Reserveren in Google Play

In Google Play kunt u geselecteerde films, muziek, e-boeken en audioboeken vooraf reserveren en deze aan uw app laten toevoegen zodra ze beschikbaar zijn. U kunt ook vooraf registreren voor bepaalde apps en games die nog niet beschikbaar zijn.

Reserveren en vooraf registreren

Voor instructies over hoe u kunt reserveren of vooraf kunt registreren, selecteert u hieronder het type content dat u zoekt.

Films, muziek, boeken

Als een item kan worden gereserveerd op Google Play, wordt de knop Reserveren weergegeven op de detailpagina. U hoeft pas te betalen voor gereserveerde items zodra ze beschikbaar zijn in uw app.

1. Open Google Play op uw computer of open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Zoek het item dat u wilt reserveren.
  3. Selecteer Reserveren.
  4. Voltooi uw bestelling.

We sturen u een e-mail wanneer uw reservering is geplaatst en zodra het item beschikbaar is in uw app. U kunt de reserveringsstatus bekijken op de detailpagina van het item en op uw pagina Mijn account.

Apps en games

Wanneer u zich vooraf registreert voor apps en games, ontvangt u een melding op de dag dat het item kan worden gedownload. Voor betaalde items worden pas kosten in rekening gebracht wanneer u de app of game installeert.

Vooraf registreren

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Ga naar de detailpagina van het item.
  3. Tik op Vooraf registreren.

De app of game downloaden

1. Tik op de melding Nu installeren die op uw apparaat wordt weergegeven.
  2. Tik op de detailpagina van het item op Installeren (voor gratis items) of op de prijs van het item.
  3. Volg de instructies op het scherm.

Een reservering annuleren

1. Open de Play Films-app Play Films
  2. Tik op Bibliotheek
  3. Tik onder Reserveringen op de film waarvoor u de reservering wilt annuleren.
  4. Tik op Reservering annuleren.

U ontvangt een annuleringsbericht nadat u de bestelling heeft geannuleerd.

Waarom is mijn reservering geannuleerd?

Een reservering kan worden geannuleerd als uw betaling wordt geweigerd. Als u uw Google Play Store-saldo heeft gebruikt als uw betaalmethode voor de reservering, wordt uw reservering geannuleerd als u onvoldoende tegoed in uw account heeft op het moment van de release.