Opret og administrer abonnementer

I maj 2022 ændrede vi den måde, som abonnementsprodukter defineres og administreres på i Play Console. Hvis du har eksisterende abonnementer og vil vide, hvordan disse ændringer påvirker dem, kan du gå til Seneste ændringer af abonnementer i Play Console.

Denne side forklarer, hvordan du opretter og administrerer abonnementer i Play Console. Vi anbefaler, at du læser denne artikel for at blive fortrolig med abonnementskoncepter, -objekter og -funktioner, inden du fortsætter.

Når du bruger Play Console, skal du konfigurere og administrere abonnementer, basisabonnementer og tilbud separat i denne rækkefølge.

Tilgængelighed

Hvis du befinder dig på en lokation, hvor sælgerregistrering understøttes, kan du bruge Google Plays faktureringssystem.

Hvis du befinder dig på en understøttet lokation og gerne vil begynde at bruge funktionerne i Google Plays faktureringssystem i dine apps, skal du oprette en betalingsprofil og læse dokumentationen for API'en til Google Plays faktureringssystem.

Opret og administrer abonnementer

Klik på en sektion nedenfor for at udvide eller skjule den.

Opret et nyt abonnement

Før du opretter et abonnement, skal du sørge for omhyggeligt at planlægge dine produkt-id'er. Produkt-id'er skal være unikke for din app, og de kan ikke ændres eller genbruges, efter de er oprettet.

• Produkt-id'er skal starte med et tal eller et lille bogstav, de kan indeholde understregning (_) og punktummer (.), og de må højst have 40 tegn.
  • Bemærk! Produkt-id'et android.test kan ikke bruges, og det samme gælder alle produkt-id'er, der starter med android.test.

Forstå dit ansvar

Før du opretter et abonnement, skal du gennemgå vores Abonnementspolitik. Det er vigtigt, at du forstår denne politik fuldt ud og overholder den. Dit tilbud skal være gennemskueligt for brugerne. Det vil sige, at du tydeligt skal angive vilkårene for tilbuddet, prisen på abonnementet, frekvensen for din faktureringsperiode, og om der kræves abonnement for at bruge appen. Det bør ikke være nødvendigt for brugerne at foretage sig yderligere for at se oplysningerne.

Derudover skal apps med abonnementstjenester eller abonnementsindhold have en tydelig brugerflade/brugeroplevelse, så brugerne nemt kan finde og vælge en valgt mulighed. Hvis du f.eks. sælger abonnementer i dine apps, skal du sørge for, at det tydeligt fremgår af dine apps, hvordan en bruger kan administrere eller opsige sit abonnement. Du skal også give adgang til en brugervenlig onlinemetode til opsigelse af abonnementet i dine apps.

Sådan opretter du et abonnement:

1. Åbn Play Console, og gå til siden Abonnementer (Indtægtsgenerering > Produkter > Abonnementer).
  2. Klik på Opret abonnement.
  3. Angiv dine abonnementsoplysninger.
    • Produkt-id: Produkt-id'et skal starte med et tal eller et lille bogstav, det kan indeholde understregning (_) og punktummer (.), og det må højst have 40 tegn.
    • Navn: Et kort navn på dit abonnement bestående af maks. 55 tegn. Brugerne ser dette i mails og i abonnementscenteret.
      • Som udvikler skal det være gennemskueligt, hvilke abonnementstjenester eller hvilket abonnementsindhold du tilbyder i din app.
      • Dit abonnementsnavn skal på nøjagtig vis afspejle dit tilbud. Du må f.eks. ikke kalde dit abonnement "Gratis prøveperiode".
  4. Klik på Opret.
  5. Klik på Rediger abonnementsoplysninger for at se og redigere siden "Abonnementsoplysninger". Her har du mulighed for at tilføje flere oplysninger.
  6. Ud for "Fordele" skal du klikke på + Tilføj fordel og angive en beskrivelse af en funktion i dit abonnement. Du kan tilføje op til 4 fordele (op til 40 tegn hver).
    • Fordele bør fremhæve funktionerne, så brugerne får en bedre idé om, hvad dit abonnement tilbyder, f.eks. "Hele kataloget over tv-serier og film".
    • Da det ikke er alle brugere, der er kvalificerede til en kampagnepris eller en gratis prøveperiode, må fordelen ikke omhandle pris eller gratis prøveperiode. Det er f.eks. ikke tilladt at angive "Prøv 7 dage gratis".
  7. Angiv en valgfri beskrivelse af dit abonnement ud for "Beskrivelse". Dette er til egen brug. Beskrivelsen ikke er synlig for brugere i Google Play.
  8. Du skal muligvis angive oplysninger om det produkt, du distribuerer, i henhold til forbrugerlovgivningen eller afgiftsmæssige forhold. Hvis dette er tilfældet, skal du rulle ned til sektionen "Afgifter og overholdelse" og klikke på Administrer indstillinger. Få flere oplysninger om indstillinger for afgifter og overholdelse.
  9. Klik på Gem ændringer.

