Kehittäjätilin suojaaminen

Google tarjoaa Play Console ‑tilisi suojaamiseen useita työkaluja ja parhaita käytäntöjä.

Kehittäjien jakelusopimuksen mukaan olet vastuussa käyttäjiesi yksityisyydestä ja tietosuojasta.

Tässä on muutamia keinoja kehittäjätilin suojaamiseen:

Turvallisen salasanan luominen

Käytä yksilöllistä salasanaa, joka ei ole käytössä muilla sivustoilla ja joka sisältää kirjaimia, numeroita ja erikoismerkkejä. Salasana kannattaa myös vaihtaa usein luvattoman käytön estämiseksi.

Vinkkejä vahvan salasanan luomiseen on Google-tilien ohjekeskuksessa.

Älä kerro salasanaasi muille

Jos käytät Gmailia tai Googlen maksukeskusta samalla Google-tilillä, jolla käytät Play Consolea, salasanasi jakaminen antaa myös muiden tiliesi käyttöoikeuden.

Jos kerrot salasanasi muille, he voivat päästä käsiksi Google-tililläsi säilytettäviin taloustietoihisi ja Gmailissa säilytettäviin sähköposteihisi, joissa voi olla asiakkaitasi tai yritystäsi koskevia arkaluonteisia tietoja.

Jos muiden pitää päästä käyttämään Play Consolea, tilin omistaja voi lisätä kehittäjätilille muita käyttäjiä.

Tilin pääsyoikeuksien valinta

Tilin omistaja voi lisätä kehittäjätilille muita käyttäjiä. Näin kirjautumistietoja ei tarvitse jakaa. Kun käyttäjät on lisätty tilille, he voivat kirjautua sisään Play Consoleen omalla sähköpostiosoitteellaan.

Suosittelemme, että tilin omistaja tarkistaa säännöllisesti, kenellä on Google Play ‑kehittäjätilin käyttöoikeus. Lisäksi on hyvä poistaa kehittäjätilin käyttöoikeus viipymättä käyttäjiltä, jotka eivät enää tarvitse sitä.

Eri tilin käyttäminen kehittäjätilinä

Jos olet liittänyt kehittäjätilisi henkilökohtaiseen Google-tiliisi, voit luoda uuden tilin ja käyttää sitä kehittäjätilinäsi. Näin toinen tili voi pysyä edelleen turvassa, jos toisen tilin suojaus vaarantuu.

Jos olet jo rekisteröinyt tilisi, tukitiimimme voi siirtää sovelluksesi uudelle tilille. Jos haluat siirtää sovelluksesi toiselle tilille, rekisteröi uusi kehittäjätili, valmistele siirto ja pyydä tukitiimiämme suorittamaan se.

Huom. Jos suljet vanhan tilisi, hyvitämme sinulle alkuperäisen 25 $:n rekisteröintimaksun.

Sähköpostiosoitteiden pitäminen ajan tasalla

Suosittelemme, että käytät kehittäjätilinä käyttämäsi Google-tilin lisäksi toista sähköpostiosoitetta, jolla asiakkaat voivat ottaa yhteyttä sovellukseesi liittyvissä asioissa. Kahden eri tilin avulla toinen tili voi pysyä edelleen turvassa, jos toisen tilin suojaus vaarantuu.

Voit päivittää Google Playssa käyttäjille näkyvän sähköpostiosoitteen sovelluksesi tietosivun Yhteystiedot-osiossa.

Google voi tarvittaessa ottaa sinuun yhteyttä sähköpostiosoitteella, jota käytit kehittäjätilisi rekisteröinnin yhteydessä. Tarkista kehittäjätiliisi liitetty sähköposti säännöllisesti, jottei tärkeitä viestejä jää huomaamatta.

Tietojenkalastelusähköpostien estäminen

Tietojenkalastelun tarkoituksena on yrittää varastaa henkilökohtaisia tietoja tai hakkeroida verkkotilejä käyttämällä harhaanjohtavia sähköposteja, viestejä, mainoksia tai käyttämiäsi verkkosivustoja muistuttavia sivustoja. Tietojenkalastelusähköposti saattaa esimerkiksi muistuttaa pankkisi lähettämää sähköpostia, jossa pyydetään pankkitiliäsi koskevia yksityisiä tietoja.

