Se og administrer informasjonen i utviklerkontoen din (for kontoer opprettet etter 31. august 2023)

Informasjonen i denne artikkelen gjelder bare for utviklerkontoer som er opprettet etter 31. august 2023. Hvis du opprettet utviklerkontoen din før 31. august 2023, kan du gå til denne artikkelen.

Finn ut mer i Android-utviklerbloggen.

Du kan oppdatere informasjonen i utviklerkontoen via Google Play-konsollen. Bare kontoeieren kan endre informasjonen du oppgir for utviklerkontoen, og den må overholde programretningslinjene for utviklere på Google Play.

Viktig: For å ivareta sikkerheten til Google Play-brukerne må du sørge for at informasjonen i utviklerkontoen din er riktig. Hvis utvikleridentiteten eller kontaktinformasjonen endres, må du sørge for å oppdatere utviklerkontoen i Play-konsollen, for å unngå at kontoen begrenses og appene dine fjernes fra Google Play. Finn ut mer om hvordan du holder utviklerkontoen din oppdatert.

Administrer generell informasjon i utviklerkontoen (alle utviklerkontoer)

Utviklere med hvilken som helst kontotype (personlig og organisasjon) kan oppgi, se og administrere informasjonen nedenfor ved å vise delene og følge veiledningen.

Kontaktinformasjon for butikkoppføringen

Slik oppdaterer du kontaktinformasjonen for butikkoppføringen:

1. Åpne Play-konsollen, og gå til Butikkinnstillinger-siden.
  2. Under «Kontaktinformasjon for butikkoppføringen» skriver du inn e-postadressen din, telefonnummeret ditt og nettstedet ditt. En e-postadresse er nødvendig for å publisere og oppdatere apper på Google Play.
  3. Lagre endringene.

Denne informasjonen vises på butikkoppføringssiden for appen på Google Play.

Utviklernavn
  1. Åpne Play-konsollen.
  2. Gå til Utviklersiden.
  3. Ved siden av «Utviklernavn» skriver du inn utviklernavnet du vil skal vises på Google Play.
  4. Lagre endringene.

Slik oppdaterer du utviklernavnet ditt:

1. Åpne Play-konsollen og gå til Om deg-siden (Utviklerkonto > Om deg).
  2. Ved siden av «Utviklernavn» skriver du inn utviklernavnet du vil skal vises på Google Play.
  3. Lagre endringene. Det oppdaterte utviklernavnet blir synlig på Google Play etter at vi har gjennomgått og godkjent det.
Juridisk adresse

I henhold til lov og rett om forbrukerbeskyttelse må selgerkontoer (utviklerkontoer med apper som genererer inntekt via apper som koster penger, eller kjøp i apper) vise hele adressen sin på Google Play. Adressen som brukes, er den som er hentet fra Google-betalingsprofilen knyttet til Google Play-utviklerkontoen din.

Du kan se denne informasjonen på Kontodetaljer-siden (Utviklerkonto > Kontodetaljer)

Hvis du vil endre denne informasjonen, må du oppdatere Google-betalingsprofilen din.

Administrer informasjon om personlig utviklerkonto

Hvis utviklerkontoen din er en personlig konto, kan du se og administrere informasjon om den ved å gå til Kontodetaljer-siden (Utviklerkonto > Kontodetaljer), legge inn oppdatert informasjon og lagre endringene.

Kontodetaljer-siden organiseres informasjonen i to faner: Om deg og Kontaktinformasjon. Vis delene nedenfor for å se informasjonen du kan administrere i hver fane.

