Opret et abonnement

Gennemgå vores opdaterede politik for abonnementer i Politikcenter for udviklere for at sikre, at din app overholder de seneste ændringer.

Med Google Play Fakturering kan du tilbyde produkter i apps, som debiterer brugerne for indhold eller tjenester på fast basis (også kaldet abonnementer). Abonnementer kan omfatte elementer som f.eks. en samling af apps, spil eller andet indhold for et fast gebyr i din app i Google Play.

Du kan tilbyde flere abonnementer i samme app. Abonnementsprisen skal ligge inden for det accepterede prisinterval. Du kan ikke fjerne udgivelsen af et abonnement.

Vigtigt! Programpolitikker for Google Play-udviklere og transaktionsgebyrer gælder for produkter i apps og omfatter både administrerede produkter og abonnementer.

Tilgængelighed

Hvis du befinder dig i et understøttet område for sælgerregistrering, kan du bruge Google Play Fakturering.

Hvis du befinder dig i et understøttet område og gerne vil begynde at bruge Google Play Fakturering-funktioner i dine apps, skal du oprette en betalingsprofil og læse dokumentationen for Google Play Billing API.

Når du har oprettet et abonnement, bliver det tilgængeligt for brugere, der kører den nyeste version af Google Play Butik.

Abonnement og gratis prøveperioder

• Ugentligt: Ugentlige abonnementer kan på nuværende tidspunkt ikke debiteres ved hjælp af betaling via mobilregning.
  • Én måned
  • Tre måneder
  • Seks måneder
  • Årligt

Føj et abonnement til din app

Når du tilføjer et abonnement, svarer det til at tilføje et administreret produkt, bortset fra at prisen fastsættes for et tidsrum.

Før du opretter et abonnement, skal du sørge for omhyggeligt at planlægge dine produkt-id'er. Produkt-id'er skal være unikke for din app, og de kan ikke ændres eller genbruges, efter de er oprettet.

• Produkt-id'er skal begynde med et lille bogstav eller et tal, og de må kun bestå af små bogstaver (a-z), tal (0-9), understregningstegn (_) og punktummer (.).
  • Bemærk! Produkt-id'et android.test kan ikke bruges, og det samme gælder alle produkt-id'er, der starter med android.test.

Før du tilføjer et abonnement, skal du gennemgå vores politik for abonnementer.

Sådan tilføjer du et abonnement:

1. Log ind på Play Console.
  2. Klik på Alle apps Alle apps.
  3. Vælg en app.
  4. I menuen til venstre skal du klikke på Butiksvisning > Produkter i appen > Abonnementer.
  5. Klik på Opret abonnement.
  6. Angiv dine produktoplysninger.
    • Titel: Et kort navn på elementet (op til 55 tegn, men vi anbefaler at begrænse titler til 25 tegn, så de vises korrekt i alle kontekster), f.eks. "Sovemiddel".
    • Beskrivelse: En lang beskrivelse af elementet (op til 80 tegn), f.eks. "Får væsner til at sove med det samme".
    • Pris: Angiv en pris i din lokale valuta.
  7. Vælg Aktiv eller Inaktiv ud for "Status".
    • Før dit produkt kan købes af brugerne, skal det angives som aktivt, og den tilhørende app skal udgives.
    • Hvis du bruger en testkonto, er aktive varer tilgængelige i ikke-udgivne apps. Få flere oplysninger på websitet for Android-udviklere.
  8. Klik på Gem.

Valgmuligheder for abonnementspriser

Abonnementspriser

Du kan vælge at gøre bestemt indhold eller visse tjenester i din app tilgængelige for brugere til en fast pris i et bestemt tidsrum. Brugerne debiteres den pris, du har valgt, med den faktureringsfrekvens, du har valgt, indtil de vælger at opsige abonnementet.

Hvis en bruger f.eks. køber et årsabonnement den 1. januar for 100 kr., har brugeren adgang til abonnementet indtil den 31. december, og brugeren debiteres 100 kr. på den næstfølgende fornyelsesdato.

