Problemen met het downloaden van één app oplossen

Als je problemen ondervindt bij het downloaden van één app, vind je in dit artikel geavanceerde stappen voor probleemoplossing waarmee dit probleem kan worden opgelost. Voordat je deze geavanceerde stappen uitvoert, raden we je aan problemen met het downloaden van apps op te lossen met behulp van basisstappen voor probleemoplossing.

Problemen met één specifieke app oplossen

Probeer deze stappen als je problemen hebt bij het downloaden van een specifieke app.

Checken of de app beschikbaar is voor je apparaat
  1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Zoek de app die je wilt downloaden en tik erop.
  3. Op de pagina van de app staat of de app beschikbaar is voor je apparaat.
    • Zo niet, dan kun je deze niet downloaden.
Verwijder de app en installeer deze opnieuw
  1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Tik rechtsboven op het profielicoon.
  3. Tik op Apps en apparaat beheren en dan Beheren.
  4. Tik op de naam van de app die je wilt verwijderen en dan Verwijderen.
  5. Tik op Installeren of Aanzetten om de app opnieuw te installeren.

Als je de app nog steeds niet kunt downloaden, probeer je de onderstaande stappen voor probleemoplossing.

Google Play Store-updates verwijderen en opnieuw installeren

Zo verwijder je updates voor de Play Store-app:

1. Zoek de Google Play Store-app op het startscherm of app-scherm van je apparaat.
  2. Tik op de Google Play Store-app Google Play en houd vast.
  3. Tik op App-info.
  4. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Updates verwijderen.
  5. Check de informatie en tik op OK.

Zo installeer je updates voor de Play Store-app opnieuw:

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Tik rechtsboven op de profielfoto.
  3. Tik op Instellingen en dan Over.
  4. Tik onder Play Store-versie op Play Store updaten.

Meer hulp

Als de bovenstaande stappen niet werken, gebruik je de onderstaande link voor geavanceerdere stappen voor probleemoplossing.