For assistance with Fitbit health and fitness features on your Google Pixel Watch, including heart rate and heart health, exercise, and sleep, visit help.fitbit.com

Je Pixel-telefoon ontgrendelen met de Google Pixel Watch

Ontgrendel je telefoon met de functie Ontgrendelen via smartwatch op de Google Pixel Watch, in plaats van met een traditionele toegangscode of biometrische gegevens zoals een vingerafdruk of gezichtsherkenning.

Wat je nodig hebt om aan de slag te gaan

Smartwatchvereisten

Telefoonvereisten

Een Google Pixel Watch met een ingestelde toegangscode.

Een Google Pixel 4a of hoger met Android 13 of hoger

Opmerking: Andere apparaten, zoals tablets, kun je niet ontgrendelen met Ontgrendelen via smartwatch.

Je smartwatch moet aanstaan en op de juiste manier om je pols zitten.

Een telefoon waarop een toegangscode of biometrisch systeem is ingesteld. Als je geen toegangscode hebt ingesteld op je telefoon, kun je Ontgrendelen via smartwatch pas instellen nadat je dit hebt gedaan.

Je smartwatch moet via bluetooth zijn gekoppeld aan je telefoon voordat je Ontgrendelen via smartwatch instelt.

Ontgrendel je telefoon minstens één keer per dag met een toegangscode of biometrische gegevens om Ontgrendelen via smartwatch actief te houden.

Ontgrendelen via smartwatch instellen

Stel Ontgrendelen via smartwatch in door eerst je smartwatch te ontgrendelen terwijl deze om je pols zit. De Pixel Watch blijft ontgrendeld zolang deze om je pols zit. Stel Ontgrendelen via smartwatch in via de Google Pixel Watch-app of via de Android-instellingen. Zet deze functie uit om de batterijduur van de Pixel Watch te verlengen.

Ontgrendelen via smartwatch instellen via de Google Pixel Watch-app

1. Open Google Pixel Watch Google Pixel Watch op je telefoon.
  2. Tik op Voorkeuren smartwatch en dan Beveiliging en dan Ontgrendelen via smartwatch.
  3. Volg de instructies op het scherm om het instelproces van Ontgrendelen via smartwatch af te ronden.

Ontgrendelen via smartwatch instellen via de Android-instellingen

1. Ga op je telefoon naar Instellingen.
  2. Tik op Beveiliging en privacy en dan Apparaatontgrendeling en dan Ontgrendelen via gezichtsherkenning en vingerafdruk en dan Ontgrendelen via smartwatch.
  3. Volg de instructies op het scherm om het instelproces van Ontgrendelen via smartwatch af te ronden.

Nadat je de Pixel Watch hebt toegevoegd, verschijnt er een bevestigingsscherm op je smartwatch en in de Pixel Watch-app en kun je Ontgrendelen via smartwatch gebruiken.

Ontgrendelen via smartwatch gebruiken

Als je in de buurt van je telefoon bent, kun je deze ontgrendelen door op het vergrendelscherm omhoog te swipen of op een melding te tikken. Je kunt je smartwatch ook gebruiken om je telefoon te ontgrendelen als je gezicht of vingerafdruk niet wordt herkend.

Je smartwatch moet:

• Ontgrendeld zijn
  • Om je pols zitten
  • In de buurt van je telefoon zijn

Als je gezicht niet wordt herkend en Vergrendelscherm overslaan aanstaat, wordt je telefoon ontgrendeld en opent het laatst gebruikte scherm.

Als Vergrendelscherm overslaan uitstaat, wordt je telefoon ontgrendeld en blijft deze op het startscherm staan.

Ontgrendelen via smartwatch uitzetten

Op je telefoon

1. Open de Google Pixel Watch-app op je telefoon Google Pixel Watch.
  2. Tik op Voorkeuren smartwatch en dan Beveiliging en dan Ontgrendelen via smartwatch en dan Verwijderen en dan Verwijderen.

Op je smartwatch

1. Swipe omlaag op de Google Pixel Watch en dan tik op Instellingen .
  2. Tik op Beveiliging en dan Ontgrendelen via smartwatch en dan Verwijderen en dan Bevestigen .

Een melding krijgen als je telefoon is ontgrendeld

Je krijgt een melding op je smartwatch als je telefoon is ontgrendeld met Ontgrendelen via smartwatch. Als de ontgrendeling per ongeluk was, tik je op Vergrendelen op je smartwatch om je telefoon opnieuw te vergrendelen.

Opmerking: Nadat je je telefoon opnieuw hebt vergrendeld via je smartwatch, moet je Ontgrendelen via smartwatch opnieuw activeren met een toegangscode of biometrische gegevens op je telefoon.

Trillen bij melding voor Ontgrendelen via smartwatch uitzetten in Instellingen.

1. Swipe omlaag op de Google Pixel Watch en dan tik op Instellingen .
  2. Tik op Trillen en dan Ontgrendelen via smartwatch.

Problemen met Ontgrendelen via smartwatch oplossen

Als Ontgrendelen via smartwatch niet werkt, check je de instellingen en probeer je de volgende oplossingen:

Je telefoon en smartwatch liggen te ver uit elkaar

Dit voorkomt dat je telefoon per ongeluk wordt ontgrendeld vanaf de andere kant van de ruimte. Als je je telefoon opnieuw wilt vergrendelen nadat je een melding over ontgrendeling op je smartwatch hebt gekregen, tik je op je smartwatch op Vergrendelen.

Bluetooth is niet verbonden

Zorg dat de apparaten opnieuw worden gekoppeld in je bluetooth-instellingen. Zodra je opnieuw verbinding hebt met bluetooth en je je toegangscode of biometrische gegevens hebt ingevoerd, werkt Ontgrendelen via smartwatch weer.

Je bent de toegangscode van je smartwatch vergeten

Je smartwatch wordt niet getoond op het scherm Kies je smartwatch

1. Zorg dat je smartwatch via bluetooth is gekoppeld aan je telefoon.
  2. Zorg dat de Google Pixel Watch-app is geüpdatet naar versie 2.0 of hoger.
    1. Open de Google Pixel Watch-app Google Pixel Watch.
    2. Tik op Systeem en dan Versies.
      Je kunt dit ook op je smartwatch nagaan.
    3. Tik op de Google Pixel Watch op Instellingen en dan Systeem en dan Over en dan Versies.
  3. Start je smartwatch opnieuw op zodra je de app hebt geüpdatet.

Je krijgt een fout van een trust agent

Ga voor meer informatie naar Trust agents en zet Ontgrendelen via smartwatch aan.

1. Ga op je telefoon naar Instellingen.
  2. Tik op Beveiliging en privacy en dan Meer beveiligingsinstellingen en dan Trust agents.
  3. Tik op Ontgrendelen via smartwatch (Google) om deze functie aan te zetten.

Je gebruikt een Google Workspace-account dat deze functie niet toestaat

Tijdens het instelproces kun je de volgende foutmelding krijgen: 'Deze functie is geblokkeerd door werkbeleid. Neem bij vragen contact op met je IT-beheerder.' Als je een Google Workspace-account gebruikt dat wordt beheerd door een organisatie, hebben je IT-beheerders deze functie misschien uitgezet voor zakelijke gebruikers.
Je hebt Ontgrendelen verlengen aangezet
De 2 functies kunnen niet tegelijkertijd actief zijn. Met Ontgrendelen verlengen blijft het apparaat ontgrendeld en met Ontgrendelen via smartwatch wordt het apparaat ontgrendeld. Je kunt maar één functie tegelijk gebruiken, niet beide.

Je smartwatch moet worden geüpdatet naar de nieuwste softwareversie

Je smartwatch moet een recente versie van WearOS hebben als je Ontgrendelen via smartwatch wilt gebruiken.
Je kunt geen andere smartwatch toevoegen
Je kunt maar één smartwatch tegelijk aanmelden voor Ontgrendelen via smartwatch. Als je een andere smartwatch wilt toevoegen, moet je je eerste smartwatch verwijderen uit Ontgrendelen via smartwatch.