Op gebeurtenissen gebaseerde opnamen van camera's

Met een Nest Aware-abonnement met op gebeurtenissen gebaseerde opnamen slaat je camera alleen clips op in de cloud als hij belangrijke geluiden of bewegingen waarneemt. Met een Nest Aware-abonnement met continue video-opnamen slaat je camera alle videobeelden op in de cloud zodra hij aan staat en video streamt.

Meer informatie over de Nest Aware-abonnementen vind je in het artikel Wat je allemaal krijgt bij een Nest Aware-abonnement. Je kunt ook Nest Aware-abonnementen in de Google Store vergelijken.

In de onderstaande tabel zie je een vergelijking van de belangrijkste functies van Nest Aware en Nest Aware Plus:

Functie

Nest Aware

Alleen op gebeurtenissen gebaseerde opnamen

Nest Aware Plus

Op gebeurtenissen gebaseerde opnamen + continue video-opnamen

Live videofeed

Videogeschiedenis van continue video-opnamen

Alle videobeelden worden opgeslagen in de cloud.

Maximaal 10 dagen

Videogeschiedenis van op gebeurtenissen gebaseerde opnamen

Alle videobeelden worden tijdelijk opgeslagen in de cloud. Daarna wordt video zonder geluids- of bewegingsactiviteit verwijderd.

Maximaal 30 dagen

Maximaal 60 dagen

Mogelijkheid om clips op te slaan en te delen

Verschillen tussen op gebeurtenissen gebaseerde opnamen en continue video-opnamen

Op gebeurtenissen gebaseerde opnamen

• Je Nest-camera streamt 24/7 live video zolang de camera aan staat en slaat alles tijdelijk op in de cloud voor de verwerking van activiteit. Daarna gebruiken we cloudgebaseerde algoritmen om verschillende soorten activiteit te herkennen en op te slaan.
  • Omdat op gebeurtenissen gebaseerde opnamen alleen de videogeschiedenis van gebeurtenissen opslaan, worden videobeelden die volgens onze algoritmen niet belangrijk zijn, uit de cloud verwijderd. Daarom zie je in de Beeldlijn van je camera hier en daar grijze gebieden met de tekst 'Geen activiteit gedetecteerd', ook al staan je camera's aan en streamen ze live video.
  • Je kunt de videogeschiedenis van op gebeurtenissen gebaseerde opnamen bekijken in de Nest-app. In de Google Home-app kun je videoclips van belangrijke geluids- en bewegingsgebeurtenissen bekijken. Die clips worden opgeslagen in je account in de cloud.
  • Op gebeurtenissen gebaseerde opnamen zijn beschikbaar bij Nest Aware- en Nest Aware Plus-abonnementen.
  • Afhankelijk van je Aware-abonnement kun je maximaal 60 dagen videogeschiedenis van op gebeurtenissen gebaseerde opnamen bekijken in de Nest-app.

Continue video-opnamen

• Je Nest-camera streamt 24/7 live video terwijl hij aan staat en slaat alles op in de cloud.
  • Alle videobeelden worden opgeslagen in de videogeschiedenis. Je ziet dus alleen onderbrekingen in de Beeldlijn van je camera als je camera uit of offline is geweest.
  • Je kunt de videogeschiedenis van continue video-opnamen bekijken in de Nest-app. In de Google Home-app kun je videoclips van belangrijke geluids- en bewegingsgebeurtenissen bekijken. Die clips worden opgeslagen in je account in de cloud.
  • Continue video-opnamen zijn beschikbaar bij een Nest Aware Plus-abonnement.
  • Afhankelijk van je Nest Aware-abonnement kun je maximaal 10 dagen videogeschiedenis van continue video-opnamen bekijken in de Nest-app.

In de Nest- of Home-app kun je zien welk Nest Aware-abonnement je hebt.

• In de Nest-app selecteer je Instellingen  And then Nest Aware.
  • In de Home-app selecteer je Toevoegen  And then Nest Aware

Je kunt videogeschiedenis van op gebeurtenissen gebaseerde opnamen of continue video-opnamen alleen bekijken in de Beeldlijn en de gebeurtenisgeschiedenis van de Nest-app. Je kunt de gebeurtenissen van de camera bekijken in de feed en geschiedenis van de Google Home-app.

Upgraden vanaf een 1e generatie Nest Aware-abonnement

Als je voor een van je Nest-camera's een 1e generatie Nest Aware-abonnement hebt, kun je alleen een nieuw Nest Aware- of Nest Aware Plus-abonnement kopen. Je gekozen abonnement is van toepassing op alle Nest-camera's in je huis en geldt niet per camera.

