To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Nest-varsler fungerer ikke

Hvis du ikke får varsler fra Nest, må du sjekke at enhetene dine er på nettet, at du har konfigurert varsler i Nest-appen og Home-appen og at telefonen din ikke blokkerer varsler fra Nest-appen. Sjekk også at e-poster fra Nest ikke havner i søppelpostmappen.

Sjekk det grunnleggende

Avbrudd i Nest-tjenesten eller produkter som er uten nett, kan få innvirkning på varslene du vanligvis ville ha fått. Det er lurt å bruke et øyeblikk på å utelukke disse problemene før du går videre med mer avansert feilsøking.

Se etter avbrudd i Nest-tjenesten

Sjekk statusen for Nest-tjenesten. Tjenesteavbrudd er sjeldne, men det er alltid lurt å sjekke at alt er normalt før du går i gang med mer detaljert feilsøking.

Sjekk statusen for Nest-tjenesten

Merk: Det kan være forsinkelser i oppdateringene av tjenestestatusene.

Sjekk at Nest-enhetene dine er på nettet

Nest-enhetene dine kan ikke sende deg e-poster eller varsler hvis de ikke har nett.

• Home-appen: Trykk på Nest-enheten for å sjekke statusen.
  • Nest-appen: Sjekk på startskjermen om Nest-enheten er uten nett.

Feilsøk problemer med wifi og tilkobling

Sjekk standardinnstillingene dine (bare i Home-appen)

Innstillingene for Home-appen er slått av som standard. Du kan når som helst slå varsler av og på.

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk på Innstillinger og så Varsler.
    • Hvis pushvarslinger ikke er aktivert i telefoninnstillingene, vises et banner øverst på skjermen. For å slå på pushvarsler i innstillingene for telefonen, trykk på linken i banneret og følg trinnene.
  3. Velg Generelle varsler.
  4. Slå varsler på eller av.
    • Hvis du slår på kritiske varsler uten at de er aktivert i telefoninnstillingene, vises det et banner øverst på skjermen. For å slå på kritiske varsler i telefoninnstillingene, trykk på linken i banneret og følg trinnene.

Sjekk at du er logget på appen

Du må være logget på appen for å få varsler.

Home-appen

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen
  2. Hvis kontoen din vises øverst til høyre, og Nest-enhetene dine vises på startskjermen, er du pålogget.
  3. Hvis du ikke er pålogget, ser du velkomstsiden. Trykk på Kom i gang, og bekreft hvilken konto du vil bruke, eller logg på med en annen konto.

Nest-appen

1. Åpne Nest-appen Nest app.
  2. Hvis Nest-enhetene dine vises på startskjermen i appen, er du pålogget.
  3. Hvis appen ber deg om å logge på, skriver du inn e-postadresse og passord. Da får du varsler igjen.

Sjekk at du er logget på riktig konto i appen

Du kan bare være logget på én konto i Nest-appen om gangen, og du får bare pushvarslinger for hjemmene som tilhører den kontoen du er logget på. Hvis du har mer enn én konto, eller hvis du har latt en venn logge på kontoen sin på telefonen din eller nettbrettet ditt, kan det hende du er logget på feil konto.

Home-appen

Bytt hjem

Hvis du har flere hjem under én konto, trykker du på navnet på hjemmet øverst på skjermen og velger hjemmet du vil bytte til.

Bytt konto

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen
  2. Trykk på kontoen din.
  3. Velg kontoen du vil bytte til, eller trykk på Legg til en ny konto for å logge på en ny konto.

Nest-appen

1. Åpne Nest-appen Nest app. Hvis Nest-enhetene og navnet på hjemmet i appen ikke samsvarer med hjemmet ditt eller et annet Nest-hjem du er invitert til, kan det hende du må logge av og på igjen.
  2. På startskjermen i Nest-appen trykker du på innstillingsikonet Innstillinger for Nest-ikon.
  3. Velg Account (konto).
  4. På kontoskjermen ser du et bilde av personen som er pålogget. Hvis det er feil person, logger du av.
  5. For å logge av velger du Sign out (logg av) nederst på kontoskjermen. Deretter kan du logge på med din egen e-postadresse og ditt eget passord.

