Crear i gestionar subscripcions

El maig de 2022, vam introduir canvis en la manera com es defineixen i es gestionen els productes de subscripció a Play Console. Si tens subscripcions existents i vols saber com els afecten aquests canvis, consulta l'article Canvis recents en les subscripcions a Play Console.

En aquesta pàgina s'explica com es poden crear i gestionar les subscripcions a Play Console. Et recomanem que llegeixis aquest article per familiaritzar-te amb els conceptes, els objectes i les funcionalitats de les subscripcions abans de continuar.

Quan utilitzis Play Console, hauràs de configurar i gestionar per separat les subscripcions, els plans base i les ofertes (en aquest ordre).

Disponibilitat

Si ets en una ubicació admesa per al registre de comerciants, pots utilitzar el sistema de facturació de Google Play.

Si ets en una ubicació admesa i vols començar a utilitzar les funcions del sistema de facturació de Google Play a les teves aplicacions, configura un perfil de pagaments i consulta la documentació de l'API del sistema de facturació de Google Play.

Crear i gestionar subscripcions

Fes clic en una de les seccions següents per desplegar-la o replegar-la.

Crear una subscripció nova

Abans de crear una subscripció, assegura't que planifiques amb cura els identificadors de producte. Els identificadors de producte han de ser únics per a l'aplicació i no es poden canviar ni tornar a utilitzar després de crear-los.

• Els identificadors de producte han de començar amb un número o una minúscula, poden contenir ratlles baixes (_) i punts (.), i poden tenir 40 caràcters com a màxim.
  • Nota: l'identificador de producte android.test no està disponible, i tampoc no ho estan els identificadors de producte que comencen amb android.test.

Entendre les teves responsabilitats

Abans de crear una subscripció, revisa la nostra política de subscripcions. És molt important que l'entenguis i la compleixis. Has d'explicar clarament als usuaris el que ofereixes. Per tant, has d'indicar explícitament les condicions de l'oferta, el cost de la subscripció, la freqüència del cicle de facturació i si cal una subscripció per utilitzar l'aplicació. Els usuaris no haurien de dur a terme cap més acció per consultar aquesta informació.

A més, les aplicacions amb contingut o serveis de subscripció han d'oferir una interfície o una experiència d'usuari clares per garantir que els usuaris puguin trobar i triar fàcilment una opció seleccionada. Per exemple, si vens subscripcions a les teves aplicacions, t'has d'assegurar que a l'aplicació es comuniqui clarament com els usuaris poden gestionar o cancel·lar la seva subscripció. També has d'incloure a les aplicacions l'accés a un mètode en línia fàcil d'utilitzar per cancel·lar la subscripció.

Per crear una subscripció:

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Subscripcions (Monetització > Productes > Subscripcions).
  2. Fes clic a Crea una subscripció.
  3. Introdueix els detalls de la subscripció.
    • Identificador de producte: l'identificador de producte ha de començar amb un número o una minúscula, pot contenir ratlles baixes (_) i punts (.), i pot tenir 40 caràcters com a màxim.
    • Nom: nom curt per a la subscripció, de 55 caràcters com a màxim. Els usuaris el veuran als correus electrònics i al centre de subscripcions.
      • Tu, com a desenvolupador, has de ser transparent respecte al contingut o als serveis de subscripció que ofereixes a l'aplicació.
      • El nom de la subscripció ha de reflectir la teva oferta amb precisió. Per exemple, no li posis el nom "Prova gratuïta".
  4. Fes clic a Crea.
  5. Fes clic a Edita els detalls de la subscripció per veure i editar la pàgina "Detalls de la subscripció". Aquí tens l'opció d'afegir més informació.
  6. Al costat d'"Avantatges", fes clic a + Afegeix un avantatge i introdueix una descripció d'una funció de la subscripció. Pots afegir fins a quatre avantatges (de fins a 40 caràcters cadascun).
    • Els avantatges han de destacar les funcions perquè els usuaris entenguin millor què ofereix la subscripció, com ara "Catàleg complet de programes de televisió i pel·lícules".
    • Com que no tots els usuaris seran aptes per obtenir un preu promocional o una prova gratuïta, l'avantatge no ha de mencionar la prova gratuïta ni el preu. Per exemple, no es pot dir "Prova-ho 7 dies de franc".
  7. Al costat de "Descripció", introdueix una descripció opcional de la subscripció. És per al teu ús intern; no es mostra als usuaris a Google Play.
  8. És possible que hagis de proporcionar informació sobre el producte que distribueixes, amb finalitats fiscals o de compliment de la legislació relativa al consumidor. Si és el cas, desplaça't fins a la secció "Impostos i compliment" i fes clic a Gestiona la configuració. Obtén més informació sobre la configuració fiscal i de compliment.
  9. Fes clic a Desa els canvis.