Als je videogeschiedenis van continue video-opnamen wilt blijven gebruiken, zodat je alles kunt bekijken wat je camera opneemt en gedurende 10 dagen opslaat in de cloud, raden we je aan een Nest Aware Plus-abonnement te kopen.

Als je liever videogeschiedenis van op gebeurtenissen gebaseerde opnamen hebt, zodat alleen clips van belangrijke geluids- en bewegingsactiviteit worden opgeslagen in de cloud, raden we je aan een Nest Aware-abonnement te kopen.

Vereisten voor op gebeurtenissen gebaseerde opnamen

Activiteit die je camera kan waarnemen

Heb je een abonnement op Nest Aware, dan maakt je camera gebruik van geavanceerde algoritmen om de bewegings- en geluidsdetectie te verbeteren, zodat je betere meldingen ontvangt. We ontwikkelen continu nieuwe en innovatieve manieren om de functies en meldingen van je camera te verbeteren.

Afhankelijk van je camera kun je bij de volgende activiteiten een melding van de Nest-app krijgen:

• Mensen
    • Persoon
    • Bekende en onbekende gezichten (alleen bij de Nest Cam IQ, Nest Hello en Nest Hub Max.  De functie van Nest voor bekend gezicht-meldingen is niet beschikbaar voor camera's die in Illinois worden gebruikt, en ook niet op de Nest Hub Max in de EU.)
  • Alle andere bewegingen
  • Pakketten (alleen voor de Nest Hello)
  • Geluiden
    • Mensen die praten, honden die blaffen (niet beschikbaar voor de Nest Hello)
    • Harde geluiden
    • Brekend glas (Nest Hub Max, alleen in de Verenigde Staten)

Videogeschiedenis in de Nest-app

De Beeldlijn en de gebeurtenisgeschiedenis zijn weergaven van de videogeschiedenis van je Nest-camera die zijn geoptimaliseerd voor mobiel. Ze zijn dus alleen beschikbaar als je de Nest-app gebruikt op je telefoon of tablet.

Je Beeldlijn en gebeurtenisgeschiedenis bekijken

Je kunt tussen weergaven schakelen door op het icoon Beeldlijn [insert icon] of gebeurtenisgeschiedenis [insert icon] te tikken.

In de gebeurtenisgeschiedenis [insert icon] zie je alleen clips met geluids- en bewegingsgebeurtenissen uit de videogeschiedenis van je camera. De gebeurtenisweergave is standaard ingeschakeld.

In de Beeldlijn [insert icon] zie je alle videogeschiedenis van je camera. Als je onderbrekingen in de Beeldlijn van de camera ziet, wordt aangegeven of dit komt omdat de camera uit of offline was, of omdat er geen activiteit is waargenomen.

Tip: Voor de beste weergaveresultaten met op gebeurtenissen gebaseerde opnamen raden we je aan de gebeurtenisgeschiedenis [insert icon] te gebruiken om je videogeschiedenis te bekijken.

Cameragebeurtenissen bekijken in de Home-app

In de feed kun je cameragebeurtenissen selecteren om videoclips te bekijken die door je camera zijn opgeslagen.

Prioriteitsgebeurtenissen en recente gebeurtenissen

In de feed van de Home-app zie je belangrijke gebeurtenissen die door je Nest-producten zijn waargenomen. Meer informatie over de feed vind je in ons Helpcentrum.

1. Open de Home-app.
  2. Tik rechtsonder op het scherm op het tabblad Feed .
  3. Selecteer een cameragebeurtenis om de videoclip te openen.
    • De volgende gebeurtenissen worden automatisch weergegeven onder 'Prioriteitsgebeurtenissen' bovenaan de feed:
      • Onbekend gezicht (alleen de Nest Cam IQ, Nest Hello en Nest Hub Max.  De functie voor herkenning van bekende gezichten van Nest is niet beschikbaar op Nest-camera's die worden gebruikt in Illinois.)
      • Iemand die aanbelt (Nest Hello)
      • Pakket (alleen voor de Nest Hello)
      • Geluiden:
        • Persoon die praat, hond die blaft
        • Brekend glas (Nest Hub Max, alleen in de Verenigde Staten)
    • De laatste tien gebeurtenissen zijn te zien onder 'Recente gebeurtenissen' in de feed. Misschien moet je een stukje omlaag scrollen om deze lijst te zien.

Een cameragebeurtenis negeren

Negeer je een cameragebeurtenis in de Home-app, dan wordt die bovenaan 'Recente gebeurtenissen' in de feed gezet.

• Als een cameragebeurtenis onder 'Prioriteitsgebeurtenissen' staat in de feed, tik je op Negeren.

Geschiedenis bekijken in de Google Home-app

Je kunt in de geschiedenis van je huis cameragebeurtenissen bekijken en filteren. Dit is handig als je oudere gebeurtenissen wilt bekijken die niet in Prioriteitsgebeurtenissen of 'Recente gebeurtenissen' worden weergegeven.

