Uw gezinsgroep op Google beheren

Als gezinsbeheerder kunt u tot vijf mensen uitnodigen voor uw gezinsgroep. U kunt ook mensen uit uw gezinsgroep verwijderen of de gezinsgroep verwijderen.

Gezinsleden toevoegen

Een gezinslid moet in hetzelfde land als u wonen om te kunnen deelnemen.

Gezinsleden toevoegen

Via de onderstaande stappen kunt u gezinsleden die dertien jaar of ouder zijn (of de toepasselijke leeftijd in uw land hebben bereikt) uitnodigen om lid te worden van uw gezinsgroep. U ontvangt een e-mailmelding als iemand lid wordt van uw gezinsgroep. Zo kunt u gezinsleden uitnodigen:

Mobiele of webbrowser

1. Ga naar de pagina Je gezin op Google
  2. Klik op Gezinslid uitnodigen.
  3. Geef het e-mailadres van het gezinslid op.
  4. Klik op Verzenden.

Play Store-app

1. Open de Play Store-app Google Play.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Account.
  3. Tik op Gezinsleden en dan Gezinsleden beheren.
  4. Tik op Gezinsleden uitnodigenen dan Verzenden.

Family Link-app

De beschikbaarheid van Family Link kan in sommige landen beperkt zijn. Ga naar g.co/familylink om de Family Link-app te downloaden.

1. Open de Family Link-app Family Link op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan  Gezinsgroep en dan Gezinsleden uitnodigen.

Google One-app

1. Open de Google One-app Google One op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik bovenaan op Instellingen.
  3. Tik op Gezin beheren en dan Gezinsgroep beheren en dan Gezinsleden uitnodigen.

Google Assistent-app

1. Tik op uw Android-telefoon of -tablet op de startknop en houd deze vast, of zeg 'Oké Google'.
  2. Tik rechtsonder op Verkennen Explore.
  3. Tik rechtsboven op uw profielfoto of initiaal en dan Instellingen.
  4. Tik op het tabblad 'Jij' op Je mensen en dan Persoon toevoegen.
  5. Selecteer het contact dat u aan de gezinsgroep wilt toevoegen.
  6. Schakel Gezinsgroep in en tik op Toevoegen.

Gezinsleden verwijderen

Als u de gezinsbeheerder bent, kunt u mensen verwijderen uit uw gezinsgroep.

Wat er gebeurt als u iemand uit uw gezinsgroep verwijdert
  • De persoon die u uit de gezinsgroep verwijdert, behoudt zijn of haar Google-account. Content die is gekocht met de gezinsbetaalmethode blijft op zijn of haar apparaat staan.
  • De persoon die u verwijdert, ontvangt een e-mailmelding als de verwijdering is afgerond.
  • De persoon die u verwijdert, kan geen nieuwe aankopen doen via de gezinsbetaalmethode of toegang krijgen tot services die worden gedeeld door uw gezinsgroep.
  • Als er nog aankopen van het groepslid via de gezinsbetaalmethode in behandeling zijn, worden deze nog wel aan u in rekening gebracht. U kunt eventueel een verzoek om terugbetaling indienen voor ongewenste of onbedoelde aankopen.
  • Als u de Google Play-gezinsbibliotheek heeft ingesteld, wordt de content die deze persoon heeft toegevoegd, verwijderd en hebben andere gezinsleden geen toegang meer tot deze content. De persoon die u verwijdert, heeft ook geen toegang meer tot content in uw gezinsbibliotheek.
  • Als uw gezin een Google One-lidmaatschap deelt, kan een verwijderd gezinslid geen gebruik meer maken van de gedeelde opslagruimte. Heeft het gezinslid daardoor geen opslagruimte meer, dan blijven alle reeds opgeslagen bestanden veilig bewaard. Maar het lid kan geen nieuwe bestanden meer toevoegen. Meer informatie over wat er gebeurt als iemand geen opslagruimte meer heeft.
    • Een verwijderd gezinslid kan ook geen gebruik meer maken van extra ledenvoordelen en verliest de toegang tot Google-experts.

Kinderen verwijderen die onder toezicht staan

Als je een Google-account hebt gemaakt voor een gezinslid dat jonger is dan dertien jaar (of de geldende minimum leeftijd in je land), of als je een kind toestemming hebt gegeven om het eigen Google-account te blijven gebruiken, moet je het Google-account van het kind verwijderen voordat je het kind uit de gezinsgroep kunt verwijderen.

Oudere kinderen

Als het gezinslid dertien jaar of ouder is (of de geldende minimum leeftijd in je land), en jij en je kind ervoor hebben gekozen het Google-account van het kind te beheren met Family Link, wordt er geen toezicht meer gehouden op het account en/of de apparaten van het kind nadat het kind uit de gezinsgroep is verwijderd.

Iemand uit uw gezinsgroep verwijderen

Mobiele of webbrowser

1. Ga naar de pagina Je gezin op Google.
  2. Selecteer het gezinslid dat u wilt verwijderen en dan Lid verwijderen en dan Verwijderen.

