To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

De Google Assistent gebruiken met Nest-producten

De Google Assistent is een persoonlijke assistent met spraakbediening. Hiermee kun je opdrachten geven om de thermostaat aan te passen of de camera op je smartdisplay te tonen. Ook kun je vragen stellen over de status van je producten. Als je een speaker (zoals de Nest Audio) of smartdisplay (zoals de Nest Hub of de Nest Hub Max) hebt die met de Google Assistent werkt, kan die ook bepaalde meldingen van je Nest-producten afspelen.

Meer informatie over de Google Assistent

Check de beschikbaarheid van Google Nest-apparaten voor meer informatie over waar je Google Nest-producten en de Google Assistent kunt gebruiken.

Behalve met speakers en schermen werkt de Google Assistent met de volgende Nest-producten:

• Nest-thermostaten
  • Nest-camera's
  • Nest-deurbellen
  • Nest × Yale slot

1. Download de Google Assistent en de Google Home-app

1. Download de Google Home-app op een telefoon of tablet.
  2. (Optioneel) Als je een iPhone of iPad hebt, download je de Google Assistent-app . Via de Home-app heb je toegang tot de Google Assistent, maar met de Assistent-app heb je toegang tot meer functies. Opmerking: Heb je een Android-telefoon of -tablet, dan is de Google Assistent al ingebouwd.
  3. Stel je speaker of smartdisplay in als je die hebt.

2. Koppel je Nest-producten aan de Google Assistent

Stel eerst je Google-apparaten in via de Google Home- of Nest-app. Nadat je product is gekoppeld in de Home-app, kun je het bedienen met spraakopdrachten.

Opmerking: Als je de Google Assistent wilt instellen op een Nest Cam, moet je je Nest-account overzetten naar een Google-account. Als je je account nog niet hebt overgezet, wordt je gevraagd dit te doen als je de Google Assistent instelt. Als je je account wilt overzetten, open je de Nest-app en ga je naar Instellingen  Migreren naar een Google-account.

3. Wat je kunt zeggen en doen

Nadat je de bovenstaande instelstappen hebt doorlopen, kun je de Google Assistent spraakopdrachten geven. Zeg eerst 'Hey Google' en vertel dan de Google Assistent wat je wilt weten of wat je wilt doen.

Je kunt rechtstreeks spraakopdrachten geven aan de Nest Cam IQ Indoor. Bij andere Nest-producten heb je 2 opties:

• Spreek je opdracht uit tegen een speaker of scherm.
  • Open de Google Assistent op een telefoon of tablet en spreek je opdracht uit.

Enkele voorbeelden:

Nest-thermostaten

• 'Hey Google, wat is de temperatuur binnen?'
  • 'Hey Google, zet de thermostaat hoger (of lager).'
  • 'Hey Google, zet de verwarming op [#] graden.'
  • 'Hey Google, zet de temperatuur [#] graden hoger (of lager).'
  • 'Hey Google, zet de thermostaat op verwarmen.'
  • 'Hey Google, zet de thermostaat op de modus voor verwarmen/koelen.'

Opmerking: Op je speaker of scherm kun je spraakopdrachten gebruiken om een vergrendelingstemperatuur te overschrijven.

Nest-camera's

Je kunt de Google Assistent vragen om de live videobeelden van je Nest-camera op een scherm af te spelen. Hiervoor heb je een van de volgende schermen nodig:

Opmerking: Nest Cams die je met de Home-app hebt ingesteld, kunnen alleen streamen naar een Google Nest-scherm.

Dit kun je zeggen:

• 'Hey Google, speel de beelden van de camera [naam van cameralocatie] af op [naam van scherm].' Voorbeeld: 'Hey Google, speel de beelden van de camera Veranda af op de Chromecast in de woonkamer.'

Tip: Als je tegen een Nest Hub of Nest Hub Max praat, hoef je alleen maar 'Hey Google, laat de [naam van cameralocatie] zien' te zeggen om de videobeelden op het scherm af te spelen.