Hvis abonnementet skal være tilgængeligt for Google Play-brugere, skal du oprette og aktivere mindst ét basisabonnement. Vær opmærksom på, at du ikke kan slette abonnementet, når du har oprettet et basisabonnement. Arkivér i stedet abonnementet, når du ikke længere sælger det.

Rediger et eksisterende abonnement
  1. Åbn Play Console, og gå til siden Abonnementer (Indtægtsgenerering > Produkter > Abonnementer).
  2. Ud for det abonnement, du vil redigere, skal du klikke på højrepilen for at se oplysningerne om abonnementet.
  3. Klik på Rediger abonnementsoplysninger, og foretag dine ændringer.
  4. Klik på Gem ændringer.

Opret og administrer basisabonnementer

Klik på en sektion nedenfor for at udvide eller skjule den.

Opret og aktivér et basisabonnement

Før du opretter et basisabonnement, skal du sørge for omhyggeligt at planlægge dine basisabonnements-id'er. Basisabonnements-id'er skal være unikke for et abonnement i din app, og de kan ikke ændres eller genbruges, når basisabonnementet er blevet aktiveret.

Basisabonnements-id'er skal starte med et tal eller et lille bogstav. Du kan bruge tal (0-9), små bogstaver (a-z) og bindestreger.

Sådan opretter du et basisabonnement:

1. Åbn Play Console, og gå til siden Abonnementer (Tjen penge > Produkter > Abonnementer).
  2. Ud for det abonnement, du vil oprette et basisabonnement for, skal du klikke på højrepilen for at se oplysningerne om abonnementet.
  3. Klik på Tilføj basisabonnement.
  4. Angiv et basisabonnements-id. Basisabonnements-id'et skal være unikt for et abonnement, og det kan ikke ændres eller genbruges, når basisabonnementet er blevet aktiveret.
  5. Vælg fornyelsestype:
    • Automatisk fornyelse: Abonnementet fornyes automatisk, medmindre brugeren opsiger det.
    • Forudbetalt: Brugere skal foretage en manuel betaling for at forlænge deres abonnement.
  6. Hvis du opretter et basisabonnement med automatisk fornyelse, skal du definere følgende:
    • Faktureringsperiode: Vælg varigheden af berettigelsen til abonnementet. De tilgængelige faktureringsperioder er:
      • 1 uge
      • 4 uger
      • 1 måned
      • 3 måneder
      • 6 måneder
      • 1 år
    • Forlænget frist: Vælg den maksimale varighed for brugernes ret til at gøre brug af abonnementet, efter deres betaling af fornyelsen af abonnementet er blevet afvist.
    • Suspendering af konto: Vælg den maksimale varighed, før et uløst problem med betaling af abonnementsfornyelse fører til, at kontoen udløber. Suspenderingsperioden for denne konto påbegynder, når en eventuel forlænget frist udløber. Mens kontoen er suspenderet, bør brugerne ikke kunne gøre brug af abonnementet.
    • Ændringer af betalingsplan og tilbud: Vælg, hvordan eventuelle resterende dage, der er betalt for, skal anvendes, når brugeren skifter til et andet tilbud.
    • Abonner igen: Hvis et udløbet abonnement med automatisk fornyelse stadig er aktivt, kan brugeren købe det igen i Play Butik.
  7. Hvis du opretter et forudbetalt basisabonnement, skal du definere følgende:
    • Varighed: Vælg varigheden af berettigelsen til abonnementet. De tilgængelige muligheder for varigheden er:
      • 1 dag
      • 3 dage
      • 1 uge
      • 4 uger
      • 1 måned
      • 2 måneder
      • 3 måneder
      • 4 måneder
      • 6 måneder
      • 8 måneder
      • 1 år
    • Tillad forlængelse: Hvis et forudbetalt abonnement er aktivt, kan brugeren forlænge varigheden af abonnementet i Play Butik.
  8. (Valgfrit) Tilføj tags for at identificere basisabonnementet eller tilbuddet i API'en. Tags kan bruges til at fastslå, hvilket tilbud der skal vises, når brugeren er kvalificeret til mere end ét tilbud. Du kan tilføje op til 20 tags.
  9. Klik på Administrer tilgængelighed i lande/regioner øverst til højre i sektionen "Pris og tilgængelighed" for at vælge de steder, hvor dit basisabonnement skal være tilgængeligt.
    • Brugere kan kun købe dine abonnementer i de regioner, hvor dit basisabonnement er tilgængeligt. Brugerens angivne land i Google Play bruges til at afgøre, hvilke basisabonnementer der er tilgængelige for brugeren.
    • Hvis du vælger at gøre dit basisabonnement tilgængeligt i "Nye lande/regioner", gør vi automatisk dit basisabonnement tilgængeligt, når Google tilføjer understøttelse af en ny købervaluta i et land, hvor du allerede distribuerer din app. Få flere oplysninger om, hvordan du tilbyder apps i flere valutaer.
  10. Klik på Anvend, når du har foretaget dine valg.

