Åtgärda problem med att lösa in ett presentkort

Presentkort till Google Play kan lösas in mot saldo i Google Play. Med saldot kan du köpa innehåll på Google Play.

Gör så här om det blir problem med att lösa in något:

• Kontrollera att det är ett presentkort till Google Play. Vi tar inte emot några andra typer av presentkort.
  • Kontrollera att du har skrivit av koden rätt. Använd inte blanksteg eller bindestreck.

Vanliga problem med presentkort

Jag kan inte läsa koden på presentkortet

Testa först att skanna presentkortet:

1. Öppna Google Pay-appen Google Play på en Android-telefon.
  2. Tryck på profilikonen uppe till höger.
  3. Tryck på Betalningar och prenumerationer följt av Lös in presentkoden.
  4. Tryck på Skanna presentkort.

Om du inte kan läsa koden kontaktar du vårt supportteam. Följande behövs när du kontaktar oss:

• En bild på kortets baksida: kortets serienummer måste synas.
  • Kvittot: vi behöver se ett kvitto på köpet.
Koden är ogiltig eller felaktig

Testa först att skanna presentkortet:

1. Öppna Google Pay-appen Google Play på en Android-telefon.
  2. Tryck på profilikonen uppe till höger.
  3. Tryck på Betalningar och prenumerationer följt av Lös in presentkoden.
  4. Tryck på Skanna presentkort.

Om det inte går att skanna presentkortet kan du skriva koden manuellt. Kontrollera att du skriver av koden rätt. Använd inte blanksteg eller bindestreck när du anger koden och kontrollera att det är rätt bokstäver.

Om det ändå inte fungerar kanske presentkortet inte har aktiverats. Presentkort som köpts i en fysisk butik måste aktiveras av säljaren vid köpet. Google kan inte aktivera presentkort för butikens räkning.

• Kontakta återförsäljaren som du köpte kortet av eller företaget som utfärdade koden om du vill kontrollera att presentkortet har aktiverats.
  • Kontakta oss om butiken bekräftar att kortet är aktiverat och du ändå får ett felmeddelande.
Koden har redan lösts in

Om du får ett felmeddelande om att koden redan har lösts in går det inte att lösa in den igen. Du bör se att saldot har lagts till i Google Play. Läs mer om hur du kontrollerar saldot i Google Play.

Gör så här om du inte kan hitta tillgodohavandet:

• Kontrollera att du har loggat in med samma konto som du löste in koden med. Läs mer om hur du byter konto.
  • Kontrollera att inga vänner eller familjemedlemmar som kan ha sett koden har löst in den.

Av integritets- och säkerhetsskäl kan vi inte dela någon information om det Google-konto där ett presentkort har lösts in.

Saldogränsen i Google Play har uppnåtts.

Det finns en gräns för totalt saldovärde i Google Play. Det går inte att lösa in en kampanj om den är värd mer än vad du har kvar tills du når saldogränsen för ditt land.

Så här löser du in kampanjen:

1. Spendera en del av ditt saldo.
  2. Vänta i 24 timmar.
  3. Testa att lösa in koden igen.
Andra fel med presentkort
Felmeddelande Lösning
Det gick inte att lösa in koden. Den här koden kan endast användas i [land/region]. Läs användarvillkoren för presentkort.

Presentkortet måste ha utfärdats i samma land som du är bosatt i. Kontrollera att betalningsmetoden är inställd på ditt hemland.

I vissa fall måste du befinna dig i landet eller regionen. Om du nyligen har flyttat till ett annat land kan du behöva ändra land i Google Play.

Du hittar mer information i användarvillkoren för presentkort till Google Play och förbetalt saldo på Play.
Vi behöver mer information innan du kan lösa in presentkortet. Skicka mer information till oss. Hjälp vårt team att undersöka problemet genom att skicka in det här formuläret.
Det finns ett problem med koden. Testa en annan eller läs mer. Hjälp vårt team att undersöka problemet genom att skicka in det här formuläret.
Det går inte att lösa in presentkortet på grund av ett problem med kontot. Du kan behöva verifiera och uppdatera dina uppgifter. Läs mer om hur du åtgärdar problem med betalningar.
Du måste verifiera din identitet innan du kan lägga till saldo i Google Play-kontot.

Läs mer om hur du uppdaterar och verifierar dina identitets- och skatteuppgifter.

Om det inte går att verifiera din identitet kan du förlora åtkomst till ditt saldo i Google Play.