Utvikling av apper for barn og familier

Bruken av teknologi i familielivet øker, og foreldre ser etter trygt innhold av høy kvalitet for barna sine. Kanskje utvikler du apper ment for barn, eller kanskje barn bare liker appen din. Google Play kan uansett hjelpe deg med å gjøre appen din trygg for alle brukere, inkludert familier.

Ordet «barn» kan bety forskjellige ting i forskjellige lokaliteter og kontekster. Det er viktig at du innhenter juridisk bistand for å fastslå hvilke forpliktelser og aldersbegrensninger som kan gjelde for appen din. Du vet mest om hvordan appen din fungerer, så vi trenger din hjelp til å sikre at apper på Google Play er trygge for familier.

Apper som er utviklet spesielt for barn, må være med i For hele familien-programmet. Hvis appen din er målrettet mot både barn og eldre brukere, kan du fortsatt delta i For hele familien-programmet. Alle apper som registreres i For hele familien-programmet, kvalifiseres til vurdering gjennom Lærergodkjent-programmet, men vi kan ikke garantere at appen din blir inkludert i Lærergodkjent-programmet. Selv om du bestemmer deg for ikke å delta i For hele familien-programmet, må du likevel overholde kravene i familieretningslinjene for Google Play, som er beskrevet nedenfor, i tillegg til alle andre programretningslinjer for utviklere i Google Play og distribusjonsavtalen for utviklere.

SKJUL ALT VIS ALT

Krav for Play-konsollen

Målgruppe og innhold

Før appen publiseres, må du oppgi målgruppen til appen ved å velge fra listen av aldersgrupper i Målgruppe og innhold i Google Play-konsollen. Hvis du velger å inkludere bilder og ord i appen, som kan anses som målretting mot barn, kan dette påvirke Googles vurdering av målgruppen, uavhengig av hva du har oppgitt i Google Play-konsollen. Google Play forbeholder seg retten til å foreta sin egen vurdering av appinformasjonen du oppgir, for å fastslå om målgruppen stemmer.

Hvis du har valgt en målgruppe som bare omfatter voksne, men Google fastslår at dette ikke stemmer, fordi appen din er målrettet mot både barn og voksne, kan du gjøre det tydelig for brukerne at appen ikke er målrettet mot barn ved å godta å bruke en advarselsetikett.

Du skal bare velge flere enn én aldersgruppe for målgruppen hvis appen er utviklet for og passer for brukere i de valgte aldersgruppene. Hvis du for eksempel har en app som er utviklet for babyer, småbarn og førskolebarn, skal du bare velge «5 år og yngre» som aldersgruppen for appen. Hvis appen din er utviklet for et bestemt klassetrinn, velger du aldersgruppen som representerer klassetrinnet best. Du skal bare velge aldersgrupper som inkluderer både voksne og barn hvis appen er utviklet for å passe alle aldersgrupper.

Oppdateringer i Målgruppe og innhold-delen

Du kan når som helst oppdatere appinformasjonen i Målgruppe og innhold-delen i Google Play-konsollen. Du må oppdatere appen før denne informasjon vises i Google Play-butikken. Endringer du gjør i denne delen av Google Play-konsollen, kan sjekkes for samsvar med retningslinjene selv før appoppdateringen sendes inn.

Vi anbefaler at du opplyser eksisterende brukere om endringer i aldersgruppen for appen eller hvis du begynner å bruke annonser eller kjøp i appen. Dette gjør du enten via «Nyheter» på appens butikkoppføringsside eller varsler i appen.

Feilaktig fremstilling i Play-konsollen

Feilaktig fremstilling av informasjon om appen i Play-konsollen, inkludert Målgruppe og innhold-delen, kan føre til at appen fjernes eller suspenderes. Det er derfor viktig at informasjonen er riktig.

Krav til familieretningslinjene

Hvis en av målgruppene for appen din er barn, må du overholde følgende krav. Hvis kravene ikke overholdes, kan appen bli fjernet eller suspendert.

