Problemen met het downloaden van meerdere apps oplossen

Als je problemen hebt bij het downloaden van meerdere apps, vind je in dit artikel geavanceerde stappen om ze op te lossen. Voordat je deze stappen uitvoert, raden we je aan om problemen met het downloaden van apps op te lossen via basisstappen voor probleemoplossing.

Als je na de stappen hierboven nog steeds geen apps kunt downloaden, probeer je de stappen hieronder. Probeer na elke stap opnieuw een app te downloaden om te checken of het probleem is opgelost.

Problemen met app-downloads oplossen

Het cachegeheugen en de gegevens van de Google Play Store wissen

Belangrijk:

• Het cachegeheugen van de Google Play Store wissen is de meest voorkomende oplossing voor problemen als je apps downloadt uit de Google Play Store.
  • Als je het cachegeheugen en de gegevens wist, verwijder je misschien ook sommige instellingen uit de Google Play Store-app, zoals ouderlijk toezicht en wachtwoordbeveiliging. De volgende keer dat je de Google Play Store opent, wordt je gevraagd weer akkoord te gaan met de Servicevoorwaarden.
  1. Zoek de Google Play Store-app op het startscherm of app-scherm van je apparaat.
  2. Houd je vinger op de Google Play Store-app.
  3. Tik op App-info Informatie.
  4. Tik op Opslag en cache en dan Cache wissen.
  5. Tik op Opslag wissen en dan Verwijderen.
Het cachegeheugen en de gegevens van Downloadbeheer wissen

Belangrijk:

• Als je problemen ondervindt als je apps downloadt via Google Play, helpt het vaak om het cachegeheugen van de Google Play Store en Downloadbeheer te wissen.
  • Als je het cachegeheugen en de gegevens wist, worden sommige instellingen misschien verwijderd uit de Google Play Store-app, zoals ouderlijk toezicht en wachtwoordbeveiliging. De volgende keer dat je de Google Play Store opent, wordt je gevraagd opnieuw akkoord te gaan met de Servicevoorwaarden.
  1. Ga naar Instellingen en dan Apps en dan Alle apps.
  2. Scroll omlaag naar Downloadbeheer.
  3. Wis het cachegeheugen en de gegevens:
    • Voor Android 6.0 en hoger: Tik op Opslag en dan Cachegeheugen wissen en Gegevens wissen.
    • Voor Android 5.1.1 en lager: Tik op Cachegeheugen wissen en Gegevens wissen.
Je Google-account verwijderen en opnieuw toevoegen

Als je je account verwijdert, wordt bepaalde informatie van je apparaat verwijderd. Maak een back-up van belangrijke informatie voordat je deze stap uitvoert.

Meer informatie over hoe je je account kunt verwijderen en opnieuw kunt toevoegen

Wis het cachegeheugen en de gegevens van Google Play-services
Belangrijk: Als je gegevens of opslag van Google Play-services wist, kan bepaalde informatie die op je apparaat is opgeslagen, zoals ov-kaarten, COVID-kaarten en virtuele betaalkaarten die in Google Pay zijn opgeslagen, worden verwijderd. Misschien moet je ook je betaalmethoden opnieuw laten verifiëren op Google Pay en op alle apparaten opnieuw inloggen op je Google-account.
  1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Apps.
  3. Als je Google Play-services niet kunt vinden, tik je op Alle apps bekijken.
  4. Tik op Google Play-services.
  5. Tik op Opslag en cache en dan Cache wissen.
  6. Tik op Opslag wissen en dan Alle gegevens wissen en dan Verwijderen.
Google Play Store-updates verwijderen en opnieuw installeren

Zo verwijder je updates voor de Play Store-app:

1. Zoek de Google Play Store-app op het startscherm of app-scherm van je apparaat.
  2. Tik op de Google Play Store-app Google Play en houd vast.
  3. Tik op App-info.
  4. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Updates verwijderen.
  5. Check de informatie en tik op OK.

Zo installeer je updates voor de Play Store-app opnieuw:

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Tik rechtsboven op de profielfoto.
  3. Tik op Instellingen en dan Over.
  4. Tik onder Play Store-versie op Play Store updaten.

Meer hulp

Als je alle bovenstaande stappen hebt geprobeerd en nog steeds problemen hebt, raden we je aan contact op te nemen met de app-ontwikkelaar of de fabrieksinstellingen terug te zetten op je apparaat.