Opret et abonnement

Med Google Play-faktureringstjenesten kan du tilbyde produkter i apps, der debiterer brugerne for indhold eller tjenester på kontinuerlig basis (også kaldet abonnementer). Abonnementer kan indeholde elementer som f.eks. en samling af apps, spil eller andet indhold for et fast gebyr i din app i Google Play.

Du kan tilbyde flere abonnementer i samme app. Abonnementer skal prissættes inden for det accepterede prisinterval. Udgivelser af abonnementer kan ikke fjernes.

Vigtigt! Programpolitikker for Google Play-udviklere og transaktionsgebyrer gælder for produkter i apps og omfatter både administrerede produkter og abonnementer.

Tilgængelighed

Hvis du befinder dig i et understøttet område for sælgerregistrering, kan du bruge Google Play-faktureringstjenesten.

Hvis du befinder dig i et understøttet område og gerne vil begynde at bruge Google Play Fakturering-funktioner i dine apps, skal du oprette en betalingsprofil og læse dokumentationen for Google Play Billing API.

Når du har oprettet et abonnement, bliver det tilgængeligt for brugere, der kører den nyeste version af Google Play Butik.

Abonnement og gratis prøveperioder

• Ugentligt: Ugentlige abonnementer kan på nuværende tidspunkt ikke debiteres ved hjælp af betaling via mobilregning.
  • Én måned
  • Tre måneder
  • Seks måneder
  • Årligt

Føj et abonnement til din app

Når du tilføjer et abonnement, svarer det til at tilføje et administreret produkt, bortset fra at prisen fastsættes for en tidsperiode.

Før du opretter et abonnement, skal du sørge for omhyggeligt at planlægge dine produkt-id'er. Produkt-id'er skal være unikke for din app, og de kan ikke ændres eller genbruges, efter de er oprettet.

• Produkt-id'er skal begynde med et lille bogstav eller et tal, og de må kun bestå af små bogstaver (a-z), tal (0-9), understregningstegn (_) og punktummer (.).
  • Bemærk! Produkt-id'et android.test kan ikke bruges, og det samme gælder alle produkt-id'er, der starter med android.test.

Sådan tilføjer du et abonnement:

1. Log ind på Play Console.
  2. Klik på Alle apps Alle apps.
  3. Vælg en app.
  4. I menuen til venstre skal du klikke på Butiksvisning > Produkter i appen > Abonnementer.
  5. Klik på Opret abonnement.
  6. Angiv dine produktoplysninger.
    • Titel: Et kort navn på elementet (op til 55 tegn, men vi anbefaler at begrænse titler til 25 tegn, så de vises korrekt i alle kontekster), f.eks. "Sovemiddel".
    • Beskrivelse: En lang beskrivelse af elementet (op til 80 tegn), f.eks. "Får væsner til at sove med det samme".
    • Pris: Angiv en pris i din lokale valuta.
  7. Vælg Aktiv eller Inaktiv ud for "Status".
    • Før dit produkt kan købes af brugerne, skal det angives som aktivt, og dets app skal udgives.
    • Hvis du bruger en testkonto, er aktive elementer tilgængelige i ikke-udgivne apps. Få flere oplysninger på websitet for Android-udviklere.
  8. Klik på Gem.

Valgmuligheder for abonnementspriser

Introduktionspriser

Med introduktionspriser kan du angive en indledende pris, der gælder i et bestemt antal dage, uger, måneder og faktureringsperioder. Du kan f.eks. tilbyde et abonnement til 1 USD om måneden i de første tre måneder. Du kan også tilbyde en introduktionspris på 1 USD for 10 dage efterfulgt af en normal månedspris.

I slutningen af introduktionsperioden debiteres brugerne den fulde abonnementspris.

Krav

• Introduktionsperioden skal vare mindst 3 dage og må højst vare 12 måneder.
  • Introduktionsprisen skal ligge inden for det accepterede prisinterval og skal være lavere end abonnementets normalpris.
  • Hvis du tilbyder en gratis prøveperiode og en introduktionspris, debiteres dine brugere introduktionsprisen efter prøveperioden.
  • En bruger kan kun tilbydes en introduktionspris på et bestemt abonnementsprodukt én gang.
  • Hvis introduktionsperioden ikke har samme varighed som abonnementsperioden, skal introduktionsprisen være lavere pr. dag end normalprisen. Hvis f.eks. et abonnement koster 90 kr. om måneden (eller 3 kr. om dagen), må introduktionsprisen for en uge ikke koste mere end 21 kr. I disse beregninger består en måned altid af 30 dage.

