Problemes de publicació

Al Centre d'ajuda de Play Console trobaràs respostes a moltes preguntes relacionades amb la publicació d'aplicacions. Per a la resta de dubtes, el nostre equip d'assistència et pot ajudar.

Preguntes sobre el desenvolupament d'aplicacions

Per obtenir ajuda a l'hora de desenvolupar aplicacions d'Android, ves al lloc web per a desenvolupadors d'Android. Hi trobaràs documentació tècnica, eines d'Android Studio, guies per a desenvolupadors i tutorials per crear la teva primera aplicació.

Si estàs desenvolupant un joc, al lloc web de Google Developers pots obtenir informació sobre com s'utilitzen els serveis de jocs de Google Play i trobar documentació completa.

Problemes relacionats amb la signatura d'aplicacions o amb les claus de pujada

Aplicacions inscrites a la signatura d'aplicacions de Play

Si has inscrit la teva aplicació a la signatura d'aplicacions de Play i has de crear una clau de pujada nova, el propietari del compte pot contactar amb el nostre equip d'assistència per obtenir ajuda.

A continuació s'indiquen alguns motius habituals pels quals és possible que hagis de crear una clau de pujada nova:

• La teva clau privada s'ha perdut o ha estat en perill.
  • No s'ha creat cap clau de pujada per a una aplicació existent.

Aplicacions no inscrites a la signatura d'aplicacions de Play

Si perds el magatzem de claus, hauràs de tornar a publicar l'aplicació amb un altre nom de paquet i una altra clau. Et recomanem que actualitzis l'aplicació original per informar els usuaris sobre l'aplicació nova i que després anul·lis la publicació de l'original per evitar que es baixi en el futur.

Nota: no podem suprimir aplicacions ni permetre que diverses aplicacions comparteixin el mateix nom de paquet.

Més informació sobre els certificats i els magatzems de claus

Per obtenir informació detallada sobre els certificats, els magatzems de claus i la signatura d'aplicacions, ves al lloc web per a desenvolupadors d'Android.

Error en penjar fitxers

Si tens dificultats per penjar fitxers, és possible que tinguis problemes amb el navegador.

Per optimitzar l'experiència amb Play Console, et recomanem que facis servir Chrome. Assegura't de tenir la versió més recent del navegador per resoldre els problemes més fàcilment.

Si ja la tens, prova aquestes solucions a problemes habituals:

• Esborra la memòria cau i les galetes del navegador.
  • Si no fas servir Chrome, prova'l o canvia de navegador.
  • Si tens instal·lats connectors o extensions del navegador, és possible que no siguin compatibles amb Play Console. Desactiva les extensions o els connectors i, a continuació, activa'ls d'un en un per identificar possibles conflictes.
  • Si tens instal·lat programari antivirus o tallafoc, és possible que causi problemes en penjar imatges o fitxers APK. Si tens problemes per penjar fitxers, prova de desactivar el programari temporalment i tornar a penjar el fitxer.

Analitzar l'aplicació per cercar-hi problemes

Si continues tenint problemes en penjar l'aplicació, pots fer servir Android Lint per analitzar-la i cercar-hi possibles problemes. Aquesta eina utilitza una interfície de línia d'ordres, Eclipse o IntelliJ, per analitzar l'aplicació i és capaç de detectar-hi una àmplia gamma de problemes.

Provar les funcions que l'aplicació requereix

Si vols veure com Google Play filtrarà l'aplicació segons les funcions i els permisos declarats, fes servir l'eina aapt que s'inclou a l'SDK d'Android.

En utilitzar l'ordre dump badging, aapt analitzarà el fitxer de manifest de l'aplicació i aplicarà les mateixes regles que Google Play utilitza per determinar les funcions que l'aplicació requereix.

Continues tenint problemes?

Si continues sense poder penjar fitxers o publicar l'aplicació, contacta amb el nostre equip d'assistència. Proporciona'ns tota la informació que puguis sobre el problema, com ara captures de pantalla, l'error emès per l'ordre badging d'aapt i el fitxer de l'APK.

Problemes per trobar una aplicació publicada a Google Play

Si recentment has publicat una aplicació o actualització, els canvis poden tardar unes quantes hores a mostrar-se a Google Play. A més, comprova que l'aplicació s'hagi publicat al canal de producció o en una prova oberta.

Per resoldre problemes concrets, ves a la pàgina Problemes de visibilitat i descobriment d'aplicacions.

Suprimir una aplicació publicada

Com a part de l'acord de distribució per a desenvolupadors, els usuaris poden tornar a instal·lar una aplicació baixada de Google Play tantes vegades com vulguin. Per tant, les aplicacions que ja s'hagin instal·lat no es poden suprimir permanentment. Tanmateix, per evitar que usuaris nous baixin l'aplicació, pots anul·lar-ne la publicació en qualsevol moment.

Si la teva aplicació no s'ha instal·lat en cap dispositiu, contacta amb el nostre equip d'assistència per sol·licitar que les dades de l'aplicació se suprimeixin permanentment.

Problemes en penjar recursos gràfics

Per resoldre problemes relacionats amb la pujada de recursos gràfics, assegura't de penjar fitxers que compleixin els requisits per a cada tipus de recurs en matèria de mida, dimensions i tipus. Si aquests requisits es compleixen, però continues tenint problemes, prova d'utilitzar un altre navegador.

En alguns casos, si tens instal·lat programari antivirus o tallafoc, és possible que causi problemes en penjar imatges. Si tens problemes per penjar fitxers, prova de desactivar el programari temporalment i tornar a penjar el fitxer.

Publicar una actualització amb un llançament progressiu

Per obtenir informació sobre com pots publicar una actualització de l'aplicació que només estigui disponible per a un percentatge dels usuaris (que pots augmentar a mesura que passi el temps), consulta l'article del Centre d'ajuda sobre com s'utilitzen els llançaments progressius.

Configurar una prova per a una aplicació nova o existent

Per obtenir informació sobre com pots provar l'aplicació amb grups específics o sobre com pots dur a terme una prova oberta amb els usuaris de Google Play, consulta l'article del Centre d'ajuda sobre com es configura una prova oberta, tancada o interna.