Problemen met meldingen en e-mails van Nest oplossen

Als je geen meldingen van Nest ontvangt, controleer je of je apparaten online zijn, of je meldingen hebt ingesteld in de Nest-app en of je telefoon niet zo is ingesteld dat hij meldingen van de Nest-app blokkeert. Controleer ook of e-mails van Nest niet in de map met ongewenste e-mail belanden.

Snelle probleemoplossing

Een Nest-servicestoring of een offline product kan invloed hebben op alle meldingen die je normaal gesproken ontvangt. Controleer eerst of een van deze problemen van toepassing is voordat je verder zoekt naar een mogelijke oorzaak.

Controleer of er een Nest-servicestoring is

Controleer de status van de Nest-service. Een storing komt bijna nooit voor, maar het is altijd goed om te controleren of alles normaal werkt voordat je je verdiept in het oplossen van het probleem.

Servicestatus van Nest controleren >

Opmerking: Er kan een vertraging optreden in de updates van de servicestatus.

Controleer of je Nest-producten online zijn

Je Nest-producten kunnen je geen e-mails en meldingen sturen als ze offline zijn. Op het startscherm van de Nest-app kun je zien of de producten offline zijn.

Wifi- en andere verbindingsproblemen oplossen >

Controleer of je bent ingelogd bij de Nest-app

Je ontvangt alleen pushmeldingen op je telefoon of tablet als je in de Nest-app bent ingelogd op je account.

Open de Nest-app om te controleren of je bent ingelogd. Krijg je een scherm te zien met het verzoek in te loggen? Geef dan je e-mailadres en wachtwoord op. Als het goed is, ontvang je nu weer meldingen.

Controleer of je bent ingelogd op het juiste account in de Nest-app

Het is niet mogelijk op meerdere accounts tegelijk in te loggen in de Nest-app en je ontvangt alleen pushmeldingen voor de huizen in het account waarbij je op dat moment bent ingelogd. Als je meer dan één account hebt of als een vriend inlogt op zijn of haar account op je telefoon of tablet, is het mogelijk dat je bent ingelogd op het verkeerde account. Dit kun je heel makkelijk over het hoofd zien.

Zo zorg je ervoor dat je bent ingelogd bij het juiste account:

1. Open de Nest-app. Als de Nest-producten en de naam van het huis in de app niet overeenkomen met jouw huis of het Nest-huis waarvoor je bent uitgenodigd, moet je waarschijnlijk eerst uitloggen en vervolgens weer inloggen.
  2. Tik op het startscherm van de Nest-app op Instellingen Pictogram van Nest-instellingen.
  3. Selecteer Account.
  4. Op het accountscherm zie je de foto van degene die momenteel is ingelogd. Log uit als deze gegevens niet overeenkomen met het account waarop je wilt inloggen.
  5. Als je wilt uitloggen, scroll je omlaag en selecteer je onderaan het accountscherm de optie Uitloggen. Log vervolgens in met je e-mailadres en wachtwoord.

Problemen met instellingen in de Nest-app oplossen

Als je producten online zijn en er geen Nest-servicestoring is, controleer je of de door jou gezochte melding is ingeschakeld in de instellingen van de Nest-app. Als je geen camerameldingen ontvangt, zijn er een aantal aanvullende instellingen die je moet controleren.

Controleer de meldingsinstellingen van je product

Zorg ervoor dat meldingen en e-mails voor elk door jou gebruikte product zijn ingeschakeld in de Nest-app.

• Tik in het startscherm van de Nest-app op Instellingen Pictogram van Nest-instellingen en dan Meldingen.
  • Selecteer het product of het programma waarvoor je de meldingen wilt wijzigen.

Lees het volgende artikel voor meer informatie:

Meldingen voor je Nest-producten instellen >

Als je een Nest-camera hebt

Meldingen van Nest-camera's werken iets anders. Aangezien we je niet willen overspoelen met meldingen, ontvang je mogelijk minder dan verwacht als je camera op een drukke plek is gericht. Bekijk de onderstaande gedeelten voor meer informatie.

Inzicht in hoe camerameldingen werken

Nest gebruikt geavanceerde algoritmen om je betere meldingen te kunnen sturen. Zo kan je camera je laten weten wanneer er beweging is gedetecteerd, maar ontvang je geen afzonderlijke meldingen voor herhaalde bewegingen als er plotseling veel activiteit is. Raadpleeg de volgende artikelen voor meer informatie:

Hoe Nest-camera's geluid en beweging detecteren >

Tips om optimaal gebruik te maken van de activiteitsmeldingen van je Nest-camera >

Controleer of de camera activiteit aangeeft in de Beeldlijn van de Nest-app wanneer dit zou moeten. Als dit het geval is maar je de verwachte meldingen niet ontvangt, controleer je de cameraspecifieke meldingsinstellingen (zie hieronder).

Controleer de cameraspecifieke meldingsinstellingen

Ga naar Instellingen Pictogram van Nest-instellingen en dan Meldingen van je camera en probeer het volgende:

• Controleer onder Wanneer verzenden of je de optie voor meldingen hebt ingesteld op Altijd of Als er niemand thuis is. Als je 'Als er niemand thuis is' hebt geselecteerd, ontvang je geen camerameldingen als de Thuis/Afwezig-functie denkt dat er nog iemand thuis is.

• Onder Activiteit kun je verschillende soorten meldingen in- en uitschakelen. De exacte opties zijn afhankelijk van het type camera en of je een Nest Aware-abonnement hebt. Je kunt alle opties in dit gedeelte in- of uitschakelen.

• Als je meerdere Nest-camera's in huis hebt, kun je voor elke afzonderlijke camera verschillende instellingen kiezen. Zorg er dus voor dat je de instellingen van elke camera controleert in de app.

• Als je de toegang tot je Nest-huis deelt via een gezinsaccount, kan elke gebruiker eigen voorkeuren voor meldingen opgeven. Als je dus je eigen instellingen aanpast, worden deze niet aangepast voor andere gebruikers.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over elke hierboven genoemde instelling:

Meer informatie over camerameldingen en hoe je instellingen kunt wijzigen >

Problemen met de verbinding en instellingen van je telefoon oplossen

Als je instellingen in de Nest-app juist lijken te zijn, kan iets anders de oorzaak zijn van het probleem.

Controleer de mobiele en wifi-verbinding op je telefoon

Controleer of de vliegtuigmodus niet is ingeschakeld op je apparaat en of de verbindingen met het mobiele netwerk en wifi goed zijn. Zwakke signalen kunnen, zeker in afgelegen gebieden, leiden tot vertraagde meldingen en e-mails. Als je telefoon dus maar één balkje aan verbinding heeft, ontvang je meldingen mogelijk niet direct. Je kunt ook proberen het apparaat opnieuw op te starten. Hiermee worden de mobiele en wifi-verbinding opnieuw ingesteld en wordt het probleem mogelijk opgelost.

Controleer of meldingen niet worden geblokkeerd door instellingen op je telefoon of tablet

Zorg ervoor dat de instellingen van je telefoon of tablet geen meldingen van de Nest-app blokkeren. Met de onderstaande links word je doorverwezen naar de supportwebsites van Apple en Google.

Meldingsinstellingen voor Android >

Opmerking: Als je Android-apparaat een oudere of aangepaste versie van Android OS heeft, kunnen de stappen afwijken.

Controleer de modus 'Niet storen' op je telefoon

Probeer een andere telefoon of tablet

Lukt het nog steeds niet om meldingen op je telefoon te krijgen? Kijk dan of je ze op een telefoon of tablet van een vriend of gezinslid wel ontvangt. Installeer de Nest-app met toestemming van die ander en log in op je account om te zien of je meldingen ontvangt op het apparaat dat je nu gebruikt. Log weer uit zodra je alles hebt gecontroleerd.

Problemen met e-mailmeldingen oplossen

E-mailmeldingen werken anders dan pushmeldingen. Zolang je de optie om e-mailmeldingen te ontvangen voor je product hebt geselecteerd, ontvang je deze meldingen ook als je niet bent ingelogd bij de Nest-app.

Controleer of e-mailmeldingen zijn ingeschakeld in de instellingen van je product

Volg deze stappen om dit te controleren

1. Tik in het startscherm van de Nest-app op Instellingen Pictogram van Nest-instellingen en dan Meldingen.
  2. Selecteer het product of het programma waarvoor je de meldingen wilt wijzigen.
  3. Als je een optie voor e-mailmeldingen ziet, zorg dan dat deze optie is ingeschakeld.

Onthoud dat niet alle Nest-producten e-mailmeldingen sturen of je toestemming geven om de instellingen te wijzigen.

Daarnaast zijn er enkele belangrijke gebeurtenissen waarover je Nest-product altijd een melding stuurt, bijvoorbeeld als je Nest-thermostaat je systeem inschakelt omdat je huis een Veiligheidstemperatuur heeft bereikt. Je ziet geen optie in de Nest-app om deze belangrijke meldingen in of uit te schakelen.

Lees het volgende artikel voor meer informatie:

Meldingen voor je Nest-producten instellen >

Controleer of e-mails van Nest niet als spam of ongewenste e-mail worden gemarkeerd

Controleer je map met spam of ongewenste e-mail. Is je mail-app zo ingesteld dat alle berichten van onbekende e-mailadressen worden gemarkeerd als ongewenst? Voeg dan ons e-mailadres notifications@nest.com toe aan je contacten of je adresboek. Raadpleeg de documentatie van je e-mailservice voor specifieke informatie over hoe de service e-mails filtert en hoe je een nieuw contact kunt toevoegen.

Sommige e-mailservices blokkeren automatisch e-mails van domein die niet op de witte lijst staan, zodat ze niet eens in je map met spam belanden. In deze gevallen is het waarschijnlijk niet voldoende om notifications@nest.com aan je adresboek toe te voegen. Je moet ons e-mailadres mogelijk toevoegen aan een aparte witte lijst (lijst met geautoriseerde afzenders). Weet je niet zeker hoe dat werkt, neem dan contact op met de supportafdeling of beheerder van je e-maildienst.

Als je problemen blijft ondervinden met de ontvangst van e-mailmeldingen van Nest, kun je een ander e-mailadres van een andere e-mailprovider proberen. Log in op je account in de Nest-app en volg deze stappen om je e-mailadres te wijzigen:

1. Tik in het startscherm van de Nest-app op Instellingen Pictogram van Nest-instellingen.
  2. Selecteer Account en dan Account beheren.
  3. Tik op Accountbeveiliging.
  4. Selecteer E-mailadres.
  5. Voer het nieuwe e-mailadres en je huidige wachtwoord in.

Belangrijk: Als je je e-mailadres wijzigt, wordt ook het e-mailadres gewijzigd dat je gebruikt om in te loggen op de Nest-app.

Werkt het nieuwe e-mailadres niet, stap dan weer over naar je oorspronkelijke e-mailadres. Als je een typfout hebt gemaakt, wordt het probleem mogelijk verholpen door je oorspronkelijke e-mailadres opnieuw op te geven.

Het e-mailadres wijzigen dat is gekoppeld aan je account in de Nest-app >