Tijdens een noodgeval hulp krijgen met je Android-telefoon

Je kunt de app Persoonlijke veiligheid gebruiken om je noodinformatie op te slaan en te delen. In bepaalde landen en regio's en bij bepaalde providers kan je telefoon ook automatisch contact opnemen met hulpdiensten.

Belangrijk:

Voorbereid zijn op een noodgeval

Belangrijk: Iedereen die op je telefoon kijkt, kan je bericht op het vergrendelscherm en je noodinformatie bekijken, ook als je telefoon is vergrendeld. Je kunt deze instelling uitzetten in de app Veiligheid App Veiligheid.

De app Persoonlijke veiligheid gebruiken

De app Persoonlijke veiligheid is beschikbaar op bepaalde Android-apparaten. In de Play Store en in Instellingen heet de app Persoonlijke veiligheid, maar in de lijst met apps heet de app kort Veiligheid App Veiligheid.

Tip: Als je de app Veiligheid uit je lijst met apps wilt verwijderen, kun je de app uitzetten. Meer informatie over hoe je apps uitzet die bij je Android-telefoon zijn geleverd

Wat je ermee kunt doen

• Als de app Persoonlijke veiligheid niet is geïnstalleerd op je telefoon met Android 12 of lager: Je kunt inloggen met je Google-account, en contacten voor noodgevallen en medische informatie toevoegen.
  • Als de app Veiligheid is geïnstalleerd: Je kunt SOS, de veiligheidscheck en crisismeldingen gebruiken en informatie delen in noodgevallen.

Wat je nodig hebt

Voor sommige functies van de app Persoonlijke veiligheid moeten locatieservices en rechten aanstaan, bijvoorbeeld voor informatie delen in noodgevallen, detectie van auto-ongelukken en crisismeldingen. Voor sommige gebruikerstypen is locatie delen alleen beschikbaar in bepaalde landen en regio's. Meer informatie over locatie delen

Je kunt je realtime locatie met anderen delen vanaf je apparaten met de functie Locatie delen. Als je je locatie met iemand deelt, kan die persoon je naam, foto en realtime locatie bekijken in Google-producten, waaronder Google Maps. Je gedeelde locatiegegevens kunnen het volgende bevatten:

• Je huidige of eerdere locaties
  • Je huidige activiteiten, zoals autorijden of lopen
  • De details van je apparaat, zoals batterijduur of gps-verbindingen
  • Je plaatsen, zoals thuis, werk of bestemmingen
Noodinformatie toevoegen aan de app Persoonlijke veiligheid
Je kunt persoonlijke noodinformatie toevoegen aan het vergrendelscherm van je telefoon, zoals je bloedgroep, allergieën en medicatie.
  1. Open de app Veiligheid App Veiligheid op je telefoon.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik op Je gegevens.
  4. Voeg je informatie voor noodgevallen toe.
    • Voor medische informatie:
      • Tik op Medische informatie.
      • Tik op het item in de lijst dat je wilt updaten om informatie zoals bloedgroep, allergieën of medicatie toe te voegen.
    • Voor contacten voor noodgevallen:
      • Tik op Contacten voor noodgevallen en dan Contact toevoegen en kies het bestaande contact dat je wilt toevoegen.
Tips:
  • Als je je noodinformatie wilt tonen als je scherm is vergrendeld, tik je op Toegang krijgen tot noodinformatie en dan Tonen indien vergrendeld.
  • Als je telefoon geen simkaart of e-simkaart heeft, kun je misschien wel noodoproepen plaatsen, maar kun je je contacten voor noodgevallen niet bellen. Meer informatie over hoe je een simkaart plaatst
SOS instellen of aan- of uitzetten
Als je je in een noodsituatie bevindt, kun je je telefoon gebruiken om noodacties te activeren, zoals bellen voor hulp, je locatie delen met je contacten voor noodgevallen en video opnemen.
Belangrijk:
  • Je telefoon moet een sim hebben om gebruik te maken van detectie van auto-ongelukken. Meer informatie over hoe je een sim plaatst
  • SOS werkt niet in de vliegtuigmodus of als Batterijbesparing aanstaat.
  • SOS is beschikbaar op Android 12 en hoger.