Sådan angiver du prisen for et basisabonnement i flere lande/regioner på én gang:

1. Klik på Opdater priser, og vælg de lande/regioner, du vil angive prisen for på én gang.
  2. Klik på Angiv pris.
  3. Angiv den pris (ekskl. afgifter) og den valuta, du vil anvende.
    • Denne pris omregnes til den relevante valuta for hvert land eller hver region, der pålægges afgifter for jurisdiktioner, hvor prisen skal angives inklusive afgifter. Desuden justeres prisen, så den er i overensstemmelse med lokal praksis.
  4. Klik på Opdater.
  5. Klik på Gem.

Sådan angiver du prisen for et basisabonnement i et enkelt land eller hver region:

1. Klik på blyantikonet i kolonnen "Pris" i tabellen for at angive en pris for den pågældende lokation.
    • Afgifter pålægges automatisk, når du har angivet en pris.
    • I regioner, hvor Google Play ikke understøtter lokal valuta, kan du angive, at dit basisabonnement er tilgængeligt med en pris i USD eller EUR.
  2. Klik på Gem.

Sådan aktiverer du basisabonnementet:

1. Klik på Gem.
  2. Klik på Aktivér for at gøre basisabonnementet tilgængeligt for brugere.
Rediger et eksisterende basisabonnement

Hvis du vil ændre priserne på dit basisabonnement, skal du først læse om, hvordan man ændrer priser på basisabonnementer og tilbud.

Sådan redigerer du et basisabonnement:

1. Åbn Play Console, og gå til siden Abonnementer (Tjen penge > Produkter > Abonnementer).
  2. Ud for det abonnement, du vil redigere, skal du klikke på højrepilen for at se oplysningerne om abonnementet.
  3. Under "Basisabonnementer og tilbud" skal du klikke på højrepilen ud for det basisabonnement, du vil redigere.
  4. Når du er færdig med at redigere, skal du klikke på Gem ændringer.

Bemærk! Når du fjerner en region, hvor basisabonnementet er tilgængeligt, er det pågældende basisabonnement ikke længere tilgængeligt for brugere i den pågældende region i forbindelse med nye køb. Eksisterende brugere, der har et basisabonnement med automatisk fornyelse, fortsætter dog automatisk med at få deres abonnement fornyet, også selvom deres region fjernes.

Deaktiver eller genaktiver et basisabonnement

Du kan deaktivere et basisabonnement for at forhindre nye køb. Det påvirker ikke nogen eksisterende abonnementer. Sådan deaktiverer du et basisabonnement:

Vigtigt! Hvis du deaktiverer et basisabonnement, deaktiveres alle dets tilbud også.

