For assistance with Fitbit health and fitness features on your Google Pixel Watch, including heart rate and heart health, exercise, and sleep, visit help.fitbit.com

Problemen met bluetooth, verbinding en LTE op de Google Pixel Watch oplossen

Als je de Google Pixel Watch hebt ingesteld en een mobiel abonnement hebt, maar je Pixel Watch geen verbinding maakt of een netwerkfout geeft, probeer je de stappen hieronder om het probleem op te lossen.

Voordat je begint

Check eerst de volgende instellingen.

1. Bluetooth staat aan. Is dat niet het geval, maak dan verbinding via bluetooth op je Android-apparaat.
  2. De vliegtuigmodus staat uit op zowel je mobiele telefoon als je Pixel Watch.
  3. Je telefoon is verbonden met internet.
  4. In de Pixel Watch-app is het recht Apparaten in de buurt ingesteld op Toestaan. Is dat niet het geval, wijzig dan de app-rechten op je Android-telefoon.

Het duurt te lang om mijn smartwatch in te stellen

Als het tijdens het instellen meer dan 20 minuten duurt voordat je smartwatch en telefoon gegevens delen, probeer je de stappen onder Problemen met het instellen van je smartwatch oplossen.

Opmerking: De Pixel Watch en Pixel Watch 2 maken alleen verbinding met Android-telefoons.

Slechte signaalsterkte

Als je LTE-smartwatch gedurende een langere tijd niet in de buurt van je telefoon is geweest en je je smartwatch bij een provider hebt geactiveerd, maakt je smartwatch verbinding met een LTE-netwerk in plaats van de bluetooth-verbinding van je telefoon. Afhankelijk van de signaalsterkte van de provider kan je smartwatch een slechte verbinding hebben. Zo check je de signaalsterkte op je smartwatch:

1. Swipe omlaag op je Google Pixel Watch en dan tik op Instellingen .
  2. Tik op Connectiviteit en dan Mobiel en dan Simkaartstatus.

Geen bluetooth-verbinding

Los het probleem met de verbinding tussen bluetooth-apparaten en je smartwatch op. Ga naar Problemen met het instellen van de Pixel Watch en de telefoonkoppeling oplossen als het niet lukt om je smartwatch aan je telefoon te koppelen.

Stap 1: Start de smartwatch opnieuw op

1. Houd de kroon van de Google Pixel Watch 3 seconden ingedrukt.
  2. Scroll omlaag en tik op Opnieuw opstarten.
  3. Als het scherm van je smartwatch nog steeds niet reageert nadat je deze stappen hebt uitgevoerd, voer je een harde reset uit. Houd de kroon en de zijknop ongeveer 20 seconden lang ingedrukt (dit kan langer duren) totdat het witte G-logo wordt weergegeven. De smartwatch wordt opnieuw opgestart en kan weer gebruikt worden zodra het opnieuw opstarten is afgerond.

Stap 2: Reset de smartwatch

Door de fabrieksinstellingen terug te zetten, kun je een aantal problemen oplossen die je in de Google Pixel Watch-app kunt tegenkomen, zoals:

• Time-out voor updates
  • Pincode of toegangscode vergeten
  • De foutmelding 'Er is iets misgegaan'
  • Het scherm is vastgelopen en geeft alleen het G-logo weer
Tip: Nadat je je horloge hebt teruggezet naar de fabrieksinstellingen, zijn alle apps, instellingen en gegevens op je horloge gewist.

Stap 1: Reset je Pixel Watch of de Pixel Watch-app

Je kunt de Google Pixel Watch zelf of de Google Pixel Watch-app resetten.

Resetten vanaf je Google Pixel Watch

1. Swipe omlaag op de Google Pixel Watch en dan tik op Instellingen .
  2. Tik op Systeem.
  3. Scroll omlaag en tik op Loskoppelen en resetten en dan OK .

Belangrijk: Als je je smartwatch hebt teruggezet naar de fabrieksinstellingen vanaf je telefoon of via Fastboot, moet je inloggen met je meest recente pincode of inloggegevens van je Google-account wanneer je je smartwatch en telefoon opnieuw koppelt. Hiermee voorkom je dat anderen je apparaat zonder je toestemming gebruiken.

Resetten via de Google Pixel Watch-app

1. Open de Google Pixel Watch-app Google Pixel Watch op je telefoon.
  2. Tik op Systeem en dan Smartwatch resetten en ontkoppelen.

Stap 2: Als de bovenstaande stappen niet hebben gewerkt, reset je je smartwatch via de telefooninstellingen.

Resetten via je telefooninstellingen

1. Verwijder de Google Pixel Watch-app Google Pixel Watch.
  2. Ga naar Instellingen en dan Verbonden apparaten en dan vergeet de smartwatchapparaten in de lijst.
  3. Start de telefoon opnieuw op.
  4. Zorg dat je smartwatch en telefoon naast elkaar liggen. Het koppelingsscherm verschijnt op je telefoon, zodat je het koppelingsproces opnieuw kunt doorlopen.

