De Google Assistent gebruiken met Nest-producten

De Google Assistent is een persoonlijke assistent met spraakbediening. Met de Assistent kun je je Nest-producten taken laten uitvoeren en vragen stellen over hun status. Als je een speaker (zoals de Nest Audio) of smartdisplay (zoals de Nest Hub en Nest Hub Max) hebt die met de Google Assistent werkt, kan hij ook bepaalde meldingen van je Nest-producten afspelen.

Meer informatie over de Google Assistent

Check de beschikbaarheid van Google Nest-apparaten voor meer informatie over waar je Google Nest-producten en de Google Assistent kunt gebruiken.

De Google Assistent werkt met de volgende Nest-producten:

• Nest-thermostaten
  • Nest-camera's
  • Nest Hello-videodeurbel
  • Nest Secure-alarmsysteem
  • Nest × Yale slot

Opmerking: In de meeste gevallen praat je niet direct tegen je Nest-producten als je een spraakopdracht geeft. In plaats daarvan praat je tegen een van de apparaten die hieronder in stap één worden vermeld. Daarna wisselt de Google Assistent informatie uit met je Nest-product.

1. Gebruik de Google Assistent

De Google Assistent is ingebouwd in sommige producten en kan worden toegevoegd aan andere. Voorbeeld:

Ga naar de Google Assistent-pagina voor de nieuwste informatie over andere apparaten die de Google Assistent ondersteunen.

2. Koppel je Nest-producten aan de Google Assistent

Ga naar het gedeelte Smarthome-apparaten bedienen met de Google Assistent voor gedetailleerde instructies over hoe je je Nest-producten aan de Google Assistent koppelt.Daarna kun je in de volgende stap spraakopdrachten gebruiken voor je Nest-producten.

Opmerking: Als je de Google Assistent wilt instellen op een Nest Cam of Nest Secure, moet je je Nest-account overzetten naar een Google-account. Als je je account nog niet hebt overgezet, wordt je gevraagd dit te doen tijdens het instellen van de Google Assistent. Als je je account wilt overzetten, open je de Nest-app en ga je naar Instellingen  Migreren naar een Google-account.

3. Wat je kunt zeggen en doen

Als je een spraakopdracht geeft, begin je door 'Hey Google' te zeggen en vertel je de Google Assistent daarna wat je wilt weten of wat je wilt doen.

Enkele voorbeelden:

Nest-thermostaten

• 'Hey Google, wat is de temperatuur binnen?'
  • 'Hey Google, zet de thermostaat hoger (of lager).'
  • 'Hey Google, zet de verwarming op [#] graden.'
  • 'Hey Google, zet de temperatuur [#] graden hoger (of lager).'

Lees voor wat je nog meer kunt zeggen het artikel over hoe je smarthome-apparaten bedient.

Nest-camera's

Je kunt de Google Assistent vertellen dat hij de live videobeelden van je Nest-camera op een scherm moet afspelen. Hiervoor heb je een van de volgende schermen nodig:

Dit kun je zeggen:

• 'Hey Google, speel de beelden van de camera [naam van cameralocatie] af op [naam van scherm].' Voorbeeld: 'Hey Google, speel de beelden van de camera Veranda af op de Chromecast in de woonkamer.'

Tip: Als je tegen een Google Nest Hub praat, hoef je alleen maar 'Hey Google, laat de [naam van cameralocatie] zien' te zeggen om de videobeelden op het scherm af te spelen.

• 'Hey Google, zet [naam van scherm] uit.'Met deze opdracht stop je de weergave van de videobeelden van je Nest-camera maar zet je de camera niet uit.
  • Ga naar Je beveiligingscamera streamen voor wat je nog meer kunt zeggen.

Opmerking: Voor elke '[naam van camera]' in de voorbeelden hierboven zeg je de naam of locatie die je aan de camera hebt gegeven bij het instellen. Als je deze informatie wilt opzoeken, open je de Nest-app, selecteer je de camera en check je het label bovenaan je videofeed.

Hoewel het niet vaak voorkomt, is het mogelijk dat je meer dan één camera hebt met dezelfde locatienaam, zoals Veranda, en een uniek label. Als je de Nest-app opent en op de camera tikt, kijk je boven de videofeed. Als de camera een label heeft, staat dit tussen haakjes, zoals 'Veranda (achter)' of 'Veranda (voor)'. Als je tegen de Google Assistent praat, moet je de locatienaam en het label zeggen, bijvoorbeeld 'Hey Google, laat de camera Veranda (achter) zien op de Chromecast in de woonkamer'.