1. Appinnhold: Innhold i appen din som barn har tilgang til, må være egnet for barn.
  2. Appfunksjoner: Appen din kan ikke bare vise en WebView av et nettsted eller ha som hovedformål å drive trafikk til et nettsted, uavhengig av hvem som eier nettstedet.
    • Vi jobber hele tiden med å finne måter å skape nye opplevelser på for utviklere av barneapper. Hvis du er interessert i å bli med i pilotprogrammet Trusted Web App (pålitelige nettapp) for utdanningsapper, kan du si ifra her.
  3. Svar i Google Play-konsollen: Du må svare grundig på spørsmålene om appen din i Google Play-konsollen og oppdatere disse svarene hvis du endrer appen.
  4. Annonser: Hvis appen viser annonser til barn eller brukere av ukjent alder, må du
    • bare bruke Google Play-sertifiserte annonse-SDK-er for å vise annonser til disse brukerne
    • sørge for at annonser som vises til disse brukerne, ikke involverer interessebasert annonsering (annonsering målrettet mot enkeltbrukere med bestemte egenskaper basert på surfeatferd) eller remarketing (annonsering målrettet mot enkeltbrukere basert på tidligere interaksjon med apper eller nettsteder)
    • sørge for at annonser som vises til disse brukerne, viser innhold som er egnet for barn
    • sørge for at annonser som vises til disse brukerne, overholder kravene til annonseformat rettet mot familier
    • sørge for at lovgivning og bransjestandarder knyttet til annonsering for barn overholdes
  5. Datainnsamling: Du må opplyse om innsamling av personopplysninger og sensitiv informasjon om barn i appen din, inkludert via API-er og SDK-er som kalles eller brukes i appen. Sensitiv informasjon om barn inkluderer, men er ikke begrenset til, autentiseringsinformasjon, sensordata fra mikrofoner og kameraer, enhetsdata, Android-ID, informasjon om annonsebruk og annonserings-ID.
  6. API-er og SDK-er: Du må sørge for at appen implementerer eventuelle API-er og SDK-er på en skikkelig måte.
    • Apper som utelukkende er målrettet mot barn, må ikke inneholde API-er eller SDK-er som ikke er godkjent for bruk i tjenester rettet mot barn. Dette inkluderer Google-pålogging (eller andre Google API-tjenester som får tilgang til data tilknyttet Google-kontoer), spilltjenester på Google Play og andre API-tjenester som bruker OAuth-teknologi til å autentisere og autorisere.
    • Apper som er målrettet mot både barn og en eldre målgruppe, skal ikke bruke API-er eller SDK-er som ikke er godkjent for bruk i tjenester rettet mot barn, med mindre de brukes bak en nøytral aldersskjerm eller på en måte som ikke fører til innsamling av data om barn (f.eks. å la Google-pålogging være valgfritt). Apper som er målrettet mot både barn og eldre brukere, kan ikke kreve at brukerne logger på eller får tilgang til appinnhold via API-er eller SDK-er som ikke er godkjent for bruk i tjenester rettet mot barn.
  7. Personvernregler: Du må ha en link til personvernreglene på butikkoppføringssiden for appen din. Denne linken skal være tilgjengelig så lenge appen er tilgjengelig i butikken. Den må linke til personvernregler som blant annet beskriver nøyaktig hvordan appen samler inn og bruker data.
  8. Spesielle begrensninger:
    • Hvis du bruker utvidet virkelighet i appen din, må du inkludere en sikkerhetsadvarsel som umiddelbart vises når AR-delen starter. Denne må inneholde
      • en egnet melding om viktigheten av foreldretilsyn
      • en påminnelse om å være oppmerksom på de fysiske farene som finnes i den virkelige verden (f.eks. at du må følge med på omgivelsene)
    • Appen skal ikke kreve bruk av en enhet som ikke er anbefalt for barn (f.eks. Daydream eller Oculus).
  9. Juridisk samsvar: Du må sørge for at appen, inkludert eventuelle API-er eller SDK-er som appen kaller eller bruker, overholder U.S. Children's Online Privacy and Protection Act (COPPA), EUs personvernforordning (GDPR) og andre relevante lover og forskrifter.
Eksempler på vanlige brudd
  • apper som promoterer spill for barn i butikkoppføringen, men der appinnholdet bare er egnet for voksne
  • apper som implementerer API-er med vilkår for bruk som forbyr bruk i apper rettet mot barn
  • apper som setter bruk av alkohol, tobakk eller kontrollerte stoffer i et positivt lys
  • apper med ekte eller simulert gambling
  • apper som inneholder vold, brutal vold, grafiske skader eller støtende innhold som er upassende for barn
  • apper som inneholder dating-tjenester eller seksuelle/ekteskapelige råd
  • apper som inneholder linker til nettsteder med innhold som bryter programretningslinjene for utviklere på Google Play
  • apper som viser annonser som er egnet for voksne (f.eks. voldelig innhold, seksuelt innhold, gamblinginnhold), til barn Se retningslinjene for familieannonser og inntektsgenerering hvis du vil ha mer informasjon om Google Play-retningslinjene for annonsering, kjøp i apper og kommersielt innhold for barn.