Stap 3: Reset je smartwatch via Fastboot. Voer deze methode alleen uit nadat je alle andere stappen hierboven hebt geprobeerd.

Voer deze methode alleen uit als het probleem niet is opgelost nadat je alle andere stappen hierboven hebt geprobeerd.

Belangrijk: Als je je smartwatch hebt teruggezet naar de fabrieksinstellingen vanaf je telefoon of via Fastboot, moet je inloggen met je meest recente pincode of inloggegevens van je Google-account wanneer je je smartwatch en telefoon opnieuw koppelt. Hiermee voorkom je dat anderen je apparaat zonder je toestemming gebruiken.

1. Start je Google Pixel Watch opnieuw op.
  2. Houd de kroon en de zijknop van je Google Pixel Watch ongeveer 20 seconden lang ingedrukt tot deze een donker scherm met het witte G-logo toont.
    • Als je smartwatch op dit moment uitstaat, houd je de kroon een paar seconden lang ingedrukt om deze aan te zetten.
  3. Zodra het witte G-logo op de smartwatch verschijnt, tik je tegelijkertijd linksboven en rechtsonder op de rand van de wijzerplaat. De smartwatch start nu op in de Fastboot mode.
  4. Druk op de zijknop naast de kroon om omlaag te scrollen.
  5. Als Recovery mode gemarkeerd is, druk je op de kroon. Het bericht 'Geen opdracht' verschijnt op de wijzerplaat.
  6. Houd de kroon ingedrukt en swipe tegelijkertijd omhoog op het scherm. Er verschijnt een foutopsporingsscherm op de wijzerplaat.
  7. Swipe omlaag tot de optie Gegevens wissen/fabrieksinstellingen terugzetten is gemarkeerd.
  8. Swipe naar rechts om je smartwatch en pincode te resetten.
  9. Swipe nogmaals naar rechts om te bevestigen.
  10. Reset via je telefooninstellingen.

Als je de bovenstaande stappen hebt geprobeerd en je smartwatch nog steeds niet is gereset, neem je contact op met support.

Stap 4: Koppel je telefoon en smartwatch opnieuw

Nadat je je smartwatch hebt gereset, koppel je je telefoon en smartwatch opnieuw door de instructies te volgen om de Google Pixel Watch in te stellen.

Geen wifi-verbinding

Een Netwerkfout-melding in de Google Pixel Watch-app kan erop wijzen dat je telefoon geen wifi-verbinding heeft. Als wifi op je Google Pixel Watch aanstaat, maakt deze automatisch verbinding met wifi-netwerken die zijn opgeslagen op je telefoon. Zorg dat je telefoon is verbonden met een wifi-netwerk en check daarna in de instellingen van je smartwatch of wifi aanstaat.

1. Swipe omlaag op de Google Pixel Watch en dan tik op Instellingen .
  2. Tik op Connectiviteit en danWifi. Als wifi uitstaat, tik je op de wifi-schakelaar om deze aan te zetten.
  3. Als er nog geen verbinding is, tik je op Netwerk toevoegen.
  4. Als een wachtwoord vereist is, tik je op Wachtwoord. Voer op je smartwatch je wachtwoord in wanneer dit wordt gevraagd.

Opmerking: Je smartwatch kan geen verbinding maken met wifi-netwerken die je eerst naar een pagina sturen voordat je verbinding kunt maken (bijvoorbeeld wifi-netwerken in hotels of cafés). Het apparaat kan ook geen verbinding maken met netwerken van 5 GHz.

Geen mobiele netwerkverbinding (alleen LTE)

Als je nog niet eerder een e-simkaartprofiel op de Google Pixel Watch hebt gehad, vind je hier meer informatie over hoe je de Google Pixel Watch met een mobiel abonnement instelt en beheert. De Pixel Watch en de Pixel Watch 2 hebben verschillende ondersteunde providers. Zorg dat je smartwatch een mobiel abonnement van een ondersteunde provider heeft.

Als je eerder een e-simkaartprofiel op de Google Pixel Watch hebt gehad en nu een inactief e-simkaartprofiel hebt dat nooit is verwijderd, vind je hier meer informatie over hoe je problemen met LTE-activering oplost.

Mijn e-simkaartprofiel is per ongeluk verwijderd (alleen LTE)

1. Swipe omlaag op de Google Pixel Watch en dan tik op Instellingen .
  2. Tik op Connectiviteit en dan Mobiel en dan Geavanceerd.
  3. Volg de instructies op het scherm om het e-simkaartprofiel opnieuw aan je smartwatch toe te voegen. Sommige providers moeten gebeld worden om de e-simkaart opnieuw te activeren.