Krav

• Som udvikler skal det være gennemskueligt, hvilke abonnementstjenester eller abonnementsindhold du tilbyder i din app.
  • Det er meget vigtigt, at du tydeligt kommunikerer, hvad du tilbyder, i eventuelle kampagner i apps eller på splash-skærme.
  • Du skal tydeligt angive tilbudsvilkårene, herunder prisen på abonnementet, frekvensen for din faktureringscyklus, og om der kræves abonnement for at bruge appen. Det bør ikke være nødvendigt for brugerne at foretage yderligere handlinger for at se oplysningerne.
  • Abonnementsprisen skal ligge inden for det accepterede prisinterval.
  • Dit abonnements titel eller varenummernavn skal på nøjagtig vis afspejle dit tilbud. Du må f.eks. ikke kalde dit abonnement "Gratis prøveperiode".
Introduktionspriser

Med introduktionspriser kan du angive en indledende pris, der gælder i et bestemt antal dage, uger, måneder og faktureringsperioder. Du kan f.eks. tilbyde et abonnement til 10 kr. om måneden i de første 3 måneder. Du kan også tilbyde en introduktionspris på 10 kr. for 10 dage efterfulgt af en normal månedspris.

I slutningen af introduktionsperioden debiteres brugerne den fulde abonnementspris.

Krav

• Du skal klart og præcist beskrive vilkårene for dit tilbud, herunder varighed, pris samt en beskrivelse at det indhold eller de tjenester, der er tilgængelige.
  • Forklar tydeligt, hvad der sker, når velkomsttilbuddet slutter, herunder hvor meget brugerne debiteres, og hvordan de kan opsige abonnementet.
  • Introduktionsperioden skal vare mindst 3 dage og må højst vare 12 måneder.
  • Introduktionsprisen skal ligge inden for det accepterede prisinterval og skal være lavere end abonnementets normalpris.
  • Hvis du tilbyder en gratis prøveperiode og en introduktionspris, debiteres dine brugere introduktionsprisen efter prøveperioden.
  • En bruger kan kun tilbydes en introduktionspris på et bestemt abonnementsprodukt én gang.
  • Hvis introduktionsperioden ikke har samme varighed som abonnementsperioden, skal introduktionsprisen være lavere pr. dag end normalprisen. Hvis f.eks. et abonnement koster 90 kr. om måneden (eller 3 kr. om dagen), må introduktionsprisen for en uge ikke koste mere end 21 kr. I disse beregninger består en måned altid af 30 dage.

Du kan se flere oplysninger og eksempler under Gratis prøveperioder og velkomsttilbud i Politikcenter for udviklere.

Tilføj en introduktionspris

1. Log ind på Play Console.
  2. Klik på Alle apps Alle apps.
  3. Vælg en app.
  4. I menuen til venstre skal du klikke på Butiksvisning > Produkter i appen > Abonnementer.
  5. Angiv din introduktionspris (i standardvalutaen) og antallet af dage, uger, måneder og faste faktureringsperioder ud for "Introduktionspris".
  6. Hvis du vælger faktureringsperioder, gælder introduktionsprisen i det antal faktureringsperioder, du angiver. Hvis du vælger dage, uger eller måneder, debiteres brugeren kun for introduktionsprisen én gang i det angivne tidsrum.
  7. Vi bruger den pris, du angiver, som basis for beregningen af markedsspecifikke priser. Vælg Rediger pris for at opdatere lokale priser manuelt.
  8. Gå til administrer fakturering i appen for at få flere oplysninger om, hvordan du administrerer markedsspecifikke priser på abonnementer.
  9. Gem dine ændringer.
Gratis prøveperioder
Når du opretter en gratis prøveperiode, kan dine brugere prøve et abonnement, inden de køber det. Gratis prøveperioder løber i en periode, som du angiver, hvorefter de automatisk konverteres til et fuldt abonnement med abonnementets periode og pris. Du kan oprette en gratis prøveperiode til enhver type abonnement.
Bemærk! Fra og med den 10. januar 2018 kan brugere som standard kun få én gratis prøveperiode blandt alle de tilgængelige abonnementer i din app. Hvis du vil tilbyde én gratis prøveperiode pr. abonnementsprodukt, kan du ændre indstillingen i Play Console.