Tilføj en introduktionspris

1. Log ind på Play Console.
  2. Klik på Alle apps Alle apps.
  3. Vælg en app.
  4. I menuen til venstre skal du klikke på Butiksvisning > Produkter i appen > Abonnementer.
  5. Angiv din introduktionspris (i standardvalutaen) og antallet af dage, uger, måneder og faste faktureringsperioder ud for "Introduktionspris".
    • Hvis du vælger faktureringsperioder, gentages introduktionsprisen for det antal faktureringsperioder, du angiver. Hvis du vælger dage, uger eller måneder, debiteres brugeren kun for introduktionsprisen én gang i den angivne tidsperiode.
    • Vi bruger den pris, du angiver, som basis for beregningen af markedsspecifikke priser. Vælg Rediger pris for at opdatere lokale priser manuelt.
    • Gå til administrer fakturering i appen for at få flere oplysninger om, hvordan du administrerer markedsspecifikke priser på abonnementer.
  6. Gem dine ændringer.
Gratis prøveperioder
Når du opretter en gratis prøveperiode, kan dine brugere prøve et abonnement, inden de køber det. Gratis prøveperioder løber i en periode, som du angiver, hvorefter de automatisk konverteres til et fuldt abonnement med abonnementets periode og pris. Du kan oprette en gratis prøveperiode til enhver type abonnement.
Bemærk! Fra og med den 10. januar 2018 kan brugere som standard kun få én gratis prøveperiode blandt alle de tilgængelige abonnementer i din app. Hvis du vil tilbyde én gratis prøveperiode pr. abonnementsprodukt, kan du ændre indstillingen i Play Console.

Krav

• Du kan oprette én gratis prøveperiode pr. abonnementsprodukt.
  • Hvert abonnementsvarenummer skal have en prøveperiode.
  • Gratis prøveperioder koster altid 0 USD.
  • Prøveperioder skal vare mindst 3 dage.
    • Du kan til enhver tid ændre en prøveperiode, men det er kun nye køb af abonnementer, der kan benytte den opdaterede prøveperiode.
  • Brugere kan kun få en gratis prøveperiode, hvis de ikke tidligere har købt det abonnement, det gælder for.

Tilføj en gratis prøveperiode

1. Log ind på Play Console.
  2. Klik på Alle apps Alle apps.
  3. Vælg en app.
  4. I menuen til venstre skal du klikke på Butiksvisning > Produkter i appen > Abonnementer.
  5. Klik på Indstillinger for abonnement.
  6. Markér afkrydsningsfeltet ud for "Gratis prøveperiode på abonnementsniveau".

Sådan starter brugerne en gratis prøveperiode

For at starte en gratis prøveperiode skal brugerne fuldføre standardprocessen til køb af et abonnement i Google Play. Brugerne debiteres ikke til at starte med, da den indledende periode er inkluderet i den gratis prøveperiode, og de får besked via mail om, at abonnementet omfatter en gratis prøveperiode. Google Play registrerer en transaktion på 0 USD, og abonnementet markeres som købt for prøveperioden, eller indtil det opsiges.

Dagen efter prøveperiodens udløb debiteres brugerens betalingsmetode det fulde beløb. Dette er et fast beløb, der gentages for hver tidsperiode, som er angivet for abonnementet. Betalingen kan have status som afventende i op til 24 timer, hvis der ikke er angivet nogen udvidet periode.

Bemærk! Hvis en bruger opsiger et abonnement på et tidspunkt i løbet af prøveperioden, forbliver abonnementet aktivt, indtil prøveperioden udløber, og brugeren debiteres ikke.

