De gegevens van je ontwikkelaarsaccount bekijken en beheren (voor accounts die na 31 augustus 2023 zijn gemaakt)

De informatie in dit artikel is alleen van toepassing op ontwikkelaarsaccounts die na 31 augustus 2023 zijn gemaakt. Als je je ontwikkelaarsaccount vóór 31 augustus 2023 hebt gemaakt, ga je naar dit artikel.

Ga voor meer informatie naar de blog voor Android-ontwikkelaars.

Je kunt de gegevens van je ontwikkelaarsaccount updaten via de Google Play Console. Alleen de accounteigenaar kan de gegevens van het ontwikkelaarsaccount die je invoert, wijzigen en de gegevens moeten voldoen aan het Programmabeleid voor ontwikkelaars van Google Play.

Belangrijk: Zorg dat de gegevens van je ontwikkelaarsaccount correct blijven om Google Play-gebruikers te beschermen. Als je ontwikkelaarsidentiteit of contactgegevens veranderen, update je de gegevens van je ontwikkelaarsaccount in de Play Console om te voorkomen dat je account wordt beperkt en je apps van Google Play worden verwijderd. Meer informatie over hoe je de gegevens van je ontwikkelaarsaccount up-to-date houdt

Algemene gegevens van ontwikkelaarsaccounts beheren (alle ontwikkelaarsaccounts)

Ontwikkelaars met elk accounttype (persoonlijk en organisatorisch) kunnen de onderstaande gegevens leveren, bekijken en beheren door de gedeelten uit te vouwen en de instructies te volgen.

Contactgegevens voor winkelvermelding

Zo update je de contactgegevens voor je winkelvermelding:

1. Open de Play Console en ga naar de pagina Winkelinstellingen.
  2. Voer je e-mailadres, telefoonnummer en website in onder Contactgegevens voor winkelvermelding. Een e-mailadres is vereist om apps te publiceren of te updaten op Google Play.
  3. Sla je wijzigingen op.

Deze informatie komt op de pagina met de winkelvermelding van je app op Google Play te staan.

Naam van ontwikkelaar
  1. Open de Play Console.
  2. Ga naar de ontwikkelaarspagina.
  3. Typ naast Naam van ontwikkelaar de naam van de ontwikkelaar die je op Google Play wilt weergeven.
  4. Sla je wijzigingen op.

Zo update je de naam van de ontwikkelaar:

1. Open de Play Console en ga naar de pagina Over jou (Ontwikkelaarsaccount > Over jou).
  2. Typ naast Naam van ontwikkelaar de naam van de ontwikkelaar die op Google Play moet staan.
  3. Sla je wijzigingen op. Je geüpdatete ontwikkelaarsnaam wordt zichtbaar op Google Play nadat we deze hebben beoordeeld en goedgekeurd.
Officieel adres

In overeenstemming met de wetgeving voor consumentenbescherming moeten verkopersaccounts (ontwikkelaarsaccounts met apps die inkomsten genereren via betaalde apps of in-app aankopen) hun volledige adres tonen op Google Play. Het gebruikte adres is het adres in het Google-betalingsprofiel dat aan je Google Play-ontwikkelaarsaccount is gekoppeld.

Je kunt deze informatie bekijken op de pagina Accountgegevens (Ontwikkelaarsaccount >Accountgegevens).

Als je deze informatie wilt wijzigen, update je je Google-betalingsprofiel.

Gegevens van persoonlijke ontwikkelaarsaccounts beheren

Als je ontwikkelaarsaccount een persoonlijk account is, bekijk en beheer je de gegevens van je ontwikkelaarsaccount op de pagina Accountgegevens (Ontwikkelaarsaccount > Accountgegevens). Voer de actuele gegevens in en sla je wijzigingen op.

Op de pagina Accountgegevens staan je gegevens op 2 tabbladen: Over jou en Contactgegevens. Vouw de onderstaande gedeelten uit voor de informatie die je op elk tabblad kunt beheren.