Krav

• Du skal oplyse brugerne om følgende:
    • Hvilket indhold eller hvilke tjenester de kan få adgang til med en gratis prøveperiode.
    • Hvordan og hvornår en gratis prøveperiode konverteres til et betalingsabonnement.
    • Hvor meget betalingsabonnementet kommer til at koste.
    • Hvordan de opsiger abonnementet, hvis de ikke vil konvertere til et betalingsabonnement.
  • Du kan oprette én gratis prøveperiode pr. abonnementsprodukt.
  • Hvert abonnementsvarenummer skal have en prøveperiode.
  • Gratis prøveperioder koster altid 0 USD.
  • Prøveperioder skal vare mindst 3 dage.
    • Du kan til enhver tid ændre en prøveperiode, men det er kun nye køb af abonnementer, der kan benytte den opdaterede prøveperiode.
  • Brugere kan kun få en gratis prøveperiode, hvis de ikke tidligere har købt det abonnement, det gælder for.

Du kan se flere oplysninger og eksempler under Gratis prøveperioder og velkomsttilbud i Politikcenter for udviklere.

Tilføj en gratis prøveperiode

1. Log ind på Play Console.
  2. Klik på Alle apps Alle apps.
  3. Vælg en app.
  4. I menuen til venstre skal du klikke på Butiksvisning > Produkter i appen > Abonnementer.
  5. Klik på Indstillinger for abonnement.
  6. Markér afkrydsningsfeltet ud for "Gratis prøveperiode på abonnementsniveau".

Sådan starter brugerne en gratis prøveperiode

For at starte en gratis prøveperiode skal brugerne fuldføre standardprocessen til køb af et abonnement i Google Play. Brugerne debiteres ikke til at starte med, da den indledende periode er inkluderet i den gratis prøveperiode, og de får besked via mail om, at abonnementet omfatter en gratis prøveperiode. Google Play registrerer en transaktion på 0 USD, og abonnementet markeres som købt for prøveperioden, eller indtil det opsiges.

Dagen efter prøveperiodens udløb debiteres brugerens betalingsmetode det fulde beløb, som er et fast beløb, der gentages for hver faktureringsperiode, som er angivet for abonnementet. Betalingen kan have status som afventende i op til 24 timer, hvis der ikke er angivet nogen udvidet periode.

Bemærk! Hvis en bruger opsiger et abonnement på et tidspunkt i løbet af prøveperioden, forbliver abonnementet aktivt, indtil prøveperioden udløber, og brugeren debiteres ikke.

Udvalgte abonnementer

Ud over at sælge abonnementer i din app kan du sælge et udvalgt varenummer direkte i Play Butik ved hjælp af udvalgte abonnementer.

Ifølge vores undersøgelser kan salg af abonnementer direkte i Play Butik medføre en stigning i antallet af abonnenter, men det kan også medføre et fald i antallet af installationer. Vi anbefaler, at du overvejer, om dette kompromis vil gavne din app, før du opretter et udvalgt abonnement. Udvalgte abonnementer kan f.eks. være en bedre mulighed for apps, hvor en betydelig mængde af indholdet er gemt bag en betalingsmur.

Bemærk! Pr. februar 2020 er denne funktion kun aktiveret i USA.

