Annonser og inntektsgenerering

Hvis du tjener penger på en app som er målrettet mot barn på Play, er det viktig at appen overholder følgende krav i retningslinjene for familieannonser og inntektsgenerering.

Retningslinjene nedenfor gjelder for all inntektsgenerering og annonsering i appen din, inkludert annonser, krysspromotering (for appene dine og tredjepartsapper), tilbud om kjøp i apper eller annet kommersielt innhold (for eksempel betalte produktplasseringer). All inntektsgenerering og annonsering i disse appene må overholde alle gjeldende lover og forskrifter (deriblant relevante selvregulerende retningslinjer eller bransjeretningslinjer).

Google Play forbeholder seg retten til å avvise, fjerne eller suspendere apper som har overdrevent aggressive reklametaktikker.

Krav til format

Inntektsgenerering og annonsering i appen din skal ikke ha villedende innhold eller være utformet på en måte som fører til utilsiktede klikk fra barn. Følgende er ikke tillatt:

• forstyrrende inntektsgenerering og annonsering, inkludert inntektsgenerering og annonsering som tar opp hele skjermen eller forstyrrer normal bruk uten å gi brukerne en klar måte å lukke dem på (for eksempel annonsemurer)
  • inntektsgenerering og annonsering som tar opp hele skjermen eller forstyrrer normal appbruk eller spilling, som ikke kan lukkes etter fem sekunder
  • inntektsgenerering og annonsering som ikke forstyrrer normal appbruk eller spilling, som varer i mer enn fem sekunder (for eksempel videoinnhold med integrerte annonser)
  • interstitial-inntektsgenerering og -annonsering som vises så snart appen åpnes
  • flere annonseplasseringer på en side (f.eks. bannerannonser som viser flere tilbud på én plassering, eller å vise mer enn én banner- eller videoannonse, er ikke tillatt)
  • inntektsgenerering og annonsering som ikke kan skilles tydelig fra appinnholdet
  • bruk av sjokkerende eller følelsesmessig manipulerende teknikker for å oppfordre til å se på annonser eller kjøpe i appen
  • å ikke skille mellom bruk av virtuelle spillmynter og virkelige penger ved kjøp i apper

Eksempler på vanlige brudd

• Inntektsgenerering og annonser som flytter seg vekk fra brukerens finger når brukeren forsøker å lukke dem.
  • Inntektsgenerering og annonser som ikke lar brukeren lukke tilbudet etter fem (5) sekunder, som vist i eksempelet nedenfor:

• Inntektsgenerering og annonser som tar opp mesteparten av skjermen uten å gi brukerne en klar måte å lukke dem på, som vist i eksempelet nedenfor:

• Bannerannonser som viser flere tilbud, som vist i eksempelet nedenfor:
  • Inntektsgenerering og annonser brukerne kan forveksle med innholdet i appen, som vist i eksempelet nedenfor:
  • Knapper, annonser eller annen inntektsgenerering som promoterer de andre butikkoppføringene dine i Google Play, og som ikke kan skilles fra innholdet i appen, som vist i eksempelet nedenfor:

Her er noen eksempler på upassende annonseinnhold som ikke skal vises til barn.

• Upassende medieinnhold: annonser for TV-serier, filmer, album eller andre typer medieinnhold som ikke er egnet for barn.
  • Upassende videospill og nedlastbar programvare: annonser for nedlastbar programvare og elektroniske videospill som ikke er egnet for barn.
  • Kontrollerte eller skadelige stoffer: annonser for alkohol, tobakk, kontrollerte stoffer eller andre skadelige stoffer.
  • Gambling: annonser for simulert gambling, konkurranser eller veddemål, også der deltakelse er gratis.
  • Voksent og seksuelt ladet innhold: annonser med seksuelt, seksuelt ladet og voksent innhold.
  • Dating eller forhold: annonser for datingnettsteder eller nettsteder for voksne forhold.
  • Voldelig innhold: annonser med voldelig og eksplisitt innhold som ikke er egnet for barn.

Annonse-SDK-er

Hvis du viser annonser i appen din og appens målgruppen bare inkluderer barn, må du bruke Google Play-sertifiserte annonse-SDK-er. Hvis appen er målrettet mot både barn og eldre brukere, må du implementere alderskontroll, for eksempel en nøytral aldersskjerm, og sørge for at annonser som vises til barn, bare kommer fra Google Play-sertifiserte annonse-SDK-er. Apper i For hele familien-programmet kan bare bruke egensertifiserte annonse-SDK-er.

Se retningslinjene for For hele familien-programmet for å få mer informasjon om disse kravene og en oppdatert liste over godkjente annonse-SDK-er.

Dersom du bruker AdMob, kan du gå til brukerstøtten for AdMob for å finne ut mer om produktene deres.

Du har selv ansvaret for å sørge for at appen din oppfyller alle kravene til annonsering, kjøp i appen og kommersielt innhold. Ta kontakt med leverandørene dine av annonse-SDK-er for å finne ut mer om retningslinjene deres for innhold og annonseringspraksisene deres.

Kjøp i apper

Google Play autentiserer alle brukere på nytt før kjøp i apper som er med i For hele familien-programmet. Dette sikrer at det er økonomisk ansvarlige personer, ikke barn, som godkjenner kjøp.