To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Nest-aviseringar fungerar inte

Om du inte får varningar från Nest ska du kontrollera att enheterna är anslutna till internet, att du har konfigurerat aviseringar i Nest- eller Home-appen och att aviseringar från Nest-appen inte blockeras i telefonens inställningar. Kontrollera även att det inte finns några e-postmeddelanden från Nest i skräpmappen.

Kontrollera grunderna

Avbrott i Nest-tjänsten eller en produkt som är offline kan påverka alla aviseringar du vanligtvis får. Det är bra att snabbt utesluta att dessa problem inte har uppstått innan du påbörjar en mer avancerad felsökning.

Kontrollera om Nest-tjänsten ligger nere

Kontrollera statusen för Nest-tjänsten. Avbrott i tjänsten inträffar sällan, men det är bra att kontrollera att allt fungerar som det ska innan du påbörjar en mer ingående felsökning.

Kontrollera statusen för Nest-tjänsten

Obs! Statusen för tjänsten kanske inte uppdateras omedelbart.

Kontrollera att Nest-enheterna är online

Nest-enheter kan inte skicka e-postmeddelanden eller varningar om de inte är anslutna till internet.

• Home-appen: Tryck på Nest-enheten för att kontrollera dess status.
  • Nest-appen: Kontrollera om Nest-enheten är offline på startskärmen.

Felsöka problem med wifi och anslutning

Kontrollera standardinställningarna (endast Home-appen)

Inställningar för Home-appen är inaktiverade som standard. Du kan när som helst aktivera eller inaktivera aviseringar.

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Inställningar följt av Aviseringar.
    • Om pushmeddelanden inte har aktiverats i telefonens inställningar visas en banner högst upp på skärmen. Om du vill aktivera pushmeddelanden i telefonens inställningar trycker du på länken i bannern och följer anvisningarna.
  3. Välj Allmänna aviseringar.
  4. Aktivera eller inaktivera aviseringar.
    • Om du aktiverar viktiga varningar men inte har aktiverat dem i telefonens inställningar visas en banner högst upp på skärmen. Om du vill aktivera viktiga varningar i telefonens inställningar trycker du på länken i bannern och följer anvisningarna.

Kontrollera att du är inloggad i appen

Du kan bara få aviseringar om du är inloggad i appen.

Home-appen

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen
  2. Du är inloggad om kontot visas uppe till höger och Nest-enheterna visas på startskärmen.
  3. Om du inte är inloggad visas välkomstsidan. Tryck på Kom igång och bekräfta vilket konto du vill använda eller logga in med ett annat konto.

Nest-appen

1. Öppna Nest-appen Nest app.
  2. Du är inloggad om Nest-enheterna visas på appens startskärm.
  3. Om du blir ombedd att logga in i appen anger du din e-postadress och ditt lösenord för att få aviseringar igen.

Kontrollera att du är inloggad på rätt konto i appen

Du kan bara vara inloggad på ett konto åt gången i Nest-appen och du får bara pushmeddelanden för hemmen som finns i det konto du är inloggad på. Om du har mer än ett konto eller om en vän har loggat in på sitt konto på din telefon eller surfplatta kan du vara inloggad på fel konto.

Home-appen

Byta hem

Om du har flera hem i ett konto trycker du på hemmets namn högst upp på skärmen och väljer hemmet du vill byta till.

Byta konto

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen
  2. Tryck på ditt konto.
  3. Välj det konto du vill byta till eller tryck på Lägg till ytterligare ett konto för att logga in på ett nytt konto.

Nest-appen

1. Öppna Nest-appen Nest app. Om Nest-enheterna och hemmets namn i appen inte stämmer överens med ditt hem eller ett annat Nest-hem du har blivit inbjuden till kan du behöva logga ut och sedan in igen.
  2. Tryck på Settings (inställningar) ikon för Nest-inställningar på Nest-appens startskärm.
  3. Välj Account (konto).
  4. På kontoskärmen visas fotot på den person som är inloggad just nu. Logga ut om inte rätt foto visas.
  5. Du loggar ut genom att välja Sign out (logga ut) längst ned på kontoskärmen. Därefter kan du logga in med din e-postadress och ditt lösenord.