1. Ga naar de feed .
  2. Selecteer Ga naar geschiedenis bovenaan het scherm.
  3. Gebruik de volgende filters in de geschiedenis van het huis om het type activiteit aan te geven dat je in de Home-app wilt bekijken:
  • Ruimte
  • Type gebeurtenis
  1. Selecteer de cameragebeurtenis om de videoclip te openen. Misschien moet je iets naar beneden scrollen.

Videoclips beheren in de Home-app

Selecteer een cameragebeurtenis in de Home-app om de videoclip te bekijken die door je camera is gefilmd.

video clip playback

Meer informatie over een videoclip bekijken

1. Tik op een cameragebeurtenis om de bijbehorende videoclip te openen.
  2. Zo kun je het scherm met meer info openen:
    • Swipe omhoog op het scherm.
    • Tik op Opties en kies daarna Informatie weergeven.
  3. Je kunt de volgende informatie over de videoclip zien:
    • Gezien of gehoord
      • Persoon
      • Beweging
      • Pakket
      • Blaffen
      • Praten
    • Waargenomen gezichten
      • Bekend
      • Onbekend
    • Geactiveerde zones
    • Details
      • Duur
      • Apparaat

Een videoclip maken

Opmerking: Videoclips moet je maken, downloaden en delen via de Nest-app. Je kunt dit niet in de Home-app doen.

Als je een videoclip in de Home-app hebt geopend, kun je rechtsboven in het scherm op Nest app deeplink icon tikken om de Nest-app te openen. Daarna kun je zoeken naar dezelfde opgenomen activiteit in de videogeschiedenis en een clip maken.

Lees hoe je videoclips in de Nest-app maakt en deelt.

Opmerking: Heb je op gebeurtenissen gebaseerde opnamen, dan kun je geen time-lapses maken in de Nest-app.

Live video bekijken

Op het startscherm van de Home-app:

Tik op de camera om de live video te openen. Je moet misschien naar beneden scrollen op het startscherm om de juiste camera te zien.

Opmerking: Je kunt ook altijd de live videostream van je camera bekijken in de Nest-app.

Vanuit een cameragebeurtenis in de Home-app:

1. Selecteer een cameragebeurtenis in de feed  om de bijbehorende videoclip te openen.

2. Tik onderaan het scherm op Live video.

Gebruik de microfoon van je telefoon om via je apparaat te praten.

Terwijl je de live video bekijkt, tik je op Microfoon microphone icon om de microfoon aan te zetten. Daarna kun je praten. Tik opnieuw om de microfoon uit te zetten.

De hulpdiensten bellen

Belangrijk: Deze functie is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Deze functie is afhankelijk van de netwerkverbinding en andere factoren en is misschien niet overal beschikbaar. Draadloze apparaten zijn niet altijd een betrouwbaar middel voor noodcommunicatie. De functie voor noodoproepen verbindt je met de alarmcentrale waaronder het adres valt dat je opgeeft als je deze functie instelt.

Als je in de Home-app de live video bekijkt, kun je op Noodoproepen  tikken om de hulpdiensten bij jou in de buurt te bellen.

Opmerking: De functie voor noodoproepen moet in de Home-app zijn ingeschakeld. Is dat niet het geval, dan wordt deze optie niet weergegeven.

Bekijk meer informatie over noodoproepen en hoe je deze functie in de Home-app gebruikt.

De instellingen van de camera in de Home-app wijzigen

Ga naar de instellingen van je camera in de Home-app:

1. Tik op de camera in het startscherm.

2. Tik op Instellingen . Daar kun je de instellingen van de camera wijzigen.

In de onderstaande secties lees je hoe je specifieke instellingen kunt wijzigen.

Thuis- en Afwezig-routines inschakelen

Thuis- en Afwezig-routines kunnen je camera automatisch aan- en uitzetten, op basis van of er iemand thuiskomt of iedereen van huis is.

• Als iedereen van huis is, kan de camera de videostream aanzetten. De camera kan dan belangrijke activiteit opnemen als je niet thuis bent en je een melding sturen als er iets gebeurt.

• Als er iemand thuiskomt, kan de camera de videostream uitzetten. Terwijl je thuis bent, worden er geen videobeelden gestreamd of opgenomen. Je ontvangt geen meldingen voor activiteit als de videostream uitstaat.

Je kunt deze routines ook starten met de Home-app of via een spraakopdracht aan de Assistent.

Je kunt bepalen welke camera's je wilt aan- of uitzetten en hoe deze routines de aanwezigheid van mensen moeten vaststellen.