SOS instellen en aanzetten

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Veiligheid en noodgevallen en dan SOS.
  3. Tik rechtsonder op Instellen starten.
  4. Als je hulp nodig hebt, kan je telefoon noodacties starten.
    1. Tik op Starten om een alarmnummer in te stellen.
      1. Als je het lokale alarmnummer wilt wijzigen, tik je op Nummer wijzigen.
      2. Als je het juiste lokale nummer hebt, tik je op Volgende.
    2. Als je je locatiegegevens wilt delen met en updates wilt sturen naar je contacten voor noodgevallen, tik je op Instellen starten en dan Instellen.
      1. Tik op Contact toevoegen en kies met welk contact je informatie wilt delen tijdens een noodgeval.
      2. Kies welke informatie SOS moet delen met je contact voor noodgevallen.
      3. Tik op Volgende.
    3. Als je je locatie wilt delen in een noodgeval, geef je de app Persoonlijke veiligheid toegang tot je locatie tijdens gebruik van de app.
      1. Tik op Volgende en dan Tijdens gebruik van de app.
    4. Als je wilt dat SOS een opname bij noodgevallen start bij gebruik van andere functies van je telefoon, scroll je omlaag en tik je op Instellen starten.
      1. Als je een noodvideo wilt opnemen, tik je op Aanzetten en dan Tijdens gebruik van de app.
      2. Je kunt de video automatisch laten delen met je contacten voor noodgevallen nadat er een back-up van is gemaakt op je apparaat. Kies Automatisch delen na back-up en dan Volgende.
    5. Kies een van de opties om SOS-acties te starten:
      1. Selecteer Ingedrukt houden gebruiken om acties te starten.
      2. Selecteer Acties onmiddellijk starten na aftellen. Als je wilt dat er bij deze optie een alarm afgaat, zet je Alarmgeluid afspelen aan.
  5. Tik op Klaar.

Kiezen hoe je SOS wilt starten

Je kunt SOS zo instellen dat de noodacties automatisch worden gestart of je kunt eerst een bevestigingsstap vereisen voordat ze worden gestart.

1. Open de app Instellingen op de telefoon.
  2. Tik op Veiligheid en noodgevallen en dan SOS.
  3. Tik onder Hoe het werkt op het icoon Instellingen.
  4. Je kunt SOS op twee manieren instellen:
    • Als je een bevestigingsstap wilt toevoegen voordat een noodactie wordt gestart, tik je op Je vinger op het scherm houden om acties te starten.
    • Als je noodacties automatisch wilt starten na 5 seconden aftellen, tik je op Acties automatisch starten.

SOS uitzetten

1. Open de app Instellingen op de telefoon.
  2. Tik op Veiligheid en noodgevallen en dan SOS.
  3. Tik onder Hoe het werkt op het icoon Instellingen.
  4. Tik op SOS uitzetten.
Een bericht op je vergrendelingsscherm zetten
  1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Weergave.
  3. Tik onder Schermvergrendeling op Vergrendelscherm en dan Tekst toevoegen op vergrendelscherm.
  4. Voeg een bericht toe met bijvoorbeeld informatie om iemand te helpen je telefoon terug te brengen als je die kwijtraakt.
  5. Tik op Opslaan.
Meldingen voor noodberichten beheren
Belangrijk: Je kunt meldingen voor noodberichten gebruiken om bepaalde noodberichten te beheren, zoals waarschuwingen voor rampen en dreigingen en AMBER Alerts.

Je kunt meldingstypen aan- of uitzetten, eerdere meldingen bekijken en de instellingen voor geluid en trillen beheren.

