Mina foton säkerhetskopieras inte

Om dina foton och videor inte synkroniseras med ditt Google-konto kontrollerar du statusen för säkerhetskopiering:

Kontrollera din status för säkerhetskopiering

1. Öppna Google Foto-appen Foto på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på profilbilden eller initialen uppe till höger. Du ser något av följande statusmeddelanden:
    • Säkerhetskopieringen är klar: Säkerhetskopieringen har slutförts Uppladdningen är klar och du har inga fler objekt som väntar på säkerhetskopiering
    • Säkerhetskopiering har inaktiverats: Säkerhetskopiera och synkronisera är av  Säkerhetskopiera och synkronisera har inaktiverats. Om du vill aktivera säkerhetskopiering trycker du på Aktivera säkerhetskopiering.
    • Säkerhetskopierar: Dina foton och videor säkerhetskopieras för närvarande. Du ser även antalet återstående objekt.
    • Förbereder säkerhetskopiering eller Gör dig redo att säkerhetskopiera: Dina foton och videor är redo att säkerhetskopieras.
    • Väntar på anslutning Väntar på Wi-Fi eller Väntar på Wi-Fi: Wi-Fi av Ändra inställningarna eller anslut till ett Wi-Fi- eller mobilnätverk.

Om vissa objekt inte säkerhetskopieras försöker Google Foto att säkerhetskopiera dem igen. Om ett foto eller en video inte säkerhetskopieras kanske stöd saknas för det/den.

Testa följande om säkerhetskopieringen låser sig eller om du har andra problem:

Kontrollera dina inställningar för säkerhetskopiering

1. Öppna Google Foto-appen Foto på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på profilbilden eller initialen följt avInställningar för Foto Inställningar följt av Säkerhetskopiera och synkronisera uppe till höger.
  3. Om säkerhetskopiering och synkronisering har aktiverats bör du se följande alternativ:
  • Konto för säkerhetskopiering: Se till att kontot som anges är samma som du visar i Google Foto-appen. Kontrollera vilket konto du visar i Google Foto-appen genom att öppna huvudmenyn för Google Foto och leta upp din e-postadress högst upp.
  • Säkerhetskopiera mappar på enheten: Tryck och välj för att säkerhetskopiera foton och videor från andra appar som Hangouts och WhatsApp.
  • Uppladdningsstorlek: Tryck för att ändra uppladdningsstorleken på dina foton och videor. Lär dig skillnaden mellan original och hög kvalitet.
  • Säkerhetskopiera med mobildata: Välj om du vill säkerhetskopiera dina foton eller videor med mobilabonnemanget (i stället för bara Wi-Fi). Avgifter från din operatör kan tillkomma.
  • Tider för säkerhetskopiering: Aktivera ”säkerhetskopiera vid roaming” om du vill säkerhetskopiera foton och videor även när du är i andra länder.

Kontrollera filstorlek eller filtyp

Ett foto eller en video kanske inte laddas upp eftersom det/den inte motsvarar våra krav:

• Foton får inte överstiga 75 MB eller 100 megapixlar
  • Videor får inte överstiga 10 GB

Kontrollera vilka foton som säkerhetskopieras

Om säkerhetskopieringen pågår ser du högst upp hur många foton som är kvar och miniatyrbilderna av foton som säkerhetskopieras just nu.

Kontrollera vilka foton som inte har säkerhetskopierats

1. Välj ett foto.
  2. Om ett foto inte har säkerhetskopierats visas Säkerhetskopiera Säkerhetskopiera högst upp.

Kontrollera alla foton som har säkerhetskopierats

Öppna photos.google.com på datorn. Alla foton och videor som du ser här säkerhetskopieras.

Skicka feedback till Google Foto om du fortfarande har problem