Frigjør plass og feilsøk Google-lagringsplassen din

Du kan frigjøre lagringsplass i kontoen din via Google One.

Bruk lagringsbehandlingen

Administrer lagring via Google One

1. Gå til Google One på en datamaskin.
  2. Klikk på Se under «Frigjør plass».
  3. Klikk på Gå gjennom og rydd under kategorien du vil administrere.
  4. Velg filene du vil fjerne. Du kan også klikke på filen for å se den.
    • Gmail: Klikk på filterikonet øverst til høyre for å filtrere etter størrelse Sortér.
    • Disk: Bruk sorteringsalternativene øverst til høyre for å sortere filene etter filattributter:
      • Sist endret
      • Filnavn
      • Størrelse
    • Bilder: For å lagre filer lokalt før du fjerner dem fra Google-kontoen, klikk på Last ned.
  5. Når du har valgt filene, klikker du på Slett øverst til høyre. For Foto klikker du på Flytt til papirkurven.
  6. Les teksten om samtykke for å bekrefte.
  7. Merk av i boksen for å fortsette.
  8. For å slette de valgte filene, klikk på Slett for godt. For Foto klikker du på Flytt til papirkurven.

Problemer med lagringsplassen

Familiemedlemmer bruker for mye delt lagringsplass

Som standard kan hvert familiemedlem bruke en hvilken som helst andel av den tilgjengelige lagringsplassen. Hvis et medlem bruker for mye lagringsplass, kan du be hen om å frigjøre deler av lagringsplassen.

Hvis du ikke vil dele lagringsplassen din med familien din, kan du finne ut hvordan du slutter å dele Google One.

Lagringsplassen øker ikke etter oppgraderingen

Når du har kjøpt et nytt lagringsabonnement, kan det ta opptil 24 timer før den nye lagringsplassen blir tilgjengelig.

Hvis lagringsplassen fortsatt ikke stemmer etter 24 timer, bør du logge på Google-kontoen for å se om betalingen har gått gjennom

Hvis betalingen har gått gjennom og det har gått 24 timer siden du oppgraderte, men lagringsplassen fortsatt ikke stemmer, kan du prøve feilsøkingstrinnene nedenfor.

Hvis du ser en belastning på betalingskortet, men ingen tilsvarende betaling i Google-kontoen, bør du sjekke om du er logget på flere Google-kontoer. I så fall kan det hende at Google One ble kjøpt med en annen konto. Du kan kansellere kjøpet på den andre kontoen og kjøpe Google One på nytt med ønsket konto. Se hvordan du kansellerer kjøp i Google One.

Feilsøk feil lagringsplass 24 timer etter kjøpet

Tips: Hvis du bruker iPhone eller iPad, kan du prøve å lukke Google One-appen og deretter åpne den på nytt. For å finne ut hvordan du lukker apper på iPhone eller iPad, kontakt Apples brukerstøtte.

Logg på Google-kontoen i vindu for privat surfing

Hvis du bruker Google Chrome, kan du prøve å logge på kontoen din i et inkognitovindu. Dette kan tvinge frem synkroniseringen mellom kontoen din og Googles tjenere.

Viktig: De fleste nettlesere har innebygde funksjoner for privat surfing eller inkognitomodus. Hvis du ikke bruker Chrome, og du trenger spesifikk veiledning for nettleseren din, kan du gå til nettstedet til nettleserleverandøren.

Start telefonen på nytt

Viktig: Innstillingene kan variere fra telefon til telefon. Kontakt enhetsprodusenten for å få mer informasjon.

1. På de fleste telefoner trykker du på av/på-knappen på telefonen i omtrent 30 sekunder eller til telefonen starter på nytt.
  2. Du må kanskje trykke på Start på nytt og så Start på nytt.

Oppdater appen (bare Android)

Sjekk om det finnes en tilgjengelig oppdatering for Kamera-appen:

1. Åpne Google Play Butikk-appen Google Play.
  2. Trykk på profilikonet øverst til høyre.
  3. Trykk på Administrer apper og enheter.
  4. Under «Tilgjengelige oppdateringer» installerer du eventuelle oppdateringer som er tilgjengelige for Pixel-kameraet.

Sjekk om en Android-systemoppdatering er tilgjengelig:

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på System.
  3. Trykk på Programvareoppdateringer.
  4. Trykk på Systemoppdatering.
  5. Trykk på Se etter oppdateringer.

Økningen i lagringsplass er lavere enn forventet

Tips: Hvis du endrer lagringsgrensen, kan det ta opptil 24 timer før endringene gjenspeiles i kontoen din.

Google One-abonnementet erstatter lagringsabonnementet du har fra før. Lagringsplassen fra Google One-abonnementet blir den nye lagringsgrensen din, og den kommer ikke i tillegg til den eksisterende lagringsplassen din.

Hvis du har fått tildelt lagringsplass i forbindelse med en kampanje, beholder du den ekstra lagringsplassen.

Finn ut mer om hvordan Google One fungerer med lagring du allerede har.

