Mina foton säkerhetskopieras inte

Om dina foton och videor inte synkroniseras med ditt Google-konto kontrollerar du statusen för säkerhetskopieringen.

Säkerhetskopiera och synkronisera är en lagringstjänst som automatiskt sparar dina foton och videor i ditt Google-konto. Dessa foton och videor är tillgängliga från alla enheter som du är inloggad på med ditt konto. Läs mer om fördelarna med att säkerhetskopiera och synkronisera.

Kontrollera din status för säkerhetskopiering

1. Öppna Google Foto-appen Foto på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på profilbilden eller initialen uppe till höger. Titta efter något av följande meddelanden:
    • Säkerhetskopieringen är klar: Du har inga fler objekt som väntar på säkerhetskopiering.
    • Säkerhetskopiering har inaktiverats: Säkerhetskopiera och synkronisera har inaktiverats. Om du vill aktivera säkerhetskopiering trycker du på Aktivera säkerhetskopiering.
    • Säkerhetskopierar: Dina foton och videor säkerhetskopieras för närvarande. Du ser även antalet återstående objekt.
    • Förbereder säkerhetskopiering eller Gör dig redo att säkerhetskopiera: Dina foton och videor är redo att säkerhetskopieras.
    • Väntar på anslutning eller Väntar på wifi: Wi-Fi av Ändra inställningarna eller anslut till ett wifi- eller mobilnätverk.

Felsöka säkerhetskopieringen

Kontrollera dina inställningar för säkerhetskopiering
  1. Öppna Google Foto-appen Foto.
  2. Tryck på profilbilden eller initialen följt avInställningar för Foto följt av Säkerhetskopiera och synkronisera uppe till höger.
  3. Om Säkerhetskopiera och synkronisera har aktiverats bör du se följande alternativ:
  • Konto för säkerhetskopiering: Se till att kontot som anges är samma som du visar i Google Foto-appen. Kontrollera vilket konto du visar i Google Foto-appen genom att öppna huvudmenyn för Google Foto och leta upp din e-postadress högst upp.
  • Säkerhetskopiera mappar på enheten: Tryck och välj för att säkerhetskopiera foton och videor från andra appar som Hangouts och WhatsApp.
  • Uppladdningsstorlek: Tryck för att ändra uppladdningsstorleken på dina foton och videor. Läs mer om hur du ändrar uppladdningsstorleken.
  • Säkerhetskopiera med mobildata: Välj om du vill säkerhetskopiera dina foton eller videor med mobilabonnemanget (i stället för bara wifi). Avgifter från din operatör kan tillkomma.
Tips! Aktivera ”säkerhetskopiera vid roaming” om du vill säkerhetskopiera foton och videor även när du är i andra länder eller regioner.
Kontrollera filstorlek eller filtyp

Ett foto eller en video kanske inte laddas upp eftersom det/den inte motsvarar kraven:

• Foton får inte överstiga 75 MB eller 100 megapixlar
  • Videor får inte överstiga 10 GB
Kontrollera vilka foton som säkerhetskopieras
Under säkerhetskopieringen visas antalet foton som är kvar samt miniatyrbilder av dem högst upp.

Kontrollera vilka foton som inte har säkerhetskopierats

1. Välj ett foto.
  2. Om ett foto inte säkerhetskopieras visas Säkerhetskopiera högst upp.
Tips! Om du vill se alla dina säkerhetskopierade foton och videor öppnar du photos.google.com på datorn. Alla foton och videor som du hittar här säkerhetskopieras.
Säkerhetskopiera enhetens mapp

Du kan säkerhetskopiera foton och videor som du laddar ned eller sparar från andra appar.

1. Öppna Google Foto-appen.
  2. Tryck på Bibliotek följt av Foton på enheten längst ned.
  3. Tryck på en mapp som du vill säkerhetskopiera.
  4. Högst upp aktiverar du Säkerhetskopiera och synkronisera.
Sätt enheten på laddaren
Om du vill spara batteri kan säkerhetskopieringen pausas när enhetens skärm är av eller i skärmsläckarläge.
Radera tomma foto- och videofiler
Viktigt! Ladda ned Files by Google-appen om du vill ta bort tomma foto- och videofiler från Android-enheten.
  1. Öppna Files by Google-appen Files by Google.
  2. Tryck på Bilder eller Videor
  3. Tryck på Mer Mer följt av Sortera efter följt av Minsta först uppe till höger.
  4. Välj filer med bytestorleken 0.
  5. Tryck på Radera Radera följt av Flytta filer till papperskorgen
Tips! Om du vill markera flera foto- eller videofiler trycker du länge på den första filen och trycker sedan på de andra filer du vill radera.
Skicka feedback till Google Foto om du fortfarande har problem.