Feilsøk innstillinger i appen

Hvis enhetene dine er på nett og det ikke er noe brudd på Nest-tjenesten, er neste trinn å sjekke at varselet du leter etter, er slått på i innstillingene i Nest-appen. Hvis du ikke får kameravarsler, må du sjekke noen flere innstillinger.

Sjekk enhetens varslingsinnstillinger

Home-appen

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk på Innstillinger .
  3. Åpne Varsler .
  4. Trykk på varseltypen du vil oppdatere, og trykk på bryteren for å oppdatere innstillingene.

Nest-appen

Sørg for at varsler og e-poster er angitt riktig for alle enhetene du har.

1. Trykk på innstillingsikonet Innstillinger for Nest-ikon etterfulgt av Notifications (Varsler) på startskjermen.
  2. Velg produktet du vil endre varsler for.

Finn ut mer om varsler og hvordan du endrer innstillingene

Hvis du har et Nest-kamera

Varslene fra Nest-kameraene er litt annerledes. Vi ønsker ikke å bombardere deg med varsler. Derfor kan det hende du får færre varsler enn du forventer hvis kameraet er rettet mot et travelt punkt.

Forstå hvordan kameravarsler fungerer

Nest bruker avanserte algoritmer for å gi deg mer meningsfulle varsler. Kameraet kan for eksempel varsle deg når det registrerer bevegelse, men det sender ikke separate varsler for gjentakende bevegelser når det er mye aktivitet. Du finner mer informasjon i disse artiklene:

Slik registrerer Nest-kameraene lyd og bevegelse
Tips for å få maksimalt utbytte av aktivitetsvarslene fra Nest-kameraet ditt

Gå til Sightline i Nest-appen og sjekk om kameraet merker aktivitet når det skal. Hvis det gjør det, men du ikke får varslene du forventer, kan du sjekke de kameraspesifikke varslingsinnstillingene nedenfor.

Sjekk kameraspesifikke varslingsinnstillinger

Gå til innstillingene for kameraet Innstillinger for Nest-ikon etterfulgt av Varsler, og prøv dette:

• Under «Når det skal sendes varsler» sjekker du om du har slått på alternativet for å motta varsler alltid eller bare når ingen er hjemme. Hvis du har valgt når ingen er hjemme, får du ikke kameravarsler hvis Home/Away Assist tror det er noen hjemme.
  • Under «Aktivitet» kan du slå forskjellige typer varsler av og på. Alternativene avhenger av hvilket kamera du har, og om du har et Nest Aware-abonnement. Du kan slå på alle alternativene i denne delen, eller slå av de du ikke vil bruke.
  • Hvis du har flere Nest-kameraer i hjemmet, kan du velge forskjellige innstillinger for hvert av dem. Sørg for å sjekke innstillingene for hvert kamera i appen.
  • Hvis du deler tilgangen til Nest-hjemmet ditt med Family Accounts, kan hver person velge sine egne innstillinger for varsler. Så når du endrer dine egne innstillinger, endres de ikke for andre.
  • I Home-appen kan du tilpasse hva slags varsler du får. Finn ut mer om feeden i Home-appen

I denne artikkelen finner du mer informasjon om innstillingene ovenfor:

Om kameravarsler og hvordan du endrer innstillinger

Feilsøk telefontilkobling og -innstillinger

Hvis innstillingene ser riktige ut i Nest-appen, kan det være noe annet som forårsaker problemet.

Sjekk telefonens wifi- og mobiltilkobling

Sørg for at enheten ikke er i flymodus og at den har god wifi- og mobiltilkobling. Svake signaler, spesielt i avsidesliggende områder, kan forsinke varsler og e-poster. Så hvis telefonen bare har én strek, er det ikke sikkert du får varslene umiddelbart. Du kan også prøve å starte enheten på nytt. Når enheten startes på nytt, tilbakestilles mobil- og wifi-tilkoblingen. Dette kan løse problemet.

