Uw ontwikkelaarsaccount beveiligen

Google biedt diverse tools en praktische tips waarmee u uw Play Console-account kunt beveiligen.

Als onderdeel van de distributieovereenkomst voor ontwikkelaars bent u verantwoordelijk voor het waarborgen van de veiligheid en privacy van de gegevens van uw klanten.

Hier volgen enkele manieren waarop u uw ontwikkelaarsaccount kunt beveiligen:

Stel een veilig wachtwoord in

Wanneer u een wachtwoord instelt, gebruikt u een uniek wachtwoord (een ander wachtwoord dan u gebruikt op andere sites) met een combinatie van letters, cijfers en symbolen. Daarnaast moet u uw wachtwoord vaak wijzigen om ongeautoriseerde toegang te voorkomen.

Ga naar het Helpcentrum van Google Accounts voor tips voor het instellen van een sterk wachtwoord.

Deel uw wachtwoord niet met anderen

Als u voor Gmail of het Google-betalingscentrum hetzelfde Google-account gebruikt als voor de Play Console, geeft u iemand ook toegang tot uw andere accounts als u uw wachtwoord deelt.

Als u uw wachtwoord deelt, kunnen anderen toegang krijgen tot uw financiële gegevens die zijn opgeslagen in uw Google-account. Daarnaast hebben ze toegang tot uw e-mails in Gmail, die gevoelige informatie over uw klanten of bedrijf kunnen bevatten.

Als anderen toegang tot de Play Console moeten hebben, kunnen accounteigenaren gebruikers aan een ontwikkelaarsaccount toevoegen.

Accounttoegang beheren

Accounteigenaren kunnen andere gebruikers aan een ontwikkelaarsaccount toevoegen, zodat ze hun account niet hoeven delen. Zodra de gebruikers zijn toegevoegd aan uw account, kunnen ze hun eigen e-mailadres gebruiken om in te loggen bij de Play Console.

Accounteigenaren doen er verstandig aan om regelmatig te controleren wie toegang heeft tot het Google Play-ontwikkelaarsaccount. Zorg ook dat uw team snel de gebruikers verwijdert die geen toegang meer nodig hebben tot uw ontwikkelaarsaccount.

Gebruik een ander account voor uw ontwikkelaarsaccount

Als uw ontwikkelaarsaccount is gekoppeld aan uw persoonlijke Google-account, kunt u overwegen een nieuw account te maken voor gebruik met uw ontwikkelaarsaccount. Als het ene account dan wordt gehackt, kan het andere account nog steeds veilig zijn.

Als u zich al heeft geregistreerd, kan ons ondersteuningsteam uw apps overzetten naar een nieuw account. Als u uw apps wilt overzetten naar een ander account, registreert u een nieuw ontwikkelaarsaccount. Vervolgens bereidt u de overdracht voor en vraagt u deze aan bij ons ondersteuningsteam.

Opmerking: Als u uw oude account sluit, betalen we de oorspronkelijke registratiekosten van $ 25 terug.

Uw e-mailadressen up-to-date houden

Naast het Google-account dat u gebruikt om u te registreren voor uw ontwikkelaarsaccount, raden we u aan een ander e-mailadres te gebruiken waarmee klanten contact met u kunnen opnemen over uw app. Als u twee verschillende accounts gebruikt en het ene account wordt gehackt, kan het andere account nog steeds veilig zijn.

Op de pagina Winkelvermelding van uw app kunt u bij Contactgegevens het e-mailadres updaten dat beschikbaar is voor gebruikers op Google Play.

Google gebruikt zo nodig het e-mailadres waarmee u zich heeft geregistreerd voor uw ontwikkelaarsaccount om contact met u op te nemen. Zorg dat u uw e-mail voor uw ontwikkelaarsaccount regelmatig controleert, zodat u geen belangrijke berichten mist.

Gehackte accounts

Als u denkt dat uw account is gehackt, neemt u contact op met ons ondersteuningsteam met alle informatie die u heeft. Ons ondersteuningsteam controleert uw account op tekenen van ongeautoriseerde activiteit.

Als u uw account wilt onderzoeken en weer toegang wilt krijgen, gaat u naar het Helpcentrum van Gmail voor hulp bij gehackte accounts.

Opmerking: Als uw account is gehackt, moet u het beveiligen om toekomstige accountproblemen te voorkomen. U kunt uw ontwikkelaarsaccount en gebruikers beveiligen door authenticatie in twee stappen in te schakelen.

Problemen met gebruikersnaam en wachtwoord

Als u problemen ondervindt met inloggen op uw account, kunt u naar de pagina voor het herstellen van Google-accounts gaan voor hulp.

Ga naar Google-accounts herstellen

Aanvullende accountbeveiliging

Authenticatie in twee stappen

U kunt uw ontwikkelaarsaccount op een effectieve manier beveiligen door authenticatie in twee stappen in te schakelen voor alle accounts met toegang tot uw Play Console.

Met authenticatie in twee stappen gebruikt u een mobiel apparaat of telefoonnummer om een verificatiecode op te halen die u moet opgeven wanneer u inlogt op uw account vanaf een nieuw apparaat. U kunt meerdere apparaten autoriseren en back-upopties instellen.

Als u een Google Apps-account gebruikt, kan uw beheerder authenticatie in twee stappen instellen voor uw domein. Ga naar het Helpcentrum van Google Apps voor meer informatie.

Accountactiviteit controleren

U kunt activiteit in uw account op verschillende manieren controleren:

Aanmelden voor Google Play App Signing of een back-up van uw sleutelarchief maken

Meld u aan voor Google Play App Signing of maak een back-up van uw sleutelarchief op een veilige plek. Zonder uw sleutelarchief kunt u uw apps niet updaten omdat u alle versies van uw app altijd moet ondertekenen met dezelfde sleutel.

Tip: Als u een back-up van uw sleutelarchief (Drive, Gmail, enzovoort) wilt maken met een Google-account, gebruikt u een ander Google-account dan voor uw ontwikkelaarsaccount. Door een back-up van uw sleutelarchief te maken met een ander account, beperkt u het risico dat u uw sleutelarchief kwijtraakt als uw ontwikkelaarsaccount wordt gehackt.

Meer beveiligingstips