Den tilgjengelige lagringsplassen øker ikke etter at du har slettet filer

Enkelte filer teller ikke opp mot lagringskvoten din. Ulike produkter og filer lagres på ulike måter og har forskjellige filstørrelser.

Finn ut mer om hvilke filer som tar opp plass.

Du kan ikke sende eller motta e-post etter oppgraderingen.

Hvis du endrer lagringsgrensen, kan det ta opptil 24 timer før endringene gjenspeiles i kontoen din. I løpet av disse 24 timene kan e-poster som sendes eller mottas via Gmail, bli berørt. Prøv disse feilsøkingstrinnene:

1. Logg av Google-kontoen din og logg på igjen.
  2. Send en e-post til deg selv.
  3. Hvis det ikke hjelper, kan du prøve dette:
    • Åpne et inkognitovindu og logg på Gmail-kontoen din. Prøv deretter å sende en e-post.
    • Åpne Google-kontoen din i en annen nettleser, for eksempel Microsoft Edge eller Firefox. Prøv å sende en e-post.

Hvis du fremdeles ikke kan sende e-poster, bør du vente 24 timer og deretter prøve på nytt.

Finn ut hva som skjer hvis du går tom for plass

Alle filene dine er fortsatt trygt lagret, men du kan ikke lagre noe nytt. Eksempler:

• Gmail: Du kan ikke sende eller motta meldinger. Meldinger som sendes til deg, blir returnert til avsenderen.
  • Google Disk:
    • Du kan ikke synkronisere eller laste opp nye filer.
    • Synkroniseringen mellom Google Disk-mappen på datamaskinen din og Min disk kommer til å stoppe.
    • Du kan ikke opprette nye filer i
      • Google Dokumenter
      • Regneark
      • Presentasjoner
      • Tegninger
      • Skjemaer
      • Jamboard
    • Frem til du reduserer mengden lagringsplass du bruker, kan ingen redigere eller kopiere filene dine.
  • Google Foto: Du kan ikke sikkerhetskopiere bilder eller videoer. Hvis du vil legge til flere bilder og videoer, kan du frigjøre lagringsplass på Google-kontoen din eller kjøpe mer Google-lagringsplass.

Frigjør lagringsplass

Finn ut hvordan du administrerer lagringsplass i Google Disk.

Administrer abonnementer som ikke er kjøpt i App Store

Hvis du bruker Google One-nettstedet eller en annen enhet til å tegne et abonnement, i stedet for i App Store

• kan du ikke endre Google One-abonnementet på iPhone eller iPad

Tips: Hvis du har kjøpt abonnementet via Google One-nettstedet, kan du administrere abonnementet på nettet via Google One.

1. Øverst til høyre velger du Innstillinger Innstillinger og så Bytt abonnement.
  2. Velg den nye lagringsgrensen din. Du kan velge et måneds- eller årsabonnement.

Hvis du har Google One på en Android-enhet, kan du endre abonnementet ditt i innstillingene.

Hvis du vil administrere abonnementet ditt med appen på iPhone eller iPad, må du kjøpe et abonnement via Apple.

Trinn 1: Si opp Google One-abonnementet ditt

På datamaskin:

1. Gå til Google One.
  2. Øverst til høyre velger du Innstillinger Innstillinger og så Si opp abonnementet.
  3. Velg Avbryt.

Trinn 2: Kjøp et Google One-abonnement med et Apple-abonnement

På iPhone eller iPad:

1. Last ned Google One-appen fra App Store.
  2. Åpne Google One-appen Google One.
  3. Til venstre trykker du på menyen Menyog så Abonnementer.
  4. Velg et Google One-abonnement.
  5. Når du har valgt et abonnement, bekrefter du det nye abonnementet i App Store.

Tips: Du kan også administrere betalingsmåten din eller administrere abonnementene dine på Google Play.

Problemer med Workspace-kontoer
Hvis du bruker en Workspace-konto, er det Workspace-administratoren som styrer kvoten din. Du kan administrere filer enkeltvis i Gmail, Foto og Disk. Finn ut hvordan du administrerer filene du har lagret i Google Disk.
Administrer WhatsApp-sikkerhetskopier

På Android bruker WhatsApp-sikkerhetskopier nå av lagringsplassen på Google-kontoen din.

Slik gjennomgår og sletter du WhatsApp-sikkerhetskopier:

1. Åpne Google One-appen Google One.
  2. Nederst trykker du på Lagring og så Frigjør lagringsplass i kontoen.
  3. Under «Frigjør plass andre steder» trykker du på WhatsApp.
  4. Trykk på Slett sikkerhetskopien under sikkerhetskopien du vil slette.

Du kan også slette WhatsApp-sikkerhetskopien via nettleseren:

1. Gå til one.google.com/backup/management/whatsapp.
  2. Klikk på Slett sikkerhetskopien ved siden av sikkerhetskopien du vil slette.

Tips: Fremtidig sikkerhetskopiering blir ikke slått av selv om du sletter sikkerhetskopier. Finn ut hvordan du administrerer innstillingene for sikkerhetskopiering.

Se hvordan du administrerer Google One-lagringen din, med en trinnvis veiledning.