Publicatieproblemen

In het Helpcentrum van Play Console vindt u antwoorden op veel vragen over hoe u apps kunt publiceren. Ons ondersteuningsteam kan u helpen met de rest.

Vragen over de ontwikkeling van apps

Voor hulp bij de ontwikkeling van Android-apps gaat u naar de site voor Android-ontwikkelaars voor technische documentatie, Android Studio-tools, handleidingen voor ontwikkelaars en trainingen om uw eerste app te maken.

Als u een game ontwikkelt, gaat u naar de site van Google Developers voor meer informatie over het gebruik van Google Play-gameservices en volledige documentatie.

Problemen met app-ondertekening of uploadsleutels

Apps die zijn ingeschreven voor app-ondertekening van Google Play

Als u uw app heeft ingeschreven voor app-ondertekening van Google Play en u een nieuwe uploadsleutel moet maken, kan de eigenaar van uw account contact opnemen met ons ondersteuningsteam voor hulp.

Hier volgen enkele veelvoorkomende redenen waarom u mogelijk een nieuwe uploadsleutel moet maken:

• Kwijtgeraakte of gecompromitteerde privésleutel
  • Er is geen uploadsleutel gemaakt voor een bestaande app

Apps die niet zijn ingeschreven voor app-ondertekening van Google Play

Als u uw sleutelarchief kwijtraakt, moet u een nieuwe app met een nieuwe pakketnaam en sleutel publiceren. U kunt het beste uw oorspronkelijke app updaten om gebruikers op de hoogte te stellen van uw nieuwe app en de publicatie ervan ongedaan te maken om toekomstige downloads te voorkomen.

Opmerking: Apps kunnen niet worden verwijderd en meerdere apps mogen niet dezelfde pakketnaam hebben.

Meer informatie over certificaten en sleutelarchieven

Ga naar de site voor Android-ontwikkelaars voor meer informatie over certificaten, sleutelarchieven en app-ondertekening.

Fout bij uploaden van bestanden

Als u problemen ondervindt bij het uploaden van bestanden, heeft u mogelijk problemen met uw browser.

De Play Console werkt het beste als u Chrome gebruikt. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van uw browser gebruikt, zodat problemen sneller kunnen worden opgelost.

Als u de nieuwste versie van uw browser al gebruikt, vindt u hier enkele oplossingen voor veelvoorkomende problemen:

• Wis het cachegeheugen van de browser en verwijder de cookies.
  • Als u Chrome niet gebruikt, probeert u Chrome of een andere browser.
  • Als u browserextensies of plug-ins heeft geïnstalleerd, kunnen deze conflicten met de Play Console veroorzaken. Schakel de extensies of plug-ins uit en schakel ze vervolgens een voor een in om mogelijke conflicten te identificeren.
  • Als u antivirus- of firewallsoftware heeft geïnstalleerd, kan dit problemen veroorzaken als u APK-bestanden of afbeeldingen wilt uploaden. Als u problemen ondervindt bij het uploaden van bestanden, schakelt u de software tijdelijk uit en probeert u opnieuw de bestanden te uploaden.

Uw app scannen op problemen

Als u problemen blijft ondervinden wanneer u uw app wilt uploaden, kunt u Android Lint gebruiken om uw app te scannen op mogelijke problemen. Met Android Lint kunt u uw app controleren op een groot aantal verschillende problemen via een opdrachtregelinterface, Eclipse of IntelliJ.

De functies testen die zijn vereist voor uw app

Als u wilt weten hoe Google Play uw app filtert op basis van de gedeclareerde functies en machtigingen, gebruikt u de aapt-tool die is opgenomen in de Android SDK.

Met de opdracht dump badging parseert aapt het manifest van uw app en past het dezelfde regels toe als deze die worden gebruikt door Google Play om te bepalen welke functies uw app nodig heeft.

Nog steeds problemen?

Als u nog steeds geen bestanden kunt uploaden of uw app niet kunt publiceren, neemt u contact op met ons ondersteuningsteam. Geef details over uw probleem, waaronder screenshots, de uitvoer van de opdracht 'dump badging' van de aapt-tool en uw APK-bestand.

Kan een gepubliceerde app niet vinden op Google Play

Als u onlangs een app of update heeft gepubliceerd, kan het enkele uren duren voordat uw wijzigingen worden weergegeven op Google Play. Zorg er ook voor dat uw app is gepubliceerd naar de productietrack of in een open test.

Ga naar problemen met zichtbaarheid en vindbaarheid van apps om specifieke problemen op te lossen.

Een gepubliceerde app verwijderen

Als onderdeel van de Distributieovereenkomst voor ontwikkelaars kunnen gebruikers elke app die ze hebben gedownload van Google Play, onbeperkt opnieuw installeren. Als gevolg hiervan kunnen geïnstalleerde apps niet permanent worden verwijderd. Als u echter wilt voorkomen dat nieuwe gebruikers uw app installeren, kunt u altijd de publicatie van uw app ongedaan maken.

Als uw app op geen enkel apparaat is geïnstalleerd, neemt u contact op met ons ondersteuningsteam om te vragen dat de gegevens van uw app definitief worden verwijderd.

Problemen met uploaden van grafische items

Als u problemen met het uploaden van grafische elementen wilt vermijden, moet u controleren of de bestanden die u uploadt voldoen aan de vereisten voor elk itemtype met betrekking tot bestandsgrootte, afmetingen en bestandstype. Probeer een andere browser als uw bestanden aan alle vereisten voldoen en u nog steeds problemen ondervindt.

Er kunnen soms problemen optreden bij het uploaden van afbeeldingen als u antivirus- of firewallsoftware heeft geïnstalleerd. Als u problemen ondervindt bij het uploaden van bestanden, schakelt u de software tijdelijk uit en probeert u opnieuw de bestanden te uploaden.

Een update met een gefaseerde implementatie vrijgeven

Ga naar ons Helpcentrum-artikel over gefaseerde implementaties voor meer informatie over hoe u een app-update kunt publiceren die een percentage van uw gebruikers bereikt dat u na verloop van tijd kunt verhogen.

Een test instellen voor een nieuwe of bestaande app

Ga naar ons Helpcentrum-artikel over hoe u open, gesloten en interne tests kunt instellen voor meer informatie over hoe u uw app met specifieke groepen kunt testen of een open test met Google Play-gebruikers kunt uitvoeren.