijd is met het Programmabeleid voor ontwikkelaars van Google Play, kun je de app melden bij Google Play.

Je kunt ook ongepaste content, reacties en reviews op Google Play melden. We nemen deze meldingen zeer serieus.

Als je een terugbetaling wilt aanvragen voor een app of hulp nodig hebt bij het downloaden, gebruiken of verwijderen van een app, ga je naar Een terugbetaling krijgen op Google Play.

Ongepaste apps en games melden

We beoordelen content die door gebruikers is gemarkeerd als seksuele content, haatdragende content, nabootsing van identiteit en andere schendingen van onze distributieovereenkomst voor ontwikkelaars (u kunt ook ons beleidscentrum voor ontwikkelaars bezoeken).

Laat het ons weten als u een app of game tegenkomt die niet voldoet aan het programmabeleid voor ontwikkelaars van Google Play.

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Ga naar de detailpagina van een app of game.
  3. Tik op Meer Meer en dan Markeren als ongepast.
  4. Kies een reden.
  5. Tik op Verzenden.
Tip: Als je feedback over de app wilt geven aan andere gebruikers, kun je een openbare review achterlaten in de Google Play Store. Bekijk hoe je een review achterlaat.

Problemen met gezinsvriendelijke content melden

We doen ons best om ervoor te zorgen dat alle content met een gezinsster extra nauwkeurig wordt beoordeeld en geschikt is voor elke leeftijd.

Laat het ons weten als je ongepaste content vindt.

Reacties en reviews in de Play Store melden

Laat het ons weten als je een reactie of review tegenkomt die niet voldoet aan het beleid voor het plaatsen van reacties.

Reacties van ontwikkelaars van Android-apps

Ontwikkelaars kunnen openbaar reageren op reacties of reviews. Laat het ons weten als je een reactie van een ontwikkelaar hebt ontvangen die niet voldoet aan het plaatsingsbeleid voor ontwikkelaarsreacties.

1. Klik op Ontwikkelaarsreactie melden in de e-mail met de ontwikkelaarsreactie die je hebt ontvangen.
  2. Vul het formulier voor het melden van ongepaste ontwikkelaarsreacties in. Voeg een rechtstreekse link naar de ongepaste ontwikkelaarsreactie, de naam van de ontwikkelaar en een korte samenvatting toe.

Ongepaste reacties en reviews melden

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Zoek de reactie of review die u wilt melden.
  3. Tik op Meer Meer en dan Ongepast.

Een handelsmerk- of auteursrechtschending melden

Als je een app wilt melden die volgens jou inbreuk maakt op een handelsmerk of auteursrecht, ga je naar onze pagina voor juridische verwijderingsverzoeken.