Play Store-app

1. Open de Play Store-app Google Play op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Account en dan Gezin en dan Gezinsleden beheren.
  3. Tik op de naam van het gezinslid dat u uit de gezinsgroep wilt verwijderen.
  4. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan  Lid verwijderen en dan Verwijderen.

Family Link-app

Opmerking: De beschikbaarheid van Family Link kan in sommige landen beperkt zijn. Ga naar g.co/familylink om de Family Link-app te downloaden.

1. Open de Family Link-app Family Link op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Gezinsgroep.
  3. Tik op de naam van het gezinslid dat u wilt verwijderen.
  4. Tik op Lid verwijderen

Google One-app

1. Open de Google One-app Google One op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik bovenaan op Instellingen.
  3. Tik op Gezin beheren en dan Gezinsgroep beheren.
  4. Tik op de naam van het gezinslid dat u wilt verwijderen.
  5. Tik op Lid verwijderen.

Google Assistent-app

1. Open de Google Assistent-app Assistent (iOS) op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsonder op Explore.
  3. Tik rechtsboven op uw profielfoto of initiaal en dan Instellingen.
  4. Tik op het tabblad 'Jij' op Je mensen en dan Je Google-gezinsgroep.
  5. Tik op de naam van het gezinslid dat u wilt verwijderen en dan Verwijderen X.
  6. Volg de instructies op het scherm om deze persoon uit uw gezinsgroep te verwijderen.

Uw gezinsgroep verwijderen

Als u de gezinsbeheerder bent, kunt u uw gezinsgroep verwijderen.

Wat er gebeurt als u uw gezinsgroep verwijdert
  • Alle leden van uw gezinsgroep behouden hun Google-accounts en alle aankopen die ze hebben gedaan via de gezinsbetaalmethode.
  • Als u een Google Play-gezinsbibliotheek heeft ingesteld, hebben alle leden van uw gezinsgroep geen toegang meer tot content in de gezinsbibliotheek die door andere gezinsleden is toegevoegd.
  • Als er nog aankopen van uw gezinsleden in behandeling zijn die via de gezinsbetaalmethode zijn gedaan, worden deze nog wel aan u in rekening gebracht. U kunt eventueel een verzoek om terugbetaling indienen voor ongewenste of onbedoelde aankopen.
  • Als u een gezinsabonnement heeft, heeft uw gezin geen toegang meer tot die service.
  • De gezinsleden hebben geen toegang meer tot de gedeelde opslag (als u het Google One-lidmaatschap met uw gezinsleden had gedeeld). Hebben uw gezinsleden daardoor geen opslagruimte meer, dan blijven alle reeds opgeslagen bestanden veilig bewaard. Maar ze kunnen geen nieuwe bestanden meer toevoegen. Meer informatie over wat er gebeurt als iemand geen opslagruimte meer heeft.
    • Uw gezin kan ook geen gebruik meer maken van extra ledenvoordelen en verliest de toegang tot Google-experts.
  • Als u de gezinsgroep verwijdert, kunt u nog maar één keer in de komende twaalf maanden een nieuwe gezinsgroep maken of lid worden van een andere gezinsgroep.
Uw gezinsgroep verwijderen

Gezinsgroepen met kinderen die onder toezicht staan

Als je een Google-account hebt gemaakt voor een gezinslid dat jonger is dan dertien jaar (of de geldende minimum leeftijd in je land), of als je een kind toestemming hebt gegeven om het eigen Google-account te blijven gebruiken, moet je het Google-account van het kind verwijderen voordat je de gezinsgroep kunt verwijderen.

Oudere kinderen

Als je gezinsgroep een kind bevat dat dertien jaar of ouder is (of de geldende minimum leeftijd in je land), en jij en je kind ervoor hebben gekozen het Google-account van het kind te beheren met Family Link, wordt er geen toezicht meer gehouden op het account en/of de apparaten van het kind nadat de gezinsgroep is verwijderd.

Mobiele of webbrowser

1. Ga naar de pagina Je gezin op Google
  2. Klik of tik op Menu Menu en dan Gezinsgroep verwijderen.

Play Store-app

1. Open de Play Store-app Google Play op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Account en dan Gezin en dan Gezinsleden beheren.
  3. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan  Gezinsgroep verwijderen en dan Verwijderen.

Family Link-app

Opmerking: De beschikbaarheid van Family Link kan in sommige landen beperkt zijn. Ga naar g.co/familylink om de Family Link-app te downloaden.

1. Open de Family Link-app Family Link op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Gezinsgroep.
  3. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Gezinsgroep verwijderen en dan Verwijderen.

Google One-app

1. Open de Google One-app Google One op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik bovenaan op Instellingen.
  3. Tik op Gezin beheren en dan Gezinsgroep beheren.
  4. Tik rechtsboven op Meer en dan Gezinsgroep verwijderen en dan Verwijderen.

Google Assistent-app

1. Open de Google Assistent-app Assistent (iOS) op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsonder op Explore.
  3. Tik rechtsboven op uw profielfoto of initiaal en dan Instellingen.
  4. Tik op het tabblad 'Jij' op Je mensen en dan Je Google-gezinsgroep.
  5. Tik op Gezinsgroep verwijderen.
  6. Volg de instructies op het scherm om uw gezinsgroep te verwijderen.