To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Använda Google Assistent med Nest-produkter

Google Assistent är en röststyrd personlig assistent. Med hjälp av den kan du justera termostaten eller visa kameran på en Smart Display och ställa frågor om produkternas status via röstkommandon. Om du har en högtalare med Google Assistent (exempelvis Nest Audio) eller en Smart Display (exempelvis Nest Hub eller Nest Hub Max) kan den spela upp vissa aviseringar från dina Nest-produkter.

Läs mer om Google Assistent

Om du vill veta mer om var du kan använda Google Nest-produkterna med Google Assistent läser du Tillgänglighet för Google Nest.

Förutom högtalare och skärmar fungerar Google Assistent dessutom med följande Nest-produkter:

• Nest-termostater
  • Nest-kameror
  • Nest-dörrklockor
  • Nest × Yale-lås

1. Ladda ned Google Assistent- och Google Home-appen

1. Ladda ned Google Home-appen på en telefon eller surfplatta.
  2. (Valfritt) Om du har en iPhone eller iPad laddar du ned Google Assistent-appen . Du kan använda Google Assistent via Home-appen, men du får tillgång till fler funktioner via Assistent-appen. Obs! Om du har en telefon eller surfplatta med Android är Google Assistent redan integrerad.
  3. Konfigurera högtalaren eller Smart Display-enheten om du har en.

2. Anslut Nest-produkterna till Google Assistent

Kom igång genom att konfigurera Google-enheter i Google Home- eller Nest-appen. När produkterna har länkats till Home-appen kan du styra dem med hjälp av röstkommandon.

Obs! Innan du kan konfigurera Google Assistent på Nest Cam måste du migrera ditt Nest-konto till ett Google-konto. Om du inte har migrerat ditt konto ännu blir du ombedd att göra det under konfigureringen av Google Assistent. Du migrerar ditt konto genom att öppna Nest-appen och sedan Settings (inställningar) Migrate to a Google Account (migrera till ett Google-konto).

3. Saker du kan säga och göra

När du har slutfört konfigureringsstegen ovan kan du ge Google Assistent röstkommandon. Börja med att säga ”Hey Google” till Google-assistenten och därefter det som du vill veta eller göra.

Du kan ge röstkommandon direkt till Nest Cam IQ för inomhusbruk. Det finns två alternativ för andra Nest-produkter:

• Säg kommandot till en högtalare eller skärm.
  • Öppna Google Assistent på en telefon eller surfplatta och säg kommandot.

Några exempel:

Nest-termostater

• ”Hey Google, vad är temperaturen inomhus?”
  • ”Hey Google, höj/sänk värmen.”
  • ”Hey Google, ställ in temperaturen på [#] grader.”
  • ”Hey Google, höj (eller sänk) temperaturen till [#] grader.”
  • ”Hey Google, ställ in termostaten på uppvärmning.”
  • ”Hey Google, ställ in termostaten på läget värme/kyla.”

Obs! Du kan överskrida en temperaturgräns med hjälp av röstkommandon på högtalaren eller skärmen.

Nest-kameror

Du kan be Google Assistent att spela upp Nest-kamerans livevideo på en skärm. Följande skärmar är kompatibla:

Obs! Nest-kameror som du konfigurerar i Home-appen kan bara streama till en Google Nest-skärm.

Det här kan du säga:

• Hey Google, spela upp kameran på [kamerans plats] på [skärmens namn]. Till exempel, ”Hey Google, spela upp kameran på altanen på Chromecast i vardagsrummet.”

Tips! Om du pratar med en Nest Hub eller Nest Hub Max räcker det med att du säger ”Hey Google, visa [kamerans plats]” för att videon ska spelas upp på skärmen.

• Hey Google, stäng av [skärmens namn]. Det här kommandot talar om för skärmen att sluta visa videon från Nest-kameran, men det stänger inte av kameran.
  • Om du vill få fler förslag på saker att säga läser du Streama säkerhetskameran.

Obs! Var noga med att säga namnet och platsen exakt så som de visas i appen du konfigurerat enheten i. Så här hittar du informationen:

• Nest-appen: Öppna appen, välj kameran och kontrollera etiketten högst upp i videoflödet.
  • Home-appen: Öppna Home-appen. Tryck på Favoriter eller Enheter . Kamerans ruta visas i det tilldelade rummet tillsammans med dess namn.

Om du använder Nest-appen kanske du har mer än en kamera med samma platsnamn, t.ex. Altan, tillsammans med en unik etikett. När du öppnar Nest-appen och trycker på kameran kollar du ovanför videoflödet. Om kameran har en etikett visas den inom parentes, till exempel Altanen (baksidan) eller Altanen (framsidan). När du pratar med Google-assistenten behöver du säga både platsen och etiketten, till exempel ”Hey Google, visa kameran på altanen (baksidan) på Chromecast i vardagsrummet”.

Nest-dörrklockor

Få en avisering när en besökare ringer på dörren

Högtalare och Smart Display med Google Assistent kan meddela dig när någon ringer på dörren.

Läs mer om hur du får meddelanden om besökare i Nest Doorbell på en högtalare eller skärm med Google Assistent

Visa video på en skärm

Precis som med alla andra Nest-kameror kan du be Google Assistent att visa video från Nest-dörrklockan på en kompatibel skärm. Läs avsnittet Nest-kameror ovan för mer information och förslag på vad du kan säga.

Lägga till dörrklockan i en Assistent-rutin

Du kan konfigurera rutinerna Hemma och Borta som gör det möjligt för Google Assistent att slå på eller stänga av dörrklockan automatiskt. Du kan till exempel ange att kameran ska slås på när alla borta eller stängas av en schemalagd tid varje morgon.

Nest × Yale-lås

Röstkommandon

Det här är några saker som du kan säga till Google Assistent:

• ”Hey Google, är dörren på [platsens namn] låst?”
  • ”Hey Google, lås dörren på [platsens namn].”
  • ”Hey Google, se till att dörren på [platsens namn] är låst.”

Obs! Var noga med att säga namnet eller platsen som du gav till låset under konfigureringen. Du hittar den här informationen genom att öppna Nest-appen och läsa etiketten under Nest x Yale låset.

Tänk på följande när du använder röstkommandon:

• Du kan inte låsa upp dörren med röstkommandon. Detta är en säkerhetsåtgärd för att förhindra att obehöriga låser upp dörren med rösten.
    Läs Så låser och låser du upp Nest x Yale lås
  • Se till att dörren är stängd när du ber Google Assistent att låsa den. Nest × Yale låset kan endast vrida på kolvlåset. Den stänger inte dörren åt dig.

Rutiner för Google Assistent

Nest × Yale låset fungerar med rutinerna som du har konfigurerat för Google Assistent. Du kan exempelvis säga ”Hey Google, god natt” för att dörren ska låsas automatiskt.

Läs mer om hur du konfigurerar och hanterar rutiner.

Felsöka Google Assistent

Läs följande om det uppstår problem med Google Assistent på en högtalare eller skärm:

Läs följande om det uppstår problem med Google Assistent på en telefon eller surfplatta: