Android-apps en digitale content downloaden uit de Google Play Store

U kunt apps, games en digitale content voor uw apparaat downloaden via de Google Play Store. Bepaalde content is gratis, andere content moet u kopen.

Apps of digitale content vinden en downloaden

1. Open de Google Play Store-app Play Store.
  2. Zoek of browse om content te vinden.
  3. Selecteer een item.
  4. Tik op Installeren (voor gratis items) of op de prijs van het item.
  5. Volg de instructies op het scherm om de transactie te voltooien en toegang tot de content te krijgen.

Voor betaalde items kunt u de betaalmethode kiezen met de pijl-omlaag Pijl-omlaag. Als dit uw eerste aankoop is, wordt uw betaalmethode aan uw Google-account toegevoegd.

U kunt uw Google-accountinstellingen wijzigen om de taal aan te passen die wordt weergegeven wanneer u Google Play bezoekt op uw computer.

Opmerking: Apps zijn bedoeld voor gebruik met ondersteunde Android-apparaten en Chromebooks en kunnen niet worden gebruikt op Windows- of Mac-computers.

Toegevoegde apps en content zoeken

Apps en games zoeken

Apps en games worden op uw apparaat geïnstalleerd. U kunt ze zoeken met uw andere apps.

Muziek, films en andere digitale content zoeken

Digitale content wordt weergegeven in een van de Google Play-apps op uw apparaat. Afhankelijk van het type content zoekt u in:

• Google Play Boeken Play Boeken.
  • Google Play Games Play Games.
  • Google Play Films Play Films.
  • Google Play Muziek Play Muziek.
  • Google Play Kiosk Play Kiosk.

Apps en content installeren op andere apparaten

Wanneer u apps en digitale content toevoegt, worden deze gekoppeld aan uw Google-account, niet alleen aan het apparaat waaraan u ze toevoegt. Dit betekent dat u de apps en digitale content niet opnieuw hoeft te kopen als u een nieuw apparaat koopt en dat u deze op meerdere apparaten kunt gebruiken.

Apps opnieuw installeren op een nieuw of tweede apparaat

Als u een nieuw of tweede apparaat koopt, kunt u gekochte apps opnieuw installeren

Content is gekoppeld aan uw Google-account. U moet dus hetzelfde Google-account op alle apparaten gebruiken om content opnieuw te installeren.

Opmerking: Bepaalde content is mogelijk niet beschikbaar op alle apparaten.

Content kan niet worden overgezet naar andere accounts

Het is niet mogelijk om content over te zetten naar andere accounts op Google Play, zelfs niet als u de eigenaar bent van beide accounts. Als u meerdere accounts op uw apparaat heeft ingesteld, controleer dan of u bent ingelogd op het account dat u wilt gebruiken voordat u de aankoop voltooit.

Heeft u een app gekocht met een verkeerd account, neem dan contact op met de app-ontwikkelaar. De ontwikkelaar kan wellicht een teruggave uitvoeren, zodat u uw aankoop opnieuw kunt doen met het account dat u wilde gebruiken.