Tietojenkalasteluviesti tai ‑sisältö saattaa

• pyytää henkilökohtaisia tai taloudellisia tietojasi
  • pyytää klikkaamaan linkkejä tai lataamaan ohjelmistoja
  • esiintyä hyvämaineisena organisaationa, kuten pankkinasi, käyttämänäsi sosiaalisen median sivustona tai työpaikkanasi
  • esiintyä tuntemanasi henkilönä, kuten perheenjäsenenä, kaverina tai työkaverina
  • näyttää samalta kuin luottamasi organisaation tai henkilön lähettämä viesti.

Huomaa, että saat tilin tukea ja käytäntöpäivityksiä koskevia sähköpostiviestejä vain sähköpostiosoitteesta, jonka loppuosa on @google.com.

Jos lisäsit Google-tilisi tiedot sivustolle, jolle päädyit epäilyttävän ilmoituksen kautta, suosittelemme vaihtamaan salasanan heti. Voit vaihtaa Google-tilisi salasanan seuraamalla Google-tilien ohjekeskuksen ohjeita.

Suosittelemme lukemaan lisää tietojenkalastelusähköpostien välttämisestä ja niistä ilmoittamisesta Gmailin ohjekeskuksesta.

Vaarantuneet tilit

Jos uskot tilisi vaarantuneen, ota yhteyttä tukitiimiimme ja kerro, mitä tiedät tapauksesta. Tukitiimimme tutkii tilisi ja etsii merkkejä luvattomasta käytöstä.

Jos tarvitset apua tilisi tutkimisessa ja sen ottamisessa uudelleen käyttöön, siirry Gmail-ohjekeskuksen vaarantuneiden tilien osioon.

Huom. Jos tilisi on vaarantunut, sinun kannattaa estää tulevaisuuden tiliongelmia suojaamalla se. Voit auttaa pitämään kehittäjätilisi ja käyttäjäsi turvassa ottamalla käyttöön kaksivaiheisen vahvistuksen.

Ongelmat käyttäjätunnuksen ja salasanan kanssa

Jos sinulla on ongelmia tilille kirjautumisessa, voit saada apua Google-tilin palautussivulta.

Siirry Google-tilin palautukseen

Tilin lisäsuojaus

Kaksivaiheinen vahvistus

Tehokas tapa suojata kehittäjätiliäsi on ottaa kaksivaiheinen vahvistus käyttöön kaikille tileille, jotka voivat käyttää Play Consolea.

Kaksivaiheisessa vahvistuksessa mobiililaitteen tai puhelinnumeron avulla hankitaan vahvistuskoodi, joka vaaditaan aina, kun tilille kirjaudutaan uudelta laitteelta. Voit valtuuttaa useita laitteita ja ottaa vahvistukselle käyttöön varavaihtoehtoja.

Jos käytät Google Apps ‑tiliä, järjestelmänvalvoja voi ottaa kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöön verkkotunnuksessa. Lisätietoja saat Google Apps -ohjekeskuksesta.

Tilitapahtumien tarkistaminen

Voit seurata tilin tapahtumia seuraavilla tavoilla:

Liittyminen Google Playn sovelluksen allekirjoittaminen ‑ohjelmaan ja avainsäilön varmuuskopiointi

Varmista, että olet alkanut käyttää Playn sovellusten allekirjoittamista tai varmuuskopioinut avainsäilösi turvalliseen paikkaan. Et voi päivittää sovelluksiasi ilman avainsäilöäsi, sillä sovelluksen kaikki versiot täytyy allekirjoittaa aina samalla avaimella.

Vinkki: Jos haluat varmuuskopioida avainsäilösi Google-tilin avulla (esimerkiksi Driveen tai Gmailiin), älä käytä varmuuskopiointiin Google-tiliä, jota käytät kehittäjätilinäsi. Varmuuskopioimalla avainsäilösi muuhun Google-tiliin minimoit avainsäilön menettämisen riskin, jos kehittäjätilisi kaapataan.

Lisää turvallisuusvinkkejä

Lisää aiheesta