Je Google One-lidmaatschap opzeggen

Je kunt je Google One-lidmaatschapsabonnement op elk gewenst moment opzeggen.

Wat gebeurt er wanneer je Google One opzegt?

• Je betalingen aan Google One worden stopgezet.
  • Jij en je gezinsleden kunnen geen gebruik meer maken van extra ledenvoordelen en verliezen de toegang tot Google-experts.
  • Jij en je gezinsleden hebben geen toegang meer tot de extra opslagruimte. Iedereen houdt de standaard 15 GB aan gratis opslagruimte. Als je meer dan 15 GB aan opslagruimte in gebruik hebt, blijven al je bestanden veilig opgeslagen, maar kun je geen nieuwe bestanden meer opslaan. Voorbeeld:
  • Gmail: Je kunt geen berichten sturen of ontvangen. Berichten die naar jou worden gestuurd, worden teruggestuurd naar de afzender.
    • Vanaf 1 juni 2021: Als je 2 jaar of langer inactief blijft of je opslaglimiet overschrijdt, kunnen al je e-mails worden verwijderd.
  • Google Drive: Je kunt geen nieuwe bestanden synchroniseren of uploaden. Je kunt geen nieuwe bestanden maken in Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Tekeningen, Formulieren en Jamboard. Totdat je het opslaggebruik beperkt, kunnen jij en andere gebruikers de betreffende bestanden ook niet bewerken of kopiëren. De synchronisatie tussen de Google Drive-map op je computer en Mijn Drive wordt gestopt.
    • Vanaf 1 juni 2021: Als je 2 jaar of langer inactief blijft of je opslaglimiet overschrijdt, kan je content binnen de betreffende producten worden verwijderd.
  • Google Foto's: Je kunt geen foto's en video's uploaden in de oorspronkelijke kwaliteit. Als je meer foto's en video's wilt toevoegen, kun je deze uploaden of back-ups maken in hoge kwaliteit (lagere resolutie) of de functie 'Back-up en synchronisatie' uitschakelen.
    • Vanaf 1 juni 2021: Als je geen opslagruimte meer hebt, kun je ook geen foto's en video's meer uploaden in hoge kwaliteit of basiskwaliteit. Als je 2 jaar of langer inactief blijft of je opslaglimiet overschrijdt, kunnen al je foto's en video's worden verwijderd.

Hoe snel eindigt je lidmaatschap?

Wanneer je je lidmaatschap opzegt, verlies je niet onmiddellijk de toegang tot de opslagruimte en voordelen van Google One. Je kunt hier nog gebruik van maken tot het einde van de betalingscyclus is bereikt. Vanaf dat moment raak je al je voordelen kwijt.

Je Google One-abonnement opzeggen

Volg deze stappen om je betalingen aan Google One stop te zetten en je lidmaatschap te beëindigen:

1. Open de Google One-app Google One op je Android-apparaat.
  2. Tik bovenaan op Instellingen  en dan Lidmaatschap opzeggen.
  3. Tik op Lidmaatschap opzeggen om dit te bevestigen.

Als het goed is, zie je nu een bevestiging dat je abonnement is opgezegd.

Als je je lidmaatschap niet wilt opzeggen, kun je in plaats daarvan de hoeveelheid opslagruimte verminderen.