Sådan deaktiverer du et basisabonnement:

1. Åbn Play Console, og gå til siden Abonnementer (Tjen penge > Produkter > Abonnementer).
  2. Ud for det abonnement, du vil redigere, skal du klikke på højrepilen ud for det basisabonnement, du vil deaktivere.
  3. Klik på højrepilen under "Basisabonnementer og tilbud" for at se oplysninger om basisabonnementet.
  4. Klik på Deaktiver øverst til højre på siden.

Sådan genaktiverer du basisabonnementet og tillader nye køb igen:

1. Åbn Play Console, og gå til siden Abonnementer (Tjen penge > Produkter > Abonnementer).
  2. Ud for det abonnement, du vil redigere, skal du klikke på højrepilen for at se oplysningerne om abonnementet.
  3. Under "Basisabonnementer og tilbud" skal du klikke på højrepilen ud for det basisabonnement, du vil genaktivere.
  4. Klik på Aktivér nederst på siden.

Opret og administrer tilbud

Klik på en sektion nedenfor for at udvide eller skjule den.

Opret og aktivér et tilbud

Før du opretter et tilbud, skal du sørge for at planlægge dine tilbuds-id'er omhyggeligt. Tilbuds-id'er skal være unikke for et basisabonnement, og de kan ikke ændres eller genbruges, når tilbuddet er blevet aktiveret.

Tilbuds-id'er skal starte med et tal eller et lille bogstav. Du kan bruge tal (0-9), små bogstaver (a-z) og bindestreger.

Inden du begynder at oprette et tilbud, skal du være opmærksom på følgende:

• Det er meget vigtigt, at du tydeligt kommunikerer, hvad du tilbyder i eventuelle promoveringer i apps eller på splash-skærme.
  • Du skal tydeligt angive vilkårene for tilbuddet, hvornår tilbuddet slutter, hvor meget brugerne skal betale, frekvensen for din faktureringsperiode, hvordan brugerne kan opsige, og om der kræves abonnement for at bruge appen. Det bør ikke være nødvendigt for brugerne at foretage sig yderligere for at se oplysningerne.
  • Tilbud er valgfrie. Du behøver ikke at oprette et tilbud for at gøre dit basisabonnement tilgængeligt.
  • Du skal have et gemt basisabonnement (udkast eller aktivt) for at kunne oprette et tilbud. Et tilbud er altid knyttet til ét basisabonnement.
  • Tilbud er som standard tilgængelige i de samme regioner som deres tilknyttede basisabonnement. I et tilbud kan du eventuelt begrænse tilgængeligheden til en undergruppe af regioner for basisabonnementet.

Sådan opretter du et tilbud:

1. Åbn Play Console, og gå til siden Abonnementer (Tjen penge > Produkter > Abonnementer).
  2. Ud for det abonnement, du vil redigere, skal du klikke på højrepilen for at se oplysningerne om abonnementet.
  3. I sektionen "Basisabonnementer og tilbud" skal du klikke på Tilføj tilbud.
  4. På rullelisten skal du vælge det basisabonnement, tilbuddet skal føjes til, og klikke på Tilføj tilbud.
    • Bemærk, at tilbud kun kan føjes til basisabonnementer med automatisk fornyelse
  5. Angiv et tilbuds-id. Tilbuds-id'et skal være unikt for et basisabonnement, og det kan ikke ændres eller genbruges, når tilbuddet er blevet aktiveret.
  6. Dit tilbud vil automatisk få samme tilgængelighed som det basisabonnement, det er knyttet til. Klik på Administrer tilgængelighed i lande/regioner for at ændre dette. Du kan kun vælge regioner, som dit basisabonnement er målrettet mod.
  7. Vælg kvalifikationskravene for tilbuddet for at fastlægge, hvilke kunder tilbuddet skal være tilgængeligt for: Anskaffelse af nye kunder,Opgradering eller Udviklerbestemt. Få flere oplysninger om kvalifikation til tilbud.
  8. Hvis du vil oprette et tilbud for at anskaffe nye brugere, skal du vælge én af disse muligheder:
    • Har aldrig haft dette abonnement: Dette tilbud vil være tilgængeligt for brugere, der aldrig har haft dette abonnement.
    • Har aldrig haft et abonnement: Dette tilbud er tilgængeligt for brugere, der aldrig har haft noget abonnement i din app.
  9. Hvis du vil oprette et tilbud om opgradering skal du udfylde følgende felter:
    • Aktuelt abonnement: Tilbuddet er kun tilgængeligt for brugere, der har dette abonnement i øjeblikket.
    • Eksisterende faktureringsperiode: Tilbuddet er kun tilgængeligt for brugere med denne faktureringsperiode. Dette er f.eks. nyttigt, hvis du vil tilbyde brugere, der i øjeblikket har et månedligt basisabonnement eller tilbud, en opgradering til årsabonnement.
    • Grænse for indløsning: Hvor mange gange en bruger kan købe dette tilbud (én gang eller et ubegrænset antal gange)
  10. Hvis du vil oprette et udviklerbestemt tilbud, afgør du selv logikken for kvalifikation i din app. Det kan f.eks. være en ny chance for en gratis prøveperiode eller tilbud, der skal vinde tidligere abonnenter tilbage.
  11. (Valgfrit) Tilføj tags for at identificere basisabonnementet eller tilbuddet i API'en. Tags kan bruges til at fastslå, hvilket tilbud der skal vises, når brugeren er kvalificeret til mere end ét tilbud. Du kan tilføje op til 20 tags.

