Muutoksia Google Playn laskutusvaatimuksiin kehittäjille, jotka palvelevat käyttäjiä Etelä-Koreassa

2.8.2023 alkaen kehittäjien, jotka tarjoavat vaihtoehtoista laskutusta Etelä-Koreassa oleville käyttäjille, on käytettävä vaihtoehtoisen laskutuksen APIa. Pääset alkuun tutustumalla seuraaviin tietoihin ja tutustumalla vaihtoehtoisen laskutuksen APIn integrointioppaaseen.

Lainsäädännön mukaisesti annamme kaikille kehittäjille mahdollisuuden tarjota Google Playn laskutusjärjestelmän ohella vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän mobiili- ja tablettikäyttäjille Etelä-Koreassa. Jos käyttäjä maksaa vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän kautta, Google Playn palvelumaksu on 4 % pienempi. Lue lisää maksukäytännöstä.

Jos et halua tarjota vaihtoehtoista laskutusjärjestelmää, sinun ei tarvitse tehdä mitään.

Vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän integrointi

Turvallisen ja yhdenmukaisen käyttökokemuksen takaamiseksi kehittäjien on täytettävä useita vaatimuksia.

Jos haluat tarjota Etelä-Koreassa oleville käyttäjille vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän Google Playn järjestelmän lisäksi, sinun on tehtävä seuraavat vaiheet:

1. Täytä laskutuksen ilmoituslomake, hyväksy käyttöehdot ja suorita kaikki rekisteröitymisvaiheet, jotka vaaditaan ohjelmaan rekisteröitymiseksi Googlen tukitiimin kautta (esimerkiksi tarpeen mukaan luomalla maksuprofiili).
  2. Luottamus- ja turvallisuusvaatimukset täyttyvät, kun vahvistat, että noudatat PCI DSS ‑standardia, ja tarjoat käyttäjille tavan ilmoittaa vilpillisistä tapahtumista.
  3. Viimeistele vaihtoehtoisen laskutuksen APIen integrointi tässä APIn integrointioppaassa kuvatulla tavalla.
  4. Päivitä Play Consolen vaihtoehtoiset laskutusasetukset, niin voit ottaa sovelluksia käyttöön tai poistaa niitä käytöstä sekä muuttaa maksutapojen logoja ja tilaustenhallinnan URL-osoitteita.
  5. Raportoi Google Playlle kaikista Etelä-Koreassa olevien käyttäjien valtuutetuista tapahtumista 24 tunnin kuluessa käyttämällä vaihtoehtoisen laskutuksen APIa.
  6. Maksa mukautettu Google Playn palvelumaksu laskutetuista tapahtumista, jotka käyttävät vaihtoehtoista laskutusjärjestelmää Google Playn laskutusjärjestelmän ulkopuolella.

Jos olet jo täyttänyt ilmoituslomakkeen ja suorittanut rekisteröitymisprosessin, ja olet siirtymässä vaihtoehtoisen laskutuksen APIen käyttöön, sinun on tehtävä edellisen osion vaiheet 3 ja 4. Kun alat raportoida tapahtumia APIen avulla, sinun ei enää tarvitse lähettää tapahtumia manuaalisesti.

Jos sinulla on vielä kysyttävää, voit ottaa yhteyttä tukitiimiimme.

Avaa ilmoituslomake

Usein kysyttyä

Miksi Google Playn laskutusjärjestelmää edellytetään myös kehittäjien omien järjestelmien rinnalla?

Google Play uskoo, että käyttäjillä on oltava mahdollisuus käyttää Playn laskutusjärjestelmää, kun he ostavat digitaalisia tuotteita Google Playhin asennetuista sovelluksista. Google Playn laskutusjärjestelmä on luotu korkeimpien yksityisyys- ja turvallisuusstandardien mukaisesti, jotta käyttäjät voivat luottaa siihen tehdessään sovelluksen sisäisiä ostoksia. Vaihtoehtoiset laskutusjärjestelmät eivät välttämättä tarjoa samoja suojauksia, maksuvaihtoehtoja ja ominaisuuksia kuin Google Playn laskutusjärjestelmä. Tällaisia ovat esimerkiksi lapsilukko, perhetilin maksutavat, tilausten hallinta, Google Play ‑lahjakortit ja Play Points.

