Gebeurtenisgeschiedenis en 24/7 videogeschiedenis

Google Nest-camera's en -deurbellen kunnen belangrijke geluiden en bewegingen waarnemen, live video streamen en de videobeelden opslaan in de cloud. Zo kun je de activiteit in en rond je huis in de gaten houden.

Hoe je Nest-camera videobeelden opneemt en opslaat, is afhankelijk van de beschikbaarheid van videogeschiedenis van gebeurtenissen en/of 24/7 videogeschiedenis:

• Met videogeschiedenis van gebeurtenissen wordt alles wat je camera streamt tijdelijk opgeslagen in de cloud. Videobeelden zonder activiteit worden uiteindelijk wel uit de cloud verwijderd. Videoclips van gebeurtenissen (zoals een waargenomen persoon) worden opgeslagen in de videogeschiedenis, zodat je ze kunt bekijken in de Home- of Nest-app.
  • Met 24/7 videogeschiedenis streamt een daarvoor geschikte* Nest-camera altijd als hij aanstaat videobeelden, die allemaal worden opgeslagen in de cloud.

*De Nest Cam (batterij) beschikt alleen over 24/7 videogeschiedenis als hij is aangesloten op een stopcontact. Een camera die op batterijen werkt, beschikt alleen over videogeschiedenis van gebeurtenissen, zelfs als je een abonnement op Nest Aware Plus hebt. 24/7 videogeschiedenis is niet beschikbaar voor de Nest Doorbell (batterij), zelfs niet bij een optionele installatie op netvoeding.

Heb je de camera ingesteld om specifieke soorten gebeurtenissen op te nemen en op te slaan in de videogeschiedenis, dan wordt belangrijke activiteit waargenomen en verwerkt door de camera, maar worden alleen videobeelden van gebeurtenissen die je hebt aangezet in de cloud opgeslagen.

Opmerking: Instellingen voor gebeurtenissen zijn alleen beschikbaar voor de Nest Cam (netvoeding), Nest Cam (batterij) en de Nest Doorbell (batterij).

Videogeschiedenis wordt op voortschrijdende basis verwijderd. Dit betekent dat, afhankelijk van het Nest Aware-abonnement dat je hebt, oudere opgeslagen videobeelden na een bepaald aantal dagen uit de cloud worden verwijderd.

Afhankelijk van het model Nest-camera kun je de videogeschiedenis van gebeurtenissen en 24/7 videogeschiedenis bekijken in de Home- of Nest-app. Je kunt ook gebeurtenissen voor al je camera's krijgen in de feed- en huisgeschiedenis van de Google Home-app.

In de onderstaande tabel zie je waar je de videobeelden krijgt, afhankelijk van het model Nest-camera dat je hebt:

Videogeschiedenis in de Home-app

Videogeschiedenis in de Nest-app

Gebeurtenis in de feed- en huisgeschiedenis

(alleen Home-app)

Nest Cam (batterij)
Nest Doorbell (batterij)
Nest Cam (netvoeding)

check-mark image

check-mark image

Nest Cam IQ indoor
Nest Cam IQ outdoor
Nest Cam Indoor
Nest Cam Outdoor
Nest Doorbell (netvoeding)
Nest Hub Max
Dropcam HD
Dropcam Pro

check-mark image

check-mark image

Vereisten voor videogeschiedenis van gebeurtenissen

• Een Nest Aware-abonnement.* Videogeschiedenis van gebeurtenissen is niet beschikbaar bij een 1e generatie Nest Aware-abonnement.
  • Een van de volgende apparaten moet zijn ingesteld in de Home-app:
    • Nest Cam (batterij)
    • Nest Cam (netvoeding)
    • Nest Cam Indoor
    • Nest Cam Outdoor
    • Nest Cam IQ indoor
    • Nest Cam IQ outdoor
    • Nest Doorbell (batterij)
    • Nest Doorbell (netvoeding)
    • Nest Hub Max
    • Dropcam HD
    • Dropcam Pro

*De 3 uur kosteloze videogeschiedenis van gebeurtenissen is beschikbaar voor de Nest Cam (batterij) en Nest Doorbell (batterij).

Videogeschiedenis van gebeurtenissen en 24/7 videogeschiedenis bij Nest Aware-abonnementen

Als je een nieuwere camera hebt, zoals een Nest Cam (batterij) of een Nest Doorbell (batterij), kun je zonder abonnement maximaal 3 uur videogeschiedenis van gebeurtenissen krijgen. Voor de meeste oudere modellen Nest-camera's en -deurbellen heb je wel een abonnement op Nest Aware nodig voor videogeschiedenis van gebeurtenissen of 24/7 videogeschiedenis. Zonder abonnement kun je momentopnamen van waargenomen activiteit voor de afgelopen 3 uur krijgen.

Ongeacht welke Nest-camera je hebt en of je wel of niet een abonnement hebt, kun je in de app altijd de live videostream van je camera bekijken.

In de onderstaande tabel zie je hoeveel dagen videogeschiedenis van gebeurtenissen en 24/7 videogeschiedenis je krijgt op basis van het model Nest-camera en het Nest Aware-abonnement dat je hebt:

Gratis

Nest Aware

Nest Aware Plus

1e generatie Nest Aware

Nest Cam (netvoeding)

Tot 3 uur videogeschiedenis van gebeurtenissen

Tot 30 dagen videogeschiedenis van gebeurtenissen

Tot 60 dagen videogeschiedenis van gebeurtenissen

Tot 10 dagen 24/7 videogeschiedenis

Abonnement niet beschikbaar

Nest Cam (batterij)*

Tot 3 uur videogeschiedenis van gebeurtenissen

Tot 30 dagen videogeschiedenis van gebeurtenissen

Tot 60 dagen videogeschiedenis van gebeurtenissen

Tot 10 dagen 24/7 videogeschiedenis (alleen bij installatie op netvoeding)

Abonnement niet beschikbaar

Nest Doorbell (batterij)*

Tot 3 uur videogeschiedenis van gebeurtenissen

Tot 30 dagen videogeschiedenis van gebeurtenissen

Tot 60 dagen videogeschiedenis van gebeurtenissen

Abonnement niet beschikbaar

Nest Cam IQ indoor

Nest Cam IQ outdoor

Nest Cam Indoor

Nest Cam Outdoor

Nest Doorbell (netvoeding)

Dropcam HD

Dropcam Pro

Momentopnamen van activiteit voor de afgelopen 3 uur

Tot 30 dagen videogeschiedenis van gebeurtenissen

Tot 60 dagen videogeschiedenis van gebeurtenissen

Tot 10 dagen 24/7 videogeschiedenis

Tot 5, 10 of 30 dagen 24/7 videogeschiedenis

*Belangrijk: De Nest Cam (batterij) beschikt alleen over 24/7 videogeschiedenis als hij is aangesloten op een stopcontact. Een camera die op batterijen werkt, beschikt alleen over videogeschiedenis van gebeurtenissen, zelfs als je een abonnement op Nest Aware Plus hebt. 24/7 videogeschiedenis is niet beschikbaar voor de Nest Doorbell (batterij), zelfs niet bij een optionele installatie op netvoeding.

Wat je allemaal krijgt bij een Nest Aware-abonnement

Gevolgen van het wijzigen van een Nest Aware-abonnement

Je moet voor de videogeschiedenis van je camera met een paar dingen rekening houden wanneer je overstapt op een ander Nest Aware-abonnement:

• Als je upgradet van Nest Aware naar Nest Aware Plus, gaan de 10 dagen 24/7 geschiedenis en 60 dagen videogeschiedenis van gebeurtenissen van start op het moment dat je je nieuwe abonnement koopt.
  • Heb je Nest Aware Plus en stap je over op Nest Aware, dan raak je alle videogeschiedenis van gebeurtenissen ouder dan 30 dagen kwijt. De afgelopen 10 dagen 24/7 geschiedenis worden omgezet in videogeschiedenis van gebeurtenissen.
  • Als je overstapt van een 1e generatie Nest Aware-abonnement naar een abonnement op het nieuwe Nest Aware, wordt de bestaande 24/7 videogeschiedenis van je camera overgezet naar videogeschiedenis van gebeurtenissen. Als je in plaats daarvan Nest Aware Plus koopt, krijg je 10 dagen 24/7 videogeschiedenis en 60 dagen videogeschiedenis van gebeurtenissen.

Activiteit die je camera kan waarnemen

Alle Nest-camera's kunnen geluids- en videogebeurtenissen waarnemen en je een melding sturen als er iets gebeurt. Als je camera over videogeschiedenis van gebeurtenissen of 24/7 videogeschiedenis beschikt, kun je de videobeelden van de activiteit bekijken in de app.

Heb je een abonnement op Nest Aware, dan maakt je camera gebruik van geavanceerde algoritmen om de detectie van geluids- en videogebeurtenissen te verbeteren, zodat je betere meldingen krijgt.

Ga naar ons artikel Wat je allemaal krijgt bij een Nest Aware-abonnement voor een complete lijst van wat verschillende modellen Nest-camera's kunnen waarnemen met en zonder Nest Aware-abonnement.

Gerelateerde onderwerpen voor Nest-camera's

Live video

Live videobeelden van de camera bekijken via de Home-app
Praten en luisteren

Momentopnamen van videogeschiedenis en activiteit

Videogeschiedenis | Home-app | Nest-app
Feed- en huisgeschiedenis

Videoclips

Videoclips opslaan en downloaden

Gebeurtenisdetectie en -meldingen

Camerameldingen
Hoe Nest-camera's geluid en beweging waarnemen
Instellingen voor Nest-meldingen wijzigen
Activiteitszones
Noodoproepen