Verificar el compte de desenvolupador de Play Console (per a comptes creats abans del setembre de 2023)

El juliol de 2023, vam anunciar requisits de verificació per a tots els usuaris que creïn nous comptes de desenvolupador de Play Console, a fi d'impulsar la confiança i la transparència a Google Play, i per garantir que els desenvolupadors compleixin la política de requisits de Play Console actualitzada.

Ara estem llançant aquests requisits de verificació per a tots els desenvolupadors de Google Play existents que van crear el seu compte de Play Console abans que s'anunciessin aquests canvis. Aquest article conté indicacions sobre què has de fer i quan.

Informació sobre el calendari

Preveiem el calendari següent per al llançament a Play Console. Tingues en compte que aquest calendari pot canviar. Actualitzarem aquest article per reflectir la informació més actualitzada en cas que es produeixin canvis.

Data Actualització
12 de juliol de 2023

Hem actualitzat la política de requisits de Play Console amb requisits nous de verificació del compte. Tots els comptes de desenvolupador nous hauran de completar aquestes verificacions addicionals per poder publicar aplicacions a Google Play.

8 de novembre de 2023 - 29 de febrer de 2024

Els desenvolupadors que havien de completar la verificació (la majoria de comptes creats abans del setembre de 2023) podien triar la data límit que preferien per completar la verificació del compte a Play Console.

Ves a la secció Dates límit de verificació a Play Console per obtenir més informació.

Maig de 2024 - febrer de 2025

Els desenvolupadors poden completar les verificacions a Play Console 60 dies abans de la seva data límit individual. Les hauran de completar abans de la data límit que hagin triat per evitar que el seu perfil de desenvolupador i les seves aplicacions se suprimeixin de Google Play.

Ves a la secció Com verificaràs el teu compte de desenvolupador a Play Console per obtenir més informació sobre les dades que hauràs de proporcionar quan la verificació del compte estigui disponible a Play Console.

Dates límit de verificació a Play Console

Sabem que hi ha desenvolupadors de tipus i mides diferents que tenen prioritats i calendaris diferents. També sabem que alguns desenvolupadors tardaran més a verificar-se que d'altres. Tenint en compte això, hem provat i perfeccionat els nostres fluxos de verificació amb desenvolupadors per fer-los més fàcils i comprensibles. Hem detectat que els desenvolupadors tenen una clara preferència per triar la seva pròpia data límit a l'hora de completar la verificació del compte.

Des del novembre de 2023, les dates límit es van posar a disposició dels desenvolupadors per ordre d'arribada. Si no vas triar cap data límit abans del 29 de febrer de 2024, te n'hem assignat una automàticament i la pots consultar a la pàgina Detalls del compte de Play Console.

Quins són els avantatges de verificar el compte de desenvolupador de manera anticipada?

La informació d'un compte verificat es mostra a Google Play per als desenvolupadors que han verificat el seu compte de desenvolupador. Això ajuda els usuaris a saber més coses sobre tu i els genera confiança per baixar les teves aplicacions i jocs. Obtén més informació sobre les dades que es mostren a Google Play.

Quan hagis reservat una data límit de verificació, el propietari i tots els administradors del compte rebran un correu electrònic de confirmació. El correu electrònic també inclou informació sobre els passos següents, com ara la manera de sol·licitar un número D-U-N-S, si en necessites cap. Si no tens clar si s'ha triat una data límit de verificació per al teu compte, pots consultar el Registre d'activitat a Play Console.

Pots iniciar la verificació del compte a Play Console 60 dies abans de la data límit que triïs. Si no pots completar les verificacions abans de la data límit que has triat, el teu perfil de desenvolupador i les teves aplicacions se suprimiran de Google Play.

Verificar un compte de desenvolupador a Play Console

Quan la verificació del compte estigui disponible a Play Console, hauràs de proporcionar determinada informació que ens ajudi a verificar la teva identitat. Aquesta informació varia entre els comptes personals i els d'organització.