Miksi palvelumaksu peritään edelleen?
Google Playn palvelumaksu ei ole koskaan liittynyt pelkkään maksujen käsittelyyn. Se kuvastaa Androidin ja Google Playn tuottamaa hyötyä, ja sillä katetaan jatkuvat investointimme Androidiin ja Google Playhin, jotta käyttäjien tarvitsemat ominaisuudet ovat saatavilla. Vaikka Android- ja Google Play ‐sovellusten jakelusta veloitettavat palvelumaksut perustuvat jatkossakin digitaaliseen myyntiin alustalla, ymmärrämme, että kehittäjät joutuvat maksamaan oman laskutusjärjestelmänsä tuesta. Tämän vuoksi laskemme palvelumaksua 4 %:lla tilanteissa, joissa käyttäjä valitsee vaihtoehtoisen laskutustavan.
Minkä tyyppisiä tuotteita eteläkorealaiset käyttäjät voivat ostaa vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän kautta?

Vaihtoehtoisia laskutusjärjestelmiä voidaan käyttää mobiili- ja tablettikäyttäjille myytävien sovellusten sisäisten ostosten ja tilausten yhteydessä. Lue lisää päivitetystä maksukäytännöstä.

Minkä suuruinen palvelumaksu on digitaalisilla tapahtumilla, joissa käytetään vaihtoehtoista laskutusjärjestelmää?

Jos käyttäjä valitsee vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän, palvelumaksu on 4 % pienempi kuin nykyinen palvelumaksusi. Jos käyttäjä valitsee Google Playn laskutusjärjestelmän, palvelumaksu on sama kuin nyt. Palvelumaksu pysyy samana kehittäjille, jotka käyttävät jatkossakin vain Google Playn laskutusjärjestelmiä. 99 % kehittäjistä on oikeutettu enintään 15 %:n palvelumaksuun.

Miten palvelumaksu lasketaan ja laskutetaan vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän kautta tehdyistä tapahtumista?

Palvelumaksu lasketaan Etelä-Koreassa olevien mobiili- ja tablettikäyttäjien maksutapahtumien perusteella. Saat laskun, jossa on eräpäivä ja maksuohjeet.

Miten ja milloin raportoin vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän kautta tehdyistä tapahtumista?

6.4.2023 alkaen vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän kautta tehdyt maksutapahtumat voidaan raportoida vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän APIen avulla, ja ne on raportoitava 24 tunnin kuluessa maksun valtuutuksesta. Nämä APIt sujuvoittavat kehittäjien raportointia ja mahdollistavat myös vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän kautta tehdyt tapahtumat Google Playn Suosituimmat-listan mukaan.

Voit raportoida tapahtumat manuaalisesti 2.8.2023 asti, jos et ole vielä integroinut niitä vaihtoehtoisen laskutuksen APIen kanssa. Tässä tapauksessa sinun on raportoitava maksettujen tapahtumien summa kerran kuussa kuun viidenteen arkipäivään mennessä. Esimerkiksi joulukuussa 2021 tehdyistä tapahtumista on raportoitava 7.1.2022 mennessä.

Mitä etuja vaihtoehtoisen laskutuksen APIt tarjoavat? Voinko integroida vaihtoehtoisen laskutuksen APIen käyttäjän valintanäytön renderöintiin ennen kuin raportoin tapahtumat APIen avulla?

Kehittäjäkokemuksen sujuvoittamiseksi vaihtoehtoisen laskutuksen APIt on suunniteltu integroitaviksi ja käytettäviksi yhdessä. Vaihtoehtoisen laskutuksen APIt tarjoavat seuraavat edut:

• Google Play renderöi vaihtoehtoisen laskutuksen näytöt, joten sinun ei tarvitse luoda ja ylläpitää tieto- tai valintanäyttöjä itse.
  • Yksinkertaistettu tapahtumaraportointi, joka poistaa manuaaliset kosketuspisteet ja vähentää koonti‑ ja täsmäytysvirheitä.
  • APIn kautta raportoidut vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän tapahtumat näkyvät Google Playn Suosituimmat-listalla.

Olemme lisäksi tehneet seuraavat parannukset, jotka helpottavat vaihtoehtoisen laskutuksen käyttöönottoa:

• Olemme tehneet käyttökokemuksesta sujuvamman.
  • Vaihtoehtoisten laskutusasetusten hallinta itse Play Consolen kautta, esim. käyttäjän valintaan perustuvan laskutuksen käyttöönotto tai poistaminen käytöstä hyväksyttävän sovelluksen mukaan hyväksyttävää markkina-aluetta kohden, maksutapalogojen ylläpito ja tilaustenhallinnan URL-osoitteet.
  • APIn kautta raportoituja vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän tapahtumia koskevat vietävät raportit, jotka sisältävät lisätietoa esimerkiksi käytetystä vaihtokurssista, sovelluspaketin tunnuksesta ja palvelumaksuprosentista.
Mistä saan lisätietoa vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän APIen integroinnista?