Om deg
  • Kontotype (skrivebeskyttet): Typen Google Play-utviklerkonto du valgte under registreringen. Finn ut mer om kontotyper.
  • Konto-ID (skrivebeskyttet): Den unike 19-sifrede ID-en for Google Play-utviklerkontoen din. Oppgi denne ID-en hvis du har behov for å kontakte utviklerstøtten for Google Play.
  • Utviklernavn: vises på Google Play for å identifisere utviklerprofilen din og appene dine.
Kontaktinformasjon

Slik kontakter Google deg

Denne informasjonen brukes bare av Google for å kontakte deg, og den vises ikke på Google Play:

• Kontaktnavn: Hvis vi må snakke med noen om kontoen din, spør vi etter denne personen.
  • E-postadresse for kontakt: Dette er e-postadressen vi bruker til å kontakte deg, som må bekreftes med et engangspassord.
  • Foretrukket språk: Dette er det foretrukne språket ditt for e-postkommunikasjon.
  • Telefonnummer for kontakt: Dette er telefonnummeret i internasjonalt format vi bruker til å kontakte deg hvis det er nødvendig. Det må bekreftes med et engangspassord.

Telefonnumre i internasjonalt format begynner med et plusstegn (+) etterfulgt av en landskode, et retningsnummer og et telefonnummer:

+ (landskode) (retningsnummer) (telefonnummer)

Eksempler: +4712345678, +441234567890

Slik kan brukerne kontakte deg

Denne informasjonen brukes bare av Google for å kontakte deg, og den vises ikke på Google Play:

• (Bare for utviklere i Sør-Korea) Utviklerens telefonnummer: Dette er telefonnummeret i internasjonalt format brukerne kan bruke til å kontakte deg hvis det er nødvendig. Det må bekreftes med et engangspassord. Finn ut mer om kravene for å distribuere apper i Sør-Korea.

Telefonnumre i internasjonalt format begynner med et plusstegn (+) etterfulgt av en landskode, et retningsnummer og et telefonnummer:

+ (landskode) (retningsnummer) (telefonnummer)

Eksempler: +4712345678, +441234567890

• Utviklerens e-postadresse: Dette er e-postadressen brukerne kan bruke til å kontakte deg hvis det er nødvendig. Den må bekreftes med et engangspassord.

Tips: For å se all informasjon som kan vises offentlig på Google Play, gå til Utviklerprofil-siden.

Administrer informasjon i utviklerkonto for organisasjon

Hvis utviklerkontoen din er for en organisasjon, kan du se og administrere informasjon om den ved å gå til Kontodetaljer-siden (Utviklerkonto > Kontodetaljer), legge inn oppdatert informasjon og lagre endringene.

Kontodetaljer-siden organiseres informasjonen i to faner: Om deg og Kontaktinformasjon. Vis delene nedenfor for å se informasjonen du kan administrere i hver fane.

Om deg
  • Kontotype (skrivebeskyttet): Typen Google Play-utviklerkonto du valgte under registreringen. Finn ut mer om kontotyper.
  • Konto-ID (skrivebeskyttet): Den unike 19-sifrede ID-en for Google Play-utviklerkontoen din. Oppgi denne ID-en hvis du har behov for å kontakte utviklerstøtten for Google Play.
  • Utviklernavn: vises på Google Play for å identifisere utviklerprofilen din og appene dine.
  • Organisasjonsdetaljer (skrivebeskyttet): Dette er organisasjonens navn, adresse og D-U-N-S-nummer som oppført i Google-betalingsprofilen din. Finn ut hvordan du oppdaterer Google-betalingsprofilen.
    • Tips: Klikk på Se betalingsprofilen for å åpne betalingsprofilen.
  • Organisasjonstype: Denne brukes til å tilpasse hvordan vi bekrefter organisasjonen din. Dette vises ikke på Google Play. Du kan velge den mest egnede typen i rullegardinlisten.
  • Organisasjonens størrelse: antallet ansatte i organisasjonen din. Dette vises ikke på Google Play. Du kan velge antallet i rullegardinlisten.
  • Organisasjonens telefonnummer: Dette er hovedtelefonnummeret knyttet til organisasjonen din, i internasjonalt format.