Informació necessària per verificar un compte de desenvolupador personal

Quan la verificació del compte estigui disponible a Play Console, hauràs de proporcionar:

• El nom legal (tal com es mostra a Google Play).
  • El domicili social (el país que es mostra a Google Play).
  • Una adreça electrònica i un número de telèfon privats perquè Google pugui contactar amb tu (verificats amb una contrasenya d'un sol ús).
  • La configuració regional preferida per a les comunicacions per correu electrònic.
  • El número de telèfon de contacte (verificat amb una contrasenya d'un sol ús).
  • Una adreça electrònica que es mostrarà a Google Play com a part del teu perfil públic de desenvolupador. Si vols proporcionar una adreça electrònica diferent per a les consultes d'assistència de cada aplicació, ves a la pàgina Configuració de Play Store (Creixement > Presència a Play Store > Configuració de Play Store) de Play Console.

Informació addicional per a comptes de desenvolupador personals:

• Lloc web del desenvolupador (opcional)

Informació necessària per verificar un compte de desenvolupador d'una organització

Quan la verificació del compte estigui disponible a Play Console, hauràs de proporcionar:

• El nom legal (tal com es mostra a Google Play).
  • El domicili social (tal com es mostra a Google Play).
  • Una adreça electrònica i un número de telèfon privats perquè Google pugui contactar amb tu (verificats amb una contrasenya d'un sol ús).
  • La configuració regional preferida per a les comunicacions per correu electrònic.
  • Una adreça electrònica i un número de telèfon que es mostraran a Google Play com a part del teu perfil públic de desenvolupador. Si vols proporcionar una adreça electrònica diferent per a les consultes d'assistència de cada aplicació, ves a la pàgina Configuració de Play Store (Creixement > Presència a Play Store > Configuració de Play Store) de Play Console.
  • Un justificant de registre de l'empresa que confirmi l'existència actual de l'organització.

Tots els documents d'empresa els ha d'haver emès una autoritat de confiança, com ara un govern estatal, autonòmic o municipal, una institució pública (l'autoritat fiscal, la comissió de borsa i valors, etc.), una cambra de comerç o un registre mercantil, entre d'altres.

En el cas d'organitzacions governamentals, pots enviar un document amb la capçalera del govern com a justificant si els documents d'empresa anteriors no estan disponibles.

Important: l'enviament de documents no admesos és el motiu principal de les fallades de verificació dels desenvolupadors.

Informació addicional per a organitzacions:

• Tipus d'organització
    • Empresa
    • Organització sense ànim de lucre
    • Institució acadèmica
    • Govern
  • Mida de l'organització
    • 1-10
    • 11-50
    • 51-100
    • 101-1000
    • Més de 1.000 empleats
  • Número de telèfon de l'organització
  • Lloc web de l'organització

Requisits addicionals per als desenvolupadors que guanyen diners amb el sistema de facturació de Google Play

Si guanyes diners a Google Play amb el sistema de facturació de Google Play, també hauràs de verificar les dades de pagament de comerciant. En el cas dels desenvolupadors que tinguin comptes bancaris sense verificar, la seva presència com a desenvolupadors i les seves aplicacions se suprimiran de Google Play. Aquest procés forma part d'un esforç continu per protegir els usuaris de Google Play. Obtén més informació sobre com pots gestionar la informació del teu compte de comerciant i verificar el teu compte bancari.

En determinades regions, els desenvolupadors han de proporcionar informació addicional que es podria mostrar a Google Play, com ara el seu número de telèfon o la seva adreça completa. Ves a aquest article del Centre d'ajuda per obtenir més informació.

Passos per verificar el compte

Per preparar-te abans de començar a verificar el compte, pots obtenir informació sobre els requisits de verificació que hem introduït per als comptes de desenvolupador personals i d'organització. També pots obtenir més informació sobre les dades necessàries perquè els desenvolupadors nous puguin crear un compte de desenvolupador de Play Console.

Per verificar el teu compte de desenvolupador:

1. Obre la pàgina Inici de Play Console durant els 60 dies anteriors a la teva data límit de verificació.
    • Consell: si no saps quina és la teva data límit o no la recordes, pots consultar-la a la pàgina Detalls del compte.
  2. Veuràs una notificació a prop de la part superior de la pàgina en què se't demanarà que verifiquis el compte. A la part inferior de la notificació, fes clic a Comença. Tingues en compte que, si proves de fer la verificació amb una antelació superior a 60 dies respecte de la teva data límit de verificació, aquesta notificació encara no serà visible.
  3. A la pantalla següent s'enumeren les seccions que hauràs de completar per verificar el compte:
    • Confirma el tipus de compte.
    • Enllaça un perfil de pagaments
    • Proporciona la informació del compte.
    • Proporciona les dades de contacte.

