Google-tallennustilan vapauttaminen ja vianetsintä

Voit vapauttaa tilisi tallennustilaa Google Onen kautta.

Tallennustilan ylläpitotyökalun käyttö

Tallennustilan hallinnointi Google Onen kautta

1. Siirry Google Oneen tietokoneella.
  2. Valitse Vapauta tilaa ‐kohdasta Näytä.
  3. Valitse Tarkista ja tyhjennä kategoriasta, johon haluat tehdä muutoksia.
  4. Valitse poistettavat tiedostot. Voit myös klikata tiedostoa, jos haluat tarkastella sitä.
    • Gmail: Voit suodattaa koon mukaan klikkaamalla suodatinkuvaketta Lajittele oikeasta yläkulmasta.
    • Drive: Voit lajitella tiedostoja tiedostomääritteiden mukaan käyttämällä oikeassa yläkulmassa olevia lajitteluvaihtoehtoja.
      • Muokattu viimeksi
      • Tiedostonimi
      • Koko
    • Kuvat: Jos haluat tallentaa tiedostoja paikallisesti ennen kuin poistat ne Google-tililtäsi, klikkaa Lataa.
  5. Kun olet valinnut tiedostot, valitse oikeasta yläreunasta Poista. Jos poistat Kuvista, valitse Siirrä roskakoriin.
  6. Vahvista poisto.
  7. Jatka merkitsemällä ruutu valituksi.
  8. Jos haluat poistaa valitut tiedostot, klikkaa Poista pysyvästi. Jos poistat Kuvista, valitse Siirrä roskakoriin.

Tallennustilaan liittyvät ongelmat

Perheenjäsenet käyttävät liikaa jaettua tallennustilaa

Perheenjäsenet voivat oletuksena käyttää niin suuren osan käytettävissä olevasta tallennustilasta kuin haluavat. Jos joku perheestä käyttää liikaa tallennustilaa, pyydä häntä vapauttamaan sitä.

Jos et halua jakaa tallennustilaa perheesi kanssa, lue lisää Google Onen jakamisen lopettamisesta.

Tallennustila ei kasva laajempaan pakettiin päivittämisen jälkeen

Uusi tallennustilapaketti tulee saataville 24 tunnin kuluessa sen ostamisesta.

Jos näin ei käy, kirjaudu Google-tilillesi ja tarkista, onnistuiko maksu.

Jos maksu on mennyt läpi, päivityksestä on kulunut 24 tuntia ja tallennustila on edelleen virheellinen, kokeile näitä ongelmanratkaisuohjeita.

Jos maksu veloitetaan maksukortiltasi, mutta maksu ei näy Google-tililläsi, tarkista, oletko kirjautunut useille Google-tileille. Jos näin on, Google One on mahdollisesti ostettu eri tilillä. Voit perua ostoksen kyseisellä tilillä ja ostaa Google Onen uudelleen haluamallesi tilille. Lue lisää Google One ‐ostosten perumisesta.

Virheellisen tallennustilan ratkaiseminen 24 tunnin kuluttua ostoksesta

Vinkki: Jos käytät iPhonea tai iPadia, kokeile sulkea Google One ‐sovellus ja avata se sitten uudelleen. Jos haluat lisätietoja sovelluksen sulkemisesta iPhonella tai iPadilla, ota yhteyttä Applen tukeen.

Kirjaudu Google-tilillesi yksityisessä ikkunassa

Jos käytät Google Chromea, kokeile kirjautua tilillesi incognito-ikkunassa. Tämä voi pakottaa tilin synkronoinnin Googlen palvelimien kanssa.

Tärkeää: Useimmissa selaimissa on upotettuja ominaisuuksia, joilla voi liikkua yksityisesti tai incognito-tilassa. Jos et käytä Chromea ja tarvitset tarkkoja ohjeita selaimen käyttöön, tutustu selaimen palveluntarjoajan sivustoon.

Puhelimen uudelleenkäynnistys

Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Pyydä lisätietoa laitteen valmistajalta.

1. Useimmilla puhelimilla: Paina virtapainiketta noin 30 sekuntia tai kunnes puhelin käynnistyy uudelleen.
  2. Sinun on ehkä valittava Käynnistä uudelleen ja sitten Käynnistä uudelleen.

Päivitä sovellus (vain Android)

Tarkista, onko Kamera-sovellukseen saatavilla päivitys:

1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaketta.
  3. Valitse Hallinnoi sovelluksia ja laitteita.
  4. Asenna kaikki Pixel-kameralle saatavilla olevat päivitykset kohdasta "Päivityksiä saatavilla".

Näin tarkistat, onko Android-järjestelmäpäivitys saatavilla:

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä.
  3. Valitse Ohjelmistopäivitykset.
  4. Valitse Järjestelmäpäivitys.
  5. Valitse Tarkista päivitykset.

Käytettävissä olevan tallennustilan määrä ei kasva odotetulla tavalla

Vinkki: Jos muutat tallennustilan kokonaismäärää, muutoksen voimaantulo tililläsi voi viedä 24 tuntia.

Google One ‑jäsenyys korvaa nykyisen tallennustilapakettisi. Google One ‑jäsenyyteesi sisältyvästä tallennustilasta tulee tallennustilasi uusi kokonaismäärä, eli sitä ei lisätä olemassa olevan tallennustilan päälle.

Jos olet saanut tallennustilaa mainoskampanjan kautta, saat pitää ylimääräisen tallennustilasi.

Lue lisää Google Onen ja aiemman tallennustilan suhteesta.