Administrer ændringer af abonnementer

Prisændringer

Brugeroplevelse

Når du ændrer prisen på et eksisterende abonnement, påvirker det nye brugere og eksisterende abonnenter på følgende måder:

• Nye brugere kan med det samme se abonnementets nye pris og tegne abonnement i Google Play.
  • Eksisterende abonnenter underrettes om prisændringen via mail og via en meddelelse i Google Play, 30 dage før ændringen træder i kraft for dem. Underretningsdatoer er baseret på abonnementets længde og udløbsdato. Hvis abonnenterne vil bevare deres abonnement, skal de acceptere prisændringen i Google Play.
    • Prisændringer træder ikke øjeblikkeligt i kraft for eksisterende abonnenter. Når du har ændret prisen på et abonnement, har du mindst 7 dage til at kontakte dine abonnenter vedrørende prisændringen, før de modtager underretninger i Google Play. Abonnenter kan acceptere prisændringen, før de underrettes i Google Play.
    • Vigtigt! Hvis abonnenterne ikke accepterer prisændringen, opsiges deres abonnement på fornyelsesdatoen, hvor prisændringen træder i kraft.

Rediger prisen på et abonnement

1. Log ind på Play Console.
  2. Vælg en app.
  3. I menuen til venstre skal du klikke på Butiksvisning > Produkter i appen > Abonnementer
  4. Vælg et abonnement.
  5. Rediger prisen på abonnementet under "Prissætning".
  6. Klik på Gem.

Tips til administration af prisændringer

• Når du har ændret prisen på et abonnement, kan du ikke fortryde den.
  • Når du har ændret prisen på et abonnement, er det en god idé at kontakte dine berørte abonnenter for at underrette dem om ændringen. De bliver automatisk underrettet om prisændringen i Google Play, 30 dage før den træder i kraft for dem, men det er en god idé at kontakte dem senest 7 dage efter prisændringen for at beholde flest muligt abonnenter.
  • Du kan ændre prisen på et abonnement flere gange, men det frarådes. Du kan miste abonnenter, hver gang du ændrer prisen, så planlæg eventuelle prisændringer omhyggeligt.
    • Bemærk! Hvis du ændrer prisen på et abonnement to gange inden for kort tid, skal dine abonnenter acceptere den første prisændring og derefter acceptere den anden prisændring, før din ønskede pris træder i kraft.
  • Hvis du vil tilbyde én pris til eksisterende abonnenter og en anden pris til nye brugere, kan du oprette et nyt abonnement med den pris, du vil tilbyde nye brugere. På den måde kan dine eksisterende abonnenter fortsætte med at forny deres abonnementer uden at skulle acceptere en prisændring.
Opgraderinger eller nedgraderinger

Med abonnementer i appen kan du give brugerne mulighed for at opgradere eller nedgradere deres eksisterende abonnement til en anden type, som tilbydes i din app. Brugerne kan f.eks. skifte fra et månedligt abonnement til et årsabonnement eller opgradere fra et basisabonnement til et premiumabonnement.

Brugerne får ikke refunderet deres gamle abonnement. Der tages højde for den tid af et eksisterende abonnement, som ikke er brugt, ved at udskyde den første debitering for deres nye abonnement.

Udvidede perioder

Med udvidede perioder kan dine abonnenter opdatere deres betalingsmetode, hvis en fast betaling afvises. Dette kan være nyttigt, hvis dine abonnenter har et kreditkort, der er udløbet, har oprettet abonnementet ved hjælp af et forudbetalt kort, eller hvis de har lukket et kort uden at opdatere betalingsoplysningerne.

Afviste betalinger og henstandsperioder

Ved starten af en henstandsperiode underrettes dine abonnenter om en afvist betaling via e-mail. De har tid til at opdatere betalingsmetoden uden at afbryde deres abonnement. Så snart dine abonnenter opdaterer deres betalingsmetode til en gyldig betalingsform, forbliver deres næste faktureringsdato for abonnementet den samme.

Ved nye abonnementprodukter gælder følgende udvidede perioder som standard:

• Ugentlige abonnementer: Tre dage
  • Andre abonnementsperioder: Syv dage

Ændring af en udvidet periode

Du kan ændre den udvidede periode (3, 7, 14 eller 30 dage) for enkelte abonnementer, eller du kan aktivere udvidede perioder.