Per iniciar el procés de verificació, fes clic a Inicia.

1. Per confirmar el tipus de compte, selecciona Compte d'organització o Compte personal. Fes clic a Següent. Aquesta selecció determina les verificacions que has de completar i no es pot canviar més endavant. Obtén informació sobre els dos tipus de comptes.
  2. Selecciona un perfil de pagaments i fes clic a Continua. Si encara no en tens cap, fes clic a Crea un perfil de pagaments i segueix les instruccions en pantalla. Obtén més informació sobre com pots crear un perfil de pagaments. Obtén més informació a continuació sobre com pots seleccionar un perfil de pagaments.
    • Important: si tens un compte d'organització, has d'introduir el número D-U-N-S de la teva organització com a part de la creació del perfil de pagaments. Assegura't de tenir un número D-U-N-S al més aviat possible, ja que el procés per obtenir-ne un pot tardar 30 dies o més.
  3. Comprova que les dades del perfil de pagaments que es mostren són correctes i fes clic a Següent.
  4. Segueix les instruccions en pantalla per proporcionar la informació del compte. Google només utilitza aquesta informació per contactar amb tu i no es mostra a Google Play. Ves a aquest article del Centre d'ajuda per obtenir més informació. Fes clic a Següent.
  5. Segueix les instruccions en pantalla per proporcionar la informació del compte. Aquesta informació es mostra a Google Play perquè els usuaris puguin contactar amb tu. Ves a aquest article del Centre d'ajuda per obtenir més informació. Fes clic a Següent.
  6. Revisa la informació del teu perfil. Per acabar, fes clic a Confirma i desa.
    • Important: per completar la verificació d'identitat, pot ser que se't demani que verifiquis la teva identitat i organització amb un document d'identitat vàlid i amb la documentació oficial.

Un cop hagis proporcionat la informació necessària per verificar el compte, revisarem i processarem el que hagis enviat. El propietari del compte rebrà un correu electrònic quan la verificació s'hagi completat. Aquest procés pot tardar uns quants dies.

Seleccionar un perfil de pagaments en crear o verificar un compte de desenvolupador de Play Console

Per crear un compte de desenvolupador de Play Console nou o verificar-ne un d'existent, has de crear o seleccionar un perfil de pagaments, el qual et permet verificar la teva identitat. Els perfils de pagaments poden ser de persones o d'organitzacions, però només es poden compartir amb diverses persones els que són d'organitzacions.

Si la teva organització té diversos comptes de desenvolupador que comparteixen les mateixes dades d'identitat, et recomanem que facis servir el mateix perfil de pagaments en aquests comptes per simplificar el procés de verificació.

Important: assegura't d'entendre què implica compartir un perfil de pagaments amb altres persones abans d'afegir-les com a administradores. Les persones a qui concedeixis accés administratiu podran utilitzar les dades de pagament que formin part del perfil de pagaments.

Compartir un perfil de pagaments

Per compartir un perfil de pagaments amb diversos comptes de desenvolupador, segueix aquests passos.

Pas 1: concedeix accés al perfil de pagaments

Cada propietari d'un compte de Play Console ha de ser administrador del perfil de pagaments. Un administrador existent del perfil ha d'afegir el propietari del compte al perfil de pagaments des de la pàgina Configuració del centre de pagaments de Google. Si ets administrador de perfil:

1. Obre la pàgina Configuració del centre de pagaments de Google.
    • Important: si tens diversos perfils de pagaments, selecciona el perfil correcte al menú desplegable que hi ha a l'extrem superior dret.
  2. A "Usuaris de pagaments", fes clic a Gestiona els usuaris de pagaments.
  3. Fes clic a Afegeix un usuari nou.
  4. Introdueix el nom i l'adreça electrònica de l'usuari i selecciona "Administrador amb tots els permisos".
  5. Tria una opció de preferència de correu electrònic i fes clic a Convida.
  6. (Opcional) Repeteix l'operació amb el propietari de cada compte addicional.

Pas 2: accepta la invitació

El propietari de cada compte rebrà un correu electrònic de payments-noreply@google.com i haurà d'acceptar la invitació per afegir-se al perfil de pagaments.

Pas 3: selecciona el perfil a Play Console

Un cop afegits al perfil de pagaments, els propietaris de comptes podran seleccionar-lo per verificar els seus comptes de desenvolupador a Play Console.