Android-apps downloaden

U kunt Android-apps en digitale inhoud downloaden naar uw apparaat via de Google Play Store Google Play Store-app of uw computer (play.google.com).

Aangezien u inhoud op Google Play kunt downloaden via de internetverbinding van uw apparaat, hoeft u het apparaat niet aan te sluiten op uw computer. Zolang u een goede wifi- of mobiele gegevensverbinding (3G/4G) heeft op uw apparaat, worden uw apps onmiddellijk gedownload.

Als u voor het eerst een aankoop doet op Google Play, kunt u worden gevraagd een Google Wallet-account te maken om uw aankoop te voltooien.

Met de Google Play Store-app

Android-apps downloaden via de Play Store-app
  1. Open de Google Play Store-app Google Play Store.
  2. Selecteer een app die u wilt downloaden.
  3. Raak Installeren of de prijs van de app aan.
  4. Raak Accepteren aan nadat u de rechten van de app heeft gecontroleerd.
    • Betaalde apps: gebruik de pijl-omlaag Down om een betaalmethode te selecteren en voltooi uw aankoop.

Met uw computer (play.google.com)

1. Ga naar Google Play op uw computer.
  2. Klik op een app die u wilt downloaden.
  3. Klik op Installeren of de prijs van een app.
  4. Controleer de rechten van de app, kies uw apparaat in het dropdown-menu en klik op Installeren of Doorgaan (voor betaalde apps).
    • Betaalde apps: gebruik het dropdown-menu om een betaalmethode te selecteren en voltooi uw aankoop.

U kunt wijzigen welke taal wordt weergegeven wanneer u naar Google Play gaat op uw computer door de instellingen van uw Google-account te wijzigen.

Opmerking: Android-apps zijn bedoeld voor ondersteunde Android-apparaten en kunnen niet worden gebruikt op uw computer. Als u niet beschikt over de Google Play Store Google Play Store-app, gaat u naar onze lijst met ondersteunde apparaten om te controleren of uw apparaat wordt vermeld.