1. Log ind på Play Console.
  2. Vælg din app.
  3. I menuen til venstre skal du klikke på Butiksvisning > Produkter i appen.
  4. Vælg fanen Abonnementer.
  5. Vælg et abonnement.
  6. Skift dine indstillinger for henstandsperioder.

Udløb af udvidet periode

Hvis dine abonnenters betalingsmetode stadig afvises, når den udvidede periode udløber, annulleres deres abonnement, og de mister adgangen til abonnementets indhold.

Suspendering af konto på grund af afviste betalinger

Hvis en abonnents faste betaling afvises, kan du suspendere brugerens abonnement og begrænse adgangen til dit indhold i 30 dage, mens vi forsøger at gennemføre betalingen. Hvis funktionen til suspendering af konto aktiveres, gælder det for alle abonnementer i din app.

1. Log ind på Play Console.
  2. Vælg din app.
  3. I menuen til venstre skal du klikke på Butiksvisning > Produkter i appen > Abonnementer.
  4. Udvid sektionen "Indstillinger for abonnement".
  5. Markér afkrydsningsfeltet ud for "Aktivér suspendering af konto".

Hvis du vil vide mere om at implementere suspendering af konti, kan du få flere oplysninger på websitet for Android-udviklere

Pauser

Du kan reducere antallet af brugere, der frivilligt stopper med at bruge appen, og give brugerne et alternativ til at opsige deres abonnement ved at give dem mulighed for at sætte abonnementet på pause. Hvis du aktiverer pausefunktionen, gælder det for alle abonnementer i din app, bortset fra årlige varenumre. Du skal aktivere funktionen til suspendering af konto for at kunne aktivere pausefunktionen. Sådan giver du brugerne mulighed for at sætte deres abonnement på pause:

1. Log ind på Play Console.
  2. Vælg din app.
  3. I menuen til venstre skal du klikke på Butiksvisning > Produkter i appen > Abonnementer.
  4. Udvid sektionen "Indstillinger for abonnement".
  5. Markér afkrydsningsfeltet ud for "Aktivér pause".
Opsigelser

Brugeroplevelse

En bruger, der annullerer et abonnement, får ingen refusion. I stedet har vedkommende adgang til sit betalte abonnement, indtil den forudbetalte abonnementsperiode udløber.

Gendan et abonnement i appen

Hvis du vil hjælpe brugere, der opsiger et abonnement og gerne vil abonnere igen, kan du give dem mulighed for at abonnere igen i appen, uden at skulle vente til deres eksisterende abonnementsperiode udløber. Når en bruger fornyer abonnementet, før den aktuelle abonnementsperiode udløber, vises en debitering på 0,00 USD.

Gendan et abonnement fra appen Play Butik

Hvis du giver brugerne mulighed for at gendanne et abonnement, kan de via appen Play Butik gendanne adgangen til et annulleret abonnement, der ikke er udløbet endnu. Når en bruger gendanner adgangen, bekræfter de den næste betalingsdato, og du modtager en underretning.

Tip! Denne funktion virker bedst, hvis du har konfigureret notifikationer til udviklere i realtid.

Sådan giver du brugerne mulighed for at gendanne et abonnement:

1. Log ind på Play Console.
  2. Vælg din app.
  3. I menuen til venstre skal du klikke på Butiksvisning > Produkter i appen > Abonnementer.
  4. Udvid sektionen "Indstillinger for abonnement".
  5. Markér afkrydsningsfeltet ud for "Giv brugerne tilladelse til at gendanne abonnementer".

Udvikleransvar

• Du har (som leverandør af eller adgangsgiver til indholdet) lov til at implementere en mere fleksibel refusionspolitik direkte over for brugerne. Det er dit ansvar at informere dine brugere om eventuelle ændringer af refusionspolitikkerne og sikre, at politikkerne er i overensstemmelse med gældende lov.
  • I nogle tilfælde kan brugeren kontakte dig direkte for at anmode om annullering af et abonnement. I dette og lignende tilfælde kan du bruge server-side API til at opsige brugerens abonnement direkte fra dine servere.
  • Du skal understøtte et abonnement, så længe der er mindst én aktiv bruger. Hvis en udvikler ikke understøtter abonnementer med aktive brugere, suspenderes udviklerkontoen, og brugerens abonnement refunderes via udviklerens konto.