Krav

• Din app skal understøtte Billing Library 2.0. Du kan få flere oplysninger om Billing Library 2.0 på websitet for Android-udviklere

• Du skal implementere API'en til godkendelse af køb i din app. Du kan få flere oplysninger om, hvordan du implementerer API'en til godkendelse af køb, på websitet for Android-udviklere

• Det angivne abonnementsnavn skal afspejle abonnementtypen, nøjagtigt som den skal vises på din profilside i Play Butik. Et betalingsabonnement må f.eks. ikke indeholde "Gratis prøveperiode" i titlen. En bedre titel kunne f.eks. bære "Månedligt betalingsabonnement til VIP-brugere".

• Abonnementsbeskrivelsen skal beskrive den nøjagtige abonnementtype. Du skal bare gentage titlen i beskrivelsesfeltet, f.eks. "Månedligt betalingsabonnement til VIP-brugere". En god beskrivelse fremhæver fordelene ved abonnementet og giver brugerne en bedre idé om, hvad abonnementet tilbyder, f.eks. "Få adgang til hele vores katalog over tv-serier og film uden annoncer. Kan anvendes på alle dine enheder."

Konfigurer et udvalgt abonnement

Inden du konfigurerer dit udvalgte abonnement, skal du sikre dig, at det har den korrekte titel og beskrivelse på din profilside, og at det er blevet lokaliseret til andre sprog. Brugerne kan se disse oplysninger på din profilside.

1. Log ind på Play Console.
  2. Vælg en app.
  3. I menuen til venstre skal du klikke på Butiksvisning > Produkter i appen > Abonnementer.
  4. Klik på Administrer indstillinger under "Indstillinger for udvalgt abonnement".
  5. Ud for "Udvalgt abonnement" skal du vælge det abonnement, du vil vise på din profilside.
  6. Under "Flader" skal du vælge de købsflader, du vil tilbyde dit udvalgte abonnement på. Der er op til 3 valgmuligheder på hver købsflade:
    • Aktiveret for alle: Alle kvalificerede brugere kan se og købe dit udvalgte abonnement.
    • Kun aktiveret for testbrugere med licens: Kun testbrugere med licens kan se og købe dit udvalgte abonnement. Du kan bruge denne valgmulighed til at teste dit abonnement, før du udgiver produktionsversionen.
    • Ikke aktiveret: Det udvalgte abonnement er ikke tilgængeligt for nogen brugere.
  7. Gem dine ændringer.

Sådan køber brugerne udvalgte abonnementer

Når du har aktiveret et udvalgt abonnement, kan Play Butik-brugere, der befinder sig i lande, hvor funktionen er tilgængelig, se titlen på abonnementet, beskrivelsen og prisen på profilsiden. Brugerne har mulighed for at vælge Installer, som downloader appen uden abonnement, eller Gratis prøveperiode og installation, som spørger dem, om de vil købe et abonnement.

Når du har valgt Gratis prøveperiode og installation, bliver brugerne spurgt, om de vil købe abonnementet. Hvis købet gennemføres uden problemer, installeres appen efterfølgende automatisk på brugerens enhed.

Bemærk! Nogle brugere ser muligvis Abonner og installer i stedet for Gratis prøveperiode og installation, alt efter om de er kvalificeret til den gratis prøveperiode.

Administrer ændringer af abonnementer

Prisændringer

Brugeroplevelse

Når du ændrer prisen på et eksisterende abonnement, påvirker det nye brugere og eksisterende abonnenter på følgende måder:

• Nye brugere kan med det samme se abonnementets nye pris og oprette abonnement i Google Play.
  • Eksisterende abonnenter underrettes om prisændringen via mail og via en notifikation i Google Play, 30 dage før ændringen træder i kraft for dem. Notifikationsdatoerne er baseret på abonnementets længde og udløbsdato. Hvis abonnenterne vil bevare deres abonnement, skal de acceptere prisændringen i Google Play.
    • Prisændringer træder ikke øjeblikkeligt i kraft for eksisterende abonnenter. Når du har ændret prisen på et abonnement, har du mindst 7 dage til at kontakte dine abonnenter vedrørende prisændringen, før de får besked i Google Play. Abonnenter kan acceptere prisændringen, før de får besked i Google Play.
    • Vigtigt! Hvis abonnenterne ikke accepterer prisændringen, opsiges deres abonnement på fornyelsesdatoen, hvor prisændringen træder i kraft.