Nest Hello-videodeurbel

Een melding krijgen als een bezoeker op de deurbel drukt

Je speaker of smartdisplay met de Google Assistent kan je laten weten wanneer iemand op de deurbel drukt. Bekijk het volgende artikel voor de volledige instructies om bezoekersmeldingen in te stellen:

Nest Hello-bezoekersmeldingen ontvangen op een speaker of scherm met de Google Assistent

Video weergeven op een scherm

Net als bij al onze andere Nest-camera's kun je de Google Assistent vertellen dat hij de videobeelden van je Nest Hello moet weergeven op een geschikt scherm.Check het gedeelte Nest-camera's hierboven voor meer informatie en wat je kunt zeggen.

Nest Secure-alarmsysteem

Met spraakopdrachten schakel je makkelijk het systeem in of check je de bijbehorende status. Dit kun je zeggen tegen de Google Assistent:

• 'Hey Google, stel Nest Secure in op Thuis en bewaken.'
  • 'Hey Google, stel Nest Secure in op Afwezig en bewaken.'
  • 'Hey Google, annuleer de beveiliging.'(Moet wordt gezegd binnen een paar seconden nadat je het systeem hebt ingeschakeld, en alleen als je het systeem hebt ingeschakeld met een spraakopdracht.)
  • 'Hey Google, wat is de status van mijn beveiliging?'

Houd rekening met het volgende als je de Google Assistent gebruikt met je Nest Secure-alarmsysteem:

• Opmerking: Je kunt beveiligingssystemen niet uitschakelen met spraakopdrachten.
  • Als je het beveiligingssysteem inschakelt via een speaker met de Google Assistent (zoals een Home-speaker of -scherm), kondigt de speaker aan hoeveel tijd je nog hebt en of er beveiligingsproblemen zijn. De Nest Guard blijft stil.
  • Als de Nest Secure een toegangscode vereist om het alarm in te stellen, kun je het systeem niet inschakelen met een spraakopdracht. Standaard is geen toegangscode vereist, maar het kan zijn dat je deze instelling hebt gewijzigd in de app.
  • Je kunt niet van het ene naar het andere beveiligingsniveau schakelen met een spraakopdracht. In plaats daarvan moet je het systeem uitschakelen en weer inschakelen met het gewenste beveiligingsniveau.

Nest x Yale slot

Spraakopdrachten

Hier zijn enkele opdrachten die je kunt zeggen tegen de Google Assistent.

• 'Hey Google, is de deur [naam van locatie] op slot?'
  • 'Hey Google, doe de deur [naam van locatie] op slot.'
  • 'Hey Google, check of mijn deur [naam van locatie] op slot is.'

Opmerking: Voor elke '[naam van locatie]' in de bovenstaande voorbeelden zeg je de naam of locatie die je aan je slot hebt gegeven bij het instellen. Als je deze informatie wilt opzoeken, open je de Nest-app en check je het label onderop je Nest × Yale slot.

Houd rekening met het volgende als je spraakopdrachten gebruikt:

• Je kunt je deur niet van het slot halen met spraakopdrachten.Dit is een voorzorgsmaatregel om te voorkomen dat iemand zonder toestemming met zijn stem je deur van het slot kan halen. Lees het volgende artikel voor een lijst met andere manieren om je deur van het slot te halen:

Het Nest × Yale slot op slot doen en van het slot halen
  • Zorg dat de deur gesloten is voordat je de Google Assistent zegt hem op slot te doen.Het Nest × Yale slot kan alleen de nachtschoot in- of uitschuiven. Het slot kan niet de deur voor je sluiten.

Google Assistent-routines

Het Nest × Yale slot werkt met routines die je hebt ingesteld voor de Google Assistent. Je kunt bijvoorbeeld 'Hey Google, welterusten' zeggen en het slot automatisch zichzelf op slot laten doen. Lees Hulp krijgen bij je dagelijkse routines voor meer informatie over routines.

Problemen oplossen

Als de Google Assistent niet wordt geactiveerd als je 'Hey Google' zegt of problemen heeft met de herkenning van spraakopdrachten, ga je naar Hulp met de Google Assistent.