Canvis en els requisits de facturació de Google Play per als desenvolupadors que donen servei als usuaris de Corea del Sud

Des del 2 d'agost de 2023, els desenvolupadors que ofereixin facturació alternativa a usuaris que es trobin a Corea del Sud han d'utilitzar API de facturació alternativa. Per començar, consulta els detalls següents i la nostra guia d'integració de les API de facturació alternativa.

Com a conseqüència de la legislació, oferim a tots els desenvolupadors la possibilitat d'oferir un sistema de facturació alternatiu juntament amb el sistema de facturació de Google Play per als usuaris de mòbils i tauletes que es trobin a Corea del Sud. Si un usuari paga mitjançant un sistema de facturació alternatiu, la taxa de servei de Google Play es reduirà un 4 %. Per obtenir més informació, consulta la política de pagaments.

Si no vols oferir cap sistema de facturació alternatiu, no cal que facis res.

Integrar un sistema de facturació alternatiu

Per tal de mantenir una experiència d'usuari segura i coherent, els desenvolupadors hauran de complir diversos requisits.

Si vols oferir als usuaris de Corea del Sud la possibilitat de triar un sistema de facturació alternatiu, junt amb el de Google Play, has de completar els passos següents:

1. Emplena el formulari de declaració de la facturació, accepta les condicions del servei i completa tots els passos d'incorporació necessaris per inscriure't en el programa a través de l'equip d'assistència de Google (per exemple, configura un perfil de pagaments segons calgui).
  2. Certifica que compleixes l'estàndard PCI DSS i proporciona als usuaris una manera d'informar de transaccions fraudulentes per complir els requisits de confiança i seguretat.
  3. Completa la integració de les API de facturació alternativa tal com es descriu en aquesta guia d'integració de les API.
  4. Actualitza la configuració de la facturació alternativa de Play Console per donar d'alta o de baixa cadascuna de les aplicacions i per gestionar els logotips de les formes de pagament i els URL de gestió de subscripcions.
  5. Informa Google Play en un termini de 24 hores de totes les transaccions autoritzades dels usuaris que es troben a Corea del Sud. Informa'n mitjançant les API de facturació alternativa.
  6. Paga una taxa de servei de Google Play ajustada per a les transaccions facturades que utilitzin un sistema de facturació alternatiu per compres fetes fora del sistema de facturació de Google Play.

Si ja has completat el formulari de declaració i el procés d'inscripció, i fas una migració a les API de facturació alternativa, hauràs de completar els passos 3 i 4 de la secció anterior. Un cop comencis a informar de les transaccions mitjançant les API, ja no hauràs d'enviar-les manualment.

Si tens cap més pregunta, pots contactar amb el nostre equip d'assistència.

Obre el formulari de declaració

Preguntes més freqüents

Per què encara sol·liciteu que els desenvolupadors implementin el sistema de facturació de Google Play a més del propi?

Google Play creu que els usuaris han de tenir l'opció d'utilitzar el sistema de facturació de Google Play quan compren productes digitals des d'aplicacions instal·lades a Google Play. Hem creat el sistema de facturació de Google Play amb els estàndards més exigents de privadesa i seguretat perquè els usuaris puguin sentir-se segurs quan fan compres des d'aplicacions. També pot ser que els sistemes de facturació alternatius no ofereixin les mateixes proteccions o opcions de pagament i funcions que el sistema de facturació de Google Play, com ara controls parentals, formes de pagament familiars, gestió de subscripcions, targetes regal de Google Play i punts de Play.

Per què encara es continua requerint una taxa de servei?
La taxa de servei de Google Play no ha estat mai una simple taxa de processament de pagaments. Reflecteix el valor que proporcionen Android i Play, i finança les nostres inversions contínues en aquestes plataformes, la qual cosa permet crear funcions en què els usuaris confien. Tot i que les taxes de servei per distribuir aplicacions a Android i Google Play continuaran basant-se en les vendes digitals a la plataforma, som conscients que la implementació de sistemes de facturació suposarà costos addicionals per als desenvolupadors. Per aquest motiu, quan un usuari seleccioni una facturació alternativa, reduirem la taxa de servei un 4 % al desenvolupador.
Per a quins tipus de productes puc oferir als usuaris sud-coreans l'opció de triar un sistema de facturació alternatiu?

Els sistemes de facturació alternatius es poden utilitzar per a les subscripcions i compres des de l'aplicació venudes a usuaris de dispositius mòbils i tauletes. Per obtenir més informació, consulta la política de pagaments actualitzada.

Quina és la taxa de servei per a les transaccions digitals que utilitzen un sistema de facturació alternatiu?

Per als usuaris que seleccionin un sistema de facturació alternatiu, la taxa de servei serà la que tinguis actualment amb una reducció del 4 %. Per als usuaris que seleccionin el sistema de facturació de Google Play, la taxa de servei es mantindrà igual. La taxa de servei per als desenvolupadors que continuïn utilitzant únicament els sistemes de facturació de Google Play es mantindrà igual (el 99 % dels desenvolupadors són aptes per a una taxa de servei del 15 % o inferior).

Com es calcula i es factura la taxa de servei per a les transaccions fetes amb un sistema de facturació alternatiu?

La taxa de servei es calcula en funció de les transaccions de pagament fetes per usuaris de mòbils i tauletes que es troben a Corea del Sud. Rebràs una factura amb la data de venciment i les instruccions de pagament.

Com i quan he d'enviar les transaccions fetes amb un sistema de facturació alternatiu?

Des del 6 d'abril de 2023, es pot informar de les transaccions fetes amb el sistema de facturació alternatiu utilitzant les API de facturació alternativa. Cal fer-ho en un termini de 24 hores des de l'autorització del pagament. Aquestes API simplifiquen els informes als desenvolupadors i permeten que les transaccions fetes amb un sistema de facturació alternatiu es reflecteixin a les llistes d'elements més populars de Google Play.

