Endringer i faktureringskravene for Google Play for utviklere med brukere i India

Fra 13. mars 2024 må utviklere som tilbyr alternativ fakturering til brukere i India, bruke API-ene for alternativ fakturering. Finn ut mer om dette nedenfor, og gå til veiledningen for integrering av API-er for alternativ fakturering for å komme i gang.

På grunn av den nylige utviklingen knyttet til forskrifter i India gir vi nå alle utviklere muligheten til å tilby mobil- og nettbrettbrukere i India et alternativt faktureringssystem i tillegg til faktureringssystemet for Google Play. Hvis en bruker betaler via et alternativt faktureringssystem, blir tjenestegebyret for Google Play redusert med 4 %. Du finner mer informasjon i dette blogginnlegget og de oppdaterte retningslinjene for betalinger.

Hvis du ikke har planer om å tilby noe alternativt faktureringssystem, trenger du ikke å gjøre noe hvis appen din allerede bruker faktureringssystemet for Google Play.

Integrering av alternative faktureringssystemer

For å opprettholde en trygg og konsekvent brukeropplevelse må utviklerne oppfylle flere krav. Utviklere kan nå integrere API-ene for alternativ fakturering, noe som effektiviserer implementeringen av krav til brukeropplevelse og rapportering. Finn ut mer om fordelene ved API-ene her.

Utviklere som ikke er klare til å integrere API-ene for alternativ fakturering ennå, kan implementere brukervalgssiden og rapportere transaksjoner manuelt frem til 13. mars 2024.

Integrering med API-er for alternativ fakturering

Hvis du vil tilby brukere i India et alternativt faktureringssystem i tillegg til systemet til Google Play, og hvis du bruker API-ene for alternativ fakturering fra datoen da du tilbyr alternativet, må du fullføre disse trinnene:

1. Fyll ut erklæringsskjemaet for fakturering, godta vilkårene for bruk, og fullfør eventuelle registreringstrinn for å registrere deg for programmet via Googles brukerstøtteteam (for eksempel gjennom konfigurering av en betalingsprofil etter behov).
  2. Oppfyll tillits- og sikkerhetskravene ved å sertifisere PCI DSS-overholdelse og gi brukerne en måte å rapportere falske transaksjoner på.
  3. Fullfør integreringen av API-ene for alternativ fakturering i henhold til beskrivelsen i denne veiledningen for API-integrering.
  4. Administrer innstillingene dine for alternativ fakturering i Play-konsollen for å velge eller velge bort hver av appene dine, laste opp logoer for betalingsmåter og behandle nettadresser for administrering av abonnementer.
  5. Rapporter alle autoriserte transaksjoner fra Google Play-brukere i India innen 24 timer ved bruk av API-er for alternativ fakturering.
  6. For eventuelle aktive abonnementer som ble tegnet mens du tilbød alternativ fakturering uten automatisering, må du overføre disse abonnementene via ExternalTransaction API før du rapporterer de gjentakende transaksjonene via API-et. Denne engangsoverføringen må gjøres før 13. mars 2024, som er fristen for overføring av API-et for alternativ fakturering. Du finner mer informasjon på siden med vanlige spørsmål.
  7. Betal et justert tjenestegebyr for Google Play for fakturerte transaksjoner som bruker et alternativt faktureringssystem, utenfor faktureringssystemet for Google Play.

Hvis du allerede deltar i programmet og går over til å bruke API-ene for alternativ fakturering, kan du hoppe over trinn 1 ovenfor. Når du har fullført trinnene ovenfor og begynner å rapportere transaksjoner ved bruk av API-et, trenger du ikke lenger å sende transaksjoner manuelt.