Vapaan tallennustilan määrä ei kasva tiedostojen poistamisen jälkeen

Jotkin tiedostot eivät kuluta tallennustilaasi. Eri tuotteet ja tiedostot tallennetaan eri tavoin, ja niiden koko vaihtelee.

Lue lisää tallennustilaa kuluttavista tiedostotyypeistä.

Sähköpostien lähettäminen tai vastaanottaminen ei onnistu laajempaan pakettiin päivittämisen jälkeen

Jos muutat tallennustilan määrää, voi mennä 24 tuntia ennen kuin muutos näkyy tililläsi. Näiden 24 tunnin aikana viestien lähettämisessä ja vastaanottamisessa Gmailin kautta voi olla ongelmia. Kokeile näitä vianetsintäohjeita:

1. Kirjaudu ulos Google-tililtäsi ja kirjaudu sitten uudelleen sisään.
  2. Lähetä kokeeksi itsellesi sähköpostiviesti.
  3. Jos se ei onnistu, tee näin:
    • Avaa incognito-ikkuna ja kirjaudu Gmail-tilillesi. Yritä sitten lähettää sähköposti.
    • Avaa Google-tili toisella selaimella, kuten Microsoft Edgellä tai Firefoxilla. Yritä lähettää sähköposti.

Jos et edelleenkään voi lähettää viestejä, odota 24 tuntia ja yritä sitten uudelleen.

Mitä tapahtuu, jos tallennustila loppuu?

Tiedostot pysyvät turvassa, mutta et voi tallentaa mitään uutta. Esimerkkejä:

• Gmail: Et voi lähettää tai vastaanottaa viestejä. Sinulle lähetetyt viestit palautuvat lähettäjälle.
  • Google Drive:
    • Et voi synkronoida tai ladata uusia tiedostoja.
    • Synkronointi tietokoneen Google Drive ‑kansion ja Oman Driven välillä keskeytetään.
    • Et voi luoda uusia tiedostoja seuraavissa palveluissa:
      • Google Docs
      • Sheets
      • Slides
      • Drawings
      • Forms
      • Jamboard
    • Kukaan ei voi muokata tai kopioida tiedostoja, ennen kuin vapautat tallennustilaa.
  • Google Kuvat: Et voi varmuuskopioida kuvia tai videoita. Jos haluat lisätä kuvia tai videoita, voit vapauttaa Google-tallennustilaa tai ostaa sitä lisää.

Vapauta tallennustilaa

Lue lisää tallennustilan ylläpidosta Google Drivessa.

Muualta kuin App Storesta ostettujen tilausten ylläpito

Jos rekisteröit paketin Google One ‑sivustolla tai toisella laitteella App Storen sijaan

• et voi vaihtaa Google One ‑pakettia iPhonella tai iPadilla.

Vinkki: Jos olet ostanut paketin Google One ‐sivuston kautta, voit ylläpitää pakettia verkossa Google Onessa.

1. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Vaihda jäsenyyspaketti.
  2. Valitse uusi kokonaistallennustila. Voit valita kuukausi- tai vuositilauksen.

Jos sinulla on Google One Android-laitteella, voit vaihtaa jäsenyyspaketin asetuksista.

Jos haluat hallinnoida jäsenyyttäsi sovelluksen kautta iPhonella tai iPadilla, sinun on ostettava paketti Apple-tilauksella.

Vaihe 1: Peru Google One ‑pakettisi

Tietokoneella:

1. Siirry Google Oneen.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Peru jäsenyys.
  3. Valitse Peruuta.

Vaihe 2: Osta Google One ‑paketti Apple-tilauksen kautta

iPhonella tai iPadilla:

1. Lataa Google One ‑sovellus App Storesta.
  2. Avaa Google One ‑sovellus Google One.
  3. Valitse vasemmasta yläkulmasta Valikko Valikko ja sitten Jäsenyyspaketit.
  4. Valitse Google One ‑paketti.
  5. Valitse haluamasi paketti ja vahvista tilauksesi App Storessa.

Vinkki: Voit myös ylläpitää maksutapaa tai tilauksia Google Playssa.

Workspace-tileihin liittyvät ongelmat
Jos käytät Workspace-tiliä, Workspace-järjestelmänvalvoja hallitsee kiintiötä. Voit ylläpitää tiedostoja erikseen Gmailissa, Kuvissa ja Drivessa. Lue lisää tiedostojen ylläpidosta Google Drive ‐tallennustilassa.
WhatsApp-varmuuskopioiden ylläpito

Androidin WhatsApp-varmuuskopiot kuluttavat nyt Google-tilin tallennustilaa.

WhatsApp-varmuuskopion tarkastaminen ja poistaminen:

1. Avaa Google One ‑sovellus Google One.
  2. Valitse alareunasta Tallennustila ja sitten Vapauta tililtä tallennustilaa.
  3. Valitse Vapauta tilaa muista palveluista ‐kohdasta WhatsApp.
  4. Napauta poistettavan varmuuskopion alta Poista varmuuskopio.

Voit poistaa WhatsApp-varmuuskopion myös selaimella:

1. Siirry osoitteeseen one.google.com/backup/management/whatsapp.
  2. Klikkaa poistettavan varmuuskopion vierestä Poista varmuuskopio.

Vinkki: Varmuuskopion poistaminen ei laita tulevia varmuuskopiointeja pois päältä. Lue lisää varmuuskopiointiasetusten muuttamisesta.

Tutustu Google One ‐tallennustilan ylläpito-ohjeisiin.