Over jou
  • Accounttype (alleen-lezen): Het type Google Play-ontwikkelaarsaccount dat je hebt geselecteerd toen je je aanmeldde. Meer informatie over accounttypen
  • Account-ID (alleen-lezen): Je unieke ID van 19 cijfers voor je Google Play-ontwikkelaarsaccount. Verwijs naar deze ID als je contact moet opnemen met het supportteam voor Google Play-ontwikkelaars.
  • Naam van ontwikkelaar: Deze naam wordt op Google Play getoond om je ontwikkelaarsprofiel en apps te identificeren.
Contactgegevens

Hoe Google contact met je opneemt

Deze informatie wordt alleen door Google gebruikt om contact met je op te nemen en wordt niet op Google Play getoond:

• Naam contactpersoon: Als we iemand over je account moeten spreken, vragen we naar deze persoon.
  • E-mailadres voor contact: Het e-mailadres dat we gebruiken om contact met je op te nemen. Je moet dit laten verifiëren met een eenmalig wachtwoord.
  • Voorkeurstaal: Je voorkeurstaal voor e-mailcommunicatie.
  • Telefoonnummer voor contact: Het telefoonnummer met internationale notatie dat we gebruiken om contact met je op te nemen als dat nodig is. Je moet dit laten verifiëren met een eenmalig wachtwoord.

Telefoonnummers met internationale notatie beginnen met een plusteken (+), gevolgd door de landcode, het netnummer en het telefoonnummer:

+(landcode)(netnummer)(telefoonnummer)

Voorbeelden: +14155552671, +441234567890

Hoe gebruikers contact met je opnemen

Deze informatie wordt alleen door Google gebruikt om contact met je op te nemen en wordt niet op Google Play getoond:

Telefoonnummers met internationale notatie beginnen met een plusteken (+), gevolgd door de landcode, het netnummer en het telefoonnummer:

+(landcode)(netnummer)(telefoonnummer)

Voorbeelden: +14155552671, +441234567890

• E-mailadres van ontwikkelaar: Het e-mailadres waarop gebruikers contact met je kunnen opnemen als dat nodig is. Je moet dit adres laten verifiëren met een eenmalig wachtwoord.

Tip: Ga naar de pagina Ontwikkelaarsprofiel om alle informatie te bekijken die openbaar kan worden getoond op Google Play.

Gegevens van het ontwikkelaarsaccount van een organisatie beheren

Als je ontwikkelaarsaccount voor een organisatie is bedoeld, bekijk en beheer je de gegevens van je ontwikkelaarsaccount op de pagina Accountgegevens (Ontwikkelaarsaccount > Accountgegevens). Voer de actuele gegevens in en sla je wijzigingen op.

Op de pagina Accountgegevens staan je gegevens op 2 tabbladen: Over jou en Contactgegevens. Vouw de onderstaande gedeelten uit voor de informatie die je op elk tabblad kunt beheren.

Over jou
  • Accounttype (alleen-lezen): Het type Google Play-ontwikkelaarsaccount dat je hebt geselecteerd toen je je aanmeldde. Meer informatie over accounttypen
  • Account-ID (alleen-lezen): Je unieke ID van 19 cijfers voor je Google Play-ontwikkelaarsaccount. Verwijs naar deze ID als je contact moet opnemen met het supportteam voor Google Play-ontwikkelaars.
  • Naam van ontwikkelaar: Deze naam wordt op Google Play getoond om je ontwikkelaarsprofiel en apps te identificeren.
  • Organisatiegegevens (alleen-lezen): De naam en het adres van je organisatie en het DUNS-nummer zoals vermeld in je Google-betalingsprofiel. Ontdek meer informatie over hoe je je Google-betalingsprofiel updatet.
    • Tip: Klik op Betalingsprofiel bekijken om je betalingsprofiel te openen.
  • Organisatietype: Hiermee wordt bepaald hoe we je organisatie verifiëren. Dit wordt niet op Google Play getoond. Je kunt het meest geschikte type selecteren in het dropdownmenu.
  • Organisatiegrootte: Het aantal werknemers in je organisatie. Dit wordt niet op Google Play getoond. Je kunt het aantal selecteren in het dropdownmenu.
  • Telefoonnummer van organisatie: Het primaire telefoonnummer dat aan je organisatie is gekoppeld, met internationale notatie.

Telefoonnummers met internationale notatie beginnen met een plusteken (+), gevolgd door de landcode, het netnummer en het telefoonnummer:

+(landcode)(netnummer)(telefoonnummer)

Voorbeelden: +14155552671, +441234567890

• Website van organisatie: De URL van de hoofdwebsite van je organisatie. Dit wordt niet op Google Play getoond.