Integrering uten automatisering

Hvis du vil tilby brukere i India et alternativt faktureringssystem i tillegg til systemet til Google Play, men ikke er klar til å integrere API-ene for alternativ fakturering ennå, må du fullføre følgende trinn for manuell registrering:

1. Fyll ut erklæringsskjemaet for fakturering, godta vilkårene for bruk, og fullfør eventuelle registreringstrinn for å registrere deg for programmet via Googles brukerstøtteteam (for eksempel gjennom konfigurering av en betalingsprofil etter behov).
  2. Identifiser appene du tilbyr brukervalg av faktureringssystem i, via registreringsskjemaet du mottar på e-post når du har fylt ut erklæringsskjemaet.
  3. Oppfyll tillits- og sikkerhetskravene ved å sertifisere at du overholder PCI DSS, samt ved å gi brukerne en måte å rapportere falske transaksjoner på.
  4. Følg de midlertidige kravene til brukeropplevelser for å sikre at valget av faktureringssystemer vises på en konsekvent måte, og for å sikre at brukerne forstår valget de tar.
  5. Gjør rede for og rapporter beløpet for alle betalte transaksjoner fra det alternative faktureringssystemet til Google Play for fakturering. Veiledning for månedlig rapportering gjøres tilgjengelig for utviklere som fyller ut erklæringsskjemaet og gjennomfører opplæringen for programmet.
  6. Betal et justert tjenestegebyr for Google Play for transaksjoner som bruker et alternativt faktureringssystem utenfor faktureringssystemet for Google Play.
  7. Før overføringsfristen må du integrere med API-er for alternativ fakturering, overføre eventuelle aktive abonnementer som ble tegnet mens du tilbød alternativ fakturering uten automatisering, og oppdatere innstillingene for alternativ fakturering i Play-konsollen. Når du har overført aktive abonnementer og begynner å rapportere transaksjoner via API-ene, trenger du ikke lenger å sende transaksjoner manuelt. Denne engangsoverføringen må gjøres før 13. mars 2024, som er fristen for overføring av API-et for alternativ fakturering. Du finner mer informasjon på siden med vanlige spørsmål.

Hva nå?

Når du har fylt ut erklæringsskjemaet for alternative faktureringssystemer, bør du sjekke veiledningen du får tilsendt på e-post. Her ser du hva slags informasjon du må rapportere til Google, og hvilke tjenestegebyrer og avgifter du må betale.

Hvis du har flere spørsmål, kan du kontakte brukerstøtteteamet vårt her.

Åpne erklæringsskjemaet

Vanlige spørsmål

Hvorfor krever dere fortsatt faktureringssystemet for Google Play i tillegg til utviklernes system?

Google Play mener at brukere skal ha muligheten til å bruke faktureringssystemet for Play når de kjøper digitale varer fra apper som er installert fra Google Play. Vi har utviklet faktureringssystemet for Google Play i henhold til de høyeste standardene for personvern og sikkerhet, slik at brukerne trygt kan kjøpe innhold i apper. I tillegg er det ikke sikkert at alternative faktureringssystemer har den samme beskyttelsen eller de samme alternativene for betaling og funksjoner som faktureringssystemet for Google Play – for eksempel foreldrekontroll, familiebetalingsmåter, abonnementsadministrering, Google Play-gavekort og Play Points.

Hvorfor krever dere fortsatt et tjenestegebyr?

Tjenestegebyret for Google Play har aldri bare vært et gebyr for betalingsbehandling. Det gjenspeiler verdien som leveres gjennom Android, Google Play og alle utviklertjenestene vi tilbyr, inkludert appdistribusjon og -oppdagelse, handelsplattformen, utviklerverktøyene, statistikk, opplæring med mer. Du finner mer informasjon om tjenestegebyret i denne artikkelen.

For hva slags produkter kan jeg gi brukere i India muligheten til å velge et alternativt faktureringssystem?

Alternative faktureringssystemer kan brukes for kjøp i apper og abonnementer som selges til mobil- og nettbrettbrukere. Du finner mer informasjon i retningslinjene for betalinger.

Hva er tjenestegebyret for digitale transaksjoner som utføres via alternative faktureringssystemer?

Utviklere må betale Google de aktuelle tjenestegebyrene. Når en forbruker velger å bruke et alternativt faktureringssystem, reduseres tjenestegebyret utvikleren betaler som standard, med 4 %. For brukere som velger faktureringssystemet for Google Play, blir tjenestegebyret det samme som nå. Tjenestegebyret for utviklere som bare bruker faktureringssystemene for Google Play, blir værende som nå. 99 % av utviklerne som må betale et tjenestegebyr, er kvalifisert for et gebyr på 15 % eller mindre.

Hvordan sender jeg inn transaksjoner som er utført via et alternativt faktureringssystem?