For hele familien-programmet

Apper som er utviklet spesielt for barn, må være med i For hele familien-programmet. Hvis appen din er utviklet for alle, inkludert barn og familier, kan du søke om å delta i programmet.

Før appen godtas i programmet, må den oppfylle alle kravene i familieretningslinjene og kvalifikasjonskravene for For hele familien-programmet samt programretningslinjene for utviklere på Google Play og distribusjonsavtalen for utviklere.

Klikk her for å få mer informasjon om å sende inn appen for å få den inkludert i programmet.

Programkvalifisering

Alle apper som er med i For hele familien-programmet, må ha både app- og annonseinnhold som er relevant og egnet for barn, og de må overholde alle kravene nedenfor. Apper som inkluderes i For hele familien-programmet, må overholde alle kravene i programmet. Google Play-teamet kan avvise, fjerne eller suspendere apper som anses å være upassende for For hele familien-programmet.

Krav tilknyttet For hele familien

1. Appene må ha ESRB-vurderingen Alle, Alle over 10 år eller tilsvarende.
  2. Du må opplyse om appens interaktive elementer i spørreundersøkelsen om egnethet i Google Play-konsollen, deriblant
    • om brukerne kan samhandle eller utveksle informasjon
    • om appen deler brukernes personopplysninger med tredjeparter
    • om appen deler brukernes fysiske posisjoner med andre brukere
    • om appen din bruker et appikon eller appoversikt-ikon som er upassende for barn
  3. Hvis appen bruker Android Speech API, må appens RecognizerIntent.EXTRA_CALLING_PACKAGE settes til tilhørende PackageName.
  4. Apper kan bare bruke Google Play-sertifiserte annonse-SDK-er.
  5. Apper som er utviklet spesielt for barn, kan ikke be om posisjonstillatelser.
  6. Apper må bruke Companion Device Manager (CDM) i tilknytning til Bluetooth-forespørsler, med mindre appen din kun målretter mot versjoner av enheters operativsystem (OS) som ikke er kompatible med CDM.
Eksempler på vanlige brudd
  • apper som har ESRB-vurderingen Alle, men inneholder annonser for gambling
  • apper for foreldre eller omsorgsgivere (f.eks. ammesporing, utviklingsguide)
  • foreldreveiledninger eller apper for enhetsstyring, som utelukkende er ment for foreldre eller omsorgsgivere

Kategorier

Hvis appen din godkjennes for For hele familien-programmet, kan du velge en sekundær familiekategori som beskriver appen. Her er de tilgjengelige kategoriene for apper i For hele familien-programmet:

Action og eventyr: action-orienterte apper og spill, inkludert alt fra enkle racingspill til eventyrspill og andre apper og spill som er utviklet for å skape spenning.

Hjernetrim: spill som får brukerne til å tenke, for eksempel puslespill, matchingspill, quizer og andre spill som stimulerer hukommelse, intelligens og logikk.

Kreativitet: apper og spill som stimulerer kreativiteten, blant annet tegne-, male- og kodeapper, samt andre apper og spill der du kan bygge og lage ting.

Læring: apper og spill som er utviklet med hjelp fra læringseksperter (f.eks. lærere, pedagoger, forskere) for å fremme læring, deriblant akademisk, sosial, fysisk og kreativ læring samt læring tilknyttet grunnleggende livskunnskap, kritisk tenking og problemløsning.

Musikk og video: apper og spill med musikk- eller videoelementer, deriblant instrumentsimuleringsapper og apper som leverer video og musikalsk lydinnhold.

Rollelek: apper og spill hvor brukerne kan late som om de har forskjellige roller, for eksempel å leke kokk, omsorgsgiver, prins/prinsesse, brannkonstabel, politikonstabel eller fiktive figurer.