Fins al 2 d'agost de 2023, pots continuar informant manualment de les transaccions si encara no has fet la integració amb les API de facturació alternativa. En aquest cas, has d'informar tu mateix de l'import de les transaccions de pagament una vegada al mes no més tard del cinquè dia laborable. Per exemple, l'informe de les transaccions fetes el desembre de 2021 s'haurà de presentar com a màxim el 7 de gener de 2022.

Quins avantatges ofereixen les API de facturació alternativa? Puc fer la integració amb les API de facturació alternativa per renderitzar la pantalla d'elecció de l'usuari abans d'utilitzar les API per informar de transaccions?

Per simplificar l'experiència dels desenvolupadors, les API de facturació alternativa estan dissenyades per integrar-se i utilitzar-se conjuntament. Les API de facturació alternativa ofereixen els avantatges següents:

• Pantalles de facturació alternativa renderitzades per Google Play, la qual cosa vol dir que no has de crear ni mantenir personalment les pantalles d'informació o elecció.
  • Informes de transaccions simplificats que suprimeixen els punts tàctils manuals i redueixen els errors d'agregació o conciliació.
  • Les transaccions del sistema de facturació alternatiu de les quals s'hagi informat a través d'API es reflectiran a les llistes d'elements més populars de Google Play.

A més, també hem fet les millores següents per facilitar-te l'adopció de la facturació alternativa:

• S'ha simplificat l'experiència d'elecció de l'usuari.
  • S'ha introduït la gestió en règim d'autoservei de la configuració de la facturació alternativa a través de Play Console, com ara activar o desactivar la facturació a elecció de l'usuari per aplicació apta i mercat apte, la gestió dels logotips de les formes de pagament i els URL de gestió de subscripcions.
  • S'han implementat els informes exportables de transaccions del sistema de facturació alternatiu notificats a través de l'API, que contenen informació addicional, com ara la taxa de canvi utilitzada, l'identificador del paquet d'aplicacions associat i la taxa de servei.
On puc obtenir més informació sobre com es pot fer la integració amb les API de facturació alternativa?

És fàcil ampliar la integració existent amb el sistema de facturació de Google Play per aprofitar les API de facturació alternativa. Les API de facturació alternativa estan basades en els mateixos patrons i principis de disseny que la nostra Biblioteca de Facturació de Play i les API Developer de Play. Això vol dir que són compatibles amb els teus dissenys existents i que els teus equips ja hi estaran familiaritzats.

A la nostra guia d'integració, proporcionem directrius i recursos detallats sobre com pots posar-te en marxa i abordar diversos casos d'ús de la facturació alternativa, incloses les compres úniques i les recurrents. A més, hi tenim fragments de codi de mostra per facilitar la implementació. Agraïm els suggeriments dels desenvolupadors sobre aquestes API i sobre qualsevol altre recurs que pugui ser útil. Si tens cap pregunta o suggeriment sobre les API de facturació alternativa, contacta amb nosaltres.

Ja participo en el programa. Què he de fer per passar a utilitzar les API de facturació alternativa?

Hauràs de fer la integració amb les API de facturació alternativa i actualitzar la configuració de la facturació alternativa a Play Console. Un cop comencis a informar de les transaccions mitjançant les API, ja no hauràs d'enviar-les manualment.

Puc cobrar un preu diferent al sistema de facturació alternatiu del que cobro al sistema de facturació de Google Play?

Sí, els desenvolupadors poden tenir preus diferents en cada sistema de facturació.

Els desenvolupadors poden promoure un sistema de facturació alternatiu dins de les aplicacions?

Sí, els desenvolupadors que utilitzen un sistema de facturació alternatiu poden promoure'l dins de les aplicacions, però també han de seguir les nostres directrius d'experiència d'usuari per assegurar-se que els usuaris entenen l'opció que se'ls ofereix i que la seva experiència d'usuari és coherent.

Google Play permet els enllaços externs per a compres de contingut digital a Corea del Sud?

Sí, Google Play permet als desenvolupadors incloure enllaços externs dins de les aplicacions per presentar els pagaments web com una forma de pagament alternativa per als usuaris de mòbil i de tauleta de Corea del Sud. Igual que les altres formes de pagament alternatives, estaran subjectes als requisits per integrar un sistema de facturació alternatiu que s'enumeren en aquesta pàgina.

Cal tenir en compte que els pagaments amb enllaç extern són simplement pagaments web que es gestionen amb una interfície web. Sí que requerim que l'opció d'enllaç extern es mostri a l'aplicació del desenvolupador amb un WebView inserit, que ofereix una experiència d'usuari més segura, comprensible i coherent.

També requerim que els desenvolupadors compleixin els nostres requisits de confiança, seguretat i experiència d'usuari, tal com s'explica amb detall a les nostres directrius d'experiència d'usuari. A més, com ja vam anunciar, els desenvolupadors obtenen una reducció del 4 % en la taxa de servei per a les transaccions quan els usuaris residents a Corea del Sud trien pagar amb aquest sistema de pagament alternatiu amb enllaç extern.

Per obtenir més informació sobre com pots comunicar als usuaris coreans els mètodes de pagament alternatius, consulta la política de pagaments de Google Play.

És possible sol·licitar una pròrroga per integrar les API de facturació alternativa?

Ja no acceptem sol·licituds de pròrrogues perquè ha passat la data límit per fer la migració. Des del 2 d'agost de 2023, els desenvolupadors que ofereixin facturació alternativa als usuaris que es trobin a Corea del Sud han d'utilitzar les API de facturació alternativa.