Sjekk at varsler ikke blir blokkert i innstillingene til mobilen eller nettbrettet

Sørg for at innstillingene til telefonen eller nettbrettet ikke blokkerer varsler fra Nest-appen. Linkene nedenfor tar deg til Apples og Googles brukerstøtte.

Varslingsinnstillinger for Android
Varslingsinnstillinger for iOS

Merk: Hvis Android-enheten din kjører en eldre eller tilpasset versjon av Android OS, kan trinnene være litt annerledes.

Prøv en annen telefon eller et annet nettbrett

Hvis du fortsatt ikke får varsler, bør du sjekke om du kan få dem på noen andres telefon eller nettbrett. Be vedkommende om lov, og installer Nest-appen. Logg på kontoen din, og se om du får varsler på den enheten. Sørg for at du logger av kontoen din i Nest-appen på vedkommendes enhet når du er ferdig.

Feilsøk e-postvarsler

E-postvarsler fungerer på en annen måte enn pushvarslinger. Så lenge du har valgt å motta e-postvarsler for enheten din, får du dem også når du ikke er logget på Nest-appen.

Sjekk at e-postvarsler er slått på i enhetsinnstillingene

Home-appen

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen
  2. Trykk på Innstillinger etterfulgt avVarsler
  3. Åpne E-postvarsler, og trykk på bryteren for å slå dem på.

Nest-appen

1. Trykk på innstillingsikonet  Innstillinger for Nest-ikonetterfulgt avNotifications (Varsler) på startskjermen.
  2. Velg enheten eller programmet du vil endre varsler for.
  3. Hvis du ser et alternativ for e-postvarsler, må du sørge for at det er på. Merk: Det er ikke alle Nest-enheter som sender e-postvarsler eller som du kan endre innstillingene for.

Slik konfigurerer du varsler for Nest-enhetene dine

Viktig: Det er enkelte viktige hendelser som Nest-enheten alltid sender varsler om. Et eksempel er når Nest-termostaten slår på systemet fordi hjemmet ditt har nådd et kritisk temperaturområde. Det finnes ikke noe alternativ i Nest-appen for å slå disse viktige varslene av eller på.

Sjekk at e-poster fra Nest ikke merkes som søppelpost

Sjekk søppelpostmappen. Hvis e-posttjenesten din merker alle e-poster fra ukjente e-postadresser som søppelpost, må du kanskje legge til e-postadressen notifications@nest.com i kontaktene eller adresseboken. Se dokumentasjonen fra e-posttjenesten din for å få spesifikk informasjon om hvordan den filtrerer e-poster og hvordan du legger til nye kontakter.

Enkelte e-posttjenester kan automatisk blokkere e-poster fra domener de ikke har godkjent, slik at disse e-postene ikke engang når søppelpostmappen din. I slike tilfeller er det ikke sikkert du kan løse problemet ved å legge til notifications@nest.com i adresseboken. Det kan hende du må legge til e-postadressen vår i en egen hviteliste eller liste over autoriserte avsendere. Hvis du ikke er sikker på hvordan du gjør det, tar du kontakt med brukerstøtten eller administratoren for e-posttjenesten for å få hjelp.

Hvis du fortsatt har problemer med å få e-postvarsler fra Nest, kan du prøve med en annen e-postadresse fra en annen e-posttjeneste. For å endre e-postadressen din, logg på kontoen din i Nest-appen og følg disse trinnene:

1. På startskjermen i Nest-appen trykker du på innstillingsikonet Innstillinger for Nest-ikon.
  2. Velg Account (konto) etterfulgt av Manage account (administrer kontoen).
  3. Trykk på Account security (kontosikkerhet).
  4. Velg Email Address (e-postadresse).
  5. Skriv inn den nye e-postadressen og det gjeldende passordet ditt.

Viktig: Når du endrer e-postadressen din, endres e-postadressen du bruker til å logge på Nest-appen med.

Hvis den nye e-postadressen ikke fungerer, bytter du tilbake til den gamle adressen. Hvis det var en skrivefeil i den gamle adressen, kan problemet bli løst hvis du skriver den inn på nytt.

Slik endrer du e-postadressen som er tilknyttet kontoen din, i Nest-appen