Fra og med 14. november 2023 kan transaksjoner som er utført via det alternative faktureringssystemet, rapporteres via API-ene for alternativ fakturering. Disse må rapporteres innen 24 timer etter at betalingen er autorisert. Med disse API-ene forenkles rapporteringen for utviklere, og transaksjoner som gjøres via et alternativt faktureringssystem, vises i topplistene på Google Play.

Frem til 13. mars 2024 kan du fortsette å selvrapportere transaksjonene manuelt hvis du ikke har integrert API-ene for alternativ fakturering ennå. Hvis du velger dette, må du selv rapportere beløpet for betalte transaksjoner én gang i måneden innen den femte virkedagen i måneden. Rapporten for transaksjoner som er foretatt i oktober 2023, har for eksempel en frist på 7. november 2023. Når du har fylt ut erklæringsskjemaet, går vi gjennom informasjonen og sender deg veiledning om hvordan du rapporterer betalte transaksjoner, og hvilke tjenestegebyrer og eventuelle avgifter du må betale.

Hvordan beregnes og faktureres tjenestegebyret for transaksjoner som gjøres via et alternativt faktureringssystem?

Tjenestegebyret beregnes basert på betalte transaksjoner fra mobil- og nettbrettbrukere i India. Du mottar en faktura med forfallsdato og betalingsinstruksjoner.

Må jeg vise de samme prisene i et alternativt faktureringssystem som i faktureringssystemet for Google Play?

Nei, utviklere kan ha forskjellige priser i hvert faktureringssystem.

Hvis jeg planlegger å tilby brukervalg av faktureringssystem, eller jeg allerede har gjort det – hva er i så fall tidsfristen for å oppfylle kravene til brukeropplevelse som står beskrevet på denne siden?

Hvis du tilbyr brukervalg av faktureringssystem med integrering av API-er for alternativ fakturering, oppfylles kravene til brukeropplevelse gjennom integrering og bruk av API-ene på klientsiden. Fra og med 14. mars 2023 må alle deltakende utviklere integrere API-er for alternativ fakturering for å gjengi siden for brukervalg og rapportere transaksjoner.

Kan utviklere promotere et alternativt faktureringssystem i appene sine?

Ja. Utviklere som bruker et alternativt faktureringssystem, kan promotere det alternative faktureringssystemet i appen sin. Men de må også følge retningslinjene våre for brukeropplevelser eller tilby alternativ fakturering via API-ene for alternativ fakturering for å sikre at brukerne forstår valget de får, og tilby en konsekvent brukeropplevelse.

Tillater dette programmet linker for kjøp av digitalt innhold?

Ja, med dette programmet kan utviklere bruke nettbaserte betalinger som en alternativ betalingsmåte i en innebygd WebView i appene sine. Som med andre alternative betalingsmåter er slike betalinger underlagt programkravene på denne siden, inkludert alle krav til brukertillit og -sikkerhet samt betaling av tjenestegebyret.

Appen min er registrert for pilotprogrammet for brukervalg av faktureringssystem for brukere i India. Må jeg registrere meg på nytt for å delta i programmet for alternativ fakturering i India?

Hvis appen din var registrert i pilotprogrammet for brukervalg av faktureringssystem for brukere i India før 22. februar 2023, trenger du ikke å registrere deg på nytt via programmet for alternativ fakturering i India. Du må likevel sende inn et oppdatert registreringsskjema for appakker hvis du endrer tilbudet om alternativ fakturering i et land for en gitt appakke.

Jeg har sendt inn registreringsskjemaet for appakker for å identifisere i hvilke land jeg bruker brukervalg av faktureringssystem for appen min. Hvordan kan jeg varsle Google om endringer av valgene for registrering av appakker?

Hvis du tilbyr alternativ fakturering uten automatisering, må du sende inn et oppdatert registreringsskjema for appakker hvis du endrer det alternative faktureringstilbudet i et marked for en gitt appakke. Vær oppmerksom på at oppdateringer bare trer i kraft den første dagen i den påfølgende måneden (UTC – Universal Coordinated Time), inkludert endringer i de gjeldende tjenestegebyrene.