Telefonnumre i internasjonalt format begynner med et plusstegn (+) etterfulgt av en landskode, et retningsnummer og et telefonnummer:

+ (landskode) (retningsnummer) (telefonnummer)

Eksempler: +4712345678, +441234567890

• Organisasjonens nettsted: Dette er nettadressen til organisasjonens hovednettsted. Dette vises ikke på Google Play.

Tilleggsinformasjon for utviklere i Sør-Korea

Utviklere i Sør-Korea må oppgi mer informasjon:

• Bedriftens organisasjonsnummer
  • Lisensnummer for netthandel
  • Lisensbyrå for netthandel

Denne informasjonen vises til brukere som bruker Google Play på koreansk. Finn ut mer om kravene for å distribuere apper i Sør-Korea.

Kontaktinformasjon

Slik kontakter Google deg

Denne informasjonen brukes bare av Google for å kontakte deg, og den vises ikke på Google Play:

• Kontaktnavn: Hvis vi må snakke med noen om kontoen din, spør vi etter denne personen.
  • E-postadresse for kontakt: Dette er e-postadressen vi bruker til å kontakte deg hvis vi må, og den
    • må bekreftes med et engangspassord
    • bør være en annen e-postadresse enn den som er tilknyttet Google-kontoen din
    • bør matche domenet til nettstedet til organisasjonen din
    • må representere organisasjonen din
    • kan være en e-postliste
  • Foretrukket språk: Dette er organisasjonens foretrukne språk for e-postkommunikasjon.
  • Telefonnummer for kontakt: Dette er telefonnummeret i internasjonalt format vi bruker til å kontakte organisasjonen din hvis det er nødvendig. Det må bekreftes med et engangspassord.

Telefonnumre i internasjonalt format begynner med et plusstegn (+) etterfulgt av en landskode, et retningsnummer og et telefonnummer:

+ (landskode) (retningsnummer) (telefonnummer)

Eksempler: +4712345678, +441234567890

Slik kan brukerne kontakte deg

Denne informasjonen vises på Google Play, slik at brukerne kan kontakte deg:

• Utviklerens telefonnummer: Dette er telefonnummeret i internasjonalt format brukerne kan bruke til å kontakte deg hvis det er nødvendig. Det må bekreftes med et engangspassord.

Telefonnumre i internasjonalt format begynner med et plusstegn (+) etterfulgt av en landskode, et retningsnummer og et telefonnummer:

+ (landskode) (retningsnummer) (telefonnummer)

Eksempler: +4712345678, +441234567890

• Utviklerens e-postadresse: Dette er e-postadressen brukerne kan bruke til å kontakte organisasjonen din hvis det er nødvendig. Den må bekreftes med et engangspassord.

Tips: For å se all informasjon som kan vises offentlig på Google Play, gå til Utviklerprofil-siden.

Administrer informasjon på utviklersiden din

For å markedsføre merkevaren din og appene dine på Google Play kan du opprette en utviklerside som brukerne kan besøke for å finne ut mer om merkevaren og oppdage appene. Gå til denne brukerstøtteartikkelen for å finne ut hvordan du oppretter eller oppdaterer utviklersiden.

Administrer betalingsprofilen som er tilknyttet Google Play-utviklerkontoen din

Når du har opprettet en betalingsprofil og knyttet den til utviklerkontoen din for Play konsollen, kan du ikke endre den tilknyttede kontoen eller innstillingen for betalingsland.

Noe av informasjonen på Kontodetaljer-siden, blant annet navn og adresse, hentes fra Google-betalingsprofilen som ble valgt da denne utviklerkontoen ble opprettet.

Du kan se denne informasjonen på Betalingsprofil-siden (Utviklerkonto > Kontodetaljer > Betalingsprofil). Hvis du vil endre denne informasjonen, må du oppdatere Google-betalingsprofilen din.

Hvis du vil endre betalingsprofilen (nevnt ovenfor) som er tilknyttet utviklerkontoen din, kan du opprette en ny utviklerkonto og betalingsprofil og knytte sammen de nye kontoene.