Perquè la subscripció estigui disponible per als usuaris de Google Play, has de crear i activar almenys un pla base. Tingues en compte que, un cop n'hagis creat un, ja no podràs suprimir la subscripció, sinó que l'hauràs d'arxivar un cop deixis de vendre-la.

Editar una subscripció existent
  1. Obre Play Console i ves a la pàgina Subscripcions (Monetització > Productes > Subscripcions).
  2. Al costat de la subscripció que vols editar, fes clic a la fletxa dreta per veure'n els detalls.
  3. Fes clic a Edita els detalls de la subscripció i fes els canvis que vulguis.
  4. Fes clic a Desa els canvis.

Crear i gestionar plans base

Fes clic en una de les seccions següents per desplegar-la o replegar-la.

Crear i activar un pla base

Abans de crear un pla base, assegura't que planifiques amb cura els identificadors de pla base. Els identificadors de pla base de la teva aplicació han de ser únics dins d'una subscripció i no es poden canviar ni reutilitzar després d'haver activat el pla base.

Els identificadors de pla base han de començar amb un número o una lletra en minúscula. Poden contenir números (0-9), lletres en minúscula (a-z) i guions (-).

Per crear un pla base:

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Subscripcions (Monetització > Productes > Subscripcions).
  2. Al costat de la subscripció en què vulguis crear un pla base, fes clic a la fletxa dreta per veure els detalls de la subscripció.
  3. Fes clic a Afegeix un pla base.
  4. Introdueix un identificador de pla base. L'identificador de pla base ha de ser únic dins d'una subscripció i no es pot canviar ni reutilitzar després d'activar el pla base.
  5. Tria el tipus de renovació:
    • Renovació automàtica: la subscripció es renova automàticament tret que l'usuari la cancel·li.
    • Prepagament: els usuaris hauran de fer un pagament manual per ampliar el pla.
  6. Si vols crear un pla base amb renovació automàtica, defineix el següent:
    • Període de facturació: selecciona la durada del dret de subscripció. Els períodes de facturació disponibles són:
      • 1 setmana
      • 4 setmanes
      • 1 mes
      • 3 mesos
      • 6 mesos
      • 1 any
    • Període de gràcia: selecciona el període de temps màxim durant el qual els usuaris conservaran els drets de subscripció mentre es mantingui sense resoldre un pagament de renovació rebutjat.
    • Suspensió del compte: selecciona el període de temps màxim que pot passar fins que un problema de pagament de renovació no resolt provoqui la caducitat de la subscripció. Aquest període de suspensió del compte comença un cop hagi finalitzat qualsevol període de gràcia. Durant la suspensió del compte, els usuaris no han de tenir accés als drets de subscripció.
    • Canvis en el pla de facturació i l'oferta: tria com s'han d'aplicar els dies restants que ja s'han pagat quan els usuaris canvien d'oferta.
    • Torna't a subscriure: si aquesta opció està activa, els usuaris poden tornar a comprar una subscripció caducada amb renovació automàtica a Play Store.
  7. Si vols crear un pla base de prepagament, defineix el següent:
    • Durada: selecciona la durada del dret de subscripció. Les opcions de durada disponibles són:
      • 1 dia
      • 3 dies
      • 1 setmana
      • 4 setmanes
      • 1 mes
      • 2 mesos
      • 3 mesos
      • 4 mesos
      • 6 mesos
      • 8 mesos
      • 1 any
    • Permet l'ampliació: si aquesta opció està activa, els usuaris poden ampliar la durada d'una subscripció de prepagament activa a Play Store.
  8. (Opcional) Afegeix etiquetes per identificar el pla base o l'oferta a l'API. Es poden utilitzar per determinar quina oferta s'ha de mostrar quan l'usuari és apte per a més d'una. Pots afegir fins a 20 etiquetes.
  9. A la part superior dreta de la secció "Preu i disponibilitat", fes clic a Gestiona la disponibilitat per país o regió. Per seleccionar les ubicacions on el pla base estarà disponible:
    • Els usuaris només poden comprar les teves subscripcions a les regions on el teu pla base estigui disponible. Per determinar quins plans base estan disponibles, s'utilitza el país de Google Play de l'usuari.
    • Si tries que el pla base de la teva subscripció estigui disponible a "Països/Regions nous", quan Google admeti una moneda nova per a compradors en un país on ja distribueixes l'aplicació, el teu pla base també hi estarà disponible automàticament. Obtén més informació sobre com pots oferir aplicacions en diverses monedes.
  10. Després de fer la selecció, fes clic a Aplica.

Per definir el preu d'un pla base en diversos països o regions alhora:

1. Fes clic a Actualitza els preus i selecciona els països o les regions per als quals vulguis definir els preus de manera massiva.
  2. Fes clic a Defineix el preu.
  3. Introdueix el preu sense impostos i la moneda que vulguis utilitzar.
    • Aquest preu es convertirà a la moneda corresponent de cada país o regió, els impostos s'afegiran en el cas de les jurisdiccions amb impostos inclosos i el preu s'ajustarà per complir amb les duanes locals.
  4. Fes clic a Actualitza.
  5. Fes clic a Desa.

Per definir el preu d'un pla base en un únic país o regió:

1. Fes clic a la icona del llapis de la columna "Preu" de la taula per introduir un preu en aquesta ubicació.
    • Els impostos s'apliquen automàticament després d'introduir el preu.
    • A les regions on Google Play no admet la moneda local, pots especificar la disponibilitat del preu del pla base en USD o EUR.
  2. Fes clic a Desa.

Per activar el pla base:

1. Fes clic a Desa.
  2. Fes clic a Activa per fer que el pla base estigui disponible per als usuaris.
Editar un pla base existent

Si vols canviar els preus del teu pla base, primer consulta com pots canviar els preus del pla base i de les ofertes.

Per editar un pla base:

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Subscripcions (Monetització > Productes > Subscripcions).
  2. Al costat de la subscripció que vols editar, fes clic a la fletxa dreta per veure'n els detalls.
  3. A "Plans base i ofertes", fes clic a la fletxa dreta que hi ha al costat del pla base que vulguis editar.
  4. Quan hagis acabat de fer canvis, fes clic a Desa els canvis.

Nota: quan suprimeixes una regió del pla base, els usuaris d'aquesta regió ja no poden fer compres noves en aquest pla. Tanmateix, els subscriptors existents en un pla base amb renovació automàtica continuen renovant-se automàticament encara que la seva regió s'hagi suprimit del pla base.

Desactivar o reactivar un pla base

Pots desactivar un pla base per evitar que s'hi facin compres noves. Això no afecta les subscripcions existents. Per desactivar un pla base:

Important: si desactives un pla base, també se'n desactivaran totes les ofertes.

Per desactivar un pla base:

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Subscripcions (Monetització > Productes > Subscripcions).
  2. Al costat de la subscripció que vulguis editar, fes clic a la fletxa dreta que hi ha al costat del pla base que vulguis desactivar.
  3. A "Plans base i ofertes", fes clic a la fletxa dreta per veure els detalls del pla base.
  4. A la part superior dreta de la pàgina, fes clic a Desactiva.

Per reactivar el pla base i tornar a permetre compres noves:

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Subscripcions (Monetització > Productes > Subscripcions).
  2. Al costat de la subscripció que vols editar, fes clic a la fletxa dreta per veure'n els detalls.
  3. A "Plans base i ofertes", fes clic a la fletxa dreta que hi ha al costat del pla base que vulguis reactivar.
  4. A la part inferior de la pàgina, fes clic a Activa.

Crear i gestionar ofertes

Fes clic en una de les seccions següents per desplegar-la o replegar-la.

Crear i activar una oferta

Abans de crear una oferta, assegura't que planifiques amb cura els identificadors de l'oferta. Els identificadors d'oferta han de ser únics dins d'un pla base i no es poden canviar ni tornar a utilitzar després d'activar l'oferta.

Els identificadors d'oferta han de començar amb un número o una lletra en minúscula. Poden contenir números (0-9), lletres en minúscula (a-z) i guions (-).

Abans de començar a crear una oferta, tingues en compte el següent:

• És molt important que expliquis la teva oferta amb claredat en totes les pantalles inicials o a les promocions a l'aplicació.
  • Has d'indicar explícitament les condicions i el moment de finalització de l'oferta, com ara quant es cobrarà als usuaris, la freqüència del cicle de facturació, com poden cancel·lar-la i si cal una subscripció per utilitzar l'aplicació. Els usuaris no haurien de dur a terme cap més acció per consultar aquesta informació.
  • Les ofertes són opcionals. No cal que creïs una oferta perquè el teu pla base estigui disponible.
  • Has de tenir un pla base desat (esborrany o actiu) per crear una oferta. Una oferta sempre està enllaçada a un únic pla base.
  • De manera predeterminada, les ofertes estan disponibles a les mateixes regions que el pla base associat. Dins d'una oferta, pots restringir la disponibilitat a un subconjunt de regions del pla base de manera opcional.

Per crear una oferta:

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Subscripcions (Monetització > Productes > Subscripcions).
  2. Al costat de la subscripció que vols editar, fes clic a la fletxa dreta per veure'n els detalls.
  3. A la secció "Plans base i ofertes", fes clic a Afegeix una oferta.
  4. A la llista desplegable, selecciona el pla base al qual vols afegir l'oferta i fes clic a Afegeix una oferta.
    • Tingues en compte que les ofertes només es poden afegir als plans base de renovació automàtica
  5. Introdueix un identificador d'oferta. L'identificador d'oferta ha de ser únic dins d'un pla base i no es pot canviar ni reutilitzar després d'activar l'oferta.
  6. L'oferta hereta automàticament la disponibilitat del pla base a què està associada. Per canviar-ho, fes clic a Gestiona la disponibilitat per país o regió. Només pots seleccionar les regions a què s'orienta el teu pla base.
  7. Selecciona els criteris d'idoneïtat de l'oferta per determinar per a quins clients està disponible; Adquisició de clients nous, Actualització o Determinat pel desenvolupador. Obtén més informació sobre la idoneïtat de l'oferta.
  8. Per a una oferta d'adquisició de clients nous, selecciona una d'aquestes opcions:
    • No han tingut mai aquesta subscripció: aquesta oferta estarà disponible per als usuaris que no han tingut mai aquesta subscripció.
    • No han tingut mai cap subscripció: aquesta oferta estarà disponible per als usuaris que no han tingut mai cap subscripció a l'aplicació.
  9. Per crear una oferta d'actualització, completa els camps següents:
    • Subscripció actual: l'oferta només està disponible per als usuaris que actualment tenen aquesta subscripció.
    • Període de facturació existent: l'oferta només està disponible per als usuaris que tenen aquest període de facturació. Això és útil, per exemple, per crear una oferta d'actualització anual per als usuaris que actualment tenen qualsevol pla base o oferta mensual.
    • Límit de bescanvis: nombre de vegades que un usuari pot comprar aquesta oferta (una vegada o bé sense límit).
  10. En el cas de les ofertes determinades per desenvolupadors, tu decideixes la lògica d'idoneïtat a la teva aplicació. Alguns exemples són les proves gratuïtes perquè els clients donin una segona oportunitat a l'aplicació o les ofertes per recuperar clients amb la subscripció caducada.
  11. (Opcional) Afegeix etiquetes per identificar el pla base o l'oferta a l'API. Es poden utilitzar per determinar quina oferta s'ha de mostrar quan l'usuari és apte per a més d'una. Pots afegir fins a 20 etiquetes.

Per afegir fases a una oferta:

1. A "Fases", fes clic a Afegeix una fase per afegir una fase de prova gratuïta o de preu de llançament. Una oferta ha de contenir com a mínim una fase de preus.
  2. Selecciona el tipus de fase de preus:
    • Tipus: tria el tipus de fase d'entre els següents:
      • Pagament únic: els subscriptors paguen per avançat un període especificat.
      • Pagament recurrent: els subscriptors paguen periòdicament un nombre de períodes especificat.
      • Prova gratuïta: els subscriptors han rebut un nombre determinat de dies, setmanes, mesos o anys sense cost econòmic.
        • Les proves gratuïtes han de durar entre 3 dies i 3 anys.
    • Durada: per als tipus de prova gratuïta i els de pagament únic, introdueix el nombre de dies, setmanes o mesos.
    • Períodes de facturació: si el tipus és un pagament recurrent, selecciona el nombre de períodes de facturació.
    • Anul·lacions de preus: en el cas de pagaments únics o recurrents, tria el tipus d'anul·lació de preu d'entre els següents:
      • Import fix: un import definit, com ara 5 $.
      • Percentatge de descompte: és un descompte percentual del preu base, per exemple, del 50 %.
      • Descompte absolut: descompte fix del preu base, per exemple, d'1 $.

Per definir el preu o el descompte en diversos països o regions alhora:

1. Fes clic a Actualitza tots els descomptes / Actualitza tots els preus i selecciona els països o les regions per als quals vulguis definir els preus de manera massiva.
  2. Fes clic a Defineix el preu / Defineix el descompte.
  3. Introdueix el preu sense impostos i la moneda que vulguis utilitzar.
    • Aquest preu es convertirà a la moneda corresponent de cada país o regió, els impostos s'afegiran en el cas de les jurisdiccions amb impostos inclosos i (només en el cas de les ofertes amb import fix) el preu s'ajustarà per complir amb les duanes locals.
  4. Fes clic a Actualitza.
  5. Fes clic a Aplica.

Per definir el preu o el descompte en un únic país o regió:

1. Fes clic a la icona del llapis de la columna "Preu" de la taula per introduir un preu en aquesta ubicació.
    • Els impostos s'apliquen automàticament després d'introduir un preu.
    • A les regions on Google Play no admet la moneda local, pots especificar la disponibilitat del preu del pla base en USD o EUR.
  2. Fes clic a Aplica.

Per activar l'oferta:

1. Després d'afegir les fases, fes clic a Desa.
  2. Fes clic a Activa per fer que l'oferta estigui disponible per als usuaris aptes.
Editar una oferta existent

Si vols canviar els preus de les ofertes, primer consulta com pots canviar els preus del pla base i de les ofertes.

Per editar una oferta:

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Subscripcions (Monetització > Productes > Subscripcions).
  2. Al costat de la subscripció que vols editar, fes clic a la fletxa dreta per veure'n els detalls.
  3. A "Plans base i ofertes", fes clic a la fletxa dreta que hi ha al costat de l'oferta que vulguis editar.
  4. Quan hagis acabat de fer canvis, fes clic a Desa els canvis.
  5. Fes clic a Desa els canvis.
Desactivar o reactivar una oferta

Pots desactivar una oferta per evitar compres noves. Tanmateix, els subscriptors existents continuaran beneficiant-se de l'oferta.

Per desactivar una oferta:

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Subscripcions (Monetització > Productes > Subscripcions).
  2. Al costat de la subscripció que vols editar, fes clic a la fletxa dreta per veure'n els detalls.
  3. A "Plans base i ofertes", fes clic a la fletxa dreta que hi ha al costat de l'oferta que vols desactivar.
  4. A la part superior dreta de la pàgina, fes clic a Desactiva.

Per reactivar l'oferta i tornar a permetre compres noves:

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Subscripcions (Monetització > Productes > Subscripcions).
  2. Al costat de la subscripció que vols editar, fes clic a la fletxa dreta per veure'n els detalls.
  3. A "Plans base i ofertes", fes clic a la fletxa dreta que hi ha al costat de l'oferta que vulguis reactivar.
  4. A la part inferior de la pàgina, fes clic a Desa.

Finalitzar cohorts de preus heretats

En el cas dels plans base amb renovació automàtica, pots decidir si vols posar fi a una cohort de preus heretats i passar a aplicar el preu actual del pla base als usuaris. No obstant això, tingues en compte el següent:

• La finalització d'una cohort de preus heretats només afecta el preu del pla base. No es pot canviar el preu de cap fase de l'oferta després de la compra.
  • Tampoc no es pot aplicar un altre preu a la cohort heretada, sinó només el preu actual del pla base.
Finalitzar una cohort de preus heretats

Per finalitzar una cohort de preus heretats:

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Subscripcions (Monetització > Productes > Subscripcions).
  2. Al costat de la subscripció que vulguis editar, fes clic a la fletxa dreta per veure'n els detalls.
  3. A "Plans base i ofertes", fes clic a la icona de tres punts situada al costat del pla base que conté la cohort de preus heretats que vulguis finalitzar i selecciona Migra els nivells de preus heretats.
  4. Selecciona els països o regions on vulguis finalitzar la cohort de preus i fes clic a Tria una data i migra.
  5. Tria la data de les cohorts de preus heretats que vulguis finalitzar i fes clic a Confirma la migració.
    • Els usuaris que s'hagin subscrit en aquesta data o abans es migraran al preu actual.

Activar o desactivar la pausa en la subscripció

Si actives la pausa a la configuració de la subscripció, els usuaris poden posar en pausa la subscripció en comptes de cancel·lar-la. Tingues en compte el següent:

• La pausa en la subscripció no està disponible per a les proves gratuïtes ni per a les subscripcions anuals.
  • La pausa en la subscripció no es pot activar per a les subscripcions amb períodes recurrents de més de tres mesos.
  • Els límits de pausa en la subscripció d'una setmana i de tres mesos estan subjectes a canvis en qualsevol moment.

Per activar o desactivar la pausa en la subscripció:

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Configuració de monetització (Monetització > Configuració de monetització).
  2. A la secció "Configuració de subscripcions", tria Crea o Desactiva al costat de "Posa en pausa".
  3. Fes clic a Desa els canvis.

Contingut relacionat