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Meldingen en dan Noodmeldingen.
  3. Kies hoe vaak je meldingen wilt krijgen en welke instellingen je wilt aanzetten.

Maandelijkse tests beheren

Je kunt de instellingen voor maandelijkse tests wijzigen via Ontwikkelaarsopties. Als je Ontwikkelaarsopties aanzet, kan dit van invloed zijn op andere instellingen op je telefoon. Meer informatie over Ontwikkelaarsopties
  1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Over de telefoon.
  3. Tik 7 keer op Buildnummer.
  4. Voer je pincode, wachtwoord of patroon in om Ontwikkelaarsopties aan te zetten.
  5. Tik in de app Instellingen op je telefoon op Meldingen en dan Mobiele noodmeldingen.
  6. Zet Testmeldingen aan of uit.
Als je Ontwikkelaarsopties wilt uitzetten, ga je naar de app Instellingen van je telefoon en tik je op Systeem en dan Ontwikkelaarsopties.

Hulp krijgen bij een noodgeval

SOS gebruiken om te bellen voor hulp, je contacten op de hoogte te brengen en video's op te nemen

Belangrijk: Je kunt je realtime locatie alleen delen met je contacten voor noodgevallen als je een wifi- of mobiele internetverbinding hebt.

Als je je in een noodsituatie bevindt, kun je je telefoon gebruiken om noodacties te starten, zoals bellen voor hulp, je locatie delen met je contacten voor noodgevallen en video opnemen.

1. Druk minstens 5 keer op de aan/uit-knop op je telefoon.
  2. Afhankelijk van de instellingen houd je je vinger 3 seconden op de rode cirkel of wacht je tot het automatisch aftellen stopt om de noodoproep te starten.
  3. Nadat je een noodoproep hebt gestart, worden afhankelijk van je instellingen ook andere noodacties gestart.

Belangrijk: Als je de functies voor informatie delen in noodgevallen en video-opnamen hebt aangezet, worden deze acties gestart terwijl er naar de hulpdiensten wordt gebeld. Meer informatie over hoe je video's opneemt in een noodgeval

Video opnemen tijdens een noodgeval

Hoe werkt Opname bij noodgevallen?

Terwijl Opname bij noodgevallen actief is, kun je je telefoon nog steeds gebruiken om andere taken uit te voeren, zoals je locatie delen met contacten voor noodgevallen en hulp krijgen van de lokale hulpdiensten.

Belangrijk:

• Video-opnamen zijn ontworpen om noodsituaties en gerelateerde gebeurtenissen op te nemen en zo je persoonlijke veiligheid te verbeteren. In aanvulling op ons Privacybeleid kunnen we het gebruik van de app, deelacties met contacten voor noodgevallen en weergaven en downloads van videolinks registreren als je gebruikmaakt van de functies van onze producten om video- en audiocontent (zoals opnamen van een noodsituatie) op te nemen, te uploaden en/of te delen.
  • Opnamen van gebeurtenissen tijdens noodgevallen kunnen verontrustend zijn voor je contacten voor noodgevallen en kunnen ertoe leiden dat deze mensen van streek raken.
  • Gebruik de functie voor het delen van video's daarom verstandig. Het is jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat je de wet naleeft tijdens het gebruik van deze functie, waaronder de toepasselijke wetgeving over video-opnamen en het opnemen van telefoongesprekken.
  • Als je deze functie gebruikt, erken en accepteer je de hierboven vermelde verklaringen. Meer informatie over onze Algemene Voorwaarden

Als je een andere app opent die je camera gebruikt, wordt Opname bij noodgevallen onderbroken. Als Opname bij noodgevallen is onderbroken, toont je opname een grijs scherm. Open de app Veiligheid opnieuw of tik op de melding bovenaan het scherm om terug te gaan naar Opname bij noodgevallen.

Via Opname bij noodgevallen kun je een video van maximaal 45 minuten opnemen en opslaan. De kwaliteit van de video is ongeveer 10 MB per minuut.

