For assistance with Fitbit health and fitness features on your Google Pixel Watch, including heart rate and heart health, exercise, and sleep, visit help.fitbit.com

Hulp bij noodgevallen met de veiligheidsfuncties van de Google Pixel Watch

De Google Pixel Watch brengt je in contact met de hulpdiensten als je hulp nodig hebt. Als je je smartwatch minstens één keer hebt ontgrendeld sinds je deze hebt aangezet, kun je ook een contact voor noodgevallen bellen zonder deze te ontgrendelen.1 Bij de Google Pixel Watch 2 zijn alle veiligheidsfuncties beschikbaar, waaronder de nieuwe Veiligheidscheck7, of je telefoon in de buurt is of niet.

De Google Pixel Watch (wifi) moet binnen het bereik van je telefoon zijn en verbonden via bluetooth om de hulpdiensten te kunnen bellen. Je kunt op je smartwatch niet met de hulpdiensten praten als je smartwatch niet via bluetooth met een telefoon is verbonden.

De Google Pixel Watch LTE heeft een actieve LTE-verbinding op je smartwatch nodig om de hulpdiensten te bellen. De functie Veiligheidssignaal is beschikbaar op de Google Pixel Watch 2 LTE met Fitbit Premium.

Als je geen LTE-provider op je smartwatch hebt, gebruik je met Veiligheidssignaal5 veiligheidsfuncties zonder dat je telefoon in de buurt is. Met een actief Fitbit Premium-abonnement maak je zonder telefoon verbinding via Veiligheidssignaal. Ga voor meer informatie naar Veiligheidssignaal gebruiken op de Google Pixel Watch 2.

In bepaalde regio's is een actieve LTE-provider of Veiligheidssignaal vereist om noodoproepen vanaf een Pixel Watch te ondersteunen.

Veiligheidsfuncties aanzetten en gebruiken op de Pixel Watch

Ontdek hoe je deze verschillende beveiligingsfuncties aanzet en gebruikt:

Veiligheidsfunctie

Op de Pixel Watch

Op de Pixel Watch 2

SOS3

Valdetectie4

Contact voor noodgevallen bellen

Veiligheidssignaal5

Informatie delen in noodgevallen6

(Wear OS 4 of hoger)

Veiligheidscheck7

(Wear OS 4 of hoger)

Medische info

(Wear OS 4 of hoger)

SOS

SOS-signalen helpen bij noodgevallen. Activeer SOS door snel 5 keer achter elkaar op de kroon te drukken. Als je deze actie uitvoert, worden de hulpdiensten of een contact voor noodgevallen naar keuze gebeld.

Opmerking: De Google Pixel Watch (wifi) kan misschien niet alle alarmnummers in alle landen bellen. De Google Pixel Watch LTE kan zonder een actieve LTE-verbinding of Veiligheidssignaal misschien niet in alle landen alarmnummers bellen.

Je spreekt op de gebruikelijke manier met de hulpverleners. Als de Locatieservice voor noodgevallen aanstaat op je telefoon en de hulpverlener in je regio is ingesteld met de locatieservice voor noodgevallen, kan deze ook je locatie krijgen. Voor de Google Pixel Watch LTE staat Locatieservice voor noodgevallen standaard aan. Als je wilt checken of de locatieservice voor noodgevallen aanstaat voor je smartwatch, druk je op de kroon en tik je op Persoonlijke veiligheid en dan Locatieservice voor noodgevallen en dan Zet Locatieservice voor noodgevallen gebruiken aan.

Opmerking: Hiermee wordt SOS op je Pixel-telefoon niet ingesteld.

Stel SOS in

Op de Google Pixel Watch

1. Swipe omlaag op de Google Pixel Watch.
  2. Tik op Instellingen en dan Veiligheid en noodgevallen en dan SOS.
  3. Zet de gewenste functies aan. Stel bijvoorbeeld een noodgebaar of alarm in en kies een primair contact.

In de Google Pixel Watch-app

1. Open de Google Pixel Watch-app op je telefoon Google Pixel Watch.
  2. Tik op Voorkeuren smartwatch en dan Veiligheid en noodgevallen en dan SOS.
  3. Zet Noodgebaar aan.

SOS uitzetten

Op de Google Pixel Watch

1. Druk op de Google Pixel Watch op de kroon.
  2. Scrol omlaag en tik op Persoonlijke veiligheid en dan SOS.
  3. Zet Noodgebaar uit.

In de Google Pixel Watch-app

1. Open de Google Pixel Watch-app op je telefoon Google Pixel Watch.
  2. Tik op Horlogevoorkeuren en dan Veiligheid en noodgevallen en dan SOS.
  3. Zet Noodgebaar uit.

Contacten voor noodgevallen toevoegen

Voeg meerdere contacten voor noodgevallen toe en kies 1 primair contact.

1. Swipe omlaag op de Google Pixel Watch.
  2. Tik op Instellingen en dan Persoonlijke veiligheid en dan SOS.
  3. Tik op Contact toevoegen. Geef aan of je toegang wilt geven of weigeren tot de contacten die zijn opgeslagen op je telefoon.
  4. Tik op de naam van het contact en dan op het nummer.
  5. Als je een primair contact voor noodgevallen wilt kiezen, tik je op Hulpdiensten of op een contact in de lijst met toegevoegde contacten voor noodgevallen. De bijbehorende naamkaart wordt nu gemarkeerd.

Je kunt ook contacten voor noodgevallen toevoegen via de app Persoonlijke veiligheid op je Pixel-telefoon.

Contacten voor noodgevallen verwijderen

1. Swipe omlaag op de Google Pixel Watch.
  2. Tik op Instellingen en dan Persoonlijke veiligheid en dan SOS en dan Contacten bewerken.
  3. Tik op Verwijderen naast het contact dat je wilt verwijderen.

Onbedoeld bellen

Als je per ongeluk de hulpdiensten belt, moet je niet ophangen. Laat de telefonist bij de alarmcentrale weten dat het gesprek onbedoeld was en dat je geen hulp nodig hebt.

Valdetectie

Alleen in landen die door de Pixel worden ondersteund. Niet beschikbaar in Duitsland.

Als een harde val wordt waargenomen, wacht de Google Pixel Watch ongeveer 30 seconden en zal daarna trillen, een luid signaal afspelen en je vragen of je de hulpdiensten wilt bellen.2 Als je niet beweegt, niet reageert en de melding niet uitzet, zal je smartwatch trillen, een alarm afspelen en 60 seconden wachten voordat de hulpdiensten worden gebeld met een automatisch spraakbericht waarin wordt verteld dat je Pixel Watch een val heeft waargenomen. Als je toestemming hebt gegeven om je locatie te delen, deelt de Google Pixel Watch je locatie met de hulpdiensten.

Opmerking: Als je valdetectie hebt aangezet en naar een niet-ondersteunde regio reist, is de functie tijdelijk niet beschikbaar.

Valdetectie instellen

Op de Google Pixel Watch

1. Druk op de Google Pixel Watch op de kroon.
  2. Tik op Persoonlijke veiligheid en dan Valdetectie.
  3. Zet Valdetectie aan.

In de Google Pixel Watch-app

1. Open de Google Pixel Watch-app op je telefoon Google Pixel Watch.
  2. Tik op Horlogevoorkeurenen dan Veiligheid en noodgevallenen dan Valdetectie.
  3. Zet Valdetectie aan.

Hoe valdetectie de hulpdiensten helpt je te bereiken

Als een harde val wordt waargenomen en je niet binnen 60 seconden op de melding reageert, deelt de Pixel Watch je locatie in het automatische spraakbericht dat tijdens het gesprek met de hulpdiensten wordt afgespeeld.

Opmerking: Gebruikers die valdetectie hebben aangezet en Persoonlijke veiligheid geen locatierechten 'tijdens gebruik' hebben gegeven, moeten Valdetectie updaten zodat je locatie met de hulpdiensten kan worden gedeeld via het geautomatiseerde spraakbericht.

Zo update je Valdetectie:

1. Druk op de Google Pixel Watch op de kroon.
  2. Tik op Persoonlijke veiligheiden dan Valdetectie en dan Nu updaten.

Voorbeeld van een automatisch spraakbericht

Gebruik de Google Pixel Watch-app voor een voorbeeld van het automatische audiobericht dat de locatie van je apparaat deelt.

1. Open de Google Pixel Watch-app op je telefoon Google Pixel Watch.
  2. Tik op Veiligheid en noodgevallen en dan Valdetectie en dan Wat de telefonist bij de alarmcentrale hoort.

Opmerking: Als je wilt, kun je tijdens een incident zelf iets zeggen tijdens het automatische spraakbericht.

Valdetectie helpen verbeteren

Help de valdetectie te verbeteren door gegevens van de bewegingssensor te delen met Google. Google gebruikt deze gegevens om de Valdetectie voor iedereen te verbeteren. De gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt. Deze gegevens worden niet gekoppeld aan je Google-account en zijn niet persoonlijk identificeerbaar. Je kunt valdetectie aanzetten ongeacht of je Google helpt om valdetectie te verbeteren.

Op de Google Pixel Watch

1. Druk op de Google Pixel Watch op de kroon.
  2. Tik op Persoonlijke veiligheid en dan Valdetectie.
  3. Zet Help Valdetectie te verbeteren aan.

In de Google Pixel Watch-app

1. Open de Google Pixel Watch-app op je telefoon Google Pixel Watch.
  2. Tik op Horlogevoorkeurenen dan Veiligheid en noodgevallenen dan Persoonlijke veiligheid.
Zet Help Valdetectie te verbeteren aan.

Informatie delen in noodgevallen

Informatie delen in noodgevallen stuurt je realtime locatie en updates naar je contacten voor noodgevallen.

1. Druk op de Google Pixel Watch op de kroon.
  2. Tik op Persoonlijke veiligheid en dan Informatie delen in noodgevallen.
  3. Selecteer de contacten waarmee je je locatie wilt delen en tik op Realtime locatie delen.
  4. Als je Informatie delen in noodgevallen wilt stoppen, tik je op Informatie delen in noodgevallen stoppen en dan Informatie delen in noodgevallen stoppen .

Instellingen voor Informatie delen in noodgevallen

Stel in dat de informatie wordt gedeeld met je contacten voor noodgevallen.

1. Druk op de Google Pixel Watch op de kroon.
  2. Tik op Persoonlijke veiligheid en dan Je gegevens en dan Toegang tot informatie bij nood.
  3. Scrol omlaag op het scherm en tik op Instellingen.
  4. Selecteer de informatie die je met je contacten voor noodgevallen wilt delen bij delen in noodgevallen.
  5. Zet Locatie delen vanaf meerdere apparaten aan of uit.8

Veiligheidscheck

Hiermee stelt je smartwatch een inchecktimer in om te checken of je veilig bent. Als je op de ingestelde tijd niet hebt bevestigd dat je in orde bent, deelt de Veiligheidscheck automatisch je locatie met je contacten voor noodgevallen.

1. Druk op de Google Pixel Watch op de kroon.
  2. Tik op Persoonlijke veiligheid en dan Veiligheidscheck.
  3. Selecteer je activiteit.
  4. Stel de timerduur in.
  5. Selecteer de contacten waarmee je je locatie wilt delen en tik op Timer starten.
    Opmerking: Je kunt je contacten laten weten wanneer je een Veiligheidscheck start of annuleert, of je kunt de Veiligheidscheck instellen om gewoon je contacten op de hoogte te stellen als je tegen het einde van de timer nog niet hebt gereageerd. Dit wordt automatisch geëscaleerd naar Delen in noodgevallen.
  6. Als je de Veiligheidscheck wilt stoppen, tik je op Veiligheidscheck beëindigen of Veiligheidscheck stoppen en dan Veiligheidscheck stoppen .

Medische informatie

1. Open op je telefoon de app Persoonlijke veiligheid.
  2. Tik op Je gegevens en dan Medische informatie.
  3. Vul je medische informatie in. Voor hulp bij noodgevallen wordt deze informatie zelfs getoond op een vergrendelde smartwatch.

Opmerking: Samsung-gebruikers hebben deze functie niet, omdat ze een aparte veiligheids-app hebben.

Informatie bij nood delen met hulpdiensten

Gebruik de app Persoonlijke veiligheid om informatie naar hulpdiensten te sturen.

Op je telefoon:

1. Open de app Persoonlijke veiligheid.
  2. Tik op Je gegevens en dan Toegang tot informatie bij nood en dan Delen tijdens noodoproep.

Op je smartwatch:

1. Open de app Persoonlijke veiligheid.
  2. Scroll naar Noodinformatie
  3. Tik op Toegang tot noodinformatie en dan Delen tijdens noodoproep.

1 De Google Pixel Watch werkt met radiosignalen, waarvan niet in alle omstandigheden kan worden gegarandeerd dat deze voor verbinding zorgen. Vertrouw nooit uitsluitend op een draadloos apparaat voor noodcommunicatie.

2 Voor valdetectie worden bewegingssensoren op je Pixel Watch gebruikt. Bewegingen met een hoge impact kunnen de valdetectie activeren. De valdetectie kan niet elke val waarnemen.

3 SOS: Voor SOS moet de locatie aanstaan en heb je een 4G LTE-service of een internetverbinding nodig. SOS is afhankelijk van de netwerkverbinding en andere factoren, waardoor de functie misschien niet betrouwbaar is voor noodcommunicatie. Ook is die misschien niet in alle landen of talen beschikbaar. Ga naar g.co/pixelwatch/personalsafety voor meer informatie.

4 Valdetectie: Valdetectie is niet in alle landen beschikbaar en is afhankelijk van de netwerkverbinding en andere factoren. Je smartwatch is misschien geen betrouwbare methode voor noodcommunicatie. Valdetectie merkt misschien niet elke val op. Als je de hulpdiensten wilt bellen op een Google Pixel Watch zonder 4G LTE, moet je je smartwatch dicht bij je gekoppelde telefoon houden. Gebruikers moeten Valdetectie rechten geven om de locatie extern te delen. Er kunnen datakosten in rekening worden gebracht. Ga naar g.co/pixelwatch/personalsafety voor meer informatie.

5 Veiligheidssignaal: Niet beschikbaar op de Pixel Watch 2 (wifi) en niet in alle landen. Voor Veiligheidssignaal moet de locatie aanstaan. In noodgevallen kunnen abonnees van Fitbit Premium zonder een 4G LTE-smartwatch toegang krijgen tot een 4G LTE-netwerk om de veiligheidsfuncties te gebruiken. Als je smartwatch niet aan je telefoon is gekoppeld, kun je met Veiligheidssignaal niet bellen via wifi.

6 Informatie delen in noodgevallen: Er kunnen datakosten in rekening worden gebracht. Voor Informatie delen in noodgevallen moet de locatie aanstaan en heb je een 4G LTE-service of een internetverbinding nodig. Informatie delen in noodgevallen is afhankelijk van de netwerkverbinding en andere factoren, waardoor de functie misschien geen betrouwbare methode is voor noodcommunicatie. Bovendien is die misschien niet in alle landen of talen beschikbaar. Ga naar g.co/pixelwatch/personalsafety voor meer informatie.

7 Veiligheidscheck: Er kunnen datakosten in rekening worden gebracht. Voor Veiligheidscheck moet de locatie aanstaan en heb je een 4G LTE-service of een internetverbinding nodig. Veiligheidscheck is afhankelijk van de netwerkverbinding en andere factoren waardoor de functie misschien geen betrouwbare methode is om contact te krijgen met de hulpdiensten. Bovendien is die misschien niet in alle landen of talen beschikbaar. Ga naar g.co/pixelwatch/personalsafety voor meer informatie.

8 Als locatie delen vanaf meerdere apparaten aanstaat voor je apparaat, gebruiken we de locatie van dat apparaat als back-up als je Informatie delen in noodgevallen start op een ander apparaat, maar dat apparaat de locatie niet meer kan delen.

Voor SOS moet de locatie aanstaan en heb je een 4G LTE-service of een internetverbinding nodig. Valdetectie en SOS zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van netwerken en andere factoren. Er is geen garantie dat ze werken voor noodcommunicatie en ze zijn misschien niet in alle regio's of talen beschikbaar. Valdetectie merkt misschien niet elke val op. Automatisch de hulpdiensten bellen is niet in alle landen beschikbaar. Ga naar g.co/pixelwatch/personalsafety voor meer informatie.