Problem med publicering

I hjälpcentret för Play Console hittar du svar på många frågor om hur du publicerar appar, och vårt supportteam kan hjälpa dig med resten.

Frågor om att utveckla appar

Om du vill ha hjälp med att utveckla Android-appar besöker du webbplatsen för Android-utvecklare. Där finns teknisk dokumentation, verktyg för Android Studio, utvecklarhandböcker och självstudier om hur du skapar din första app.

Om du utvecklar spel kan du läsa om hur du använder Google Play Spel-tjänster och hitta fullständig dokumentation på webbplatsen Google Developers.

Problem med appsignering eller uppladdningsnycklar

Appar som har registrerats för appsignering via Play

Om du har registrerat appen för appsignering via Play och behöver skapa en ny uppladdningsnyckel kan kontoägaren kontakta vårt supportteam.

Några vanliga orsaker till att du måste skapa en ny uppladdningsnyckel:

• Din privata nyckel har kommit bort eller hamnat i orätta händer.
  • Ingen uppladdningsnyckel skapades för en befintlig app.

Appar som inte har registrerats för appsignering via Play

Om du tappar bort nyckellagret måste du publicera en ny app med nytt paketnamn och ny nyckel. Vi rekommenderar att du meddelar användarna om den nya appen via en uppdatering av den ursprungliga appen. Ta sedan bort publiceringen av den gamla appen för att förhindra att den laddas ned i fortsättningen.

Obs! Vi kan inte ta bort appar eller tillåta att flera appar har samma paketnamn.

Läs mer om certifikat och nyckellager

Du hittar mer information om certifikat, nyckellager och hur du signerar appar på webbplatsen för Android-utvecklare.

Fel vid uppladdning av filer

Om det inte går att ladda upp filer kan felet bero på webbläsaren.

Play Console fungerar allra bäst med Chrome. Kontrollera att du använder den senaste versionen av webbläsaren när du felsöker.

Om du redan använder den senaste versionen av webbläsaren hittar du lösningar på vanliga problem nedan:

• Rensa webbläsarens cacheminne och cookies.
  • Om du inte använder Chrome testar du att byta webbläsare till Chrome eller en annan webbläsare.
  • Om du har installerat tillägg eller plugins kan de orsaka konflikter med Play Console. Testa att inaktivera dessa tillägg eller plugins. Identifiera sedan potentiella konflikter genom att aktivera dem ett efter ett.
  • Om du har installerat antivirusprogram eller brandväggar kan det orsaka problem med att ladda upp APK-filer eller bilder. Om det inte går att ladda upp filer kan du testa att tillfälligt inaktivera programvaran och ladda upp filen igen.

Genomsöka appar efter problem

Om det fortfarande inte går att ladda upp appar kan du söka efter möjliga problem i appen med Android Lint. Med hjälp av Android Lint kan du kontrollera om appen innehåller en mängd olika problem med kommandorader, Eclipse eller IntelliJ.

Testa funktionerna som krävs av appen

Om du vill se hur appen filtreras av Google Play utifrån dess angivna funktioner och behörigheter använder du verktyget aapt som ingår i SDK för Android.

Med kommandot dump badging analyseras appens manifest av aapt och samma regler som används av Google Play för att fastställa funktioner som appen kräver tillämpas.

Fungerar det ändå inte som det ska?

Om det ändå inte går att ladda upp filer eller publicera appar kontaktar du vårt supportteam. Inkludera all information om problemet, inklusive skärmdumpar, resultaten från aapt badging och APK-filen.

Du hittar inte den publicerade appen på Google Play

Om du nyligen har publicerat en app eller uppdatering kan det ta några timmar innan dina ändringar syns i Google Play. Kontrollera även att appen har publicerats i produktionskanalen eller i den öppna testkanalen.

Om du vill felsöka specifika fel besöker du sidan om problem med att göra appar synliga och lätta att hitta.

Radera en publicerad app

Enligt distributionsavtalet för utvecklare har användarna rätt att installera om en app ett obegränsat antal gånger om de har laddat ned den från Google Play. Därför kan appar som är installerade inte raderas permanent. Du kan däremot förhindra att nya användare laddar ned appen genom att ta bort publiceringen.

Om appen inte är installerad på några enheter kontaktar du vårt supportteam och begär att appens data tas bort permanent.

Problem med att ladda upp grafiktillgångar

När du felsöker problem med att ladda upp grafiktillgångar ska du kontrollera att filerna uppfyller kraven för filstorlek, mått och filtyp för var och en av tillgångstyperna. Om det fortfarande inte fungerar trots att filerna uppfyller alla krav testar du att ladda upp dem i en annan webbläsare.

I vissa fall kan problem med att ladda upp bilder orsakas av antivirusprogram eller brandväggar. Om det inte går att ladda upp filer kan du testa att tillfälligt inaktivera programvaran och ladda upp filen igen.

Lansera en uppdatering i etapper

Läs om hur du lanserar en appuppdatering som når en andel av användarna (du kan öka andelen efter hand) i vår hjälpcenterartikel om lanseringar i etapper.

Konfigurera ett test för en ny eller befintlig app

Läs om hur du testar appar i specifika grupper eller kör ett öppet test med användare av Google Play i hjälpcenterartikeln om hur du konfigurerar öppna, slutna och interna tester.