Rediger prisen på et abonnement

1. Log ind på Play Console.
  2. Vælg en app.
  3. I menuen til venstre skal du klikke på Butiksvisning > Produkter i appen > Abonnementer
  4. Vælg et abonnement.
  5. Rediger prisen på abonnementet under "Prissætning".
  6. Klik på Gem.

Tips til administration af prisændringer

• Når du har ændret prisen på et abonnement, kan du ikke fortryde den.
  • Når du har ændret prisen på et abonnement, er det en god idé at kontakte dine berørte abonnenter for at underrette dem om ændringen. De bliver automatisk underrettet om prisændringen i Google Play, 30 dage før den træder i kraft for dem, men det er en god idé at kontakte dem senest 7 dage efter prisændringen for at beholde flest muligt abonnenter.
  • Du kan ændre prisen på et abonnement flere gange, men det frarådes. Du kan miste abonnenter, hver gang du ændrer prisen, så planlæg eventuelle prisændringer omhyggeligt.
    • Bemærk! Hvis du ændrer prisen på et abonnement to gange inden for kort tid, skal dine abonnenter acceptere den første prisændring og derefter acceptere den anden prisændring, før din ønskede pris træder i kraft.
  • Hvis du vil tilbyde én pris til eksisterende abonnenter og en anden pris til nye brugere, kan du oprette et nyt abonnement med den pris, du vil tilbyde nye brugere. På den måde kan dine eksisterende abonnenter fortsætte med at forny deres abonnementer uden at skulle acceptere en prisændring.
Opgraderinger eller nedgraderinger

Med abonnementer i appen kan du give brugerne mulighed for at opgradere eller nedgradere deres eksisterende abonnement til en anden type, som tilbydes i din app. Brugerne kan f.eks. skifte fra et månedligt abonnement til et årsabonnement eller opgradere fra et basisabonnement til et premiumabonnement.

Brugerne får ikke refunderet deres gamle abonnement. Der tages højde for den tid af et eksisterende abonnement, som ikke er brugt, ved at udskyde den første debitering for deres nye abonnement.

Udvidede perioder

Med udvidede perioder kan dine abonnenter opdatere deres betalingsmetode, hvis en fast betaling afvises. Dette kan være nyttigt, hvis dine abonnenter har et betalingskort, der er udløbet, har oprettet abonnementet ved hjælp af et forudbetalt kort, eller hvis de har lukket et kort uden at opdatere betalingsoplysningerne.

Afviste betalinger og udvidede perioder

Ved starten af en udvidet periode får dine abonnenter besked om en afvist betaling via mail. De har tid til at opdatere betalingsmetoden uden at afbryde deres abonnement. Så snart dine abonnenter opdaterer deres betalingsmetode til en gyldig betalingsform, forbliver deres næste faktureringsdato for abonnementet den samme.

Ved nye abonnementprodukter gælder følgende udvidede perioder som standard:

• Ugentlige abonnementer: 3 dage
  • Andre abonnementsperioder: 7 dage

Ændring af en udvidet periode

Du kan ændre den udvidede periode (3, 7, 14 eller 30 dage) for enkelte abonnementer, eller du kan deaktivere udvidede perioder.

1. Log ind på Play Console.
  2. Vælg din app.
  3. I menuen til venstre skal du klikke på Butiksvisning > Produkter i appen.
  4. Vælg fanen Abonnementer.
  5. Vælg et abonnement.
  6. Skift dine indstillinger for udvidede perioder.

Udløb af udvidet periode

Hvis dine abonnenters betalingsmetode stadig afvises, når den udvidede periode udløber, annulleres deres abonnement, og de mister adgangen til abonnementets indhold.