Aanvullende informatie voor ontwikkelaars in Korea

Ontwikkelaars in Korea moeten aanvullende informatie verstrekken:

• Bedrijfsregistratienummer
  • Licentienummer voor e-commerce
  • Licentiebureau voor e-commerce

Deze informatie wordt getoond aan gebruikers die Google Play openen in het Koreaans. Meer informatie over de vereisten voor de distributie van apps in Korea

Contactgegevens

Hoe Google contact met je opneemt

Deze informatie wordt alleen door Google gebruikt om contact met je op te nemen en wordt niet op Google Play getoond:

• Naam contactpersoon: Als we iemand over je account moeten spreken, vragen we naar deze persoon.
  • E-mailadres voor contact: Het e-mailadres dat we gebruiken om contact met je op te nemen. Dit e-mailadres:
    • moet je laten verifiëren met een eenmalig wachtwoord,
    • moet anders zijn dan het e-mailadres dat aan je Google-account is gekoppeld,
    • moet overeenkomen met het domein van de website van je organisatie,
    • moet je organisatie vertegenwoordigen en
    • kan een groepsmailinglijst zijn.
  • Voorkeurstaal: De voorkeurstaal van je organisatie voor e-mailcommunicatie.
  • Telefoonnummer voor contact: Het telefoonnummer met internationale notatie dat we gebruiken om contact op te nemen met je organisatie als dat nodig is. Je moet dit laten verifiëren met een eenmalig wachtwoord.

Telefoonnummers met internationale notatie beginnen met een plusteken (+), gevolgd door de landcode, het netnummer en het telefoonnummer:

+(landcode)(netnummer)(telefoonnummer)

Voorbeelden: +14155552671, +441234567890

Hoe gebruikers contact met je opnemen

Deze informatie wordt op Google Play getoond zodat gebruikers contact met je kunnen opnemen:

• Telefoonnummer van ontwikkelaar: Het telefoonnummer met internationale notatie dat gebruikers kunnen gebruiken om contact met je op te nemen als dat nodig is. Je moet dit laten verifiëren met een eenmalig wachtwoord.

Telefoonnummers met internationale notatie beginnen met een plusteken (+), gevolgd door de landcode, het netnummer en het telefoonnummer:

+(landcode)(netnummer)(telefoonnummer)

Voorbeelden: +14155552671, +441234567890

• E-mailadres van ontwikkelaar: Het e-mailadres waarop gebruikers contact met je organisatie kunnen opnemen als dat nodig is. Je moet dit adres laten verifiëren met een eenmalig wachtwoord.

Tip: Ga naar de pagina Ontwikkelaarsprofiel om alle informatie te bekijken die openbaar kan worden getoond op Google Play.

De gegevens op je ontwikkelaarspagina beheren

Als je je merk en apps wilt promoten op Google Play, kun je een ontwikkelaarspagina maken waar gebruikers meer informatie over je merk kunnen vinden en je apps kunnen ontdekken. Ga naar dit Helpcentrum-artikel voor meer informatie over hoe je je ontwikkelaarspagina maakt of updatet.

Het betalingsprofiel beheren dat aan je Google Play-ontwikkelaarsaccount is gekoppeld

Nadat je een betalingsprofiel hebt gemaakt en dit aan je Play Console-ontwikkelaarsaccount hebt gekoppeld, kunnen je gekoppelde accounts en de instelling voor je betalingsland niet meer worden gewijzigd.

Bepaalde informatie op de pagina Accountgegevens, zoals je naam en adres, is afkomstig uit het Google-betalingsprofiel dat is geselecteerd toen dit ontwikkelaarsaccount werd gemaakt.

Je kunt deze informatie bekijken op de pagina Betalingsprofiel (Ontwikkelaarsaccount > Accountgegevens > Betalingsprofiel). Als je deze informatie wilt wijzigen, update je je Google-betalingsprofiel.

Als je het hierboven genoemde betalingsprofiel wilt wijzigen dat aan je ontwikkelaarsaccount is gekoppeld, kun je een nieuw ontwikkelaarsaccount en betalingsprofiel maken en de nieuwe accounts koppelen.