Hoe werkt automatisch delen?

Als je automatisch delen aanzet, wordt na elke opname automatisch een link naar je video gedeeld met al je contacten voor noodgevallen. Als je geen contacten voor noodgevallen hebt ingesteld, wordt je video met niemand gedeeld. Als je besluit dat je de video niet wilt delen, heb je na de opname 15 seconden de tijd om het delen van de video te annuleren. Het delen is afhankelijk van je internetverbinding en er kan tijd zitten tussen het moment waarop de opname klaar is en het moment waarop de video wordt geüpload en gedeeld. Alle contacten voor noodgevallen waarmee je je video deelt, kunnen een kopie van de video downloaden.

Er kan per video maar één actieve link voor delen tegelijk zijn. Elke gemaakte link verloopt na 7 dagen om zo je privacy te beschermen. Je kunt een link op elk moment deactiveren. Als je de timer voor verloop van de link wilt vernieuwen, deactiveer je de bestaande link en maak je een nieuwe link.

Zo deactiveer je een link voor delen:

1. Open de app Veiligheid App Veiligheid op je telefoon.
  2. Tik linksboven op Je gegevens en dan Je video's.
  3. Tik naast een video op Meer Meer en dan Delen stoppen en dan Delen stoppen.

Tip: Als je de link voor delen wilt vernieuwen, tik je op Link ophalen voor delen.

Opname bij noodgevallen is bedoeld voor persoonlijk gebruik in noodsituaties om je veilig te houden. Google deactiveert een actieve gedeelde link automatisch als deze overmatig wordt gedeeld.

Hoe werkt automatische back-up?

Video's die zijn gemaakt met Opname bij noodgevallen worden automatisch geüpload naar de cloud om gegevensverlies te voorkomen als je je telefoon kwijtraakt of als deze wordt vernietigd tijdens een noodgeval. Voor de upload naar de cloud is een internetverbinding vereist. Hieraan kunnen kosten verbonden zijn als je een datalimiet hebt. Je kunt geüploade opnamen op elk moment beheren als je een internetverbinding hebt.

Zo beheer je je video's:

1. Open de app Veiligheid App Veiligheid op je telefoon.
  2. Tik linksboven op Je gegevens en dan Je video's.
  3. Tik naast een video op Meer Meer en dan Delen of Verwijderen.
Tip: Als je een bestand verwijdert, wordt dit definitief uit je Google-account verwijderd. Je kunt dit niet ongedaan maken.
Onbedoelde gesprekken

Als je per ongeluk de hulpdiensten belt, moet je niet ophangen. Laat de telefonist bij de alarmcentrale weten dat het gesprek onbedoeld was en dat je geen hulp nodig hebt.

Noodinformatie zoeken
  1. Swipe omhoog op een vergrendeld scherm.
  2. Tik op Noodgeval En dan Informatie noodmelding bekijken.
Je locatie automatisch sturen

De locatie van je telefoon kan worden gestuurd als je een alarmnummer belt of sms't, bijvoorbeeld als je 911 belt in de Verenigde Staten of 112 in Europa. Zo kunnen hulpverleners je sneller vinden.

Als de Android-functie Locatieservice voor noodgevallen werkt in je land of regio en op je mobiele netwerk (en je deze functie niet hebt uitgezet), wordt de locatie van je telefoon automatisch via deze functie doorgegeven aan hulpverleners. Als Locatieservice voor noodgevallen uitstaat, kan je mobiele provider de locatie van het apparaat nog steeds versturen tijdens een noodoproep of -sms.

'Locatieservice voor noodgevallen' in- of uitschakelen

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Locatie en dan Locatieservices en dan Locatieservice voor noodgevallen of Google-locatieservice voor noodgevallen.
  3. Zet Locatieservice voor noodgevallen of Google-locatieservice voor noodgevallen aan of uit.