Kontoer med publiserte eller upubliserte apper

For å overføre apper til en ny konto, gå til sjekklisten for appoverføring, følg fremgangsmåten nøye, og send inn forespørselen.

Kontoer uten apper

Hvis du ikke har publisert noen apper med den eksisterende kontoen din for Play-konsollen, kan du opprette en ny konto og avslutte den eksisterende kontoen.

Administrer innstillingene for e-postvarsler og roller

Du kan angi eller oppdatere innstillingene for e-postvarsler og dele informasjon om rollen din ved å vise delene nedenfor og følge veiledningen.

Konfigurer eller oppdater innstillingene for e-postvarsler

Konfigurer innstillinger for e-postvarsler

1. Åpne Play-konsollen, og gå til Varsler-siden (Innstillinger > Varsler).
  2. Vis alle delene, og velg E-post er på eller E-post er av, avhengig av preferansene dine.
    • Merk: E-post er på velges automatisk for «Retningslinjer» og «Betalinger og avgifter». Dette kan ikke endres. Hvis du velger E-post er av for valgfrie emner som «Tips, nyheter og muligheter», sender vi fortsatt obligatoriske e-poster, for eksempel obligatoriske tjenestemeldinger, til e-postadressen som er tilknyttet utviklerprofilen din.
  3. Lagre endringene.

Hvis du vil oppdatere varselinnstillingene senere, kan du følge fremgangsmåten ovenfor og endre valgene dine.

Endre kontopassord

1. Gå til Sikkerhet i Google-kontoen din.
  2. Klikk på Passord i «Sånn logger du på Google»-delen.
  3. Følg veiledningen på skjermen, og lagre endringene.

Tips: Hvis du har problemer med å logge på kontoen din, kan du gå til siden for gjenoppretting av Google-kontoer.

Overfør apper til en annen konto

For å overføre apper til en annen konto, gå til sjekklisten for appoverføring, følg fremgangsmåten nøye, og send inn forespørselen.

Slett en utviklerkonto

Hvis du ikke har publiserte apper

Hvis du ikke har publiserte apper og vil slette en utviklerkonto eller overføre alle appene dine til en annen konto, kan du kontakte brukerstøtteteamet vårt. Utviklerkontoen din slettes ikke automatisk selv om du sletter en Google-konto.

Hvis du har publiserte apper

Gjør følgende hvis du har apper som er publisert med utviklerkontoen din og vil slette kontoen:

1. Logg på den opprinnelige kontoen for å ta sikkerhetskopier av eller laste ned informasjon før du ber om å få kontoen slettet. Hvis du sletter en konto på Play-konsollen, kan du ikke bruke den lenger.
  2. Kontakt brukerstøtten for å overføre appene til en annen konto.
  3. Svar på bekreftelsen på appoverføringen for å avslutte den eksisterende kontoen.

Merk:

• Hvis du vil bruke det samme utviklernavnet i den nye kontoen, må du endre utviklernavnet i den eksisterende kontoen til et annet navn. Alle utviklernavn må være unike.
  • Selv om du sletter en Google-konto, slettes ikke utviklerkontoen din automatisk.

Vanlige spørsmål

Kontoeierens e-postadresse og land kan ikke endres. Du kan imidlertid identifisere Google-kontoen din med en annen e-postadresse (et annet brukernavn). Du kan også opprette en ny konto med en annen e-postadresse eller et annet land og overføre appene dine til den nye kontoen.

Kontoer med publiserte eller upubliserte apper

For å overføre apper til en ny konto, gå til sjekklisten for appoverføring, følg fremgangsmåten nøye, og send inn forespørselen.

Kontoer uten apper

Hvis du ikke har publisert noen apper med den eksisterende kontoen din for Play-konsollen, kan du opprette en ny konto og avslutte den eksisterende kontoen.