Suspendering af konto på grund af afviste betalinger

Hvis en abonnents faste betaling afvises, kan du suspendere brugerens abonnement og begrænse adgangen til dit indhold i 30 dage, mens vi forsøger at gennemføre betalingen. Hvis funktionen til suspendering af konto aktiveres, gælder det for alle abonnementer i din app.

1. Log ind på Play Console.
  2. Vælg din app.
  3. I menuen til venstre skal du klikke på Butiksvisning > Produkter i appen > Abonnementer.
  4. Udvid sektionen "Indstillinger for abonnement".
  5. Markér afkrydsningsfeltet ud for "Aktivér suspendering af konto".

Hvis du vil vide mere om at implementere suspendering af konti, kan du få flere oplysninger på websitet for Android-udviklere

Pauser

Du kan reducere antallet af brugere, der frivilligt stopper med at bruge appen, og give brugerne et alternativ til at opsige deres abonnement ved at give dem mulighed for at sætte abonnementet på pause. Hvis pausefunktionen aktiveret, gælder den for alle abonnementer med undtagelse af årlige varenumre i din app. Suspendering af konto skal være slået til for at aktivere pausefunktionen. Sådan giver du brugerne mulighed for at sætte deres abonnement på pause:

1. Log ind på Play Console.
  2. Vælg din app.
  3. I menuen til venstre skal du klikke på Butiksvisning > Produkter i appen > Abonnementer
  4. Udvid sektionen "Indstillinger for abonnement".
  5. Markér afkrydsningsfeltet ud for "Aktivér pause".
Opsigelser

Brugeroplevelse

En bruger, der annullerer et abonnement, får ingen refusion. I stedet har brugeren adgang til sit betalte abonnement, indtil den forudbetalte abonnementsperiode udløber.

Gendan et abonnement i appen

Hvis du vil hjælpe brugere, der opsiger et abonnement og gerne vil abonnere igen, kan du give dem mulighed for at abonnere igen i appen, uden at skulle vente til deres eksisterende abonnementsperiode udløber. Når en bruger fornyer abonnementet, før den aktuelle abonnementsperiode udløber, vises en debitering på 0,00 USD.

Gendan et abonnement fra appen Play Butik

Hvis du giver brugerne mulighed for at gendanne et abonnement, kan brugerne gendanne adgangen til et opsagt abonnement, der endnu ikke er udløbet, i appen Play Butik. Når en bruger gendanner adgangen, bekræfter brugeren den næste betalingsdato, og du modtager en notifikation.

Tip! Denne funktion fungerer bedst, hvis du har konfigureret notifikationer til udviklere i realtid.

Sådan giver du brugerne mulighed for at gendanne et abonnement:

1. Log ind på Play Console.
  2. Vælg din app.
  3. I menuen til venstre skal du klikke på Butiksvisning > Produkter i appen > Abonnementer.
  4. Udvid sektionen "Indstillinger for abonnement".
  5. Markér afkrydsningsfeltet ud for "Giv brugerne tilladelse til at gendanne abonnementer".

Udvikleransvar

• Du skal sørge for, at din app tydeligt beskriver, hvordan en bruger kan administrere eller opsige sit abonnement.
  • Du har (som leverandør af eller adgangsgiver til indholdet) lov til at implementere en mere fleksibel refusionspolitik direkte over for brugerne. Det er dit ansvar at informere dine brugere om eventuelle ændringer af refusionspolitikkerne og sikre, at politikkerne er i overensstemmelse med gældende lov.
  • I nogle tilfælde kan brugeren kontakte dig direkte for at anmode om annullering af et abonnement. I dette og lignende tilfælde kan du bruge server-side API til at opsige brugerens abonnement direkte fra dine servere.
  • Du skal understøtte et abonnement, så længe der er mindst én aktiv bruger. Hvis en udvikler ikke understøtter abonnementer med aktive brugere, suspenderes udviklerkontoen, og brugerens abonnement refunderes via udviklerens konto.

Få flere oplysninger og eksempler under Administration og opsigelse i Politikcenter for udviklere.