Bekijk meer informatie over hoe je Thuis- en Afwezig-routines instelt.

De camera aan- of uitzetten

Opmerking: Je kunt de camera ook in de Nest-app aan- of uitzetten. Wijzig je deze instelling in een van de apps, dan moet je de andere app sluiten en opnieuw openen. Anders wordt de instelling niet geüpdatet. Als je de camera uitzet in de Home-app, moet je de Nest-app gebruiken om de camera weer aan te zetten.

1. Tik op de camera in het startscherm.

2. Tik rechtsboven in het scherm op Instellingen .

3. Verschuif de schakelaar om de camera aan of uit te zetten.

Verander de naam van het apparaat, het huis of de kamer waar je apparaat staat.

1. Tik op de camera in het startscherm.

2. Tik rechtsboven in het scherm op Instellingen .

Selecteer Naam, Huis of Kamer en voer een nieuwe naam in.

Instellingen voor bekende gezichten

Je kunt de instellingen voor bekende gezichten in de Nest-app en de Home-app aanpassen. Als je deze instellingen in de ene app wijzigt, worden ze ook in de andere doorgevoerd. Je moet misschien wel de andere app sluiten en opnieuw openen. Anders wordt de instelling niet geüpdatet.

Bekijk meer informatie over de herkenning van bekende gezichten en het beheren van je bibliotheek.

Video-opnamen uitschakelen

Nadat je op gebeurtenissen gebaseerde of continue video-opnamen voor je camera hebt uitgeschakeld, gebeurt het volgende:

• Alle eerder opgeslagen video's op je camera worden verwijderd.
  • Je krijgt in de Nest-app en de Home-app foto's van momentopnamen van waargenomen activiteit te zien in plaats van opgenomen videobeelden.
  • Omdat de camera nog aanstaat, kun je nog wel meldingen ontvangen van de Nest-app wanneer de camera activiteit waarneemt. Als je op een melding klikt, krijg je de livestream van je camera te zien.
  • Je kunt de livestream van je camera nog steeds bekijken wanneer je wilt.
  1. Kies je camera op het startscherm.
  2. Tik op Instellingen .
  3. Selecteer Video-opnamen uitschakelen.

Videogeschiedenis verwijderen

• Hiermee verwijder je alle videogeschiedenis van je camera in de Home-app en de Nest-app.

• Dit heeft geen gevolgen voor afzonderlijke clips die je in de Nest-app hebt opgeslagen. Gebruik de Nest-app om opgeslagen videoclips uit de Nest-bibliotheek te verwijderen. In de Home-app kun je geen afzonderlijke videoclips verwijderen.

1. Kies je camera op het startscherm.

2. Tik op Instellingen .

3. Selecteer Videogeschiedenis verwijderen. Misschien moet je een stukje omlaag scrollen om deze optie te zien.

Tik op Verwijderen om te bevestigen.

Opmerking: Je kunt de videogeschiedenis ook in de Nest-app verwijderen.

Instellingen in de Nest-app wijzigen

Zelfs als je camera in de Home-app staat, moet je de Nest-app gebruiken om de volgende instellingen van je camera te wijzigen. Je kunt de Nest-app downloaden via de Google Play Store of de Apple App Store.

Thuis/Afwezig-functie

Is je huis ingesteld op Afwezig, dan zet de camera de videostream aan. De camera kan dan belangrijke activiteit opnemen als je niet thuis bent en je een melding sturen als er iets gebeurt.

Is je huis ingesteld op Thuis, dan zet de camera de videostream uit. Terwijl je thuis bent, worden er geen videobeelden gestreamd of opgenomen. Je ontvangt geen meldingen voor activiteit als de videostream uitstaat.

• Schakel handmatig over op Thuis of Afwezig om de camera aan of uit te zetten als je thuiskomt of juist weggaat.
  • Kies of elke camera automatisch van modus kan wisselen als je weggaat of thuiskomt met Thuis- en Afwezig-routines (Home-app) of de Thuis/Afwezig-functie (Nest-app).
  • Als je niet wilt dat de camera wordt aan- of uitgezet als je weggaat of thuiskomt, kun je ervoor kiezen de camera altijd aan te laten.

Meldingsinstellingen

Iedereen met gedeelde toegang tot je huis in de Nest-app kan de instellingen voor meldingen afzonderlijk instellen.

1. Selecteer de camera in het startscherm van de Nest-app.

2. Tik rechtsboven in het scherm op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.

3. Selecteer Meldingen. Nu kun je de verschillende instellingen voor meldingen aanpassen.

Meer informatie over meldingen en camerameldingen

Activiteitszones

Maak activiteitszones en ontvang meldingen over belangrijke activiteit in gemarkeerde zones in het gezichtsveld van je camera.