• 'Hey Google, zet [naam van scherm] uit.' Met deze opdracht stop je de weergave van de videobeelden van je Nest-camera maar zet je de camera niet uit.
  • Ga naar Je beveiligingscamera streamen voor wat je nog meer kunt zeggen.

Opmerking: Gebruik de naam en locatie zoals ze worden weergegeven in de app waarmee je het apparaat hebt ingesteld. Zo vind je deze informatie:

• Nest-app: Open de app, selecteer de camera en check het label bovenaan de videofeed.
  • Home-app: Open de Home-app. Tik op Favorieten of Apparaten Je vindt de tegel van je camera in de toegewezen ruimte met de naam van de camera.

Als je de Nest-app gebruikt, kun je heel soms meer dan één camera hebben met dezelfde locatienaam, zoals Veranda, plus een uniek label. Als je de Nest-app opent en op de camera tikt, check je boven de videofeed. Als de camera een label heeft, staat dit tussen haakjes, zoals 'Veranda (achter)' of 'Veranda (voor)'. Als je tegen de Google Assistent praat, moet je de locatienaam en het label zeggen, bijvoorbeeld 'Hey Google, laat de camera Veranda (achter) zien op de Chromecast in de woonkamer'.

Nest-deurbellen

Een melding krijgen als een bezoeker op de deurbel drukt

Je speaker of smartdisplay met de Google Assistent kan je laten weten wanneer iemand op de deurbel drukt.

Meer informatie over hoe je bezoekersmeldingen van de Nest-deurbel krijgt op een speaker of scherm met de Google Assistent

Video weergeven op een scherm

Net als bij al onze andere Nest-camera's kun je de Google Assistent vertellen dat hij de videobeelden van je Nest Doorbell moet weergeven op een geschikt scherm. Check het gedeelte Nest-camera's hierboven voor meer informatie en wat je kunt zeggen.

Je deurbel opnemen in een Assistent-routine

Je kunt Thuis- en Afwezig-routines instellen waarmee de Google Assistent de deurbelcamera automatisch aan- of uitzet. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat de camera wordt aangezet als iedereen het huis uit is of dat deze op een bepaald tijdstip 's ochtends wordt uitgezet.

Nest x Yale slot

Spraakopdrachten

Hier zijn enkele opdrachten die je kunt zeggen tegen de Google Assistent.

• 'Hey Google, is de deur [naam van locatie] op slot?'
  • 'Hey Google, doe de deur [naam van locatie] op slot.'
  • 'Hey Google, check of mijn deur [naam van locatie] op slot is.'

Opmerking: Zeg de naam of locatie die je aan het slot hebt gegeven bij het instellen. Als je deze informatie wilt opzoeken, open je de Nest-app en check je het label onder je Nest × Yale slot.

Houd rekening met het volgende als je spraakopdrachten gebruikt:

• Je kunt je deur niet van het slot halen met spraakopdrachten. Dit is een voorzorgsmaatregel om te voorkomen dat personen zonder toestemming met hun stem je deur van het slot kunnen halen.
    Meer informatie over hoe je het Nest × Yale slot vergrendelt en ontgrendelt
  • Zorg dat de deur gesloten is voordat je de Google Assistent zegt hem op slot te doen. Het Nest × Yale slot kan alleen de nachtschoot in- of uitschuiven. Het slot kan niet de deur voor je sluiten.

Google Assistent-routines

Het Nest × Yale slot werkt met routines die je hebt ingesteld voor de Google Assistent. Je kunt bijvoorbeeld 'Hey Google, welterusten' zeggen en het slot automatisch zichzelf op slot laten doen.

Meer informatie over hoe je routines instelt en beheert

Problemen met de Google Assistent oplossen

Voor hulp bij problemen met de Google Assistent op je speaker of scherm:

Voor hulp bij problemen met de Google Assistent op je telefoon of tablet: