Je Nest-producten en de Nest-app up-to-date houden

Nest-producten met een betrouwbare internetverbinding updaten zichzelf doorgaans automatisch op de achtergrond. Ook kun je op je telefoon of tablet instellen dat de nieuwste versie van de Nest-app automatisch wordt geïnstalleerd.

Nest-producten zijn ontworpen om zichzelf te updaten. Het is dus belangrijk dat ze verbonden blijven met wifi en internet, zodat ze altijd de nieuwste updates kunnen ontvangen.

De nieuwste softwareversies van Nest-producten

Nest-app

iOS en Android

5.38.x.x

Nest-thermostaten

3e generatie Nest Learning Thermostat
Nest Thermostat E

6.0

1e en 2e generatie Nest Learning Thermostat

5.9.3

Nest-camera's

Nest Cam IQ indoor en outdoor

4720010

Alle andere modellen van Nest Cam en Dropcam

223-610050

Videodeurbellen

Nest Hello

4100024

Nest Protect rook- en koolmonoxidemelder

Alle generaties

3.1.4rc3

Nest Secure alarmsysteem

Toetsenbord en sensor van de Nest Guard

1.3-8

Deur-, raam- en wandsensoren van de Nest Detect

1.3-2

Nest Connect-signaalverwerker

Nest Connect

1.3.2

Sloten

Nest × Yale slot

1.2-7

Versies van je Nest-producten en Nest-app controleren

Als je wilt weten welke versie je van een Nest-product hebt of als je niet zeker weet of je de nieuwste versie van de software hebt, kun je dit makkelijk nagaan. Zie de onderstaande artikelen voor informatie over elk product.

Nest-thermostaat

Op de thermostaat

Als je thuis bent, kun je op de thermostaat zelf zien welke softwareversie erop staat.

Druk op de ring van je thermostaat en selecteer Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen en dan Software.

In de Nest-app:

Je kunt, waar je ook bent, de softwareversie in de Nest-app controleren. Dat doe je zo:

1. Selecteer je Nest-thermostaat in het startscherm van de Nest-app.
  2. Tik rechtsboven op Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen.
  3. Selecteer Technische informatie.
  4. De huidige softwareversie van je thermostaat wordt vermeld naast Software.

Raadpleeg het volgende artikel voor informatie over eerdere software-updates:

Updategeschiedenis software Nest-thermostaat >

Nest Protect

De softwareversie van de Nest Protect kun je in de Nest-app bekijken. Dat doe je zo:

1. Selecteer Nest Protect in het startscherm van de Nest-app.
  2. Tik rechtsboven op Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen.
  3. Kies onder in het scherm de Nest Protect die je wilt controleren.

Opmerking: Als je meer dan één Nest Protect hebt, controleer je de softwareversie voor elke Nest Protect afzonderlijk.

4. Selecteer Technische informatie.
  5. De huidige softwareversie van je Nest Protect wordt weergegeven naast Software.

Nest-camera's, de Nest Hello videodeurbel en Dropcam

Je kunt als volgt controleren welke softwareversie je camera op dit moment gebruikt:

1. Selecteer de gewenste camera in het startscherm van de Nest-app.
  2. Tik rechtsboven op Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen.
  3. Selecteer Technische informatie onder in het scherm.
  4. De huidige softwareversie van je camera wordt weergegeven naast Software.

Nest Secure: Guard, Detect en Connect

1. Tik op Beveiliging Home guard icon in het startscherm van de Nest-app.
  2. Tik rechtsboven op Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen.
  3. Tik op de Nest Guard, Detect of Connect die je wilt controleren.
  4. Selecteer Technische informatie.
  5. De huidige softwareversie wordt weergegeven naast Software.

Nest × Yale slot

1. Selecteer het slot in het startscherm van de Nest-app.
  2. Tik rechtsboven op Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen.
  3. Selecteer Technische informatie.
  4. De huidige softwareversie wordt weergegeven naast Software.

Nest-app: Android en iOS

In het menu Instellingen van je telefoon of tablet kun je controleren welke versie van de Nest-app je hebt. Volg onderstaande link voor volledige instructies.

Controleren welke versie van de Nest-app op je telefoon of tablet staat >

Nest-app: in een webbrowser op een computer

Als je in een webbrowser op je computer naar home.nest.com gaat, wordt altijd de nieuwste versie van de online Nest-service geladen. Je hoeft het versienummer niet te controleren.

Software-updates downloaden

Nest-producten updaten zichzelf automatisch zolang ze zijn verbonden met wifi.

Maar in een aantal situaties kan het updaten tijdelijk worden vertraagd. Als je bijvoorbeeld een instelling aan het veranderen bent terwijl het product zichzelf aan het updaten is, wacht het tot je klaar bent.

Kies voor meer informatie een specifiek Nest-product hieronder.

Nest-thermostaat

Wanneer Nest een update uitbrengt, kan de thermostaat de update automatisch installeren. Je hoeft zelf niets te doen.

Tip: Als je wilt, kun je de software op je thermostaat handmatig updaten. Druk op de ring van je thermostaat en selecteer Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen en dan Software en dan Updaten.

Meer informatie over updates voor Nest-thermostaten

We brengen elke update in batches uit, dus thermostaten worden niet allemaal op hetzelfde moment geüpdatet. Ga ervan uit dat de thermostaat zichzelf automatisch updatet binnen een week nadat we de update aankondigen. Wanneer de update is geïnstalleerd, wordt een pictogram weergegeven in de Energiegeschiedenis van de thermostaat.

De Nest-thermostaat kan zichzelf updaten als aan enkele basisvereisten is voldaan:

• De thermostaat moet verbonden zijn met internet.

• Je systeem mag op dat moment niet actief zijn. Als dit wel het geval is, wacht je thermostaat tot je huis de gewenste temperatuur heeft bereikt en je systeem uitgeschakeld is. Vervolgens wordt de update geïnstalleerd.

• Je draait niet aan de ring om de temperatuur aan te passen.

• De batterij moet geladen zijn tot 3,7 volt of hoger. Als de lading 3,7 volt of minder is wanneer een software-update beschikbaar is, start de update wanneer de batterij is geladen. Het batterijniveau van de thermostaat kun je vinden onderTechnische informatie op de thermostaat, en dan onder Stroom, batterij.

De thermostaat ontvangt de updates, ongeacht of deze aan een account in de Nest-app is toegevoegd.

Opmerking: De thermostaat voert geen update uit als er een probleem is met de bedrading. Je moet dit probleem eerst verhelpen.

Nest Protect

Zolang de Nest Protect is verbonden wifi en internet, kan deze zichzelf updaten wanneer we nieuwe software uitbrengen. We sturen een update niet naar alle Nest Protects tegelijk, dus je krijgt de update misschien niet onmiddellijk. Als de Nest Protect al een week geen nieuwe software heeft ontvangen, reset je de verbinding van de Nest Protect met je thuisnetwerk. Dat doe je zo:

1. Druk één keer op de Nest-knop van de Nest Protect. Als het goed is, hoor je het bericht 'Klaar. Druk op de knop om de test te starten.'

2. Houd de knop vervolgens vijf seconden ingedrukt totdat je 'Netwerk controleren' hoort.

3. Wacht vijftien minuten.

4. Controleer de softwareversie van de Nest Protect opnieuw (zie hierboven Softwareversies controleren). Als de Nest Protect de nieuwste versie heeft, ben je helemaal klaar.

5. Als je Nest Protect niets zegt als je op de Nest-knop drukt of als de nieuwste software niet wordt gedownload, neem dan zo snel mogelijk contact op met Nest Support. We staan klaar om je te helpen.

Nest-camera, Nest Hello of Dropcam

Zolang de camera met wifi en internet is verbonden, kan deze zichzelf automatisch updaten wanneer we nieuwe software uitbrengen. Je hoeft verder niets te doen.

Je kunt een Nest-camera niet handmatig updaten.

We sturen updates voor Nest-camera's in batches uit. We sturen een update niet naar alle Nest-camera's tegelijk, dus je krijgt de update misschien niet onmiddellijk.

Nest Secure: Guard, Detect en Connect

Wanneer Nest Secure via wifi met internet verbonden en niet ingeschakeld is, downloadt het systeem automatisch de nieuwste software en wordt het geüpdatet. Je hoeft dus verder niets te doen.

Als er een nieuwe update is die nog niet op je Nest Guard OF Nest Detect staat, wacht je even: het duurt een paar dagen voordat al onze klanten de updates hebben ontvangen.

Wanneer Nest Secure updates uitstelt

Soms lopen updates aan Nest Secure vertraging op.

• De Nest Guard moet verbonden zijn met wifi en internet. Als de Nest Guard als Offline wordt weergegeven in de Nest-app, wordt deze niet automatisch geüpdatet. Hetzelfde geldt voor de Nest Detects of Connects. Meer informatie vind je in ons artikel Problemen met de verbinding van de Nest Guard oplossen.

• Als je bent geabonneerd op mobiele back-up en de Nest Guard geen wifi-verbinding meer heeft, wordt deze niet meer automatisch geüpdatet via de mobiele gegevensverbinding. Hij wacht tot de verbinding met wifi is hersteld.

• Als je systeem ingeschakeld is , wordt het pas automatisch geüpdatet als je het uitschakelt Nest Guard off. Zo weet je zeker dat je huis wordt beveiligd als je afwezig bent. Als je het systeem inschakelt tijdens een update, dan wordt de update automatisch geannuleerd. Het systeem probeert het 23 uur later opnieuw.

• De Nest Detects in je huis moeten aan de Nest Guard worden gekoppeld. Als een Nest Detect als Offline wordt weergegeven in de Nest-app, wordt deze niet automatisch geüpdatet. Meer informatie vind je in ons artikel Problemen met de verbinding van de Nest Detect oplossen.

• De batterij van de Nest Detect moet genoeg opgeladen zijn om de software te updaten. Is de batterij van de Nest Detect bijna leeg, dan wordt de software pas geüpdatet als je de batterij hebt vervangen. De andere Nest Detects met genoeg batterijvermogen worden wel geüpdatet.

• Als een Nest Connect als Offline wordt weergegeven in de Nest-app, wordt deze niet automatisch geüpdatet. Meer informatie vind je in ons artikel Problemen met de Nest Connect oplossen.

De Nest Guard handmatig updaten

1. Nest Secure moet uitgeschakeld Nest Guard off zijn.
    Je kunt de software anders niet updaten.

2. Houd de knop 2 ingedrukt.

3. Houd de knop ingedrukt terwijl de Nest Guard
    het versienummer laat zien. Blijf de knop indrukken.

4. Laat de knop los als de Nest Guard 'Laat los om te controleren
    op updates' zegt. Als er een update beschikbaar is, wordt
    deze door de Nest Guard gedownload en geïnstalleerd.
Secure guard keypad

Belangrijk: Als je de knop niet loslaat wanneer dat wordt gevraagd, wordt de Nest Guard teruggezet op de fabrieksinstellingen. Je moet hem dan verwijderen uit je account en opnieuw instellen.

De Nest Detect handmatig updaten

1. Nest Secure moet uitgeschakeld Nest Guard off zijn. Je kunt de software anders niet updaten.
  2. Druk de knop van de Nest Detect in en laat hem los.
  3. Druk de knop opnieuw in en houd hem ingedrukt.
  4. Laat de knop los wanneer het lampje van de Nest Detect blauw knippert.

De Nest Detect begint automatisch de software te updaten. Als hij klaar is, gaat het lampje uit.

secure detect light ring blue

De Nest Connect handmatig updaten

1. Druk de knop van de Nest Connect in en laat hem los. Je vindt de knop op de onderkant van de Nest Connect.
  2. Druk de knop opnieuw in en houd hem ingedrukt.
  3. Laat de knop los wanneer het lampje van de Nest Connect blauw knippert.

De Nest Connect begint automatisch de software te updaten. Als hij klaar is, gaat het lampje uit.

Informatie over updates voor Nest Tags

De Nest Tag is een sleutelhanger waarmee je Nest Secure
zonder wachtwoord kunt uitschakelen.

De Nest Tag heeft geen software die moet worden geüpdatet. Je kunt geen
automatische of handmatige updates ontvangen.

Nest secure tag front angle image.

Nest × Yale slot

Zolang het Nest × Yale slot met wifi en internet verbonden is, kan hij zichzelf automatisch updaten wanneer we nieuwe software uitbrengen. Je hoeft verder niets te doen.

Het slot kan niet handmatig worden geüpdatet. Updates worden in groepen verzonden, dus soms krijg je ze niet meteen.

Belangrijk: Tijdens het updaten kun je het toetsenblok van de Nest-app niet gebruiken om het huis op slot te doen, van het slot te halen of de instellingen te wijzigen. De update duurt maar een paar minuten. Tijdens de update knippert het indicatielampje in je huis blauw.

Nest-app voor Android of iOS

Je kunt je telefoon of tablet instellen voor automatische app-updates, zodat je de nieuwste functies en verbeteringen krijgt zodra ze beschikbaar zijn.

Informatie over het automatisch updaten van apps (inclusief de Nest-app) vind je in de volgende artikelen op de ondersteuningssites van Google en Apple:

Android: apps automatisch updaten >

iOS: apps automatisch updaten >

Opmerking: Als je in een webbrowser op je computer naar home.nest.com gaat, hoef je niets te doen om de app te updaten. De app doet dit zelf en je hebt in je browser altijd de laatste versie.

Op de volgende pagina's vind je de nummers van de nieuwste versies en de verbeteringen die we tot nu toe via onze software-updates hebben aangebracht.

Software-updategeschiedenis Nest-app voor Android >

Software-updategeschiedenis Nest-app voor iOS >