Voit myös laajentaa helposti nykyisen integraatiosi Google Playn laskutusjärjestelmään ja hyötyä vaihtoehtoisen laskutuksen APIen käytöstä. Vaihtoehtoisen laskutuksen APIt perustuvat samoihin suunnittelumalleihin ja ‐periaatteisiin kuin Play-laskutuskirjaston ja Play Developerin APIt. API on siis yhdenmukainen nykyisten suunnitelmiesi kanssa ja tuttu tiimeillesi.

Integrointioppaassamme on tarkat ohjeet ja materiaalia, joiden avulla pääset alkuun ja voit hoitaa erilaisia vaihtoehtoisen laskutukseen liittyviä tapauksia (esim. kertamaksut ja toistuvat maksut). Saat myös näytteitä koodinpätkistä, jotka helpottavat käyttöönottoa. Otamme mielellämme vastaan kehittäjäpalautetta APIen käytöstä ja muista hyödyllisistä materiaaleista. Jos sinulla on kysyttävää tai haluat antaa palautetta vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän APIen käytöstä, ota meihin yhteyttä.

Olen jo mukana ohjelmassa. Mitä minun pitää tehdä, jotta voin siirtyä vaihtoehtoisen laskutuksen APIen käyttöön?

Sinun on integroitava vaihtoehtoisen laskutuksen APIin ja päivitettävä vaihtoehtoisen laskutuksen asetukset Play Consolessa. Kun alat raportoida tapahtumia APIen avulla, sinun ei enää tarvitse lähettää tapahtumia manuaalisesti.

Voinko veloittaa vaihtoehtoisessa laskutusjärjestelmässä eri hinnan kuin Google Playn laskutusjärjestelmässä?

Kyllä. Kehittäjillä voi olla kussakin laskutusjärjestelmässä eri hinnat.

Voiko kehittäjä mainostaa vaihtoehtoista laskutusjärjestelmää sovelluksessaan?

Kyllä. Vaihtoehtoista laskutusjärjestelmää käyttävä kehittäjä voi mainostaa sitä sovelluksessaan, mutta hänen on myös varmistetta käyttäjäkokemussääntöjen mukaisesti, että käyttäjät ymmärtävät saatavilla olevat vaihtoehdot ja että käyttökokemus on johdonmukainen.

Salliiko Google Play ulkopuolisille sivustoille johtavia linkkejä digitaalisen sisällön ostoksissa Etelä-Koreassa?

Kyllä, Google Play antaa kehittäjien lisätä sovelluksiin ulkopuolisille sivustoille johtavia linkkejä. Näin he voivat tarjota verkkomaksut vaihtoehtoisena maksutapana mobiili- ja tablettikäyttäjille Etelä-Koreassa. Kuten muihinkin vaihtoehtoisiin maksutapoihin, myös näihin maksutapoihin sovelletaan tällä sivulla lueteltuja vaatimuksia vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän lisäämiselle.

Huomaa, että ulkopuolisilla sivustoilla tehtävät maksut ovat verkkopohjaisia maksuja, jotka käsitellään verkkokäyttöliittymän avulla. Edellytämme, että ulkopuolisille sivustoille johtava maksuvaihtoehto näytetään kehittäjän sovelluksessa käyttämällä upotettua verkkonäkymää, jolloin käyttökokemuksesta tulee turvallisempi, selkeämpi ja johdonmukainen.

Edellytämme myös, että kehittäjät seuraavat luottamus- ja turvallisuusvaatimuksia sekä käyttäjäkokemusvaatimuksia, jotka on kuvattu tarkemmin käyttäjäkokemussäännöissämme. Kuten aiemmin ilmoitimme, kehittäjät saavat neljän prosentin alennuksen palvelumaksusta, kun Etelä-Koreassa olevat käyttäjät maksavat tällä vaihtoehtoisella maksutavalla.

Lue Google Playn maksukäytännöstä lisää siitä, miten voit kertoa korealaisille käyttäjille vaihtoehtoisista maksutavoista.

Voinko pyytää lisäaikaa vaihtoehtoisen laskutuksen APIen integroinnille?

Emme enää hyväksy lisäaikapyyntöjä, koska siirron määräaika on umpeutunut. 2.8.2023 alkaen kehittäjien, jotka tarjoavat vaihtoehtoista laskutusta Etelä-Koreassa oleville käyttäjille, on käytettävä vaihtoehtoisen laskutuksen APIa.