Accounts met gepubliceerde of niet-gepubliceerde apps

Als je apps wilt overzetten naar een nieuw account, ga je naar onze checklist voor app-overdracht, volg je de stappen zorgvuldig en dien je je verzoek in.

Accounts zonder apps

Als je geen apps hebt gepubliceerd via je bestaande Play Console-account, kun je een nieuw account maken en je bestaande account annuleren.

Je voorkeuren voor e-mailmeldingen en rollen beheren

Je kunt je voorkeuren voor e-mailmeldingen instellen of updaten en informatie over je rol delen door de onderstaande gedeelten uit te vouwen en de instructies te volgen.

Je voorkeuren voor e-mailmeldingen instellen of updaten

Je voorkeuren voor e-mailmeldingen instellen

1. Open de Play Console en ga naar de pagina Meldingen (Instellingen > Meldingen).
  2. Vouw elk gedeelte uit en selecteer E-mails aan of E-mails uit, afhankelijk van je voorkeuren.
    • Opmerking: E-mails aan is automatisch geselecteerd voor Beleid en voor Betalingen en belasting. Dit kan niet worden gewijzigd. Als je E-mails uit selecteert voor optionele onderwerpen zoals Tips, nieuws en mogelijkheden, sturen we de vereiste e-mails (zoals verplichte belangrijke mededelingen) nog steeds naar het e-mailadres dat aan je ontwikkelaarsprofiel is gekoppeld.
  3. Sla je wijzigingen op.

Als je je meldingsvoorkeuren in de toekomst wilt updaten, volg je de stappen hierboven en wijzig je je selecties.

Accountwachtwoord wijzigen

1. Ga in je Google-account naar Beveiliging.
  2. Klik in het gedeelte 'Inloggen bij Google' op Wachtwoord.
  3. Volg de stappen op het scherm en sla je wijzigingen op.

Tip: Als je problemen ondervindt met inloggen op je account, ga je naar Google-accountherstel.

Apps overzetten naar een ander account

Als je apps wilt overzetten naar een ander account, ga je naar onze checklist voor app-overdracht, volg je de stappen zorgvuldig en dien je je verzoek in.

Een ontwikkelaarsaccount verwijderen

Als je geen app hebt gepubliceerd

Als je geen app hebt gepubliceerd en een ontwikkelaarsaccount wilt verwijderen of al je apps wilt overzetten naar een ander account, kun je contact opnemen met ons supportteam. Als je een Google-account verwijdert, wordt je ontwikkelaarsaccount niet automatisch verwijderd.

Als je een app hebt gepubliceerd

Als je een app hebt gepubliceerd met je ontwikkelaarsaccount en je account wilt verwijderen, doe je dit:

1. Log in op je oorspronkelijke account om een back-up van je gegevens te maken of je gegevens te downloaden voordat je verwijdering van het account aanvraagt. Als je een Play Console-account verwijdert, kun je het niet langer gebruiken.
  2. Neem contact op met ons supportteam om je apps over te zetten naar een ander account.
  3. Beantwoord de bevestiging van de app-overdracht om je bestaande account te sluiten.

Opmerking:

• Als je dezelfde ontwikkelaarsnaam wilt gebruiken voor een nieuw account, moet je de ontwikkelaarsnaam in je bestaande account wijzigen. Ontwikkelaarsnamen mogen niet identiek zijn.
  • Als je een Google-account verwijdert, wordt je ontwikkelaarsaccount niet automatisch verwijderd.

Veelgestelde vragen

Het e-mailadres en land van de accounteigenaar kun je niet wijzigen. Je kunt wel een ander e-mailadres (gebruikersnaam) gebruiken om je Google-account te identificeren. Je kunt ook een nieuw account maken met een ander e-mailadres of land en daarna je apps naar je nieuwe account overzetten.

Accounts met gepubliceerde of niet-gepubliceerde apps

Als je apps wilt overzetten naar een nieuw account, ga je naar onze checklist voor app-overdracht, volg je de stappen zorgvuldig en dien je je verzoek in.

Accounts zonder apps

Als je geen apps hebt gepubliceerd via je bestaande Play Console-account, kun je een nieuw account maken en je bestaande account annuleren.