Veelgestelde vragen

Heb je vragen over je Pixel Buds? Hieronder vind je antwoorden. Als je het antwoord dat je zoekt niet kunt vinden, neem dan contact met ons op voor meer hulp.

Kun je de Pixel Buds-app gebruiken op Chromebooks?

De bijbehorende web-app voor de Pixel Buds Pro is alleen beschikbaar op Chromebook (ChromeOS v117.0.5931.0 of hoger) via mypixelbuds.google.com.

In welke landen zijn de Pixel Buds Pro beschikbaar?

De lijst met beschikbaarheid per land vind je in Landen waar apparaten en services beschikbaar zijn.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn Pixel Buds beter passen?

In Google Pixel Buds dragen vind je meer informatie over hoe je de Pixel Buds het best aanpast aan je oren.

Wat zijn de verschillen tussen Pixel Buds Pro en Pixel Buds A-Series?

Hier vind je meer informatie over ons assortiment Pixel Buds.

Hoe koppel ik mijn Pixel Buds?

Je kunt je Pixel Buds via bluetooth aan je apparaat koppelen. Ontdek hoe je de Pixel Buds instelt.

Hoe krijg ik de Pixel Buds-app?

Je kunt de Pixel Buds-app downloaden in de Google Play Store. Voor Pixel op Android 10 en hoger is de Pixel Buds-app geïntegreerd in de gegevens van het bluetooth-apparaat, dus je hoeft de app niet afzonderlijk te downloaden. Er is geen Pixel Buds-app voor iOS, maar de Pixel Buds werken in iOS als standaard Bluetooth®-oordopjes.

Hoe krijg ik de nieuwste software-update?

Als je de software-updates voor je Pixel Buds wilt krijgen, heb je een telefoon met Android 6.0 of hoger en de Pixel Buds-app nodig. Als je de Pixel Buds hebt gekoppeld aan een Pixel-telefoon of een telefoon met Android 6.0 of hoger waarop de Pixel Buds-app is geïnstalleerd, worden software-updates automatisch gedownload op de achtergrond terwijl je de Pixel Buds gebruikt. De updates worden geïnstalleerd wanneer je de oordopjes in de oplaadcase plaatst. De Pixel Buds A-Series en Pixel Buds Pro kun je ook handmatig updaten door naar de Pixel Buds-instellingen te gaan en te tikken op Meer instellingen en dan Firmware-update en dan Update beschikbaar. Ontdek meer informatie over firmware-updates.

Waarom heeft het ene oordopje een ander batterijniveau dan het andere oordopje?

De 2 oordopjes hebben op verschillende momenten verschillende functies waardoor de batterij zo lang mogelijk meegaat en hierdoor verbruikt het ene oordopje mogelijk meer batterijvermogen dan het andere. Een algoritme controleert de batterij op elk oordopje en kan op elk oordopje functies aanzetten die meer batterijvermogen verbruiken, terwijl er op slimme wijze prioriteit wordt gegeven aan connectiviteit en afspeelprestaties van hoge kwaliteit. Tijdens audiogesprekken is het algoritme conservatiever om te voorkomen dat je audio uitvalt. Na een lang gesprek is er misschien een groter batterijverschil, maar als je later overschakelt naar audio streamen of andere functies, zie je dat het verschil kleiner wordt.

Waarom wordt mijn media niet hervat nadat ik de Assistent heb gebruikt?

Dit kan gebeuren als je 2 apparaten met je Pixel Buds Pro hebt gekoppeld via Multipoint en je media streamt vanaf het apparaat zonder Assistent. Probeer de Pixel Buds-app te updaten.

Hoe kan ik mijn stem duidelijker maken in gesprekken?

Als je in een rumoerige omgeving bent, kan de transparantiemodus van Google Pixel Buds Pro storing veroorzaken in de uitvoer van je microfoon. In deze modus wordt een van de microfoons gebruikt om je de omgeving te laten horen. Probeer de modi voor actieve ruisonderdrukking te wijzigen om de gesprekskwaliteit te verbeteren.

Waarom leest de Assistent geen meldingen voor?

Als je gesproken meldingen wilt, moet je ten minste 1 van je gedragen oordopjes hebben ingesteld voor de Assistent en moet je gesproken meldingen hebben aangezet voor elke app waarvan je meldingen wilt krijgen.

Hoe vind ik mijn Pixel Buds met Vind mijn apparaat?

Als je Pixel Buds nog steeds zijn gekoppeld met je Pixel-apparaat of apparaat met Android 6.0 of hoger, kun je de Pixel Buds bellen. Als ze niet meer zijn verbonden, kun je de laatst bekende locatie weergeven.

Ik ben mijn oordopje kwijt. Kan ik een ander krijgen?

Als een deel van je Pixel Buds kwijt of beschadigd is, kun je een vervanging krijgen.

Hoe maak ik mijn Pixel Buds schoon?

Gebruik voor Google Pixel Buds A-Series een schone, zachte, droge pluisvrije doek. Gebruik voor Google Pixel Buds Pro eerst je pluisvrije doek. Als er dan nog vuil aanwezig is, verwijder je dat met plakgum. Verwijder het oorsmeer of de pluisjes rond de opening voorzichtig als je de oordopjes schoonmaakt. Met een schone opening voorkom je dat de geluidskwaliteit afneemt en het volume lager wordt. Gebruik geen natte doekjes, alcoholdoekjes of reinigingsoplossingen. Deze kunnen de oordopjes beschadigen of resten op de oplaadcontacten achterlaten. Veeg de oordopjes en het oplaadcontact droog als je ze weer in de oplaadcase plaatst. Meer informatie.

Hoe kan ik strepen van mijn oplaadcase verwijderen?

Op de matte afwerking van de oplaadcase kunnen strepen ontstaan als de oplaadcase valt of verkeerd wordt behandeld. Strepen kun je meestal verwijderen door voorzichtig schoon te maken. Meer informatie.

Hoe zet ik mijn Pixel Buds uit?

Je Pixel Buds zijn zo ontworpen dat je ze niet hoeft uit te zetten. Als je ze niet meer gebruikt, plaats je ze in de draadloze oplaadcase en worden ze automatisch losgekoppeld en opgeladen.

Ik hou van bas. Kan ik de bas op mijn oordopjes versterken?

Ja. Pixel Buds hebben een equalizerinstelling waarmee je de muziek net dat beetje extra geeft. Ontdek meer informatie over de instellingen voor verschillende Pixel Buds: Pixel Buds en Pixel Buds A-Series.
Als je de juiste maat oorkussentjes gebruikt en de oordopjes juist draagt, klinkt de bas ook vaak beter. Meer informatie.

Waarom wordt mijn muziek niet automatisch afgespeeld als ik een oordopje in mijn oor doe?

Als je 1 oordopje gebruikt, tik je op Afspelen om verder te luisteren. Als het probleem aanhoudt, check je of in-eardetectie aanstaat en of het in-earsensorvenster is schoongemaakt (het zwarte venster bij het oorkussentje).
Opmerking: Sommige apps en apparaten werken niet met de functie voor automatisch afspelen/onderbreken met in-eardetectie. Als dit eerder wel werkte, kun je de functie misschien herstellen door de fabrieksinstellingen terug te zetten.

Google, Pixel, Android, en gerelateerde logo's en merken zijn handelsmerken van Google LLC. Het woordmerk Bluetooth® en het bijbehorende logo zijn gedeponeerde handelsmerken van Bluetooth SIG, Inc.
iOS is een handelsmerk of gedeponeerd handelsmerk van Cisco in de Verenigde Staten en andere landen en wordt onder licentie gebruikt.