Hvis du tilbyr alternativ fakturering ved hjelp av API-er for alternativ fakturering, kan du endre tilbudet for alternativ fakturering i markedet for en gitt appakke via innstillingene for alternativ fakturering i Play-konsollen. Eventuelle oppdateringer trer i kraft umiddelbart, inkludert endringer i gjeldende tjenestegebyrer.

Hva er eventuelle fordeler ved API-ene for alternativ fakturering? Kan jeg integrere grensesnittet med API-ene for alternativ fakturering for å gjengi brukervalgsiden før jeg bruker API-ene til å rapportere transaksjoner?

For å gjøre utvikleropplevelsen mer effektiv er API-ene for alternativ fakturering laget for å integreres og brukes sammen. API-ene for alternativ fakturering gir følgende fordeler:

• sider for alternativ fakturering som vises av Google Play, noe som betyr at du ikke trenger å lage og vedlikeholde informasjonssiden selv
  • forenklet transaksjonsrapportering, som fjerner manuelle kontaktpunkter og reduserer aggregerings-/avstemmingsfeil
  • transaksjoner via alternative faktureringssystemer som rapporteres via API, gjenspeiles i topplistene på Google Play

I tillegg har vi gjort følgende forbedringer for å gjøre det enklere for deg å ta i bruk alternativ fakturering:

• selvbetjent administrering av innstillingene for alternativ fakturering via Play-konsollen, for eksempel muligheten til å slå på eller av brukervalg av faktureringssystem per kvalifiserte app per kvalifiserte marked, administrering av logoer for betalingsmåter og nettadresser for administrering av abonnementer
  • eksporterbare rapporter om transaksjoner via alternative faktureringssystemer, rapportert via API, og som inneholder tilleggsinformasjon, for eksempel valutakursen som er brukt, tilknyttet pakke-ID for appen samt satsen for tjenestegebyr
Hvor kan jeg finne ut mer om hvordan jeg integrerer med API-er for alternativ fakturering?

Det er enkelt å utvide den eksisterende integreringen med faktureringssystemet for Google Play for å dra nytte av API-ene for alternativ fakturering. API-ene for alternativ fakturering er basert på de samme designmønstrene og -prinsippene som Play Fakturering-biblioteket og Play Developer API-ene. Det betyr at de er kompatible med de eksisterende designene og er for det meste kjent for teamene dine.

I integreringsveiledningen finner du detaljerte retningslinjer og ressurser for hvordan du kommer i gang og håndterer ulike bruksmønstre for alternativ fakturering, deriblant engangskjøp og gjentakende kjøp. Vi har også eksempelkodebiter du kan bruke for å sikre enkel implementering. Vi setter pris på tilbakemelding fra utviklere om disse API-ene samt andre ressurser som kan være nyttige. Hvis du har spørsmål eller tilbakemeldinger om API-ene for alternativ fakturering, kan du kontakte oss her.

Jeg deltar allerede i programmet for brukervalg av faktureringssystem. Hva må jeg gjøre for å gå over til å bruke API-ene for alternativ fakturering?

Før fristen for overføring, 13. mars 2024, må du fullføre trinnene beskrevet i artikkelen om integrering med API-er for alternativ fakturering. Når du har overført aktive abonnementer fra den manuelle perioden og begynner å rapportere transaksjoner via API-ene, trenger du ikke lenger å sende transaksjoner manuelt.

Hvordan rapporterer jeg gjentakende transaksjoner via API-er for alternativ fakturering for aktive abonnementer som ble tegnet da jeg tilbød alternativ fakturering uten automatisering?

For eventuelle aktive abonnementer som ble tegnet mens du tilbød alternativ fakturering uten automatisk rapportering, må du overføre disse abonnementene via ExternalTransaction API før du rapporterer de gjentakende transaksjonene via API-et. Denne engangsoverføringen må gjøres før 13. mars 2024, som er fristen for overføring av API-et for alternativ fakturering. Etter overføringen trenger du bare å rapportere gjentakende transaksjoner via API-ene. Du trenger ikke lenger å rapportere via manuell rapportering.

Hvis du ennå ikke har overført de aktive abonnementene, må du fortsette å rapportere de gjentakende transaksjonene ved å følge den eksisterende veiledningen for manuell rapportering.