Sådan føjer du faser til et tilbud:

1. Under "Faser" skal du klikke på Tilføj fase for at tilføje en gratis prøveperiode og/eller faser med introduktionspriser. Et tilbud skal indeholde mindst én prisfase.
  2. Vælg typen af prisfase:
    • Type: Vælg en af følgende fasetyper:
      • Engangsbetaling: Abonnenter betaler på forhånd for en angiven periode
      • Fast betaling: Abonnenter betaler hver periode i et bestemt antal perioder
      • Gratis prøveperiode: Abonnenter får et bestemt antal dage, uger, måneder eller år uden beregning.
        • Gratis prøveperioder skal være på mellem 3 dage og 3 år.
    • Varighed: Ved gratis prøveperioder og engangsbetalinger skal du angive antallet af dage, uger eller måneder.
    • Faktureringsperioder: Hvis typen er en fast betaling, skal du vælge antallet af faktureringsperioder.
    • Pristilsidesættelser: Vælg en af følgende pristilsidesættelsestype for engangsbetalinger eller faste betalinger:
      • Fast beløb: Et fast beløb, f.eks. 50 DKK
      • Procentvis rabat: En procentvis rabat på basisprisen, f.eks. 50 %
      • Absolut rabat: En fast rabat på basisprisen, f.eks. 10 DKK i rabat

Sådan angiver du prisen eller rabatten i flere lande/regioner på én gang:

1. Klik på Opdater alle rabatter/Opdater alle priser, og vælg de lande/regioner, hvor du vil angive priserne på én gang.
  2. Klik på Angiv pris/angiv rabat.
  3. Angiv den pris (ekskl. afgifter) og den valuta, du vil anvende.
    • Denne pris omregnes til den relevante valuta for hvert land eller hver region, og prisen pålægges afgifter for jurisdiktioner, hvor den skal angives inklusive afgifter. Desuden justeres prisen, så den er i overensstemmelse med lokal praksis (gælder kun tilbud med fast beløb).
  4. Klik på Opdater.
  5. Klik på Anvend.

Sådan angiver du prisen eller rabatten i et enkelt land eller hver region:

1. Klik på blyantikonet i kolonnen "Pris" i tabellen for at angive en pris for den pågældende lokation.
    • Afgifter pålægges automatisk, når du har angivet en pris.
    • I regioner, hvor Google Play ikke understøtter lokal valuta, kan du angive, at dit basisabonnement er tilgængeligt med en pris i USD eller EUR.
  2. Klik på Anvend.

Sådan aktiverer du tilbuddet:

1. Klik på Gem, når du har tilføjet dine faser.
  2. Klik på Aktivér for at gøre tilbuddet tilgængeligt for kvalificerede brugere.
Rediger et eksisterende tilbud

Hvis du vil ændre priserne på dit tilbud, skal du først læse om ændring af priser på basisabonnementer og tilbud.