Felsöka inställningar i appen

Om enheterna är online och Nest-tjänsten inte ligger nere ska du först kontrollera att aviseringen du vill ha är aktiverad i inställningarna för Nest-appen. Om du inte får kameraaviseringar finns det några ytterligare inställningar att kontrollera.

Kontrollera enhetens aviseringsinställningar

Home-appen

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Inställningar .
  3. Öppna Aviseringar .
  4. Tryck på den typ av avisering du vill uppdatera och sedan på reglaget för att uppdatera inställningarna.

Nest-appen

Kontrollera att du har angett rätt inställningar för aviseringar och e-postmeddelanden för varje enhet.

1. Tryck på Settings ikon för Nest-inställningar (inställningar) på startskärmen följt av Notifications (aviseringar).
  2. Välj produkten som du vill ändra aviseringar för.

Läs mer om aviseringar och hur du ändrar inställningarna

Om du har en Nest-kamera

Aviseringar fungerar på ett annat sätt för Nest-kameror. Eftersom vi inte vill att du ska bli överöst av varningar kan du få färre än du förväntar dig om kameran är riktad mot ett område med mycket aktivitet.

Så här fungerar kameraaviseringar

Nest ser till att du får användbara aviseringar med hjälp av avancerade algoritmer. Kameran kan till exempel meddela dig när den upptäcker rörelser, men den skickar inte separata varningar för upprepade rörelser när mycket aktivitet sker på en och samma gång. Du hittar mer information i följande artiklar:

Så identifieras ljud och rörelser av Nest-kameror
Tips på hur du får ut mesta möjliga av Activity Alerts från Nest-kameran

Kontrollera om aktivitet markeras av kameran i Nest-appens Sightline när den ska. Om den gör det utan att du får de aviseringar du förväntar dig ska du kontrollera nedanstående kameraspecifika aviseringsinställningar.

Kontrollera kameraspecifika aviseringsinställningar

Öppna inställningarna för kameran ikon för Nest-inställningar följt av Notifications (aviseringar) och testa följande:

• Under When to send (när aviseringar ska skickas) kontrollerar du om du har aktiverat alternativet Always (alltid) eller No one’s home (ingen är hemma). Om du har valt No one’s home får du inga kameraaviseringar om Home/Away Assist tror att någon är hemma.
  • Under Aktivitet kan du aktivera och inaktivera flera olika typer av varningar. Vilka alternativ som visas beror på vilken kamera du har och om du har lagt till en prenumeration på Nest Aware. Du kan aktivera alla alternativ i det här avsnittet eller inaktivera de du inte vill ha.
  • Om du har flera Nest-kameror i hemmet kan du ange olika inställningar för dem. Därför ska du kontrollera inställningarna för var och en av kamerorna i appen.
  • Om du delar åtkomst med andra till Nest-hemmet via familjekonton kan alla välja sina egna aviseringsinställningar. De andra personernas inställningar ändras alltså inte när du ändrar dina.
  • I Home-appen kan du anpassa vilken typ av aviseringar du får. Läs mer om flödet i Home-appen

Du kan läsa mer om inställningarna ovan i följande artikel:

Läs om kameraaviseringar och hur du ändrar inställningarna

Felsöka telefonens anslutning och inställningar

Om du har angett rätt inställningar i Nest-appen kan problemet orsakas av något annat.

Kontrollera telefonens wifi- och mobildataanslutning

Kontrollera att flygplansläget inte är aktiverat på enheten och att den har stabil anslutning till mobildata och wifi. Dålig täckning, särskilt i avlägsna områden, kan orsaka fördröjningar av aviseringar och e-postmeddelanden. Om telefonen bara har en stapel kanske du inte får aviseringar direkt. Du kan även testa att starta om enheten. När du startar om enheten återställs anslutningarna till mobildata och wifi, vilket kan åtgärda problemet.

Kontrollera att aviseringarna inte blockeras av inställningarna på telefonen eller surfplattan

Kontrollera att aviseringar från Nest-appen inte blockeras av inställningarna på telefonen eller surfplattan. Länkarna nedan öppnar Apples och Googles supportwebbplatser.

Aviseringsinställningar för Android
Aviseringsinställningar för iOS

Obs! Om en äldre eller anpassad version av Android OS körs på Android-enheten kan stegen se annorlunda ut.

Testa med en annan telefon eller surfplatta

Om du fortfarande inte får några aviseringar ska du kontrollera om det fungerar på en väns eller familjemedlems telefon eller surfplatta. Fråga om du får installera Nest-appen på hans eller hennes enhet och logga in på ditt konto för att kontrollera om aviseringar skickas till deras enhet. Glöm inte att logga ut från kontot i Nest-appen på din väns enhet när du är klar.

Felsöka e-postaviseringar

E-postaviseringar fungerar inte på samma sätt som pushmeddelanden. Om du har angett att du vill få e-postaviseringar för enheten ska du få dem även om du inte är inloggad i Nest-appen.

Kontrollera att e-postaviseringar har aktiverats i enhetens inställningar

Home-appen

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen
  2. Tryck på Inställningar följt av Aviseringar
  3. Öppna E-postaviseringar och tryck på reglaget för att aktivera aviseringar.

Nest-appen

1. Tryck på Settings (inställningar)  ikon för Nest-inställningar på startskärmen följt av Notifications (aviseringar).
  2. Välj den enhet eller det program du vill ändra aviseringarna för.
  3. Om du ser ett alternativ för e-postaviseringar ska du kontrollera att det är aktiverat. Obs! Det går inte att få e-postaviseringar från alla Nest-enheter eller ändra inställningarna för dem.

Så här konfigurerar du aviseringar för Nest-enheter

Obs! Vid vissa viktiga händelser skickas alltid aviseringar från Nest-enheter. Till exempel när Nest-termostaten aktiverar systemet eftersom hemmet har nått en säkerhetstemperatur. Det finns inget alternativ för att inaktivera eller inaktivera dessa viktiga händelser i Nest-appen.

Kontrollera att e-post från Nest inte markeras som spam eller skräppost

Kolla i mappen för skräppost. Om din e-posttjänst är inställd på att markera alla meddelanden från okända e-postadresser som skräppost kan du behöva lägga till e-postadressen notifications@nest.com  i adressboken. Läs i e-posttjänstens dokumentation om du vill ha specifik information om hur den filtrerar e-postmeddelanden och hur du lägger till en ny kontakt.

Vissa e-posttjänster kan automatiskt blockera e-postmeddelanden från domäner som inte har godkänts. Dessa e-postmeddelanden hamnar inte ens i mappen för spam. Om så är fallet går det antagligen inte att åtgärda problemet genom att lägga till notifications@nest.com i adressboken. Du kan behöva lägga till vår e-postadress i en separat vitlista eller en lista över godkända avsändare. Om du inte vet hur du gör det kontaktar du e-postleverantörens support eller administratören och ber om hjälp.

Om du fortfarande inte får e-postmeddelanden från Nest testar du att använda en e-postadress från en annan e-posttjänst. Du byter e-postadress genom att logga in på kontot i Nest-appen och följa dessa steg:

1. Tryck på Settings (inställningar) ikon för Nest-inställningar på Nest-appens startskärm.
  2. Välj Account (konto) följt av Manage account (hantera konto).
  3. Tryck på Account security (kontosäkerhet).
  4. Välj Email Address (e-postadress).
  5. Ange den nya e-postadressen och ditt nuvarande lösenord.

Viktigt! När du byter e-postadress ändras även den e-postadress som du loggar in med i Nest-appen.

Om den nya e-postadressen inte fungerar byter du tillbaka till den ursprungliga e-postadressen. Att ange den ursprungliga adressen på nytt kan åtgärda problemet om du har råkat stava fel.

Så här ändrar du e-postadressen som är kopplad till kontot i Nest-appen