Hoe Locatieservice voor noodgevallen werkt

Je telefoon maakt alleen gebruik van de locatieservice voor noodgevallen als je een alarmnummer belt of er een tekstbericht naar stuurt.

Als de locatieservice voor noodgevallen aanstaat op je telefoon, kan deze Google-locatieservices en andere informatie gebruiken om de meest nauwkeurige locatie voor je telefoon te bepalen tijdens een noodoproep. De locatieservice voor noodgevallen kan ook extra informatie sturen, zoals de taal waarop je apparaat is ingesteld.

Je telefoon maakt deze gegevens beschikbaar voor geautoriseerde hulpdiensten zodat ze jou kunnen vinden en helpen. Hulpdiensten krijgen deze gegevens rechtstreeks vanaf je telefoon en niet via Google.

Nadat je een gesprek of sms hebt afgerond waarin de locatieservice voor noodgevallen actief was, stuurt je telefoon gebruiks-, analyse- en diagnostische gegevens naar Google via Google Play-services. Met deze informatie analyseert Google hoe goed de locatieservice voor noodgevallen werkt. Google krijgt geen informatie die je kan identificeren, waaronder je locatie.

Als je je locatie stuurt via de locatieservice voor noodgevallen, werkt dit anders dan als je je locatie deelt via Google Maps. Meer informatie over Locatie delen via Google Maps

Je locatie delen met je contacten voor noodgevallen
Je kunt je locatie vindbaar maken voor je contacten voor noodgevallen en zorgen dat ze updates krijgen over je locatie en batterijpercentage. Je moet de app Persoonlijke veiligheid toegang geven tot je locatie.

Als je informatie delen in noodgevallen wilt gebruiken, moet je:

• minstens één contact voor noodgevallen hebben,
  • de app Veiligheid locatierechten geven voor Tijdens gebruik,
  • een internetverbinding hebben en Locatieservices aanzetten.

Informatie delen in noodgevallen starten

1. Open de app Veiligheid App Veiligheid op je telefoon.
  2. Tik op Informatie delen in noodgevallen.
  3. Selecteer met wie je je realtime locatie wilt delen.
    • Je kunt ook een optioneel bericht toevoegen.
  4. Tik op Delen.
    • Tik op de banner van de melding om de details van de gedeelde informatie te bekijken.

Tip: Als je in jouw land of regio je locatie niet kunt delen, krijg je een bericht in de app Veiligheid.

Geen informatie meer delen in noodgevallen

1. Open de app Veiligheid App Veiligheid op je telefoon.
  2. Tik linksboven op Informatie delen in noodgevallen en dan Stoppen en dan Delen stoppen.
    • Je kunt een opmerking toevoegen om uit te leggen waarom je bent gestopt met delen in noodgevallen.

Tip: Informatie delen in noodgevallen wordt na 24 uur automatisch beëindigd.

Instellingen voor Informatie delen in noodgevallen beheren

1. Open de app Veiligheid App Veiligheid op je apparaat.
  2. Tik op Veiligheid en noodgevallen > Informatie delen in noodgevallen.
  3. Scroll omlaag op het scherm en tik op Instellingen.
  4. Selecteer de informatie die je met je contacten voor noodgevallen wilt delen tijdens delen in noodgevallen.
  5. Zet Locatie delen vanaf meerdere apparaten aan of uit.

Tip: Als Locatie delen vanaf meerdere apparaten aanstaat voor een apparaat, gebruiken we de locatie van het apparaat als back-up voor het geval je delen in noodgevallen start op een ander apparaat, maar dat andere apparaat de locatie niet meer kan delen.

Een veiligheidscheck plannen
Als je wilt dat je telefoon checkt of het goed met je gaat en je contacten voor noodgevallen laat weten dat er iets mis is, kun je een veiligheidscheck plannen. Je kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van een veiligheidscheck als je in een onbekende omgeving loopt of naar een feestje gaat. Je moet de app Veiligheid locatierechten geven voor Tijdens gebruik.
  1. Open de app Veiligheid App Veiligheid op je telefoon.
  2. Tik op Veiligheidscheck.
  3. Selecteer de Reden en Duur.
    • Je kunt de check instellen voor elke duur tot maximaal 24 uur.
  4. Tik op Volgende.
  5. Selecteer je contacten.
  6. Tik op Starten.

Tip: Als je meldingen voor je contacten voor noodgevallen aanzet, krijgen ze een melding als er een veiligheidscheck is gepland en is beëindigd.

Aangeven dat je veilig bent

Als het tijd is om te checken of je veilig bent, krijg je een melding 60 seconden voordat informatie delen in noodgevallen wordt gestart. Als je zelf aangeeft dat je veilig bent, wordt informatie delen in noodgevallen geannuleerd. Je kunt de veiligheidscheck op elk moment stopzetten via de melding. Als je niet binnen 60 seconden een van de opties kiest, wordt informatie delen in noodgevallen gestart.

1. Kies een van de volgende opties als je de melding krijgt:
    • Ik ben in orde
    • Nu delen
    • Alarmnummer bellen
  2. Als je telefoon is vergrendeld, moet je deze misschien ontgrendelen.

Als je telefoon uitgaat of het signaal wegvalt, blijft de veiligheidscheck actief en wordt informatie delen in noodgevallen gestart op de geplande inchecktijd met je laatst bekende locatie.

Hoe contacten voor noodgevallen worden geïnformeerd
Als er een veiligheidscheck wordt gestart en je meldingen voor je contacten voor noodgevallen hebt aangezet, krijgen ze een sms met je naam, de duur van de veiligheidscheck en een reden (als je die hebt opgegeven). Als je later handmatig informatie deelt in noodgevallen of niet kunt aangeven dat je veilig bent als je telefoon zich meldt, deelt Google een link om je realtime locatie en het resterende batterijpercentage te bekijken in Google Maps.
Het delen van informatie in noodgevallen en de veiligheidscheck stoppen als je deze functies uitzet of aangeeft dat je veilig bent. Als de functies zijn gestopt, stuurt Google nog een tekstbericht naar je contacten om ze te laten weten dat de functies zijn beëindigd.
Informatie bij nood delen met hulpdiensten
Gebruik de app Persoonlijke veiligheid om informatie naar hulpdiensten te sturen.
Op je telefoon:
  1. Open de app Persoonlijke veiligheid.
  2. Tik op Je gegevens en dan Toegang krijgen tot noodinformatie en dan Delen tijdens noodoproep.
Crisismeldingen krijgen
Als je je aanmeldt voor crisismeldingen, krijg je in de app Veiligheid een melding over algemene noodgevallen of lokale crisissituaties, zoals een natuurramp. Crisismeldingen bevatten een link naar de homepage van de app Veiligheid. Daar kun je extra informatie vinden over de gebeurtenis.
Crisismeldingen zijn beschikbaar in alle landen en regio's en alle talen. Als je telefoon is ingesteld op een andere taal dan de lokale taal, staat de melding misschien in de officiële taal van je huidige locatie in plaats van de ingestelde taal.

Crisismeldingen aan- of uitzetten

1. Open de app Veiligheid App Veiligheid op je telefoon.
  2. Tik op Functies en dan Crisismeldingen.
  3. Zet Crisismeldingen aan of uit.

Hoe Google crisismeldingen stuurt

Google beheert crisisinformatie via officiële lokale bronnen. Als er een crisis wordt gemeld die betrekking heeft op je locatie, laat de app Veiligheid je dat weten. Google post crisismeldingen op basis van verschillende factoren, zoals de internetverbinding in het getroffen gebied, de beschikbaarheid van officiële content van overheden en andere betrouwbare organisaties, en de gevolgen ter plaatse. Over het algemeen zijn meldingen beschikbaar in de primaire talen van het getroffen gebied en in het Engels. Meer informatie over crisismeldingen

Meer informatie over aardbevingen in je omgeving

Je telefoon kan aardbevingen in je omgeving waarnemen. Als je meer wilt weten over aardbevingen in de buurt, open je Google Zoeken en zoek je naar 'aardbeving in [je plaats of regio]'.

Als je niet meer wilt dat je telefoon bijdraagt aan aardbevingsdetectie, zet je Google-locatienauwkeurigheid op je telefoon uit.

Meldingen voor aardbevingen in de buurt krijgen
Je telefoon kan je geschatte locatie gebruiken om je meldingen te sturen over aardbevingen in de buurt met een kracht van 4,5 of hoger.

ShakeAlert

Deze aardbevingsalarmen zijn gebaseerd op gegevens van ShakeAlert en zijn momenteel actief in de volgende Amerikaanse staten: Californië, Oregon en Washington.

Android-systeem voor aardbevingsalarmen

Deze aardbevingsalarmen zijn gebaseerd op het Android-systeem voor aardbevingsalarmen.
Waar het Android-systeem voor aardbevingsalarmen actief is
  • Afghanistan
  • Albanië
  • Algerije
  • Anguilla
  • Antigua en Barbuda
  • Argentinië
  • Armenië
  • Aruba
  • Australië
  • Oostenrijk
  • Azerbeidzjan
  • Barbados
  • Bangladesh
  • Belize
  • Bhutan
  • Bolivia
  • Bosnië en Herzegovina
  • Brazilië
  • Bulgarije
  • Chili
  • Colombia
  • Kroatië
  • Cuba
  • Cyprus
  • Tsjechië
  • Djibouti
  • Dominica
  • Dominicaanse Republiek
  • Ecuador
  • Egypte
  • El Salvador
  • Eritrea
  • Ethiopië
  • Falklandeilanden
  • Frankrijk
  • Georgië
  • Duitsland
  • Griekenland
  • Grenada
  • Guadeloupe
  • Haïti
  • Honduras
  • Hongarije
  • IJsland
  • India
  • Iran
  • Irak
  • Israël
  • Jamaica
  • Jordanië
  • Kazachstan
  • Kosovo
  • Kirgizië
  • Laos
  • Libanon
  • Maleisië
  • Moldavië
  • Mongolië
  • Montenegro
  • Myanmar
  • Nepal
  • Nieuw-Zeeland
  • Nicaragua
  • Noord-Macedonië
  • Oman
  • Pakistan
  • Palestina
  • Papoea-Nieuw-Guinea
  • Peru
  • Filipijnen
  • Portugal
  • Roemenië
  • Saint-Barthélemy
  • Sint-Maarten (Frans gedeelte)
  • San Marino
  • Saudi-Arabië
  • Servië
  • Sint Maarten
  • Slowakije
  • Slovenië
  • Salomonseilanden
  • Somalië
  • Spanje
  • Zwitserland
  • Tadzjikistan
  • Tanzania
  • Thailand
  • Oost-Timor
  • Trinidad en Tobago
  • Tunesië
  • Turkije
  • Turkmenistan
  • Oekraïne
  • Verenigde Arabische Emiraten
  • Oezbekistan
  • Vanuatu
  • Venezuela

Aardbevingsalarmen staan standaard aan. Je krijgt misschien niet altijd een melding als er een aardbeving in je omgeving is en je krijgt alleen meldingen in ondersteunde landen. En soms krijg je een melding als je geen aardbeving op je locatie voelt.

Aardbevingsalarm aan- of uitzetten
Belangrijk: Je moet wifi of data hebben aangezet om meldingen te krijgen.
  1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Veiligheid en noodgevallen en dan Aardbevingsalarmen.
    • Als je Veiligheid en noodgevallen niet ziet, tik je op Locatie en dan Geavanceerd en dan Aardbevingsalarmen.
  3. Zet Aardbevingsalarmen aan of uit.