Sådan redigerer du et tilbud:

1. Åbn Play Console, og gå til siden Abonnementer (Tjen penge > Produkter > Abonnementer).
  2. Ud for det abonnement, du vil redigere, skal du klikke på højrepilen for at se oplysningerne om abonnementet.
  3. Under "Basisabonnementer og tilbud" skal du klikke på højrepilen ud for det tilbud, du vil redigere.
  4. Når du er færdig med at redigere, skal du klikke på Gem ændringer.
  5. Klik på Gem ændringer.
Deaktiver eller genaktiver et tilbud

Du kan deaktivere et tilbud for at forhindre nye køb. Tilbuddet gælder dog fortsat for eksisterende abonnenter.

Sådan deaktiverer du et tilbud:

1. Åbn Play Console, og gå til siden Abonnementer (Tjen penge > Produkter > Abonnementer).
  2. Ud for det abonnement, du vil redigere, skal du klikke på højrepilen for at se oplysningerne om abonnementet.
  3. Under "Basisabonnementer og tilbud" skal du klikke på højrepilen ud for det tilbud, du vil deaktivere.
  4. Klik på Deaktiver øverst til højre på siden.

Sådan genaktiverer du tilbuddet og tillader nye køb igen:

1. Åbn Play Console, og gå til siden Abonnementer (Tjen penge > Produkter > Abonnementer).
  2. Ud for det abonnement, du vil redigere, skal du klikke på højrepilen for at se oplysningerne om abonnementet.
  3. Under "Basisabonnementer og tilbud" skal du klikke på højrepilen ud for det tilbud, du vil genaktivere.
  4. Klik på Aktivér nederst på siden.

Afslutning af forældede priskohorter

I forbindelse med basisabonnementer med automatisk fornyelse kan du vælge at afslutte en forældet priskohorte og anvende den aktuelle pris på basisabonnementet for de pågældende brugere. Vær dog opmærksom på følgende:

• Afslutning af en forældet priskohorte påvirker kun prisen på basisabonnementet. Det er ikke muligt at ændre prisen på tilbudsfaser efter køb.
  • Det er heller ikke muligt at flytte den forældede kohorte til en valgfri pris – kun den aktuelle pris på basisabonnementet.
Afslut en forældet priskohorte

Sådan afslutter du en forældet priskohorte:

1. Åbn Play Console, og gå til siden Abonnementer (Indtægtsgenerering > Produkter > Abonnementer).
  2. Ud for det abonnement, du vil redigere, skal du klikke på højrepilen for at se oplysningerne om abonnementet.
  3. Ud for det basisabonnement, der indeholder den forældede priskohorte, skal du klikke på ikonet med tre prikker under "Basisabonnementer og tilbud" og vælge Migrer forældede prispunkter.
  4. Vælg de lande/regioner, hvor du vil afslutte priskohorten, og klik på Vælg dato, og migrer
  5. Vælg datoen for de forældede priskohorter, du vil afslutte, og klik på Bekræft migrering.
    • Brugere, der oprettede et abonnement på eller før denne dato, migreres til den nuværende pris.

Slå muligheden for at sætte abonnementer på pause til eller fra

Hvis du aktiverer pause i dine abonnementsindstillinger kan brugerne sætte deres abonnement på pause i stedet for at opsige det. Vær opmærksom på følgende:

• Abonnementspauser er ikke tilgængelige for gratis prøveperioder eller årsabonnementer.
  • Abonnementspauser kan ikke aktiveres for abonnementer med faste perioder på mere end tre måneder.
  • Begrænsninger for abonnementspauser på mellem en uge og tre måneder kan til enhver tid ændres.

Få flere oplysninger om abonnementspauser og krav til implementering af pauser på websitet for Android-udviklere.

Sådan aktiverer eller deaktiverer du abonnementspauser:

1. Åbn Play Console, og gå til siden Konfiguration af indtægtsgenerering (Indtægtsgenerering > Konfiguration af indtægtsgenerering).
  2. I sektionen "Indstillinger for abonnement" skal du vælge Opret eller Deaktiver ud for "Pause".
  3. Klik på Gem ændringer.

Relateret indhold